🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie to takie pol na pol.Wchodze najpierw do położnej i ona mi mierzy i zapisuje ciśnienie.I uzupełnia taka karte ciazy ale taka jakby ktora zostaje u nich caly czas - nie wiem jak to wyjaśnić 😅Karte choroby?A reszte juz wpisuje sobie Pani dremciak wrote:Powiedzcie mi czy przed każdą wizytą u gina chodzicie do położnej żeby uzupełnić kartę ciąży czy Wasz lekarz ją sobie uzupełnia?
-
emciak wrote:Powiedzcie mi czy przed każdą wizytą u gina chodzicie do położnej żeby uzupełnić kartę ciąży czy Wasz lekarz ją sobie uzupełnia?
U mnie uzupełnia lekarz 🙂 -
Kartę ciąży mam ze soba - nawet należy mieć w razie jakichkolwiek przygód to pierwsze co trzeba pokazać na IP
Uzupełnia zawsze lekarz pielęgniarka tylko mnie waży i mierzy ciśnienie
Ja mam prenatalne w piątek 18+5
Dużo się nawadniam i też często jestem w łazience
dobrze że pracuję sobie z domku 
emciak lubi tę wiadomość
Mama aniołka 👼 2024
Starania od 01.2025
27.10 ⏸️
28.10.2025 bthcg 312,28 mlU/ml
31.10.2025 bthcg 1279, 03 mlU/ml
03.11.2025 bthcg 4653,73 mlU/ml
07.11.2025 bthcg 10 480,59 mlU/ml
Progesteron :
28.10 - 18,21ng/ml
31.10- 20,13ng/ml
07.11 - 17,23ng/ml
Luteina
Pregna dha Pregna Plus
Termin 05.07 🩵 -
Ja przed wizytą idę do położnej, mierzy ciśnienie, waży i wpisuje w kartę wyniki badań.
Też dużo sikam. A jeszcze w pracy zepsuła się toaleta na moim piętrze i muszę na piętro niżej biegać
na szczęście został mi tylko tydzień pracy jeszcze, na następnej wizycie poproszę już o zwolnienie.
emciak lubi tę wiadomość
07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
Ja też cały czas chodzę do toalety, a w nocy muszę 1-2 razy. Ale ja też piję jakieś chore ilości wody, cały czas chce mi się pić i mam taki dziwny kwaskowato metaliczny posmak w ustach. Zęby też ciągle myje i nie pomaga. Czuję się jakbym miała jakiś refluks.
-
Ja połówkowe mam po 21 tc.
QUOTE=emciak]Powiedzcie mi czy przed każdą wizytą u gina chodzicie do położnej żeby uzupełnić kartę ciąży czy Wasz lekarz ją sobie uzupełnia?[/QUOTE]
Najpierw do położnej, mierzy ciśnienie, wagę. Jezeli były wyniki z moczu i krwi to wszystko zapisuję w karcie. Następnie na wizycie lekarz tylko podpisuje kartę ciąży i dopisuje zalecenia. Po wizycie znowu wracam do położnej umówić od razu na kolejną wizytę 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 23:00
Starania od 11.2017r.
-brak prawego jajowodu.
-IO, PCOS
04-10.19r - Lametta + Ovitrelle, glucophage
20.11.19r. - 1 cykl z clo i IUI (7cs) 😥
16.12.19r. - 2 IUI menopur (8cs) 😥
02-05.20r. - starania bez leków (10-13cs) torbiel czekoladowa po lewej stronie
22.06.20r. - transfer 4ab
8dpt - beta 114.09 🥰
11dpt - beta 301.78 🥰
18dpt - beta 3258.58 🥰
💙
23.02.23r. transfer 3BB
6dpt - beta 19 / prog 20.60 🥰
8dpt - beta 56 🥰
13dpt - beta 593 🥰
15dpt - beta 1654 🥰
20dpt - beta 7314 🥰
🩵
Zostały jeszcze ❄❄❄❄
Październik 2025 - naturalny cud ❤️

-
U mnie waży i mierzy ciśnienie dziewczyna z recepcji, ale nie wiem czy jest pielęgniarką chociaż 😅a resztę wpisuje lekarz już w gabinecie.
Ostatnio było o snach obudziłam się dziś zapłakana jak dziecko i kompletnie nie mogę sobie przypomnieć co mi się śniło, pamiętam tylko że się zawinęłam z rodzinnej imprezy i pojechałam nad morze 😄
Co do sikania ja nie latam jakoś dużo ale też dużo mniej pije niż wcześniej bo zwykła woda mnie odrzuca a nawet potrafię po niej zwymiotować więc pije jakieś smakowe a po nich z kolei po niektórych smakach mam zgagę 🤡Mysia_24 -
Mnie dzisiaj ścięło jakies choróbsko, już wczoraj czułam się tak niewyraźnie. Całe szczęście nie grypa, bo już zdążyłam zrobić test. Mam spray do nosa prenalen i saszetki i nie wiem, czy mogę coś jeszcze. Pan w aptece mi powiedział, że w ciąży na dwieście procent bezpieczne jest tantum verde do gardła, ale trochę się boję, bo w ulotce piszą, że nie.
-
WiolaP wrote:Mysia a moze spróbuj wody z imbirem skoro nadal tak mecza Cie mdłości.Moze to pomoze😉
Próbowałam, ale mam po nim zgagę 😅 ogólnie zaczęłam podejrzewać u siebie refluks i przez to chyba tak zgagą na wszystko reaguje. Mleko jedynie mi trochę pomaga.Mysia_24 -
Mnie tak zmiotlo kilka dni temu ,najpierw mlodzsza corka,potem syn i ja.Ja sie ratowałam herbatka z imbirem- zawsze mi pomaga choc nie przepadam za imbirem do tego mleko z masłem i czosnkiem.I na noc odrobina masci Rub arom na klatkę piersiową.Dzis jest już ok.U mnie typowe przeziębienie,testy na grupę,rsv,covid negatywne.wandapanda wrote:Mnie dzisiaj ścięło jakies choróbsko, już wczoraj czułam się tak niewyraźnie. Całe szczęście nie grypa, bo już zdążyłam zrobić test. Mam spray do nosa prenalen i saszetki i nie wiem, czy mogę coś jeszcze. Pan w aptece mi powiedział, że w ciąży na dwieście procent bezpieczne jest tantum verde do gardła, ale trochę się boję, bo w ulotce piszą, że nie.
-
wandapanda wrote:Mnie dzisiaj ścięło jakies choróbsko, już wczoraj czułam się tak niewyraźnie. Całe szczęście nie grypa, bo już zdążyłam zrobić test. Mam spray do nosa prenalen i saszetki i nie wiem, czy mogę coś jeszcze. Pan w aptece mi powiedział, że w ciąży na dwieście procent bezpieczne jest tantum verde do gardła, ale trochę się boję, bo w ulotce piszą, że nie.
Mnie też dopadło jakieś przeziębienie, byłam nawet u lekarza i dostałam listę leków które są bezpieczne: spray do gardła Argentin T, tabletki do ssania Prenalen lub Fiorda i syrop Prenalen i oczywiście woda morska do nosa.
wandapanda lubi tę wiadomość
-
Argentin T jest rzeczywiście bezpieczny, tam jest tylko srebro i jakieś roślinne substancje pomocnicze - wandapanda jeśli masz wątpliwości, to może ten? Tantum Verde to benzydamina - stosowana z umiarem i miejscowo też uważana za względnie bezpieczną, zwłaszcza w 2 i 3 trymestrze. Ja raz bodajże stosowałam w poprzedniej ciąży - idąc tokiem myślenia, że lepiej zaleczyć na wczesnym etapie niż pozwolić się np. nadkazić bakteryjnie.
wandapanda lubi tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
WiolaP wrote:Mnie tak zmiotlo kilka dni temu ,najpierw mlodzsza corka,potem syn i ja.Ja sie ratowałam herbatka z imbirem- zawsze mi pomaga choc nie przepadam za imbirem do tego mleko z masłem i czosnkiem.I na noc odrobina masci Rub arom na klatkę piersiową.Dzis jest już ok.U mnie typowe przeziębienie,testy na grupę,rsv,covid negatywne.
No u mnie też raczej zwykłe przeziębienie, bo testy ujemne i przy tych cięższych zawsze mnie boli całe ciało włącznie ze skórą, a teraz katar i ból gardła najbardziej mi przeszkadza. Też chciałam się tym vaporubem wysmarować ale piszą, że nie wolno 😅😅 nic nie wolno, a ten prenalen według mnie to mało co daje.
-
Na zgagę lekarz mi polecał Reflu-G, ponoć bardzo dobrze działa ale na szczęście dolegliwości mi minęły więc nie kupowałam. Co do przeziębienia to też polecam dużo czosnku, mleko z masłem i miodem oraz na zapchany nos zupka chińska ostra
Mysia 24 lubi tę wiadomość
6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
🌈✨
30.10, 10 DPO
Beta 19,1, Progesteron 31
19.11 0,7 cm Groszka 🌼
04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
12.02 Słodka Dziewczynka 🌸 292g
23.02 USG połówkowe 👍🌸 350g
PAI homo/MTHFR hetero
💊 Acard + Heparyna
Ja '91, On '90 + 🐱

-
Hej, ja melduje że przyszły do mnie wyniki Sanco (robiłam ze względu na pośrednie ryzyko T21) no I wszystko jest prawidłowo 🥰Także test pappa nieźle mnie nastresowal. No I potwierdzona moja wymarzona córeczka - będzie Jagna 🥰
Ja mam 2 prenatalne jakoś 21+3 wychodzi, więc też później niż wcześniej. Ale 1 prenatalne też miałam na sam koniec. Wydaje mi się, że to nie ma szczególnego znaczenia, ważne żeby się zmieścić w tym okresie tygodni.
Ceci, WiolaP, Mysia 24, Czarna_owieczka, wandapanda, Pani Bocianowa, Silvia, Motylek93, MayMasza, emciak, nofajniefajnie, hypatia92 lubią tę wiadomość
👩🦳27 🧔♂️29
starania od 2023
12.24 9tc 💔👼
Endometrioza,PAI-1, MTHFR hetero
Niedoczynność tarczycy —> unormowana, AMH 1,16 🥲
31.10 Beta 85, kropku zostań ❤️
04.03 Połówkowe - 400g zdrowego bobasa 👶 -
Laski, jak nie lubicie wody ale nie chcecie pić kilogramów cukru to polecam to :
https://allegro.pl/oferta/bolero-drink-sticks-3-g-48-saszetek-mix-48-smakow-nowe-smaki-aloe-vera-15783583905
Jest super i bez cukru, niektóre smaki oczywiście lepsze a niektóre gorsze ale każdy ma inne preferencje 😁
Jeszcze doczytałam że to są elektrolity bez glutenu i laktozy i mają 1kcal na 100ml napoju 😳 nawet nie wiedziałam a stosuję od lat 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego, 12:15

, druga córka