🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak ktoś ma smaka na kawę ale nie potrzebuje kofeiny to polecam ILLY bezkofeinową, jest przepyszna i chyba bardziej mi smakuje niż zwykła kawa. Co prawda zawartość kofeiny w niej jest do 1,5% ale nie dajmy się zwariować

Ceci lubi tę wiadomość
6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
🌈✨
30.10, 10 DPO
Beta 19,1, Progesteron 31
19.11 0,7 cm Groszka 🌼
04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
PAI homo/MTHFR hetero
💊 Acard + Heparyna
Ja '91, On '90 + 🐱

-
U nas dzieciaczki sie rodzily 56.57.58 😅wiec ja kupilam tylko kilka sztuk 56 i dalej juz 62.U nas dzieciaczki naprawde szybko rosly.
@Missi piekny brzuszek🥰 i wiesz co bombowy sweter🤩uwielbiam kolory.
@Motylku ja sie borykałam w poprzedniej ciazy z cukrzyca ciążowa i teraz juz tez.Od wczoraj korzystam z sensora Libre.Co bys chciala wiedzieć?
Ja właśnie lece na spotkanie z genetykiem,trzymajcie kciuki🍀
Motylek93, Missi lubią tę wiadomość
-
Ja dopłacałam 250 zł za preklampsje , mój lekarz już mi na wizycie mówił że mam sobowtór dokupić bo jest dodatkowo płatne i faktycznie była opcja dokupienia czegoś takiegoCeci wrote:A ja dostalam wyniki Pappy, ale lekarz nie wpisal ani ryzyka zahamowania płodu, ani preeklampsji... I to mnie strasznie dziwi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:10
👱🏼♀️27 👱🏼♂️34
🧍🏼♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
🧍🏼♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne
29.04 1 IUI ❌
24.05 2 IUI ❌
18.06 3 IUI ❌
In vitro :
30.08 start stymulacji
12.09 punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ - 3x 4AA , 3x 4AB
25.10 transfer
• beta 6 dpt - 18,3 , 10 dpt - 229 , 12 dpt - 505 , 14 dpt - 1258 , 16 dpt - 2459 , 18 dpt - 4483
21.11 - CRL 8,1mm + serduszko ❤️
23.12 - prenatalne niskie ryzyka , chłopczyk 🩵

-
aannddzzia wrote:Ja dopłacałam 250 zł za preklampsje , mój lekarz już mi na wizycie mówił że mam sobowtór dokupić bo jest dodatkowo płatne i faktycznie była opcja dokupienia czegoś takiego
Chwila, to wy za to płacicie? Przeciez te badania są refundowane. A wyliczanie preeklampsji to jest prosty kalkulator, udostępniany z resztą na stronie fmf, jedno kliknięcie dla lekarza 😳
Fajnie sobie dorabiają…
Missi lubi tę wiadomość
-
Z tego co mi tłumaczono to dodatkowo z krwi sprawdzają po dopłacie Plgf i sFLT1 to jakieś białka pomagające określić lepiej 😊nofajniefajnie wrote:Chwila, to wy za to płacicie? Przeciez te badania są refundowane. A wyliczanie preeklampsji to jest prosty kalkulator, udostępniany z resztą na stronie fmf, jedno kliknięcie dla lekarza 😳
Fajnie sobie dorabiają…Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:23
👱🏼♀️27 👱🏼♂️34
🧍🏼♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
29.04 1 IUI ❌
24.05 2 IUI ❌
18.06 3 IUI ❌
In vitro :
30.08 start stymulacji
25.10 transfer
• beta 6 dpt - 18,3 , 10 dpt - 229 , 12 dpt - 505 , 14 dpt - 1258 , 16 dpt - 2459 , 18 dpt - 4483

-
wandapanda wrote:Donna spokojnie, statystyka jest wciąż po Twojej stronie. Przyjmujesz acard?
Tak, od początku ciąży👩🦳27 🧔♂️29
starania od 2023
12.24 9tc 💔👼
Endometrioza,PAI-1, MTHFR hetero
Niedoczynność tarczycy —> unormowana, AMH 1,16 🥲
31.10 Beta 85, kropku zostań ❤️
07.01 Prenatalne - zdrowy bobas, 7 cm 😍 -
aannddzzia wrote:Z tego co mi tłumaczono to dodatkowo z krwi sprawdzają po dopłacie Plgf i sFLT1 to jakieś białka pomagające określić lepiej 😊
Ok, dobra, bo to jest coś innego. To są markery stanu przedrzucawkowego, to jest rozszerzona diagnostyka faktycznie odpłatna.
Ale sam alogyrtm fmf udostępnia opcje wyliczania ryzyk preeklampsji i fgr na postawie USG + beta/pappa, to jest normalnie refundowane.
Ananabanana lubi tę wiadomość
-
Tak, ciaza trwa 9 miesięcy ale prawda jest tez taka,ze medycyna sie rozwija, jest dużo różnych badan i aktualizacji. Podrobów nie polecano bo witamina A. Natomiast po analizach wychodzi na to,ze dziecku potrzebna jest ta witamina tylko w racjonalne ilosci. Podroby 1-2razy w tygodniu w normalnej porcji pozwalają utrzymać optymalne wyniki zelaza. Oczywiście surowe/niepasteryzowane - mówię stanowcze nie i tego sie trzymam. Uważam tez z ziołami bo one wbrew opinii wielu-maja moc i potrafią namieszać. W 1 ciazy nie jadlam wielu rzeczy do czasu aż żelazo poleciało na łeb ma szyję i lekarz wypisał leki. Wszystko na szczescie udalo sie naprawić...dieta:) lekarze sa skrajnie. Później spotkamy sie z pediatra mi,którzy wg wiedzy sprzed 20lat mowia by rozszerzenie diety zacząć od soczków w 4miesiacu. Jak wiadomo, to tez sie zmieniło:) Tak wiec po prostu- róbmy swoje, dzieląc informacje na 4 i rozwazajac po swojemu
często intuicja jest najlepszym przyjacielem 🥰
WiolaP, Pani Bocianowa, nofajniefajnie, emciak, Eliora, Motylek93, Ceci lubią tę wiadomość

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
aannddzzia wrote:Ja dopłacałam 250 zł za preklampsje , mój lekarz już mi na wizycie mówił że mam sobowtór dokupić bo jest dodatkowo płatne i faktycznie była opcja dokupienia czegoś takiego
Ja też płaciłam 100 zł dodatkowo. 🤷♀️ -
Ale przepłaciłam w takim razie 😮Ananabanana wrote:Ja też płaciłam 100 zł dodatkowo. 🤷♀️👱🏼♀️27 👱🏼♂️34
29.04 1 IUI ❌
24.05 2 IUI ❌
18.06 3 IUI ❌
In vitro :
30.08 start stymulacji
25.10 transfer

-
Cześć dziewczyny, nadrabiam Was po małej przerwie. Zdecydowanie u mnie poprawa, weszłam w fazę odkurzacza, jem wszystko i to w takim ilościach ze sama się siebie boje 😀 widzę, że temat wagi był, u mnie narazie +1, nie wiem czy nie za mało bo jakoś mało mi wydać ten brzuch 😀
Z ubranek kupiłam kilka bodziaków na wyprzedaży i narazie się stopuje. Chce zrobić listę i jakoś podejść do tego racjonalnie bo z zakupami u mnie łatwo odlecieć.
Zastanawiam się nad łóżeczkiem, chciałabym mieć takie którym można jeździć po mieszkaniu i np. Zabrać dziecko do kuchni. Ale nie wiem czy takie na kółkach z kolei np jak Chicco baby hug może być jako łóżko też na noc. Wiem, że to Chicco wystarczy na krótko. Jakieś rady od doświadczonych już mam?Starania od 07.2024
💁♂️✅
03.25 Hashimoto 👨⚕️
04.25 ANA9 ➡️ PPJ (ANA23) ⚠️
06.25 biopsja endometrium ⚠️ ➡️ antybiotyk
08.25 ferrytyna ⬇️ suplementacja
09.25 drożność z lipiodolem ✅
24.10.25 ⏸️🥹
25.10.25 β-hCG - 29,8 mlU/ml
27.10.25 β-hCG - 98,0 mlU/ml
30.10.25 β-hCG - 418,7 mlU/ml
07.11.25 β-hCG - 11621,8 mlU/ml
💊 Pueria Uno, Letrox 25, Ultragestan

-
Jest Chicco NEXT 2 me forever które jest do 4 roku życia i ma kółka ja je planuje mieć 😊 moja kolezanka miała i bardzo zadowolona była z niego równieżKirby wrote:Cześć dziewczyny, nadrabiam Was po małej przerwie. Zdecydowanie u mnie poprawa, weszłam w fazę odkurzacza, jem wszystko i to w takim ilościach ze sama się siebie boje 😀 widzę, że temat wagi był, u mnie narazie +1, nie wiem czy nie za mało bo jakoś mało mi wydać ten brzuch 😀
Z ubranek kupiłam kilka bodziaków na wyprzedaży i narazie się stopuje. Chce zrobić listę i jakoś podejść do tego racjonalnie bo z zakupami u mnie łatwo odlecieć.
Zastanawiam się nad łóżeczkiem, chciałabym mieć takie którym można jeździć po mieszkaniu i np. Zabrać dziecko do kuchni. Ale nie wiem czy takie na kółkach z kolei np jak Chicco baby hug może być jako łóżko też na noc. Wiem, że to Chicco wystarczy na krótko. Jakieś rady od doświadczonych już mam?👱🏼♀️27 👱🏼♂️34
29.04 1 IUI ❌
24.05 2 IUI ❌
18.06 3 IUI ❌
In vitro :
30.08 start stymulacji
25.10 transfer

-
Hej! Czytam Was na bieżąco, ale miałam intensywne dni zakupowo porządkowe i już nie miałam siły odpisać 😁
Dziś mam wizytę, już się nie mogę doczekać, mam nadzieję że w końcu potwierdzi nam się płeć 🥹 powiem Wam że dzięki temu detektorowi tętna idę na pewniaka, bo dzidzia na 100% żyje i wiem to już teraz 😁 mało tego, rusza się - czuję przynajmniej raz dziennie ewidentnie „pyknięcie” inne niż jelito czy inne przelewy. Wy coś czujecie?
Co do wagi - czy tylko ja przytyłam 4kg? xD spadło znów do 3kg ostatnio, ale jednak czytam tu że niektóre z Was w ogóle nie przybrały.
Z ciekawostek powiem Wam, że ostatnio urodziła moja koleżanka, która zamiast przybrać w ciąży to schudła na koniec -3kg od swojej wagi sprzed ciąży. Wynikało to z tego, że przed ciążą lubiła piwko i prawie codziennie sobie je fundowała (a wiadomo kalorii ma mnóstwo). W ciąży wiadomo - przestała je pić i zaczęła chudnąć 😁 dziecko urodziło się duże i zdrowe 😎
Właśnie też się zastanawiam nad Chicco NEXT to me forever, ale chciałabym mieć przewijak na łóżeczku i nie wiem czy ono nie jest za małe do przewijaka. Chyba w końcu z niego zrezygnuje i kupię zwykłe drewniane bez kombinacji 🙄
Donna - ja tak turbobardzo nie rozumiem tych wszystkich ryzyk i wyliczeń, że choćby mi ktoś to tłumaczył 30 razy to nie wiem, mój mózg chyba nie ma tego jednego kabelka który pozwala to zrozumieć. Tak czy siak - przytulam Cię mocno 🫂 pamiętaj że możesz zawsze tu do nas napisać ! Są z nami dziewczyny które „siedzą” w temacie i na pewno coś podpowiedzą 🫶🏻
A jeszcze co do jedzenia - jem wszystko normalnie i piję co chcę. Oczywiście surowe mięso i ryby odpadają. Oprócz tego żadnych restrykcji - słucham się swojej Dżiny 🧞♂️ 😁 kawa mi nie wchodzi odkąd jestem w ciąży, ale herbatkuję cały dzień 🫖 jak mam ochotę na maczka to na niego idę, bo przecież dziecko nie dostaje przez pępowinę burgera, tylko składniki odżywcze i kalorie 😅 nie jem go codziennie, ale jak mnie najdzie ochota to jem i nie mam wyrzutów. Gdybym nie jadła nic innego i nie brała witamin no to co innego.
Trzymajcie kciuki o 15:30 żeby nasze bobo ładnie rozłożyło nogi na USG 😁
Edit: nasze płciowe statystyki przedstawiają się następująco:
11 : 14Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:43
emciak, aannddzzia, Motylek93, WiolaP, Pysio, Ananabanana, Missi lubią tę wiadomość
-
Kirby wrote:Cześć dziewczyny, nadrabiam Was po małej przerwie. Zdecydowanie u mnie poprawa, weszłam w fazę odkurzacza, jem wszystko i to w takim ilościach ze sama się siebie boje 😀 widzę, że temat wagi był, u mnie narazie +1, nie wiem czy nie za mało bo jakoś mało mi wydać ten brzuch 😀
Zastanawiam się nad łóżeczkiem, chciałabym mieć takie którym można jeździć po mieszkaniu i np. Zabrać dziecko do kuchni. Ale nie wiem czy takie na kółkach z kolei np jak Chicco baby hug może być jako łóżko też na noc. Wiem, że to Chicco wystarczy na krótko. Jakieś rady od doświadczonych już mam?
Jako przenośne łóżeczko mi się sprawdził kosz Mojżesza - akurat tak do 3mca. Jest turbo lekki, używany można kupić bardzo tanio i sprzedać bez starty.
Fajna sprawa to też krzeslo stokke trip-trap z leżaczkiem, ale to opcja bardziej do „przechowywania” bobo w czasie, gdy nie śpi.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:41
-
Ja też dopłaciłam 200 🙈aannddzzia wrote:Ale przepłaciłam w takim razie 😮Ona 35 - badanie drożności i hormony w normie
On 34 - ruchliwość i liczebność super, morfologia 2% (wzrost z 0% po suplach)
05.2021 👶w 1cs
Ponowne starania od 01.2024
08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureoplasma i mycoplasma - wyleczone
05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina
Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle) -
@panibocianowa kciuki za wizytę🤞
@wiola równiez oby wszystko było ok 🤞 jeśli chodzi o cukrzycę to czy polecasz sensor, czy zakłamuje wynik, czy nie odlepia/ nie wkurza podczas spania? I jak restrykcyjnie podchodziłaś do diety, w sensie był jakis dzień rospusty, czy nie bo cukry zbyt wariowały? Czy miałaś niedocukrzenia i jak to czułaś?
WiolaP lubi tę wiadomość
32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
3 x stymulacje letrozolem ❌
1️⃣ IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️
Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔 drugi 7+4 crl już 1,3cm 🦋 -->1.12 - 1,8 cm 🦋 --> 8.12 - 2,4 cm 🦋-->14.12 krwotok 😑 3,5cm fhr 176 🦋-->23.12 ponowne krwawienie, 5cm fhr 171 🦋 --> 24.12 krwotok 😑 🦋 --> 5.01 prenatalne - ryzyka niskie 🎉 6,5cm cudu 🦋. -->19.01 - 128g chyba dziewczynki 🩷🦋🥰
Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie, cukrzyca ciążowa
On: IO, żołnierzyki wolne, ale w dostatecznej ilości

-
My mieliśmy lionelo Tymon i teraz tez bede w nie celowac:) (dostawka na kółkach, która mozna jeździć po mieszkaniu ale ma tez pasy do przypięcia do lozka)Kirby wrote:Cześć dziewczyny, nadrabiam Was po małej przerwie. Zdecydowanie u mnie poprawa, weszłam w fazę odkurzacza, jem wszystko i to w takim ilościach ze sama się siebie boje 😀 widzę, że temat wagi był, u mnie narazie +1, nie wiem czy nie za mało bo jakoś mało mi wydać ten brzuch 😀
Zastanawiam się nad łóżeczkiem, chciałabym mieć takie którym można jeździć po mieszkaniu i np. Zabrać dziecko do kuchni. Ale nie wiem czy takie na kółkach z kolei np jak Chicco baby hug może być jako łóżko też na noc. Wiem, że to Chicco wystarczy na krótko. Jakieś rady od doświadczonych już mam?
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Ja juz po spotkaniu z genetykiem☺️Ryzyka wad genetycznych wyszly bardzo niskie.Jedyne co to wysokie ryzyko stanu przedrzucawkowego,ale z tym sie liczylam.W poprzedniej ciąży tez mialam stan przedrzucawkowy i cukrzyce dlatego wywolywali mi porod w 38 tyg.Mam dalej brac acard 150 do 36 tyg.Dostalam tez skierowanie na polowkowe plus echo serca plodu.Termin miedzy 5 a 20 marca ale ze Pani dr jeszcze nie miala kalendarza na marzec to wpisali mnie na liste i beda dzwonić z dokładnym terminem.Rany juz nie moge sie doczekac do marca tak daleko 😅
@Pani Bocianowa mocne kciuki za to zebys zobaczyla dzis kto sie tam skrywa🍀
Pani Bocianowa lubi tę wiadomość