SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • Missi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceci wrote:
    Jeszcze Was dopytam - czy Wasi lekarze na prenatalnych tak dokladnie z Wami omawiali co widza? Bo moj to dosc cichy byl, na koniec powiedzial ze wszystko ok, dal opis i do widzenia. Teraz sobie wkrecam, ze moze czegos nie zauwazyl 🙈

Nasz omawiał bardzo dokładnie. Pokazywał nam wszystko co sprawdzał i mówił co to jest i czy jest prawidłowo. Obejrzał malucha od stóp do głów. Po badaniu jeszcze usiadł z nami i omówił jeszcze raz po kolei to co wydrukował. Idąc do niego wiedziałam że tak będzie, dostałam się do niego z polecenia mojej doktor prowadzącej. Od razu powiedziała nam że jak na prenatalne to do niego bo bardzo dokładnie ogląda.
    Nasza wizyta trwała łącznie z 1,5h .
    Ale nie nakręcaj się, to że wasz lekarz był cichy to nie oznacza że niedokładny i zły :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:53

Walka o pierwsze dziecko od 2023r
    ♀️ 32l. ♂️ 43l.

🌷 27.10.2025- z zaskoczenia II kreseczki
    🩵 14.11.2025- piękne serduszko
    🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
    🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
    ⏳️15.01- kolejne spotkanie z księciuniem

preg.png
  • Missi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz pędzę na badania kontrolne krwi i moczu i się zastanawiam bo z ostatniej wizyty mam zalecenie zrobić tylko morfologię i analizę moczu.

I tak się zastanawiam czy dorzucić sobie jeszcze glukoze, tsh? Czy coś może jeszcze? Może d3 bo dawno nie badałam .
    Wy co robicie zawsze?

♀️ 32l. ♂️ 43l.

🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3

preg.png
  • Eliora Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:
    Zaraz pędzę na badania kontrolne krwi i moczu i się zastanawiam bo z ostatniej wizyty mam zalecenie zrobić tylko morfologię i analizę moczu.

I tak się zastanawiam czy dorzucić sobie jeszcze glukoze, tsh? Czy coś może jeszcze? Może d3 bo dawno nie badałam .
    Wy co robicie zawsze?

Robię to co zleca lekarz.

preg.png

👩 1995 (PCOS, IO) 👨 1988 🌼 Córka – 2021
    💊 Leczenie: Lametta + Ovitrelle

🩷 CS2:
    🧪 Beta-hCG:
    • 12 dpo (16.10) – 63.65
    • 14 dpo (18.10) – 208.56

18.11: 8+2 – zarodek 1,59 cm
    01.12: 10+1 – CRL 3,5 cm, FHR 175
    17.12 prenatalne: 12+6 – CRL 6,5 cm, ok. 67 g FHR 161
    05.01: 15+4 wg USG 16+0 - 10 cm i 130g, chłopiec?

Ciąża z toksoplazmozą.

❤️ 19/20 stycznia - aminopunkcja
    🤍 II prenatalne USG: 11.02.2025

„Jeśli nasz Bóg jest przy nas, już nic nas nie zatrzyma!”
    „Każdy wschód słońca Ciebie zapowiada,
    nie pozwól nam przespać poranka.”
  • WiolaP Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pani Bocianiowa na zdrowie 😜

@Ceci u mnie Pani dr bardzo dokładnie wszystko omawiała ale w poprzedniej ciazy chodzilam do takiego lekarza mruka w sensie malo mowi podczas usg ale ogolnie jest dosc dobrym specjalistą,wiec spokojnie,na pewno wszystko jest dobrze☺️

@Missi ja teraz dostałam tez tylko skierowanie na mocz i krew kontrolnie,mam miec zrobione na kolejna wizytę.Ale jak cos cię niepokoi to wiadomo warto zbadac😉

Ceci lubi tę wiadomość

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷?
  • Missi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

@Missi ja teraz dostałam tez tylko skierowanie na mocz i krew kontrolnie,mam miec zrobione na kolejna wizytę.Ale jak cos cię niepokoi to wiadomo warto zbadac😉[/QUOTE]

W sumie nic mnie nie martwi, tak tylko pomyślałam. Ale chyba racja zrobie tylko to co zleciła. Tylko wit d3 sobie dorzucę bo dawno nie badałam

♀️ 32l. ♂️ 43l.

preg.png
  • nofajniefajnie Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:

Wy co robicie zawsze?

Mi lekarz zleca co dokładnie robić, u mnie mocz, morfologia i tsh ze względu na podwyższony wynik przed i na początku ciąży

• Ceci Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:

Wy co robicie zawsze?
    Ja tylko morfologie i mocz z zalecenia lekarza. Ale sama dorzucam sobie różne wymyślne rzeczy :D ostatnio np. badałam przeciwciała na parwowirusa ze wzgledu na dziecko w przedszkolu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:10

2023 - córka
    10.2025 - FET 5.2.1 PGTa
    5.01.2026 - 12 tc, prenatalne <3

preg.png
  • Ceci Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Co do jedzenia…pozdrawiam Was, 23, wszyscy śpią a ja jem w kuchni po ciemku śledzia w śmietanie 🤣
    Ja wczoraj wsunęłam całą pizzę w mgnieniu oka, akurat była u nas teściowa i patrzyła z ogromną dezaprobatą, ze tak źle się w ciąży odzywiam :D

2023 - córka
    10.2025 - FET 5.2.1 PGTa
    5.01.2026 - 12 tc, prenatalne <3

preg.png
  • Pa-u-linka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się zapisać na prenatalne na piątek czyli na 16 stycznia więc można mi wpisać .
    Czy są tu dziewczyny z cukrzycą ciazową? Czy Wam też tak szaleją cukry ostatnio? Ostatni tydzień to dramat . Hipoglikemia przeplatana z hiperglikemią. Do tego od 3 dni mam męczący ból głowy .. no jak się martwiłam że nie mam objawwów ciążowych tak teraz wszystko na raz . Nawet mdłości mnie dopadły gdzie wcześniej ich nie miałam ...

2015 👶
    2018 👶

05.12.2024 - aniołek💔 ( 10t2d)
    13.07.2025 - aniołek💔 (9t)
    10.2025 - ciąża biochemiczna 💔

28.10.2025 - monitoring ( 4 pęcherzyki )

12.11.2025 - beta 13,80 mlU, progesteron 46,8
    14.11.2025 - beta 41,10 mlU, progesteron 58
    17.11.2025 - beta 138 mlU
    19.11.2025 - beta 324 mlU, progesteron 43,1

09.12.2025 - Maluszek 0,91 cm ❤️
    10.12.2025- Maluszek 1,06 cm❤️ (wizyta NFZ)
    23.12.2025- Serduszko pięknie bije❤️(wizyta NFZ)
    09.01.2025- Maluszek 5,67 cm ❤️

🔹cyclogest 🔹duphaston 🔹encorton 🔹clexane 🔹acard 🔹metformina 🔹insulina nocna

preg.png
  • WiolaP Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cukrzyce ciążowa,ale cukry w miare stabilne,tzn na czczo nadal lekko zawyżone ale po posiłkach piekne wszystko w normie ☺️

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷?
‹‹ 131 132 133 134 135
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ