Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pani Bocoanowa chicco next to me forester jest wymiarów standardowego drewdrewnianego łóżeczka 120x60(a nawet lekko szersze)

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • WiolaP Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Motylku sensor jest bardzo fajny pod tym względem ze nie musisz sie kluc co chwila i masz lepszy podglad na to co dzieje sie nocy.Generalnie ja wogole nie czuje ze mam go na sobie,czasami wrecz zapominam😅Raczej staram sie trzymac diety choc czasami pozwalam sobie na jakas mala słodycz -ale wtedy raczej stawiam na wlasne wypieki.Jesli juz decyduje sie na cos slodkiego to raczej po głównym posilku zazwyczaj po obiedzie zeby ograniczyć wchłanianie prostych węgli.Jesli chodzi np o owoce to jem je tylko do godz 15.30 najpóźniej.Wiec staram sie zeby śniadanie i np podwieczorek byly wlasnie z jakims owocem.Moje cukry po posilkach sa wręcz książkowe u mnie jest problem z porannym cukrem.Np dzis obudzilam sie ok 2 w nocy potwornie glodna ,rano jak spojrzałam na wykres z sensora to bylo widać ze wlasnie o tej godzinie miałam najwiekszy spadek cukru.Mi generalnie dietetyczka wyliczała zapotrzebowanie na 21 wymienników węglowodanowych i tego staram sie trzymać.A jesli chodzi jeszcze o sensor to pierwszego dnia on jak gdyby uczy sie Ciebie i te rozbieżności w pomiarach moga byc dosc duze.Ja az musiałam zadzwonic na infolinię i tam Pani mi wyjasnila ze sensor odczytuje jak gdyby z lekkim opóźnieniem.Wiec jak mierzyłam glukometrem godzine po posilku to odczyt z sensora zrownywal sie z tym jeszcze 20 min później.Wiec teraz odcztuje cukier ok 80 min po posiłku.Generalnie polecam ale glukometr tez warto awaryjnie miec.No i ja mam tez insuline na noc.
    Ufff co za wyczerpujaca odpowiedz😅😮‍💨

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷?
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MayMasza wrote:
    @Pani Bocoanowa chicco next to me forester jest wymiarów standardowego drewdrewnianego łóżeczka 120x60(a nawet lekko szersze)

Tylko pytanie czy da się na nie założyć przewijak, bo jest tam ta ścianka opuszczana. Mam alternatywę jeszcze o taką:

https://www.senmalucha.pl/pl/p/3w1-Lozeczko-tapczanik-Kacperek-140x70-cm-kolor-bialy/1477?gad_source=1&gad_campaignid=21845839424&gbraid=0AAAAA90tQ8rNxJ5SYg0Dh8TJLqc4Zy3qV

Jest dłuższe, więc starczy na dłużej i można je przekształcać w różne kombinacje, ale minus że nie jest dostawką. Znów nie planuję póki co karmić piersią, więc w sumie dostawka jest mi zbędna. Muszę wszystko dokładnie pomierzyć i się zastanowić 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:01

preg.png
  • wandapanda Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donna a chcesz jakoś poszerzać diagnostykę czy dajesz sobie już spokój?

Wiola masz jakieś wskazania do echo serca? Ja właśnie też muszę zrobić w okolicach połówkowych i nie wiem kiedy najlepiej. Ja się będę umawiać prywatnie, bo w moim mieście podobno jest jakiś jeden spec do którego warto się z tym wybrać.

• MayMasza Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Tylko pytanie czy da się na nie założyć przewijak, bo jest tam ta ścianka opuszczana. Mam alternatywę jeszcze o taką:

https://www.senmalucha.pl/pl/p/3w1-Lozeczko-tapczanik-Kacperek-140x70-cm-kolor-bialy/1477?gad_source=1&gad_campaignid=21845839424&gbraid=0AAAAA90tQ8rNxJ5SYg0Dh8TJLqc4Zy3qV

Jest dłuższe, więc starczy na dłużej i można je przekształcać w różne kombinacje, ale minus że nie jest dostawką. Znów nie planuję póki co karmić piersią, więc w sumie dostawka jest mi zbędna. Muszę wszystko dokładnie pomierzyć i się zastanowić 😅
    Pewnie, jesli macie miejsce to czemu nie :) u nas brak takiego miejsca wiec łóżeczka kupować nawet nie bede na razie:)

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • WiolaP Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @wandapanda wiesz co ta genetyk mi powiedziała ze ze względu na moje obciążenia,ze to ciśnienie jest wysokie i cukrzyca a ze w poprzedniej ciazy tez tak bylo to zaleca sie wykonanie echo wlasnie w okolicy 22 tyg bo wtedy mozna najlepiej ocenic wszystkie struktury.Ona powiedziała ze ogolnie wszystko wygląda bardzo dobrze i bardziej chodzi o profilaktyke ze takie sa zalecenia przy ciazy wysokiego ryzyka.

wandapanda lubi tę wiadomość

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷?
  • wandapanda Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola rozumiem, u mnie są wskazania ze względu na pępowinę. Ale też właśnie myślałam żeby się umówić w okolicach 22 tygodnia. 20+4 będę miała połówkowe, to pewnie echo z tydzień później.

• GosAga123 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tycia to Wam zazdroszczę że idzie u Was tak powolutku. Ja w 12 tyg miałam już +3kg… teraz mam wrażenie że aż tak nie tyje ale mimo wszystko idzie o wiele szybciej niż w pierwszej ciąży a nie jem słodyczy i staram się jeść a prawdę zdrowo :(

Ona 35 - badanie drożności i hormony w normie
    On 34 - ruchliwość i liczebność super, morfologia 2% (wzrost z 0% po suplach)

05.2021 👶w 1cs

Ponowne starania od 01.2024
    08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureoplasma i mycoplasma - wyleczone

05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina

Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki prenatalnych z krwi, wszystkie ryzyka bardzo niskie 🥺❤️
    Byłam dzisiaj też zrobić Sanco :)

aannddzzia, Mysia 24 lubią tę wiadomość

💞 K. 28 | A. 29 + 🐶

🌈 14.11.2025 ⏸️
    beta: 15 —> 79 —> 258 —> 1200 —> 6199
    🩷 04.12 – 6+3 jest serduszko 🥹 CRL 4,2 mm
    🩷 29.12 - 10+0 mamy 2.80cm bobasa 🥹 FHR 180
    🩷 14.01 - prenatalne, 5.70cm zdrowego bobasa
    🗓️ kolejna wizyta 26.01

💊 acard • clexane • encorton • euthyrox • suple

🕊️ 05.25 – 7tc
    🕊️ 06.25 – cb
    🕊️ 08.25 – cb

🌿 hashimoto & niedoczynność
    🌸 ANA1/ANA3 (+) – podejrzenie tocznia
    🧬 PAI-1 4G/4G
    💓 POTS
    _____

preg.png
‹‹ 155 156 157 158 159
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ