🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Też mam problem z suchą skórą. Najgorzej jest właśnie przy lini włosów. Dzisiaj jak wstałam to aż czułam, że mam buzię taką napiętą. Różnych kremów już używałam, ale jak na razie bez szału.Rewelka wrote:Ja sobie nie daje rady z suchą skórą 🥹🥹 jeszcze całe ciało ogarniam jakoś ale nie mogę poradzić sobie z buzią - aż widzę schodzącą skórkę. Najpierw było najwięcej przy lini włosów a teraz wszędzie - policzki itd.
Dodam że na codzień się nie maluje.
Też tak macie? -
Rewelka wrote:Ja sobie nie daje rady z suchą skórą 🥹🥹 jeszcze całe ciało ogarniam jakoś ale nie mogę poradzić sobie z buzią - aż widzę schodzącą skórkę. Najpierw było najwięcej przy lini włosów a teraz wszędzie - policzki itd.
Dodam że na codzień się nie maluje.
Też tak macie?
Ja niestety też tak mam, na początku myślałam że mam taki łupież bo mi się strasznie sypało, a potem się dopatrzyłam że to czoło i linia włosów. Próbuje masek nawilżających, kremów na odbudowę beriery hydrolipidowej ale narazie skutki marne🫤Mysia_24 -
Też mam taki problem, mam całą twarz chropowatą i sucha, łącznie z wiecznie spierzchnietymi ustami. Nie znalazłam jeszcze patentu na to niestety...🧑87 🧔85
AMH 0,13, Hashimoto, IO, Adenomioza, PAI-1, brakujące KIRy implantacyjne, ❌Cross-match 32%, ❌ANA dodatnie
✅ przywrócone naturalne owulacje
Morfologia 4%
12.2024 1 IVF -> 4 🥚->1 MII -> 1 blastka -> ET beta 0 ❌
02.2025 2 IVF-> 3 🥚-> 2 MII -> 1 blastka -> ET beta 0 ❌
03.2025 cykl naturalny + ovitrelle ⏸️
6+0 (29 dpo) 3,6 mm człowieczka z bijącym serduszkiem ❤️
7+4 💔 👼 Joanka
C.d. Histeroskopia - zrobiony porządek ✅ wyleczony stan zapalny ✅Mezoterapia jajników ✅ Immunosupresja ✅
08.2025 3 IVF-> 6 🥚-> brak MII ❌
10.2025 naturals 🌈 🌱
💊accofil, encorton, prograf, clexane, accad
Beta 9dpo 23, 11dpo 63, 13dpo 131, 15dpo 310, 18dpo 1179, 27dpo 21440🤞🏼
6+6 9mm szczęścia i serdeuszko ❤️
9+2 2,5 cm małego Bąbla
12+1 Felia test - niskie ryzyka, dziewczynka 💕
13+4 prenatalne - wszystko ok

-
Czy u Was też te reklamy na forum ostatnio są coraz gorsze? Aż mi się odechciewa tu wchodzić, żeby wejść na ten wątek muszę się przekopać przez milion reklam i kilka razy uruchomić ponownie aplikację, bo niektórych nie da się wyłączyć.
Jak spędzacie walentynki? My byliśmy dzisiaj rano projektować kuchnię 🥰 jest taka piękna i moja wymarzona, że ciągle patrzę na wizualizacje i się zachwycam. Trochę mniej byłam zachwycona jak robiłam przelew z zaliczką 🤪
No i muszę się pochwalić, że od 2-3 dni już trochę mocniej czuję ruchy i mnie to bardzo uspokaja.
WiolaP, Pani Bocianowa, MayMasza, Missi, Rewelka, Ananabanana, emciak, nofajniefajnie, adukow, Kirby, Precelek 🥨 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyn a moze spróbujcie Bielenda ma fajna serie SkinClinic oraz Cera Lipidum moze cos sie u was sprawdzi.Ja stosuje ,nie dam sobie ręki uciac ze to od tego ale jesli chodzi o skórę twarzy to nie mam problemu ☺️ Dodatkowo do tego codziennie nakladam rano serum z wit C,skora jest ladnie rozświetlona.
Polecam tez serie AA laab.
@wandapanda dla nas dzień jak co dzień, nie świętujemy walentynek jakoś szczególnie.Wieczorem obejrzymy jakis serial i maz kupil lody wiec bedzie wieczor filmowy😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego, 17:14
-
Jeśli chodzi o suchą skórę to ja to jestem bardzo ekonomiczna, bo u mnie wystarczy ziaja oliwkowa 🙈
Ale u mojego syna super sprawdza się eloderm krem aktywny, a jego twarz i nadgarstki bez smarowania wyglądają zimą strasznie. A tym wystarczy, że raz dziennie posmaruje i jest super.
Rewelka lubi tę wiadomość
-
Tez mam niestety problem z sucha skora, ale to juz sie zaczelo przed ciaza.
My dzis odwiezlismy starsza do dziadkow, pojechalismy ogladac wozki i chyba mamy faworyta - Swiss Design Mast M5 X. Nie jest najpiekniejszy, ale bardzo praktyczny. Potem wjechala pizza i teraz olimpiada
Rewelka lubi tę wiadomość
-
Ja też mam suchą skórę na twarzy i pełno jakiegoś trądziku, plamek czerwonych, czasem koło ust, czasem na policzkach. Juz nawet za bardzo się sobie nie przyglądam, postanowiłam to po prostu przetrwać… różne kremy próbowałam ale jakoś nic nie działa na 100%.
Ruchów mojej dziewczynki jeszcze nie czuję, czasem jakieś bąbelki się pojawiają, ale kto wie czy to ona czy jelita.
A z zakupów dla dzidzi to nic nie mam, tylko spodnie ciążowe dla mnie 🙈😅 ale myślę że w marcu może się na coś skuszę 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego, 18:26
-
wandapanda wrote:Czy u Was też te reklamy na forum ostatnio są coraz gorsze? Aż mi się odechciewa tu wchodzić, żeby wejść na ten wątek muszę się przekopać przez milion reklam i kilka razy uruchomić ponownie aplikację, bo niektórych nie da się wyłączyć.
Jak spędzacie walentynki? My byliśmy dzisiaj rano projektować kuchnię 🥰 jest taka piękna i moja wymarzona, że ciągle patrzę na wizualizacje i się zachwycam. Trochę mniej byłam zachwycona jak robiłam przelew z zaliczką 🤪
No i muszę się pochwalić, że od 2-3 dni już trochę mocniej czuję ruchy i mnie to bardzo uspokaja.
Te reklamy są okropne teraz… mam to samo, muszę restartować aplikację po kilka razy. Dramat.
Co do suchej skóry mogę polecić to co, któraś z Was polecała już nie pamiętam niestety która, ale oillan olejek do kąpieli i oillan balsam od 1 dni życia. Super mi się to sprawdziło, sucha skóra zniknęła.
Co do twarzy to polecam z La Roche-Posay Toleriane Dermallergo oraz cicaplast Baume B5+. Zniknęły mi wszystkie suche placki na twarzy i jest bardzo nawilżona i miękka. Niestety usta dalej nie znalazłam nic co pomoże, może spróbuję lanolinę i dam znać. Ale te wymienione produkty serio zmieniły moją skórę.
Nie wiem czy u Was się sprawdzi, ale u mnie cudo!
My walentynki spędzamy dziś na spokojnie, wpadli znajomi, trochę posiedzieli i pojechali, w my cyk na łóżko i oglądamy Harrego w TV. 🫶😀
nofajniefajnie lubi tę wiadomość
-
Ja póki co nie mam problemów z suchą skórą. Trądzik też mi ustał. Walczę tylko jeszcze z kilkoma przebarwieniami po krostkach. Stosuje serum z witaminą C i fajnie się rozjaśniają.
My walentynki spędziliśmy bardzo miło. Mąż zabrał nas na koncert przy świecach. Dostałam bukiet pięknych róż. Ja odwdzięczyłam się i zrobiłam wczoraj pyszną kolację. Jego ulubione skrzydełka z kurczaka 😁 kupiłam mu słodkości z jego ukochanej cukierni a potem obejrzeliśmy film a raczej mąż obejrzał bo ja po 21 już przysypiałam 😄♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀 27.10.2025- II kreseczki
🍀 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
🍀12.03- 700g malucha

-
Dziewczyny czy to normalne, że czuję w podbrzuszu takie jakby rozpieranie? Jak np. siedzę i sobie podwinę nogi do góry to mam takie uczucie i już nie da się tak siedzieć 😅 Albo jak leżę na plecach, czasem też na boku, to też mam takie uczucie rozpierania na dole. Jakby dziecko wtedy chciało wyjść ze skóry albo się tam nie mieściło, ciężko to opisać 😂 Nie wiem czy to normalne i po prostu jeszcze się nie przyzwyczaiłam że ktoś tam we mnie rośnie, czy nie powinno tak być💞 K. 29 | A. 29 + 🐶
🌈 14.11.2025 ⏸️
beta: 15 —> 79 —> 258 —> 1200 —> 6199
🩷 04.12 – 6+3 jest serduszko 🥹 CRL 4,2 mm
🩷 29.12 - 10+0 mamy 2.80cm bobasa 🥹 FHR 180
🩷 14.01 - prenatalne, 5.70cm zdrowego bobasa
🩷 26.01 - 8cm zdrowego chłopczyka
🩷 20.02 - 227g szczęścia
🩷 19.03 - połówkowe, 424g zdrowego bąbelka
💊 acard • clexane • encorton • euthyrox • suple
🕊️ 05.25 – 7tc 🕊️ 06.25 – cb 🕊️ 08.25 – cb
🌿 hashimoto & niedoczynność
🌸 ANA1/ANA3 (+) – podejrzenie tocznia
🧬 PAI-1 4G/4G
💓 POTS
_____

-
kikix0o wrote:Dziewczyny czy to normalne, że czuję w podbrzuszu takie jakby rozpieranie? Jak np. siedzę i sobie podwinę nogi do góry to mam takie uczucie i już nie da się tak siedzieć 😅 Albo jak leżę na plecach, czasem też na boku, to też mam takie uczucie rozpierania na dole. Jakby dziecko wtedy chciało wyjść ze skóry albo się tam nie mieściło, ciężko to opisać 😂 Nie wiem czy to normalne i po prostu jeszcze się nie przyzwyczaiłam że ktoś tam we mnie rośnie, czy nie powinno tak być
To normalne, też tak mam. W czwartek na wizycie pytałam o to Pani doktor. Mówiła że to dziecko ☺️🥹
kikix0o lubi tę wiadomość
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀12.03- 700g malucha

-
Normalne. Już się powoli ciasno robi naszym maluszkom 😁 jeszcze trochę i my zrobimy się bardziej ociężałe i schylać się do butów będzie ciężko 😛
Ja na razie mam 0 kg na plusie, az dziwne. W poprzednich ciążach to bylo 8 kg na plusie i 5 kg na tym etapie, ale i tak mi już powoli ciężko kucać czy się schylać, niby brzuch chyba tak duzo nie urósł, ale ciągnie wlasnie i napiera.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego, 17:38
Starania od 11.2017r.
-brak prawego jajowodu.
-IO, PCOS
04-10.19r - Lametta + Ovitrelle, glucophage
20.11.19r. - 1 cykl z clo i IUI (7cs) 😥
16.12.19r. - 2 IUI menopur (8cs) 😥
02-05.20r. - starania bez leków (10-13cs) torbiel czekoladowa po lewej stronie
22.06.20r. - transfer 4ab
8dpt - beta 114.09 🥰
11dpt - beta 301.78 🥰
18dpt - beta 3258.58 🥰
💙
23.02.23r. transfer 3BB
6dpt - beta 19 / prog 20.60 🥰
8dpt - beta 56 🥰
13dpt - beta 593 🥰
15dpt - beta 1654 🥰
20dpt - beta 7314 🥰
🩵
Zostały jeszcze ❄❄❄❄
2025 z naturalnego cudu - córka 🩷

-
To jak już jesteśmy przy dziwnych objawach 😄, to czasem jak kichne albo się za szybko wyprostuje, czy przewróce na drugi bok to łapie mnie takie kłucie/ciągnięcie w podbrzuszu, to też normalne czy raczej powinnam powiedzieć ginowi?
Natalie2026, Silvia lubią tę wiadomość
Mysia_24 -
NormalneMysia 24 wrote:To jak już jesteśmy przy dziwnych objawach 😄, to czasem jak kichne albo się za szybko wyprostuje, czy przewróce na drugi bok to łapie mnie takie kłucie/ciągnięcie w podbrzuszu, to też normalne czy raczej powinnam powiedzieć ginowi?

Ja teraz kicham wykręcona żeby właśnie uniknąć tego napinania.
Mysia 24 lubi tę wiadomość
6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
🌈✨
30.10, 10 DPO
Beta 19,1, Progesteron 31
19.11 0,7 cm Groszka 🌼
04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
12.02 Słodka Dziewczynka 🌸 292g
23.02 USG połówkowe 👍🌸 350g
PAI homo/MTHFR hetero
💊 Acard + Heparyna
Ja '91, On '90 + 🐱

-
Mysia24 to też mam 😃
Szczególnie przy kichaniu. A że od 3 miesiecy mam katar ciążowy to i kicham często
Mysia 24 lubi tę wiadomość
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀12.03- 700g malucha

-
Nadrabiam Was przy mojej dzisiejszej bezsenności 😀
Ostatnio jak wchodzę na forum to jest jakaś wielka reklama której nie mogę zamknąc w aplikacji i się poddaje przez to zaległości spore.
Cieszę się, że pierwsze połówkowe wypadły Wam dobrze, mnie czekają w tym tygodniu i stresik jest. Ostatnio młoda się tak rozhulała, że czasami jestem w szoku jak się kręci i przewraca w brzuchu. Nawet teraz czuję fikołki. Szkoda, że nie można podejrzeć co tam robi. Najczęściej jest aktywna wieczorem i w nocy, jeśli będzie tak samo aktywna po urodzeniu to będziemy mieć przechlapane 😀
Co do skóry mam tak samo - sucho. Do ust pomagają mi pomadki blistex, mam wrażenie, że większość innych tylko wysusza a blistex ostatnio nakupiłam tyle, że mam w każdej torebce i kieszeni, żeby zawsze mieć przy sobie. Do ciała polecam mustele, kupiłam na rozstępy na brzuch i piersi ale jestem w szoku jak działa na moje nogi. Zawsze miałam problem z suchą skórą nóg, wręcz łuszczącą się niezależnie czym smarowałam a po musteli totalna zmiana. Do twarzy moje odkrycia z hebe- tirtir ceramic milk ampoule. Serum nawilżające, są takie małe w opakowaniu za 30cos złotych więc można spróbować najpierw małe bez kupowania dużego opakowania, kładę na noc, na to jeszcze krem nawilżający i rano skóra mięciutka.
Widziałam, że kilka z Was pisało o tworzeniu drzewa genealogicznego, kiedyś się do tego przymierzałam i też mam taki plan na czas L4 ale z moje rodziny ciężko mi było znaleźć nawet pradziadków więc jeśli ktoś ma jakieś ciekawe strony do polecenia to chętnie przygarnę polecajki.
Zainspirowałyście mnie też urofizjoterapetuka i chyba też spróbuję, zwłaszcza, że od wczoraj czuję jakiś ból w dole pleców. Nigdy mnie tak plecy nie bolały, czytałam, że w ciąży bóle krzyżowe są częste, mam nadzieję, że to jeszcze nie ten czas bo do porodu daleko 🫣
Starania od 07.2024
💁♂️✅
03.25 Hashimoto 👨⚕️
04.25 ANA9 ➡️ PPJ (ANA23) ⚠️
06.25 biopsja endometrium ⚠️ ➡️ antybiotyk
08.25 ferrytyna ⬇️ suplementacja
09.25 drożność z lipiodolem ✅
24.10.25 ⏸️🥹
25.10.25 β-hCG - 29,8 mlU/ml
27.10.25 β-hCG - 98,0 mlU/ml
30.10.25 β-hCG - 418,7 mlU/ml
07.11.25 β-hCG - 11621,8 mlU/ml
💊 Pueria Uno, Letrox 25, Ultragestan

-
Kirby wrote:Nadrabiam Was przy mojej dzisiejszej bezsenności 😀
Ostatnio jak wchodzę na forum to jest jakaś wielka reklama której nie mogę zamknąc w aplikacji i się poddaje przez to zaległości spore.
Cieszę się, że pierwsze połówkowe wypadły Wam dobrze, mnie czekają w tym tygodniu i stresik jest. Ostatnio młoda się tak rozhulała, że czasami jestem w szoku jak się kręci i przewraca w brzuchu. Nawet teraz czuję fikołki. Szkoda, że nie można podejrzeć co tam robi. Najczęściej jest aktywna wieczorem i w nocy, jeśli będzie tak samo aktywna po urodzeniu to będziemy mieć przechlapane 😀
Co do skóry mam tak samo - sucho. Do ust pomagają mi pomadki blistex, mam wrażenie, że większość innych tylko wysusza a blistex ostatnio nakupiłam tyle, że mam w każdej torebce i kieszeni, żeby zawsze mieć przy sobie. Do ciała polecam mustele, kupiłam na rozstępy na brzuch i piersi ale jestem w szoku jak działa na moje nogi. Zawsze miałam problem z suchą skórą nóg, wręcz łuszczącą się niezależnie czym smarowałam a po musteli totalna zmiana. Do twarzy moje odkrycia z hebe- tirtir ceramic milk ampoule. Serum nawilżające, są takie małe w opakowaniu za 30cos złotych więc można spróbować najpierw małe bez kupowania dużego opakowania, kładę na noc, na to jeszcze krem nawilżający i rano skóra mięciutka.
Widziałam, że kilka z Was pisało o tworzeniu drzewa genealogicznego, kiedyś się do tego przymierzałam i też mam taki plan na czas L4 ale z moje rodziny ciężko mi było znaleźć nawet pradziadków więc jeśli ktoś ma jakieś ciekawe strony do polecenia to chętnie przygarnę polecajki.
Zainspirowałyście mnie też urofizjoterapetuka i chyba też spróbuję, zwłaszcza, że od wczoraj czuję jakiś ból w dole pleców. Nigdy mnie tak plecy nie bolały, czytałam, że w ciąży bóle krzyżowe są częste, mam nadzieję, że to jeszcze nie ten czas bo do porodu daleko 🫣
Kirby, mój najstarszy syn też był aktywny głównie w nocy😉 na szczęście po urodzeniu okazało się, że to straszny śpioch i na macierzyńskim byłam tak wypoczeta jak nigdy. Tobie też tego życzę 🙂
Kirby lubi tę wiadomość
-
Justi36 wrote:Kirby, mój najstarszy syn też był aktywny głównie w nocy😉 na szczęście po urodzeniu okazało się, że to straszny śpioch i na macierzyńskim byłam tak wypoczeta jak nigdy. Tobie też tego życzę 🙂
Oooo oby u mnie też tak było. Dziękuję, za przywrócenie nadziei ☺️Starania od 07.2024
💁♂️✅
03.25 Hashimoto 👨⚕️
04.25 ANA9 ➡️ PPJ (ANA23) ⚠️
06.25 biopsja endometrium ⚠️ ➡️ antybiotyk
08.25 ferrytyna ⬇️ suplementacja
09.25 drożność z lipiodolem ✅
24.10.25 ⏸️🥹
25.10.25 β-hCG - 29,8 mlU/ml
27.10.25 β-hCG - 98,0 mlU/ml
30.10.25 β-hCG - 418,7 mlU/ml
07.11.25 β-hCG - 11621,8 mlU/ml
💊 Pueria Uno, Letrox 25, Ultragestan

-
Mój drugi syn był malo ruchliwy w brzuchu. Spi naprawdę nieźle, nawet jak byl kp to mawet niezle spal, nie mial duzo pobudek w nocy, ale jest go wszędzie pełno jak nie śpi 😂Starania od 11.2017r.
-brak prawego jajowodu.
-IO, PCOS
04-10.19r - Lametta + Ovitrelle, glucophage
20.11.19r. - 1 cykl z clo i IUI (7cs) 😥
16.12.19r. - 2 IUI menopur (8cs) 😥
02-05.20r. - starania bez leków (10-13cs) torbiel czekoladowa po lewej stronie
22.06.20r. - transfer 4ab
8dpt - beta 114.09 🥰
11dpt - beta 301.78 🥰
18dpt - beta 3258.58 🥰
💙
23.02.23r. transfer 3BB