🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziwna ta praktyka z piciem wody.Ja ogolnie pije bardzo malo,mam z tym problem i wiem o tym.Ale nigdy nikt mnie nie prosil zebym piła przed ktg🤷Ani jak bylam w szpitalu ani u zadnego lekarza sie z tym nie spotkalam.Jedyne co to zwracali mi uwage ze malo pije ale to tylko tak z troski ☺️
-
Ja też się nie spotkałam z piciem wody przed ktg, ale pamiętam jak kiedyś mój prowadzący wysłał mojego męża do żabki po cole i snickersa 😁 i musiałam się na kozetce uraczyć takim zestawem, bo dziecko mało reaktywne było. I tak to nic wtedy nie dało i wylądowałam na patologii ciąży w szpitalu 😩
-
emciak wrote:A u mnie dzisiaj była ochota na brokułową i fasolkę po bretońsku. Wieczorem pewnie tego pożałuję 😂
Ale mi smaka zrobiłaś tą fasolką 🫣 o mamo… teraz będę chodzić i myśleć o niej 🤣
A ja właśnie ostatnio mam tak jak na samym początku ciąży, że jestem co chwilę głodna.
Przez to właśnie na plusie mam +2 kg 😀 coś ruszyło.
Co do snów, to mi też się śnią dziwne rzeczy, np. Że byłam na jakimś wieżowcu i on się zaczął kołysać, chciałam zjechać windą, ale było za dużo ludzi i musiałam balansować ciałem aby ten budynek się nie wywrócił i potem stwierdziłam, że pójdę schodami, ale schody były do połowy budynku (taka jakby luka w schodach i potem były dalej) i wróciłam się na piętro aby iść do windy ale nie było tam wejścia do niej, a ten budynek się chwiał tak strasznie. 🤣 i pół nocy tak balansowałam, aż mnie to zmęczyło chyba bo się obudziłam 🤣🫣
Wgl współczuję Wam chorób, dbajcie o siebie, odpoczywajcie.
Ja właśnie też dużo razy chodzę siku, ale dużo pije wody. I ja np. Za bardzo nie mogę gazowanej wody i wgl napojów typu cola (choć smak w ciąży coli 0 to coś wspaniałego) ale mam zgagę taką po tym, że szok.
A piję ogromne ilości wody i czasem się zastanawiam czy nie za dużo przypadkiem… 🫣
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:07
-
Poważnie? Dwa razy byłam na obserwacji po 32tc - każda pacjentka miała wykonywane ktg po obchodzie lekarskim, żeby zacząć musiało być wypite mniej więcej 1,5 litra wody, myślałam że to standard
nie pamiętam już, czy chodziło o to, że się lepiej wyniki piszą, czy że bobas się lepiej rusza ale położne tego pilnowały
-
Ja co do sikania to co chwilę chodzę. Ale też dużo piję. To znaczy tak około 2l.
Ale w nocy rzadko wstaję siusiu. Kilka razy przez całą ciążę może się zdarzyło.
😊Walka o pierwsze dziecko od 2023r
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🌷 27.10.2025- z zaskoczenia II kreseczki
🩵 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
⏳️12.02- kolejne spotkanie
⏳️18.02- Prenatalne II trymestru

-
Cześć, dawno nie pisałam, ale z dwójką dzieciaków jest co robić 🫣
Od kilku dni trochę brzuch mi się napina wieczorami, dostałam od lekarki dzisiaj na wizycie receptę na Progesterone Besins. Stosowała któraś to w ciąży? Z tego co czytam to raczej w ciąży nie powinno się ich brać i sama nie wiem co robić 🥴 -
kaarolina93 wrote:Cześć, dawno nie pisałam, ale z dwójką dzieciaków jest co robić 🫣
Od kilku dni trochę brzuch mi się napina wieczorami, dostałam od lekarki dzisiaj na wizycie receptę na Progesterone Besins. Stosowała któraś to w ciąży? Z tego co czytam to raczej w ciąży nie powinno się ich brać i sama nie wiem co robić 🥴
Ja brałam na początku ciąży na podniesienie progesteronu• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• Leki: Encorton, accofil
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
kaarolina93 wrote:Cześć, dawno nie pisałam, ale z dwójką dzieciaków jest co robić 🫣
Od kilku dni trochę brzuch mi się napina wieczorami, dostałam od lekarki dzisiaj na wizycie receptę na Progesterone Besins. Stosowała któraś to w ciąży? Z tego co czytam to raczej w ciąży nie powinno się ich brać i sama nie wiem co robić 🥴
Ja stosowałam od 7 do 15tc, zamiast duphastonu.
To bardzo dobry lek, lepszy niż duphaston, bo to naturalny progesteron a nie syntetyczny. Jest standardowo teraz w ivf stosowny.
I tolerancja też lepsza niż duphastonu, przynajmniej w moim przypadku.
Ciekawe tylko, że od razu zapisała ci proga, myślałam, że zwykle zaczyna się od końskich dawek magnezu.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:01
-
Ja brałam go bardzo długo prawie do końca pierwszego trymestru ale nie polecam go ze względu na to że mi osobiście się po nim bardzo w głowie kręciło czułam sie jak pijana zawsze miałam taki zjazd przy duphastonie nie miałam takich sytuacji 🤷🏻♀️ a przy progesteronie besins zawsze obojętnie czy brałam dawkę 100 mg czy 200 mgkaarolina93 wrote:Cześć, dawno nie pisałam, ale z dwójką dzieciaków jest co robić 🫣
Od kilku dni trochę brzuch mi się napina wieczorami, dostałam od lekarki dzisiaj na wizycie receptę na Progesterone Besins. Stosowała któraś to w ciąży? Z tego co czytam to raczej w ciąży nie powinno się ich brać i sama nie wiem co robić 🥴👱🏼♀️27 👱🏼♂️34
🧍🏼♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
🧍🏼♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne
29.04 1 IUI ❌
24.05 2 IUI ❌
18.06 3 IUI ❌
In vitro :
30.08 start stymulacji
12.09 punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ - 3x 4AA , 3x 4AB
25.10 transfer
• beta 6 dpt - 18,3 , 10 dpt - 229 , 12 dpt - 505 , 14 dpt - 1258 , 16 dpt - 2459 , 18 dpt - 4483
21.11 - CRL 8,1mm + serduszko ❤️
23.12 - prenatalne niskie ryzyka , chłopczyk 🩵

-
Ja bralam do 14 tckaarolina93 wrote:Cześć, dawno nie pisałam, ale z dwójką dzieciaków jest co robić 🫣
-
Ja przez krwotoki i plamienia też długo brałam, do ok 14/15 tyg, teraz biorę luteinę to tez progesteron tylko dopochowowo 2x100mg. Lekarka mi mówiła że na tym etapie ciąży tylko dopochowo jest sens przyjmować, resztę powinno łozysko produkowaćWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:57
32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
3 x stymulacje letrozolem ❌
1️⃣ IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️
Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔 drugi 7+4 crl już 1,3cm 🦋 -->1.12 - 1,8 cm 🦋 --> 8.12 - 2,4 cm 🦋-->14.12 krwotok 😑 3,5cm fhr 176 🦋-->23.12 ponowne krwawienie, 5cm fhr 171 🦋 --> 24.12 krwotok 😑 🦋 --> 5.01 prenatalne - ryzyka niskie 🎉 6,5cm cudu 🦋. -->19.01 - 128g chyba dziewczynki 🩷🦋🥰--> 4.02 - 200g 🩷🦋
Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie, cukrzyca ciążowa
On: IO, żołnierzyki wolne, ale w dostatecznej ilości

-
Hej! 🙋🏼♀️
Dobrze że napisałaś, bo właśnie dziś wrzuciłam Cię już do „zaginionych mamusiek” na pierwszej stronie 😄 przypomnisz mi na kiedy masz termin, to wpiszę Cię z powrotem? ☺️ -

, druga córka