🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
@Pani Bocoanowa chicco next to me forester jest wymiarów standardowego drewdrewnianego łóżeczka 120x60(a nawet lekko szersze)

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
@Motylku sensor jest bardzo fajny pod tym względem ze nie musisz sie kluc co chwila i masz lepszy podglad na to co dzieje sie nocy.Generalnie ja wogole nie czuje ze mam go na sobie,czasami wrecz zapominam😅Raczej staram sie trzymac diety choc czasami pozwalam sobie na jakas mala słodycz -ale wtedy raczej stawiam na wlasne wypieki.Jesli juz decyduje sie na cos slodkiego to raczej po głównym posilku zazwyczaj po obiedzie zeby ograniczyć wchłanianie prostych węgli.Jesli chodzi np o owoce to jem je tylko do godz 15.30 najpóźniej.Wiec staram sie zeby śniadanie i np podwieczorek byly wlasnie z jakims owocem.Moje cukry po posilkach sa wręcz książkowe u mnie jest problem z porannym cukrem.Np dzis obudzilam sie ok 2 w nocy potwornie glodna ,rano jak spojrzałam na wykres z sensora to bylo widać ze wlasnie o tej godzinie miałam najwiekszy spadek cukru.Mi generalnie dietetyczka wyliczała zapotrzebowanie na 21 wymienników węglowodanowych i tego staram sie trzymać.A jesli chodzi jeszcze o sensor to pierwszego dnia on jak gdyby uczy sie Ciebie i te rozbieżności w pomiarach moga byc dosc duze.Ja az musiałam zadzwonic na infolinię i tam Pani mi wyjasnila ze sensor odczytuje jak gdyby z lekkim opóźnieniem.Wiec jak mierzyłam glukometrem godzine po posilku to odczyt z sensora zrownywal sie z tym jeszcze 20 min później.Wiec teraz odcztuje cukier ok 80 min po posiłku.Generalnie polecam ale glukometr tez warto awaryjnie miec.No i ja mam tez insuline na noc.
Ufff co za wyczerpujaca odpowiedz😅😮💨 -
MayMasza wrote:@Pani Bocoanowa chicco next to me forester jest wymiarów standardowego drewdrewnianego łóżeczka 120x60(a nawet lekko szersze)
Tylko pytanie czy da się na nie założyć przewijak, bo jest tam ta ścianka opuszczana. Mam alternatywę jeszcze o taką:
https://www.senmalucha.pl/pl/p/3w1-Lozeczko-tapczanik-Kacperek-140x70-cm-kolor-bialy/1477?gad_source=1&gad_campaignid=21845839424&gbraid=0AAAAA90tQ8rNxJ5SYg0Dh8TJLqc4Zy3qV
Jest dłuższe, więc starczy na dłużej i można je przekształcać w różne kombinacje, ale minus że nie jest dostawką. Znów nie planuję póki co karmić piersią, więc w sumie dostawka jest mi zbędna. Muszę wszystko dokładnie pomierzyć i się zastanowić 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:01
-
Donna a chcesz jakoś poszerzać diagnostykę czy dajesz sobie już spokój?
Wiola masz jakieś wskazania do echo serca? Ja właśnie też muszę zrobić w okolicach połówkowych i nie wiem kiedy najlepiej. Ja się będę umawiać prywatnie, bo w moim mieście podobno jest jakiś jeden spec do którego warto się z tym wybrać. -
Pewnie, jesli macie miejsce to czemu niePani Bocianowa wrote:Tylko pytanie czy da się na nie założyć przewijak, bo jest tam ta ścianka opuszczana. Mam alternatywę jeszcze o taką:
https://www.senmalucha.pl/pl/p/3w1-Lozeczko-tapczanik-Kacperek-140x70-cm-kolor-bialy/1477?gad_source=1&gad_campaignid=21845839424&gbraid=0AAAAA90tQ8rNxJ5SYg0Dh8TJLqc4Zy3qV
Jest dłuższe, więc starczy na dłużej i można je przekształcać w różne kombinacje, ale minus że nie jest dostawką. Znów nie planuję póki co karmić piersią, więc w sumie dostawka jest mi zbędna. Muszę wszystko dokładnie pomierzyć i się zastanowić 😅
u nas brak takiego miejsca wiec łóżeczka kupować nawet nie bede na razie:)

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
@wandapanda wiesz co ta genetyk mi powiedziała ze ze względu na moje obciążenia,ze to ciśnienie jest wysokie i cukrzyca a ze w poprzedniej ciazy tez tak bylo to zaleca sie wykonanie echo wlasnie w okolicy 22 tyg bo wtedy mozna najlepiej ocenic wszystkie struktury.Ona powiedziała ze ogolnie wszystko wygląda bardzo dobrze i bardziej chodzi o profilaktyke ze takie sa zalecenia przy ciazy wysokiego ryzyka.
wandapanda lubi tę wiadomość
-
Co do tycia to Wam zazdroszczę że idzie u Was tak powolutku. Ja w 12 tyg miałam już +3kg… teraz mam wrażenie że aż tak nie tyje ale mimo wszystko idzie o wiele szybciej niż w pierwszej ciąży a nie jem słodyczy i staram się jeść a prawdę zdrowo
Ona 35 - badanie drożności i hormony w normie
On 34 - ruchliwość i liczebność super, morfologia 2% (wzrost z 0% po suplach)
05.2021 👶w 1cs
Ponowne starania od 01.2024
08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureoplasma i mycoplasma - wyleczone
05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina
Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle) -
Mam wyniki prenatalnych z krwi, wszystkie ryzyka bardzo niskie 🥺❤️
Byłam dzisiaj też zrobić Sanco
aannddzzia, Mysia 24 lubią tę wiadomość
💞 K. 28 | A. 29 + 🐶
🌈 14.11.2025 ⏸️
beta: 15 —> 79 —> 258 —> 1200 —> 6199
🩷 04.12 – 6+3 jest serduszko 🥹 CRL 4,2 mm
🩷 29.12 - 10+0 mamy 2.80cm bobasa 🥹 FHR 180
🩷 14.01 - prenatalne, 5.70cm zdrowego bobasa
🗓️ kolejna wizyta 26.01