🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do ruchów to dziewczyny, nie martwcie się. Na to wiele czynników ma wpływ: łożysko, ilość tkanki tłuszczowej, wrażliwość na sygnały z ciała, temperament i ułożenie dzidziusia, itd. Ja zaraz kończę 19 tydzień, a dopiero od kilku dni czuję więcej niż raz dziennie, a i to delikatnie. A podobno "w drugiej ciąży się szybciej czuje", haha.
Ja dziś też bez mocy, rano byłam na badaniach krwi, w ciągu 3 miesięcy ferrytyna mi poleciała z 38 na 24, wit. B z 600 na 330, jedynie kwas foliowy nie spadł, ale biorę 800 mcg dziennie, ciekawe co by było przy standardowej zalecanej dawce. Jednak dzidziuś wysysa dobrze 😃. Muszę się przyłożyć do suplementacji i dorobić jeszcze wit. D, bo pewnie też spadła.
Synek 05.2024 ❤️ -
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy ❤️
@wiola moja prowadząca na ostatnim usg zobaczyła tendencje a że blisko było połówkowe to kazała odezwać się po. Dzisiaj mi się poszczęściło, bo przyjmowała za jakąś lekarkę to po badaniu weszłam między pacjentkami. Pobiegła do tej od prenatalnych i debatowały 🫣 no i że nie widać innych nieprawidłowości, a termin z 1 prenatalnego był zgodny z dzisiejszym to czekam 2 tygodnie. A i tak wszyscy jesteśmy karzełki i my i dziadki 😂32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
3 x stymulacje letrozolem ❌
1️⃣ IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️
Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔 drugi 7+4 crl już 1,3cm 🦋 -->1.12 - 1,8 cm 🦋 --> 8.12 - 2,4 cm 🦋-->14.12 krwotok 😑 3,5cm fhr 176 🦋-->23.12 ponowne krwawienie, 5cm fhr 171 🦋 --> 24.12 krwotok 😑 🦋 --> 5.01 prenatalne - ryzyka niskie 🎉 6,5cm cudu 🦋. -->19.01 - 128g chyba dziewczynki 🩷🦋🥰--> 4.02 - 200g 🩷🦋--> 17.02 - 261g kruszynki 🦋--> 3.03 połówkowe 391g kobitki 🩷🦋--> 18.03 545g Dorusi 🦋--> 27.03 653g 🩷🦋
Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie, cukrzyca ciążowa
On: IO, żołnierzyki wolne, ale w dostatecznej ilości

-
A ja słuchajcie walczę z gronkowcem złocistym w moczu
Już jestem po jednym antybiotyku i nic, jeden posiew, drugi, nadal jest i to w bardzo dużej ilości... Teraz mam inny antybiotyk na 8 dni, lekarz sam zakłopotany, bo był pewny że tamten antybiotyk pomoże. Ehhh zawsze coś.
-
Wierze ze bedzie dobrze🥰🤗Motylek93 wrote:Dzięki dziewczyny za słowa otuchy ❤️
@wiola moja prowadząca na ostatnim usg zobaczyła tendencje a że blisko było połówkowe to kazała odezwać się po. Dzisiaj mi się poszczęściło, bo przyjmowała za jakąś lekarkę to po badaniu weszłam między pacjentkami. Pobiegła do tej od prenatalnych i debatowały 🫣 no i że nie widać innych nieprawidłowości, a termin z 1 prenatalnego był zgodny z dzisiejszym to czekam 2 tygodnie. A i tak wszyscy jesteśmy karzełki i my i dziadki 😂
Motylek93 lubi tę wiadomość
-
A zrobili Ci antybiotykogram żeby sprawdzić co zadziała ?Skarbek001 wrote:A ja słuchajcie walczę z gronkowcem złocistym w moczu
Już jestem po jednym antybiotyku i nic, jeden posiew, drugi, nadal jest i to w bardzo dużej ilości... Teraz mam inny antybiotyk na 8 dni, lekarz sam zakłopotany, bo był pewny że tamten antybiotyk pomoże. Ehhh zawsze coś.Ona 35
On 34
05.2021 👶w 1cs
Ponowne starania od 01.2024
08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureaplasma i mycoplasma - wyleczone
05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina
Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)
10.2025 - Udalo sie w 2 cs
11.2025 - Ponowna walka z Ureaplasma.. - wyleczona

-
dzień dobry! czy ktoś wie kiedy skonczy sie ta zima?

Ja dzis dzien zaczelam od masazu w ciazy i o boże, jaka ulga. Mocno mi juz dawal w kosc kregoslup, a po masazu czuje sie jak nówka sztuka
Ananabanana, Czarna_owieczka, WiolaP lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja za pół godzinki mam prenatalne.. i od wczoraj trzyma mnie taki stres..
czy wszystko będzie dobrze, czy będę dobrą matką, czy jestem gotowa, czy dam radę urodzić, czy wystarczy mi sił i nie skrzywdzę tego dziecka..
Widzę, że Wy też macie takie gorsze dni i to chyba faktycznie hormony tak na nas działają. Plus pogoda nie rozpieszcza. Na Pomorzu od początku roku mróz i śnieg , nie chce mi się nawet wyjść w domu, bo zaczynam smarkać jak tylko wyjrzę za okno 😳
-
Ja też melduję się po wizycie 🙂
Dzidzia rośnie zdrowo, 277 g. No i okazało się że będzie drugi chłopczyk🩵 . A ja byłam niemal pewna, że będzie dziewczynka, bo wcześniej dostaliśmy taką informację że pewnie tak będzie 😅
https://zapodaj.net/plik-efgB6HLOJm
Agaa049, emciak, Ceci, Ananabanana, Skarbek001, Czarna_owieczka, WiolaP, wandapanda, Missi, Pani Bocianowa, hypatia92, adukow, Mysia 24, Pysio, Rewelka, MayMasza, Motylek93, GosAga123, Gonia90, Pajączek lubią tę wiadomość
Mama Aniołka 👼 (01.24) 💔
30.03 ⏸ beta 1096, prog 25,8 (31dc)
09.04 pęcherzyk ciążowy 14,9 mm, pęcherzyk żółtkowy 3,7 mm, CRL 2,5 mm ❤️ 120/min (5t6d)
07.05 CRL 3,7 cm, HR 165/min
17.05 Nifty - niskie ryzyka, synuś 🩵
20.05 USG prenatalne + PAPP-A - 6,2 cm zdrowego chłopaka 🩵 (12t4d)
03.12.2024 K jest już z nami 🥹 3270g, 40+5, witaj na świecie 🥰🩵

Czas na rodzeństwo! ❤️
2cs- 01.11 ⏸️
03.11 beta 72,3
06.11 beta 347
08.11 beta 615
10.11 beta 1426
18.11 jest zarodek CRL 3 mm HR 110/min (6t4d)
25.11 CRL 1 cm HR 130/min (7t4d) 🥰
30.12 prenatalne CRL 6,5 cm, FHR 165/min, zdrowy bobas 🐣
17.02 II prenatalne, 377 g, drugi chłopczyk 🩵

-
Ceci wrote:dzień dobry! czy ktoś wie kiedy skonczy sie ta zima?

Ja dzis dzien zaczelam od masazu w ciazy i o boże, jaka ulga. Mocno mi juz dawal w kosc kregoslup, a po masazu czuje sie jak nówka sztuka
Ostatnio widziałam mema, że Pan Bóg przedłużył zimę, żeby z odchudzaniem zdążyć do lata 😂
Ceci, Ananabanana, Czarna_owieczka, WiolaP, Missi, adukow lubią tę wiadomość
• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil
11.2025 ⏸️
Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
Natalie2026 wrote:Dziewczyny ja za pół godzinki mam prenatalne.. i od wczoraj trzyma mnie taki stres..
czy wszystko będzie dobrze, czy będę dobrą matką, czy jestem gotowa, czy dam radę urodzić, czy wystarczy mi sił i nie skrzywdzę tego dziecka..
Widzę, że Wy też macie takie gorsze dni i to chyba faktycznie hormony tak na nas działają. Plus pogoda nie rozpieszcza. Na Pomorzu od początku roku mróz i śnieg , nie chce mi się nawet wyjść w domu, bo zaczynam smarkać jak tylko wyjrzę za okno 😳
To chyba normalne, że tak myślimy, czy będzie dobrze, czy damy sobie radę. To znaczy, że nam zależy i na pewno zrobimy wszystko, żeby być najlepszymi rodzicami dla naszych dzieci ❤️
Natalie2026 lubi tę wiadomość
• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
11.2025 ⏸️
Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine
Natalie, wszystko będzie dobrze. Hormony robią nam w głowie duże zamieszanie ale jestem pewna, że poradzisz sobie w roli mamy. Sama wiesz, że zrobisz wszystko dla tego dzieciątka 💓Natalie2026 wrote:Dziewczyny ja za pół godzinki mam prenatalne.. i od wczoraj trzyma mnie taki stres..
Widzę, że Wy też macie takie gorsze dni i to chyba faktycznie hormony tak na nas działają. Plus pogoda nie rozpieszcza. Na Pomorzu od początku roku mróz i śnieg , nie chce mi się nawet wyjść w domu, bo zaczynam smarkać jak tylko wyjrzę za okno 😳6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
🌈✨
30.10, 10 DPO
Beta 19,1, Progesteron 31
19.11 0,7 cm Groszka 🌼
04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
12.02 Słodka Dziewczynka 🌸 292g
23.02 USG połówkowe 👍🌸 350g
PAI homo/MTHFR hetero
💊 Acard + Heparyna
Ja '91, On '90 + 🐱

-
Agaa049 wrote:Ostatnio widziałam mema, że Pan Bóg przedłużył zimę, żeby z odchudzaniem zdążyć do lata 😂
Przykro mi, ale do lata to wszystkie będziemy tylko większe 🤪
Wiola czy ja dobrze pamiętam, że kiedyś polecałaś tutaj legginsy ciążowe? Możesz podać link, które konkretnie? -
Skarbek001 wrote:A ja słuchajcie walczę z gronkowcem złocistym w moczu
Już jestem po jednym antybiotyku i nic, jeden posiew, drugi, nadal jest i to w bardzo dużej ilości... Teraz mam inny antybiotyk na 8 dni, lekarz sam zakłopotany, bo był pewny że tamten antybiotyk pomoże. Ehhh zawsze coś.
A miałaś jakieś objawy czy wyszło na posiewie dopiero?
-
Natalie2026 wrote:Dziewczyny ja za pół godzinki mam prenatalne.. i od wczoraj trzyma mnie taki stres..
Będzie dobrze, to normalne te wątpliwości, ja też miewam takie dni. I myślę właśnie, że wszystkie tak mamy.
Tak jak napisała Aaga049, zależy Ci i to dlatego. 🥰
Dawaj znać jak po prenatalnych.
Rudylisek piękny dzidziak 🩵
Rudylisek lubi tę wiadomość
-
Tak lekarz dobiera antybiotyk na podstawie antybiogramu natomiast jeden nie zadziałał. Żadnych objawów nie mam, dopiero w rutynowym badaniu moczu wyszło że mam liczne bakterie i potem w posiewie że to gronkowiec.
-
Rudylisek wrote:Ja też melduję się po wizycie 🙂
Dzidzia rośnie zdrowo, 277 g. No i okazało się że będzie drugi chłopczyk🩵 . A ja byłam niemal pewna, że będzie dziewczynka, bo wcześniej dostaliśmy taką informację że pewnie tak będzie 😅
https://zapodaj.net/plik-efgB6HLOJm
Gratulacje! Ooo czyżby przypadek że dziewczynka nagle stała się chłopcem? Ostatnio naczytałam się wielu takich historii 😅 U mnie póki co druga córeczka się zapowiada, ale pewność to będę mieć dopiero po połówkowych 🙂
-
Skarbek001 wrote:Tak lekarz dobiera antybiotyk na podstawie antybiogramu natomiast jeden nie zadziałał. Żadnych objawów nie mam, dopiero w rutynowym badaniu moczu wyszło że mam liczne bakterie i potem w posiewie że to gronkowiec.
Ja znowu na początku ciąży, w 5 tygodniu już wyszła mi bakteria w pochwie i też mimo antybiogramu to pierwszy antybiotyk nie zadziałał. Dopiero kolejny pomógł się pozbyć.• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
11.2025 ⏸️
@wandziu bardzo prosze link i serio polecam sa świetne 💪
https://api-shein.shein.com/h5/sharejump/appjump?link=lxAmRLXsVnB_8&localcountry=PL&shc=2_lxAmRLXsVnB&url_from=GM71148368587
@rudylisek piękny chłopczyk 😍
@Natalie2026 napewno wszystko bedzie dobrze,trzymamy kciuki✊A co do twoich obaw to świadczy tylko o tym ze juz bardzo kochasz to maleństwo i chesz dla niego jak najlepiej ❤️
-
WiolaP wrote:@wandziu bardzo prosze link i serio polecam sa świetne 💪
https://api-shein.shein.com/h5/sharejump/appjump?link=lxAmRLXsVnB_8&localcountry=PL&shc=2_lxAmRLXsVnB&url_from=GM71148368587
@rudylisek piękny chłopczyk 😍
@Natalie2026 napewno wszystko bedzie dobrze,trzymamy kciuki✊A co do twoich obaw to świadczy tylko o tym ze juz bardzo kochasz to maleństwo i chesz dla niego jak najlepiej ❤️
Super dziękuję 🥰 -
Dziewczyny jesteśmy już po prenatalnych.
Wszystko super. Nasz synek jest zdrowy, silny i rozwija się książkowo 🙏
I stało się coś czego się dziś nie spodziewaliśmy. Doktor robił częściowo badanie w 4D. Także zobaczyliśmy naszego maluszka bardzo dokładnie. A na pamiątkę dostaliśmy zdjęcie twarzyczki 🥰 takie fotograficzne, śliskie wiecie. Także wracam do domku i pierwsza fotka naszego synka ląduje w ramce 😀
Coś niesamowitego...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego, 15:49
wandapanda, Rudylisek, Agaa049, hypatia92, Pani Bocianowa, adukow, Mysia 24, WiolaP, Pysio, MayMasza, Ananabanana, Precelek 🥨, Motylek93, emciak, GosAga123, Pajączek lubią tę wiadomość
♀️ 32l. ♂️ 43l.
🍀 27.10.2025- II kreseczki
🍀 14.11.2025- piękne serduszko
🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
🍀12.02- 360g syneczka 🩵
🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
🍀12.03- 700g malucha