🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Super! Gratulacje!!!Donna89 wrote:Hej, ja melduje że przyszły do mnie wyniki Sanco (robiłam ze względu na pośrednie ryzyko T21) no I wszystko jest prawidłowo 🥰Także test pappa nieźle mnie nastresowal. No I potwierdzona moja wymarzona córeczka - będzie Jagna 🥰
-
@wandapanda mi dr powiedziała ze mozna ale z umiarem nie pol sloika od razu i nie stosować ciągiem przez np tydzień.I tylko wtedy albo na klatke piersiową albo na plecy nie oba naraz.Ja w sumie posmarowalam się tylko dwa razy.Mnie w sumie katar tak wymęczył tylko,obylo sie bez bólu gardla,dreszczy, bólu mięśni na cale szczęście.
@Pani Bocianiowa mi ostatnio sie snilo ze goni mnie po klatce schodowej taki mega brudny,strasznie zakurzony śpiewający dywan🫣😅I ledwo przed nim ucieklam i nie moglam klucza w drzwiach przekrecic.
Co do twojej polecajki ja osobiście nie przepadam za bolero ale wiele osob z mojego otoczenia pije i poleca.Wiem ze na forum ktoras dziewczyna właśnie kiedys pisala ze na mdłości pomaga jej woda z imbirowym bolero😉
Pani Bocianowa lubi tę wiadomość
-
U mnie dzis spadek mocy. Na dworze zimno i ponuro. Ciągle ziewam i chce mi się spać.
Pojechałam dziś jedynie po kalafiora. No naszła mnie ochota na takiego z chrupiącą bułeczką tartą i masełkiem. Zjadłam cały talerz, wypiłam litr świeżego soczku z pomarańczy, pół arbuza i idę na drzemkę 😀
emciak lubi tę wiadomość
Walka o pierwsze dziecko od 2023r
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🌷 27.10.2025- z zaskoczenia II kreseczki
🩵 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
⏳️12.02- kolejne spotkanie
⏳️18.02- Prenatalne II trymestru

-
Dziewczyny, czy jak miałyście wystawione zwolnienie to patrzyłyście może na pue czy jest widoczne? Mi niby lekarka dzisiaj wystawiła, ale nie mam do tej pory na stronie• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• Leki: Encorton, accofil
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
Agaa049 wrote:Dziewczyny, czy jak miałyście wystawione zwolnienie to patrzyłyście może na pue czy jest widoczne? Mi niby lekarka dzisiaj wystawiła, ale nie mam do tej pory na stronie
Czasami od razu nie jest widoczne, ale w wiadomościach bodajże powinnaś mieć info, że wystawiono nowe zaświadczenie lekarskie. -
Agaa049 wrote:Dziewczyny, czy jak miałyście wystawione zwolnienie to patrzyłyście może na pue czy jest widoczne? Mi niby lekarka dzisiaj wystawiła, ale nie mam do tej pory na stronie
Ja mam widoczne nawet na następny dzień, tam jest opóźnienie także luz
Missi - dzięki, już wiem bez czego do jutra nie przeżyję 🙄😂
Missi lubi tę wiadomość
-
Ja sprawdzałam i dobrze bo nie dość że miałam wpisany pobyt w szpitalu to źle wpisany NIP firmy i musiałam się bujać dzwonić żeby poprawiali.Agaa049 wrote:Dziewczyny, czy jak miałyście wystawione zwolnienie to patrzyłyście może na pue czy jest widoczne? Mi niby lekarka dzisiaj wystawiła, ale nie mam do tej pory na stronieMysia_24
-
Ja jak nie widze to od razu wiadomość do pracodawcy czy napewno dotarlo💪Jesli masz taką możliwość to skontaktuj sie z pracodawcą -jak jestes z tych niecierpliwych 😉A jak nie to poczekaj pewnie jutro juz bedzie je widac na pueAgaa049 wrote:Dziewczyny, czy jak miałyście wystawione zwolnienie to patrzyłyście może na pue czy jest widoczne? Mi niby lekarka dzisiaj wystawiła, ale nie mam do tej pory na stronie
-
O a właśnie wczoraj kupiłam kalafiora bo taka sama naszła mnie ochota na takiego w bułeczce, ale jeszcze leży i czeka aż mi mdłości ciut przejdą 😄Missi wrote:U mnie dzis spadek mocy. Na dworze zimno i ponuro. Ciągle ziewam i chce mi się spać.
Pojechałam dziś jedynie po kalafiora. No naszła mnie ochota na takiego z chrupiącą bułeczką tartą i masełkiem. Zjadłam cały talerz, wypiłam litr świeżego soczku z pomarańczy, pół arbuza i idę na drzemkę 😀
Missi lubi tę wiadomość
Mysia_24 -
A u mnie dzisiaj była ochota na brokułową i fasolkę po bretońsku. Wieczorem pewnie tego pożałuję 😂6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
🌈✨
30.10, 10 DPO
Beta 19,1, Progesteron 31
19.11 0,7 cm Groszka 🌼
04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
PAI homo/MTHFR hetero
💊 Acard + Heparyna
Ja '91, On '90 + 🐱

-
Hejka
udalo ki sie troche nadrobić czytanie. Dopadło mnie przeziębienie po córce, mam taki kaszel,ze mam wrazenie, ze płuca wypluje. Okazało sie ,ze to zapalenie krtani I tchawicy. Dostałam inhalacje (wolałabym nie brac lekow, ale skoro lekarz mowi,ze mala dawka bedzie ok w ciazy to co mam robić.. lepiej teraz inhalacje niż potem antybiotyk). Przez to sie martwię czy u małej wszystko ok.
Co do karty coazy, u mnie najpierw idzie sie do gabinetu poloznej, pomiar ciśnienia,waga i wpisywanie badan do karty a potem wizyta u lekarza i on tam tylko zagląda i omawia.
Zgaga, refluks,niestrawnosc - neobianacid
Mnie odkąd okolo 3 dni mdli deczko mniej.. Mam nadzieje, ze bedzie sie polepszyło.
Ile przytylyscie do tej pory?
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Dzięki dziewczyny za ten pue, jutro najwyżej sprawdzę i bede interweniować u lekarza ponownie.
Ja przytyłam na ten moment pół kg niecałe 🙈 różnica między wagą w 9, a 14 tygodniu
MayMasza lubi tę wiadomość
• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• Leki: Encorton, accofil
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
Dzień dobry po kilku dniach przerwy!
Trochę miałam zamieszania z jeżdżeniem do biura, u mnie to cała wyprawa i zjada większość energii.
Powoli nadrabiam
Sikanie mi aż tak nie doskwiera, tzn nie bardziej niż od początku ciąży - bo już od paru tygodni podróże planuję z uwzględnieniem toalety
Ale! Protip dla dziewczyn, które pierwszy raz rodzą: pijcie regularnie od rana o ćwiczcie picie wody, bo potem w szpitalu mogą prosić o wypijanie sporej ilości przed ktg - najradziej mi było tych dziewczyn, co tego nie wiedziały i musiały nagle wypić 1,5 litra w max godzinkę 😅
Melduję też że dziś miałam wizytę. Bobas ruchliwy, dzisiaj boksował, także zapowiada się drugi minionek niepotrafiący usiedzieć w miejscu
jedynie dziś wyszło, że trochę łożyło nachodzi na szyjkę, ale podobno może i najprawdopodobniej się podniesie, więc nie myślę teraz o tym 
Następna wizyta 25.02
Pani Bocianowa, Agaa049, WiolaP, emciak, Ananabanana, Motylek93 lubią tę wiadomość
-
U mojej lekarki nie ma położnej, jest tylko lekarka, taki mały prywatny gabinet ☺️
Ja zaniedbałam picie wody 😫 muszę się znowu zacząć pilnować z tym 😓 a problemu z częstym sikaniem nie mam, w tamtej ciąży też nie miałam, nawet na samym końcu, a brzuch miałam ogromny 😅
Oj czytam że u Was dużo przeziębień, cieszę się, że to już za mną... Bo w ciąży to jedynym lekiem jest odpoczynek i Prenalen który i tak nic nie daje 😅 a jak się ma już dziecko to nie ma czasu na odpoczynek i normalnie zawsze faszerowałam się Ibumem i żyłam, a teraz nie ma opcji 😅
Ja zazwyczaj zwolnienie sprawdzam na następny dzień i wtedy jest 😄 nie polecam sprawdzania na IKP jeśli ktoś tak robi, bo tam mi się czasem w ogóle nie pojawia, a na ZUSie jest 😅 -
nofajniefajnie wrote:
Sikanie mi aż tak nie doskwiera, tzn nie bardziej niż od początku ciąży - bo już od paru tygodni podróże planuję z uwzględnieniem toalety
Ale! Protip dla dziewczyn, które pierwszy raz rodzą: pijcie regularnie od rana o ćwiczcie picie wody, bo potem w szpitalu mogą prosić o wypijanie sporej ilości przed ktg - najradziej mi było tych dziewczyn, co tego nie wiedziały i musiały nagle wypić 1,5 litra w max godzinkę 😅
po co tyle wody? pierwszy raz się z czymś takim spotykam, u mnie w szpitalu nikt o picie nie prosił07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️

, druga córka