Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • hypatia92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchów to dziewczyny, nie martwcie się. Na to wiele czynników ma wpływ: łożysko, ilość tkanki tłuszczowej, wrażliwość na sygnały z ciała, temperament i ułożenie dzidziusia, itd. Ja zaraz kończę 19 tydzień, a dopiero od kilku dni czuję więcej niż raz dziennie, a i to delikatnie. A podobno "w drugiej ciąży się szybciej czuje", haha.

Ja dziś też bez mocy, rano byłam na badaniach krwi, w ciągu 3 miesięcy ferrytyna mi poleciała z 38 na 24, wit. B z 600 na 330, jedynie kwas foliowy nie spadł, ale biorę 800 mcg dziennie, ciekawe co by było przy standardowej zalecanej dawce. Jednak dzidziuś wysysa dobrze 😃. Muszę się przyłożyć do suplementacji i dorobić jeszcze wit. D, bo pewnie też spadła.

Synek 05.2024 ❤️
  • Motylek93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy ❤️
    @wiola moja prowadząca na ostatnim usg zobaczyła tendencje a że blisko było połówkowe to kazała odezwać się po. Dzisiaj mi się poszczęściło, bo przyjmowała za jakąś lekarkę to po badaniu weszłam między pacjentkami. Pobiegła do tej od prenatalnych i debatowały 🫣 no i że nie widać innych nieprawidłowości, a termin z 1 prenatalnego był zgodny z dzisiejszym to czekam 2 tygodnie. A i tak wszyscy jesteśmy karzełki i my i dziadki 😂

32 & 34. ⛪ 2020 r
    04/24 - 💔 9 tydz Madzia
    12/24 - 💔 7 tydz Józio
    3 x stymulacje letrozolem ❌
    1️⃣ IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️
    Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
    26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔 drugi 7+4 crl już 1,3cm 🦋 -->1.12 - 1,8 cm 🦋 --> 8.12 - 2,4 cm 🦋-->14.12 krwotok 😑 3,5cm fhr 176 🦋-->23.12 ponowne krwawienie, 5cm fhr 171 🦋 --> 24.12 krwotok 😑 🦋 --> 5.01 prenatalne - ryzyka niskie 🎉 6,5cm cudu 🦋. -->19.01 - 128g chyba dziewczynki 🩷🦋🥰--> 4.02 - 200g 🩷🦋--> 17.02 - 261g kruszynki 🦋--> 3.03 połówkowe 🙏
    Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
    Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie, cukrzyca ciążowa
    On: IO, żołnierzyki wolne, ale w dostatecznej ilości
    preg.png
‹‹ 203 204 205 206 207
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ