🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też badam to co zleca lekarz, dziś też akurat mocz i morfologia, ale następnym razem dorzucę TSH, tylko chcę się najpierw dostać do endokrynologa na wizytę kontrolną żeby mi zlecił też USG tarczycy, bo dawno nie robiłam 😅
Ja trochę ponarzekam, czuję jakby mi ktoś wypompował całą energię 😭 dziś rano wstałam na badania, wróciłam, poszłam na drzemkę... A teraz boli mnie głowa... Często boli mnie głowa 😔 w czwartek mam wizytę i chciałam nie przedłużać L4, bo stwierdziłam, że słabo tak mając pracę zdalną nie pracować od 9 tygodnia 🙈 i nadal myślę żeby wrócić jeszcze jakoś tak na miesiąc, mam nadzieję, że nie będę żałować 😶 bo serio czuję się mega słabo, bez energii i chęci do czegokolwiek. Robienie człowieka jest męczące 🙈 -
U mnie dzis za to dzien jedzenia...tzn jem non stop cos..tak po trochu ale non stop. Brzuch mam juz jak balon i mdli mnie 😆

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
U nas w domu właśnie trwa proba sil co do imienia dla dzidziusia.Kazdy ma swoj typ,maz narzeka ze wybralam same imiona z czasow PRL-u😅A ja cisne ze musimy wybrac imie,tak bedzie mi jakos lepiej jak bede mogla sie już do brzuszka zwracać po imieniu🥰
-
hypatia92 wrote:Jezuuu Missi ale mi zrobiłaś teraz smaka! Totalnie moje smaki!
Pyszne to było, co?
Jeszcze powiedz, że w domu zrobione... przez męża.... to padnę z zazdrości 😀
Nie kochana, w restauracji 😃 pyszne bylo i owszem!
To nagroda za badania poranne -
Ja wam też pomarudzę. Stan ciąży zaskakuje mnie na każdym kroku, słyszałam wiele ale nie sądziłam że wyniki krwi mogą polecieć w tak krótkim czasie 🤯
Robiłam dziś morfologię i nigdy nie miałam tylu odchyleń co teraz. Owszem na razie minimalne.
Miesiąc temu robiłam morfologię i wszystko było EKSTRA a dziś już braki. Hemoglobinę miałam ponad 13 a obecnie 11,9 z normą od 12.
A najlepszy hit wit.D3. Miałam 73 i spadła mi do 32 🤡
Ogólnie wyniki mam nadal ok ale no leci, leci leci
Dodatkowo moja cera to dramat, byłam dziś aż na oczyszczaniu u kosmetolog i się ocierpiałam nie powiem....
A humor to mam taki że bez kija nie podchodz.
Wracając i mając już wyniki morfologii zajechałam po szpinak i sok z buraka. Zrobiłam sobie koktajl szpinak, sok z buraka, kiwi. I co, i 🤮 w dodatku rozbolał mnie aż żołądek.
Ahhh i kropka nad i ! W moczu znowu wyszły mi bakterie. Nie wiem o co chodzi, wychodzą mi bakterie, robię posiew a w posiewie czyściutkoWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:56
-
Ceci wrote:Missi - a uzywasz tamponow do pobrania probki moczu?
WiolaP - a jakie masz typy co do imion?
Nie wiem Ceci jakich tamponów? 😀
Pobieram starannie, dokładnie się myję, osuszam ręcznikiem papierowym. Nie dotykam kubeczka w środku. Nawet cyclogestu wczoraj specjalnie nie aplikowałam na noc. -
Mnie położna kazała za każdym pobraniem moczu na badania wkładać tampon, żeby wlasnie nie zanieczyścić próbki bakteriami. Od kiedy tak robię to mam zawsze dobre wyniki, wczesniej bywalo roznieMissi wrote:Nie wiem Ceci jakich tamponów? 😀
Pobieram starannie, dokładnie się myję, osuszam ręcznikiem papierowym. Nie dotykam kubeczka w środku. Nawet cyclogestu wczoraj specjalnie nie aplikowałam na noc.
-
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH