Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • Mysia 24 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się pożalę jak dziś taki dzień. Już pomine to że nadal się czuje źle i bez energii, chociaż częstotliwość wymiotów się sporo zmniejszyła, ale mam dziś jakieś głupie myśli, że coś jest nie tak, już nawet zastanawiam się czy dla spokoju nie umówić wizyty u innego gina bo do mojego jeszcze prawie 3 tyg.

Jestem na zwolnieniu od początku stycznia i dostaje kręćka w domu, siedzę całymi dniami i czuję się taka bezużyteczna. Te wymioty, ciągła zgaga albo mdłości są strasznie męczące, do tego zmęczenie, brzuch wzdęty co chwilę. Jak tak dłużej potrwa ta zima i pogoda to będą mnie do porodu w kaftanie wieźć 🫤

Mysia_24
  • Missi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie co do ruchów to czuję mocno, w sumie jak tylko się położę to od razu mały wchodzi w ruch.
    Ja mam łożysko na przedniej ścianie, dowiedziałam się dopiero na ostatniej wizycie. Bo wcześniej nie pomyślałam żeby zapytać. Ale nie mam pojęcia czy przy moim ułożeniu łożyska powinnam czuć mocniej czy delikatniej ruchy. Nie zagłębiałam się.

Ja jutro mam prenatalne i sama nie wiem czy się stresuje czy nie. Chyba po prostu chcę już mieć je za sobą 😀 z jednej strony sobie myślę, że skoro mały ładnie rośnie nic się złego nie dzieje, serduszko ładnie bije to co może być nie tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:56

Walka o pierwsze dziecko od 2023r
    ♀️ 32l. ♂️ 43l.
    🍀 27.10.2025- z zaskoczenia II kreseczki
    🍀 14.11.2025- piękne serduszko
    🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
    🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
    🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
    🍀12.02- 360g syneczka 🩵
    ⏳️18.02- Prenatalne II trymestru

preg.png
  • Prosia Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam dodatkowo ten problem, że niezmiennie przynajmniej raz na tydzień mam zabarwiony brązową krwią śluz. Nawet nie mam siły się tym już martwić, przyjmuję, że to ten nieszczęsny polip daje o sobie znać.

• fantaghiro Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchów to ja tez nie czuje ich jakos duzo - zwykle raz czy dwa razy dziennie się odezwie, często wieczorem szczególnie jak sie położę na brzuchu. Myślę że jak na ten etap ciąży to jest normalne.

07.2022 👶 synek

03.2025 -rozpoczęcie starań

25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)

05.11 ⏸️
  • Pati1985 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam wizytę - 378g :), szyjka 37mm.
    Wszystko ok, tylko lekarz pytał czy napina mi się brzuch i jak często a ja nie zwracałam na to zbytnio uwagi bo myślałam że to normalne zjawisko i nie potrafiłam odpowiedzieć 🤦 no i nie powiedział mi dlaczego o to pyta. Dał skierowanie na d-dimery, fibrynogen i aptt więc nie wiem co tam zobaczył. Za dwa tygodnie prenatalne

Agaa049, Czarna_owieczka, Ceci, WiolaP, emciak lubią tę wiadomość

• Missi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ważyłam się prawie tydzień bo bateria w wadze była do wymiany a chętnych nie było. Teraz stanęłam i przecieram oczy. Chyba przekraczam granicę. Już prawie 7dych na liczniku. Ciekawe jak będzie dalej 🤔😀

♀️ 32l. ♂️ 43l.
    🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
    🍀12.02- 360g syneczka 🩵

preg.png
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez myślę,ze waga mi szaleje..Mam wrazenie ze ciagle tylko jem. I, ze brzuszek to nie wygląda jak ciążowy tylko jak ulany 😆 serio dzisiaj jakiś ciężki dzien fizycznie i psychicznie. Jeszcze mdli mniebjak ch.....a 🤣

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Motylek93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej chciałam dac znać. Dzisiaj byłam na badaniach połówkowych i malutka była za malutka do badania. Coś ostatnio zaczęła mi gorzej przyrastać i mam lekkiego stresika. Wg om jest tydzień do tyłu, z 1 prenatalnych 38 centyl czyli ok. Tylko widzę tendencje, że przez miesiąc miałam 4 usg i pomiary wychodziły po kolei na 9,11,13 a dzisiaj 14 lipca. A z IUI wychodzi termin 8/9 lipca. Powtórkę połówkowych mam 3 marca i się okaże czy podrośnie i będzie ok czy do mojej kolekcji chorób i przygód dojdzie hipotrofia 😕Wagowo też bez szału 261g kruszynki. Z plusów szyjka trzyma 33,1mm, plyn owodniowy w normie, łożysko na przodzie wysoko i fałd karku tylko 2,6mm czyli bardzo ładnie. Ruchów tez nie czuję, ewentualnie bąbelki i nadal nie wiem czy malutka się rusza czy jelita pracują.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:18

32 & 34. ⛪ 2020 r
    04/24 - 💔 9 tydz Madzia
    12/24 - 💔 7 tydz Józio
    3 x stymulacje letrozolem ❌
    1️⃣ IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️
    Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
    26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔 drugi 7+4 crl już 1,3cm 🦋 -->1.12 - 1,8 cm 🦋 --> 8.12 - 2,4 cm 🦋-->14.12 krwotok 😑 3,5cm fhr 176 🦋-->23.12 ponowne krwawienie, 5cm fhr 171 🦋 --> 24.12 krwotok 😑 🦋 --> 5.01 prenatalne - ryzyka niskie 🎉 6,5cm cudu 🦋. -->19.01 - 128g chyba dziewczynki 🩷🦋🥰--> 4.02 - 200g 🩷🦋--> 17.02 - 261g kruszynki 🦋--> 3.03 połówkowe 🙏
    Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
    Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie, cukrzyca ciążowa
    On: IO, żołnierzyki wolne, ale w dostatecznej ilości
    preg.png
  • Missi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku trzymam kciuki bardzo mocno!
    Na pewno ruszy bo to silna dziewczynka 🍀
    Nie stresuj się 😚

Motylek93 lubi tę wiadomość

♀️ 32l. ♂️ 43l.
    🍀12.02- 360g syneczka 🩵

preg.png
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Też się melduję po dzisiejszej wizycie :)
    Nasza gwiazda dziś łaskawie pokazała buźkę 😁 nasza Dżina tak dokładnie wszystko dziś mierzyła, że aż byłam w szoku. Nawet każdą nerkę osobno wielkosciowo, mam cały wielki opis wszystkiego 😁

Mało tu ostatnio wchodziłam, bo takie reklamy mi się pokazywały, że nie mogłam ich zamknąć i traciłam cierpliwość i wyłączałam aplikację w cholerę 😒

Motylku, jestem 3 dni wstecz od Ciebie i moja ma zaledwie 10g więcej :) moim zdaniem nie martw się na zapas, pewnie szybko nadrobi albo po prostu będzie małym bobaskiem.

Co do ruchów - u mnie czuć mocno i wyraźnie, dzisiaj skopała lekarkę po głowicy (aż to skomentowała 😝), mąż nawet czuje pod ręką jak Bobisia się kręci ale u każdego jest to sprawa indywidualna. Niektóre zaczynają czuć w 17 tygodniu a inne w 23 i wszystko jest ok.

Dziś jest w ogóle powiem Wam chuj.owy dzień i jakiś taki szarobury. Nic dziś nie zrobiłam efektywnego, głowa mnie bolała od rana (swoją drogą lekarka mi dziś powiedziała że paracetamol mogę brać kiedy potrzebuje i się nie przejmować - nie ma żadnego negatywnego wpływu na ciążę) i przesiedziałam na kanapie cały dzień. Jutro będzie lepiej i mam nadzieję że wszystkie Wasze złe odczucia miną :)

Co do napinania się brzucha i bóli „miesiączkowych” - Dżina zmierzyła mi szyjkę bo najpierw się wystraszyła czy się ona nie skraca, ale jest ok. Mówi że to nie jest fizjologia i lepiej żeby tak nie było, zaleciła mi magnez 3x dziennie.

Agaa049, Rewelka, WiolaP, Mysia 24, MayMasza, Motylek93 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Rewelka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki za Malutką - niech szybko podgoni i nie stresuje mamy ♥️

• Agaa049 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki chyba z reguły są drobniejsze Motylku, pewnie będzie kruszynka kochana 🥰 trzymamy kciuki, żeby było wszystko dobrze ❤️

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • Leki: Encorton, accofil

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • WiolaP Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj kochany Motylku,napewno wszystko bedzie dobrze,jestes pod stałą kontrola lekarza.Sa to twoje odczucia czy moze lekarka zwróciła na cos uwage?Ale z tego co kojarze to pisałaś kiedys ze raczej z mężem jesteście "drobni",moze coreczka poprostu tez bedzie z tych mniejszych bobasów.

Z tego co widze to chyba tylko ja wpadłam w taki power mode🤸🤸🤸Odczuwam ciążowy przypływ mocy😅

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷?
  • Missi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaP wrote:
    Moj kochany Motylku,napewno wszystko bedzie dobrze,jestes pod stałą kontrola lekarza.Sa to twoje odczucia czy moze lekarka zwróciła na cos uwage?Ale z tego co kojarze to pisałaś kiedys ze raczej z mężem jesteście "drobni",moze coreczka poprostu tez bedzie z tych mniejszych bobasów.

Z tego co widze to chyba tylko ja wpadłam w taki power mode🤸🤸🤸Odczuwam ciążowy przypływ mocy😅

Ja do dzisiaj byłam razem z Tobą w tym szaleństwie. A dziś taki spadek że nie wiem jak się nazywam 😀

♀️ 32l. ♂️ 43l.
    🍀12.02- 360g syneczka 🩵

preg.png
  • Pajączek Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ! Dziewczyny i ja się melduję po ostatniej wizycie ! Wszystko jest cudownie z małą już waży 280 g i w walentynki zrozbiła mi wspaniały prezent ponieważ, poczułam pierwsze delikatne ruchy 🥰
    Wróciły mi mdłości od niedzieli i dodatkowo męczą mnie bóle głowy 😮‍💨 mam nadzieję że zaraz wróci do mnie energia !
    Udało mi się zapisać do szkoły rodzenia Porodowe Love i szpital w którym planuję rodzić to Simieradzki w Krakowie (czas zapisać się na dni otwarte) dawajcie znać czy ktoś z was też planuje bo może się spotkamy w jednej sali 🤭

Agaa049, Missi, WiolaP, Motylek93, Pani Bocianowa lubią tę wiadomość

• emciak Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przytulam Was za Wasze smutki, złości, słabe samopoczucie czy jakieś gorsze myśli. Aura za oknem na pewno nie pomaga ale wierzę, że za chwilę wszystko się ułoży 🌼.
    Odnośnie porodu SN to uważam, że dobrze jest faktycznie zastanowić się czy to nie jest coś co bardzo Was będzie przytłaczać i spędzać sen z powiek. Rozmowa z psychiatrą to bardzo dobry pomysł, zawsze na podstawie wywiadu może wydać taką opinię żeby poród był przez CC.

Ja dziś byłam na badaniach żeby sprawdzić czy nie zwiększymy dawki heparyny, teraz sobie odpoczywam i oglądam łyżwiarstwo figurowe :)

P. S. Dla tych co trochę wierzą w horoskopy, ezoterykę itp to dzisiaj zaczyna się Chiński Nowy Rok i nie zaleca się myć włosów żeby nie spłukać z siebie obfitości. Ja to traktuję z przymróżeniem oka ale jednak głowę umyję dopiero jutro 😉

WiolaP lubi tę wiadomość

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)

🌈✨
    30.10, 10 DPO
    Beta 19,1, Progesteron 31

19.11 0,7 cm Groszka 🌼
    04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
    18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
    02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
    15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
    12.02 Słodka Dziewczynka 🌸 292g

PAI homo/MTHFR hetero
    💊 Acard + Heparyna

Ja '91, On '90 + 🐱

preg.png
  • WiolaP Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:
    :)
    P. S. Dla tych co trochę wierzą w horoskopy, ezoterykę itp to dzisiaj zaczyna się Chiński Nowy Rok i nie zaleca się myć włosów żeby nie spłukać z siebie obfitości. Ja to traktuję z przymróżeniem oka ale jednak głowę umyję dopiero jutro 😉

Nie moglas napisac szybciej😂😂😂🫣🫣🫣Wlasnie spłukałam z siebie cala obfitość,wszystko poszlo w pizdu😂😜

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷?
  • Ceci Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaP wrote:
    Nie moglas napisac szybciej😂😂😂🫣🫣🫣Wlasnie spłukałam z siebie cala obfitość,wszystko poszlo w pizdu😂😜
    I ja to samo 🤣🤣🤣🤣🤣

2023 - córka
    10.2025 - FET 5.2.1 PGTa
    5.01.2026 - 12 tc, prenatalne <3, druga córka <3

preg.png
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaP wrote:

Ja to samo 🤣🤣 zawsze wiatr w oczy 😂

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • Leki: Encorton, accofil

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
‹‹ 202 203 204 205 206
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ