Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • Missi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:
    Missi ja miałam fotelik łupinę z Britax i był ok, teraz też będziemy go używać 😄 nie wiem czy ten sam, bo kupowany 3 lata temu, ale pewnie za wiele się nie pozmieniało 😄 troszkę ciężki, ale da się przeżyć 😄 a baza obrotowa to must have według mnie 🙈

Ja od 2 dni mam już widoczny brzuch 🙈 wiedziałam, że będzie szybciej w tej ciąży, ale myślałam, że przynajmniej do 15-16 tygodnia go nie będzie widać, a tu niestety już 🙈 czas się rozglądać za ciążowymi dresami 😅

My używaliśmy w sypialni zwykłego drewnianego łóżeczka (nie dostawkj) i teraz też tak będzie, a dodatkowo miałam na parterze takie niskie łóżeczko przenośne z KinderKraft, ale nie byłam zadowolona, bo było za niskie. Będę chciała kupić coś wyższego na kółkach, coś w stylu Chicco baby hug, ale jeszcze nie wiem co, nie szukałam. Za wcześnie dla mnie na szukanie takich rzeczy 🙈 ja nawet jeszcze prenatalnych nie miałam 😭

Wiesz co wyszedł nowy leciutki model. Mój brat swoim dziewczynkom kupował 3 lata temu i też bylo ok ale teraz wyszedł nowy, lżejszy i przede wszystkim się fajnie rozkłada że dziecko może być w pozycji leżącej. Np po przeniesieniu do domku jak śpi żeby go nie wybudzać ☺️

Kofii lubi tę wiadomość

Walka o pierwsze dziecko od 2023r
    ♀️ 32l. ♂️ 43l.

🌷 27.10.2025- z zaskoczenia II kreseczki
    🩵 14.11.2025- piękne serduszko
    🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
    🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
    🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
    ⏳️12.02- kolejne spotkanie
    [url=https://www.tic kerfactory.com]preg.png[/url]
  • Weronika97S Debiutantka

Wysłany: 20 stycznia, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dzisiaj po wizycie na NFZ. Lekarz zrobił USG żeby jak to powiedział po swojemu sprawdzić co mogło być przyczyną tego krwawienia. Jedyne co zasugerował to, że być może (jeśli dobrze zrozumiałam) to poszło trochę krwi spod łożyska, bo jest ono dość blisko ujścia szyjki macicy. W każdym razie powiedział żeby się tym nie przejmować, bo to nie jest nic złego. Recepty na Luteinę i Duphaston nie dostałam bo jego zdaniem nie są mi potrzebne, ale to jeszcze skonsultuję jutro na wizycie prywatnej u innego lekarza. Podczas USG lekarz najpierw bardzo pewnie powiedział że będzie dziewczynka, ale po chwili dziecko lekko zmieniło pozycję i się z tego wycofał i uznał że jednak nie jest pewien płci (tydzień wcześniej lekarka w szpitalu bardzo niepewnie powiedziała że raczej chłopiec).
    Kolejna wizyta za 4 tygodnie.
    Badania prenatalne 20 lutego.

kikix0o, nofajniefajnie, Pysio, Precelek 🥨 lubią tę wiadomość

• adukow Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantaghiro wrote:
    ja miałam dostawkę Chicco i dla mnie było niewygodne nią jeździć po mieszkaniu - ostatecznie stała cały czas przy łóżku. Do salonu miałam taką kołyskę Kinderkraft Lovi - bez kółek, ale bardzo leciutka więc nie było problemu ją przenosić, i też braliśmy ją na wyjazdy jako łóżeczko turystyczne. Koło 3-4 msc kupiliśmy bujaczek Babybjorn i wtedy do niego zaczęłam wkładać dziecko, później też miałam przez jakiś czas zwykłe łóżeczko turystyczne w salonie.

Teraz myślę, żeby też mieć dostawkę na stałe przy łóżku, a po mieszkaniu chyba kupię Chicco Baby Hug.

Potwierdzam. Chicco next2me ciężko się sterowało po mieszkaniu. Teraz też myślimy o baby hug :)

age.png
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje starania o wyregulowanie witamin i ferrytyny poszły w piach, wszystkie wyniki poleciały mi na łeb na szyję 😅

Do tego 15mg białka w moczu i 5.8 bakterii, te bakterie to chyba jeszcze okej wynik, ale białko już coś nie halo, więc dobrze że mam wizytę w poniedziałek.

Moja ferrytyna z 60 spadła do 18, witamina D3 ze 140 spadła do 34, a B12 z ponad 400 do 200 :(
    Przynajmniej TSH trzyma się nisko

💞 K. 28 | A. 29 + 🐶

🌈 14.11.2025 ⏸️
    beta: 15 —> 79 —> 258 —> 1200 —> 6199
    🩷 04.12 – 6+3 jest serduszko 🥹 CRL 4,2 mm
    🩷 29.12 - 10+0 mamy 2.80cm bobasa 🥹 FHR 180
    🩷 14.01 - prenatalne, 5.70cm zdrowego bobasa
    🗓️ kolejna wizyta 26.01

💊 acard • clexane • encorton • euthyrox • suple

🕊️ 05.25 – 7tc
    🕊️ 06.25 – cb
    🕊️ 08.25 – cb

🌿 hashimoto & niedoczynność
    🌸 ANA1/ANA3 (+) – podejrzenie tocznia
    🧬 PAI-1 4G/4G
    💓 POTS
    _____

preg.png
  • fantaghiro Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Moje starania o wyregulowanie witamin i ferrytyny poszły w piach, wszystkie wyniki poleciały mi na łeb na szyję 😅

Do tego 15mg białka w moczu i 5.8 bakterii, te bakterie to chyba jeszcze okej wynik, ale białko już coś nie halo, więc dobrze że mam wizytę w poniedziałek.

Moja ferrytyna z 60 spadła do 18, witamina D3 ze 140 spadła do 34, a B12 z ponad 400 do 200 :(

jak masz możliwość to powtórz sobie jeszcze mocz przed poniedziałkiem, bo to moze być po prostu zanieczyszczenia i bardzo możliwe że zaleceniem lekarza i tak będzie powtórzyć - a przy 2 wynikach już bedzie mógł od razu ci więcej powiedzieć.

kikix0o lubi tę wiadomość

07.2022 👶 synek

03.2025 -rozpoczęcie starań

25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)

05.11 ⏸️
  • Natalie2026 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już jestem 3 kg na plusie, codziennie waga pokazuje troszkę więcej 😂
    Jak będę tyła w takim tempie to ciekawe, co będzie w czerwcu.
    Zamówiłam dziś detektor tętna płodu, wizyty co 4 tygodnie jednak trochę mnie stresują.

Poza tym mam do Was pytanie
    Czy któraś z Was ma problemy z kręgosłupem i przez to miała lub będzie miała cesarkę?
    Dzisiaj byłam w poradni rehabilitacyjnej i lekarka uświadomiła mi, że przez moje problemy powinnam przygotować się na cesarkę.. 🙁

• Ceci Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalie2026 wrote:
    Poza tym mam do Was pytanie
    Czy któraś z Was ma problemy z kręgosłupem i przez to miała lub będzie miała cesarkę?
    Dzisiaj byłam w poradni rehabilitacyjnej i lekarka uświadomiła mi, że przez moje problemy powinnam przygotować się na cesarkę.. 🙁
    Ja mam rozszczep kregoslupa i z tego powodu mialam pierwszy porod zakonczony cc, teraz zastanawiamy sie jednak z lekarka nad sn.

2023 - córka
    10.2025 - FET 5.2.1 PGTa
    5.01.2026 - 12 tc, prenatalne <3, druga córka <3

preg.png
  • Gonia90 Debiutantka

Wysłany: 20 stycznia, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:

Moja kuzynka polecała mi Floradix w płynie, pomógł jej uchronić się od anemii.
    Ja póki co nie mam problemu z wynikami ale zamierzam o ten Floradix zapytać przy kolejnej wizycie. Może warto byłoby profilaktycznie.

kikix0o lubi tę wiadomość

preg.png
  • Precelek 🥨 Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia90 wrote:
    Moja kuzynka polecała mi Floradix w płynie, pomógł jej uchronić się od anemii.
    Ja póki co nie mam problemu z wynikami ale zamierzam o ten Floradix zapytać przy kolejnej wizycie. Może warto byłoby profilaktycznie.

Mnie też ratował w jednej ciąży. Dobry produkt, bo nie powoduje zaparć (przynajmniej u mnie) jak inne preparaty żelaza.

preg.png
  • Precelek 🥨 Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mieliśmy chicco nex tu me. Zdecydowanie nie jest wygodne, żeby czesto się nim przemieszczać po domu. Jako łóżeczko i dostawka super.

preg.png
  • Natalie2026 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceci wrote:
    Ja mam rozszczep kregoslupa i z tego powodu mialam pierwszy porod zakonczony cc, teraz zastanawiamy sie jednak z lekarka nad sn.

To może jest jednak nadzieja na poród naturalny..
    Mówiła, że też pod kątem bólu średnio, bo zdecydowanie bardziej może mnie boleć.. trochę się zmartwiłam tym.

‹‹ 156 157 158 159 160
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ