🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ceci wrote:Jeszcze Was dopytam - czy Wasi lekarze na prenatalnych tak dokladnie z Wami omawiali co widza? Bo moj to dosc cichy byl, na koniec powiedzial ze wszystko ok, dal opis i do widzenia. Teraz sobie wkrecam, ze moze czegos nie zauwazyl 🙈
Nasz omawiał bardzo dokładnie. Pokazywał nam wszystko co sprawdzał i mówił co to jest i czy jest prawidłowo. Obejrzał malucha od stóp do głów. Po badaniu jeszcze usiadł z nami i omówił jeszcze raz po kolei to co wydrukował. Idąc do niego wiedziałam że tak będzie, dostałam się do niego z polecenia mojej doktor prowadzącej. Od razu powiedziała nam że jak na prenatalne to do niego bo bardzo dokładnie ogląda.
Nasza wizyta trwała łącznie z 1,5h .
Ale nie nakręcaj się, to że wasz lekarz był cichy to nie oznacza że niedokładny i zły
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:53
-
Zaraz pędzę na badania kontrolne krwi i moczu i się zastanawiam bo z ostatniej wizyty mam zalecenie zrobić tylko morfologię i analizę moczu.
I tak się zastanawiam czy dorzucić sobie jeszcze glukoze, tsh? Czy coś może jeszcze? Może d3 bo dawno nie badałam .
Wy co robicie zawsze? -
Missi wrote:Zaraz pędzę na badania kontrolne krwi i moczu i się zastanawiam bo z ostatniej wizyty mam zalecenie zrobić tylko morfologię i analizę moczu.
I tak się zastanawiam czy dorzucić sobie jeszcze glukoze, tsh? Czy coś może jeszcze? Może d3 bo dawno nie badałam .
Wy co robicie zawsze?
Robię to co zleca lekarz.
👩 1995 (PCOS, IO) 👨 1988 🌼 Córka – 2021
💊 Leczenie: Lametta + Ovitrelle
⸻
🩷 CS2:
🧪 Beta-hCG:
• 12 dpo (16.10) – 63.65
• 14 dpo (18.10) – 208.56
18.11: 8+2 – zarodek 1,59 cm
01.12: 10+1 – CRL 3,5 cm, FHR 175
17.12 prenatalne: 12+6 – CRL 6,5 cm, ok. 67 g FHR 161
05.01: 15+4 wg USG 16+0 - 10 cm i 130g, chłopiec?
Ciąża z toksoplazmozą.
⸻
❤️ 19/20 stycznia - aminopunkcja
🤍 II prenatalne USG: 11.02.2025
„Jeśli nasz Bóg jest przy nas, już nic nas nie zatrzyma!”
„Każdy wschód słońca Ciebie zapowiada,
nie pozwól nam przespać poranka.” -
@Pani Bocianiowa na zdrowie 😜
@Ceci u mnie Pani dr bardzo dokładnie wszystko omawiała ale w poprzedniej ciazy chodzilam do takiego lekarza mruka w sensie malo mowi podczas usg ale ogolnie jest dosc dobrym specjalistą,wiec spokojnie,na pewno wszystko jest dobrze☺️
@Missi ja teraz dostałam tez tylko skierowanie na mocz i krew kontrolnie,mam miec zrobione na kolejna wizytę.Ale jak cos cię niepokoi to wiadomo warto zbadac😉
Ceci lubi tę wiadomość
-
@Missi ja teraz dostałam tez tylko skierowanie na mocz i krew kontrolnie,mam miec zrobione na kolejna wizytę.Ale jak cos cię niepokoi to wiadomo warto zbadac😉[/QUOTE]
W sumie nic mnie nie martwi, tak tylko pomyślałam. Ale chyba racja zrobie tylko to co zleciła. Tylko wit d3 sobie dorzucę bo dawno nie badałam -
Missi wrote:Zaraz pędzę na badania kontrolne krwi i moczu i się zastanawiam bo z ostatniej wizyty mam zalecenie zrobić tylko morfologię i analizę moczu.
Wy co robicie zawsze?
Mi lekarz zleca co dokładnie robić, u mnie mocz, morfologia i tsh ze względu na podwyższony wynik przed i na początku ciąży -
Ja tylko morfologie i mocz z zalecenia lekarza. Ale sama dorzucam sobie różne wymyślne rzeczyMissi wrote:Zaraz pędzę na badania kontrolne krwi i moczu i się zastanawiam bo z ostatniej wizyty mam zalecenie zrobić tylko morfologię i analizę moczu.
Wy co robicie zawsze?
ostatnio np. badałam przeciwciała na parwowirusa ze wzgledu na dziecko w przedszkolu
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:10
-
Ja wczoraj wsunęłam całą pizzę w mgnieniu oka, akurat była u nas teściowa i patrzyła z ogromną dezaprobatą, ze tak źle się w ciąży odzywiamPani Bocianowa wrote:Co do jedzenia…pozdrawiam Was, 23, wszyscy śpią a ja jem w kuchni po ciemku śledzia w śmietanie 🤣
-
Udało mi się zapisać na prenatalne na piątek czyli na 16 stycznia więc można mi wpisać .
Czy są tu dziewczyny z cukrzycą ciazową? Czy Wam też tak szaleją cukry ostatnio? Ostatni tydzień to dramat . Hipoglikemia przeplatana z hiperglikemią. Do tego od 3 dni mam męczący ból głowy .. no jak się martwiłam że nie mam objawwów ciążowych tak teraz wszystko na raz . Nawet mdłości mnie dopadły gdzie wcześniej ich nie miałam ...2015 👶
2018 👶
05.12.2024 - aniołek💔 ( 10t2d)
13.07.2025 - aniołek💔 (9t)
10.2025 - ciąża biochemiczna 💔
28.10.2025 - monitoring ( 4 pęcherzyki )
12.11.2025 - beta 13,80 mlU, progesteron 46,8
14.11.2025 - beta 41,10 mlU, progesteron 58
17.11.2025 - beta 138 mlU
19.11.2025 - beta 324 mlU, progesteron 43,1
09.12.2025 - Maluszek 0,91 cm ❤️
10.12.2025- Maluszek 1,06 cm❤️ (wizyta NFZ)
23.12.2025- Serduszko pięknie bije❤️(wizyta NFZ)
09.01.2025- Maluszek 5,67 cm ❤️
🔹cyclogest 🔹duphaston 🔹encorton 🔹clexane 🔹acard 🔹metformina 🔹insulina nocna

-
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH