Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • Missi Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie macie śliczne brzuszki 🥰🤩

WiolaP, Ananabanana lubią tę wiadomość

Walka o pierwsze dziecko od 2023r
    ♀️ 32l. ♂️ 43l.
    🍀 27.10.2025- z zaskoczenia II kreseczki
    🍀 14.11.2025- piękne serduszko
    🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
    🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
    🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
    🍀12.02- 360g syneczka 🩵
    🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀

preg.png
  • Początek drogi Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w pierwszej ciąży, planujecie chodzić do szkoły rodzenia, a może wybieracie kursy online?
    Będziecie same czy z partnerem?

30.10.25 - transfer
    03.11.25 - progesteron 54,45
    06.11.25 - progesteron 29,84
    - beta HCG 100,82 <3
  • Ceci Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Początek drogi wrote:
    Dziewczyny w pierwszej ciąży, planujecie chodzić do szkoły rodzenia, a może wybieracie kursy online?
    Ja nie w pierwszej ciazy, ale w tej też planuje chodzic do szkoly rodzenia razem z mężem :)

Początek drogi lubi tę wiadomość

2023 - córka
    10.2025 - FET 5.2.1 PGTa
    5.01.2026 - 12 tc, prenatalne <3, druga córka <3

preg.png
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/plik-CftMywDqz5

To i ja przesyłam mój bębenek 😁

Ceci, Agaa049, Ananabanana, emciak, WiolaP, Missi, wandapanda, Rewelka lubią tę wiadomość

preg.png
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MayMasza wrote:
    Śliczne macie brzuszki 🥰 nie wiem jak u Was ale u mnie różnica rano a wieczorem jest spora 😂
    Ogrodniczki super! Sama bym sobie takie kuoila ale nogawka bedzie za kolano a takiej długości nie lubię 😂😂 mam nadal tylko jedne ciążowe legginsy które wymęczę w tej ciazy tak,ze beda juz tylko do wywalenia 😂 czekam na sukienki time!

Dzis w pracy oficjalnie/nieoficjalnie powiedziałam zespołowi papappaaaa i w poniedziałek liczę,ze dostane l4 I zacznę odpoczywać 🤰

Tak, jest różnica rano, a wieczorem 😀 rano się zastanawiam czy ja w tej ciąży jestem 🤣 a wieczorem mąż zawsze mówi, że nie ma żadnych wątpliwości, że jestem, patrząc na brzuch 😂
    Ja kupiłam na vinted legginsy i albo zły rozmiar, albo jeszcze za mały brzuch, bo lecą mi z tyłka 😀

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • Leki: Encorton, accofil

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Początek drogi wrote:

Ostatecznie zdecydowałam się tylko na edukację przedporodową u położnej środowiskowej bo ponoć sa tam poruszane tematy jak na szkole rodzenia, a szkoły za 850 zł… chyba, że uda mi się do jednej darmowej dostać. A tak to planuje z mężem na takie tematy jak pierwsza pomoc, kąpiel, przewijanie itp to nasze pierwsze, więc lepiej żebyśmy oboje w tym byli 😀 jak już mamy nic nie wiedzieć to razem 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 18:38

Początek drogi, Ananabanana, Rewelka lubią tę wiadomość

• emciak Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, piękne brzuszki 🌹
    Wrzucam swój: https://zapodaj.net/plik-Q2FlgNb9Ml

Wczoraj i dzisiaj pobiłam chyba rekord naświetlania się na słońcu, prawie cały dzień spędziłam poza domem rozkoszując się tym pięknym słońcem i ciepełkiem 🌤

Odnośnie szkoły rodzenia to czekam aż ruszą zapisy na marzec/kwiecień i zapisujemy się z mężem na NFZ. Ewentualnie potem dokupię sobie jakieś kursy jeśli będzie taka potrzeba :)

Rudylisek, Agaa049, WiolaP, Ceci, Missi, Ananabanana, MayMasza, wandapanda, Rewelka, Kirby lubią tę wiadomość

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)

🌈✨
    30.10, 10 DPO
    Beta 19,1, Progesteron 31

19.11 0,7 cm Groszka 🌼
    04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
    18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
    02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
    15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
    12.02 Słodka Dziewczynka 🌸 292g
    23.02 USG połówkowe 👍🌸 350g

PAI homo/MTHFR hetero
    💊 Acard + Heparyna

Ja '91, On '90 + 🐱

preg.png
  • Rudylisek Ekspertka

Wysłany: 27 lutego, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wczorajszej wizycie 🙂 mały miś pięknie rośnie 🥰🥰🥰
    f9e7bfcb07c6d.jpghttps://zapodaj.net/plik-2wJNgDY8Ku

Piękne brzuszki 😘 jak mi się uda to też sobie zrobię jakąś fotkę mojego🤗

Agaa049, WiolaP, emciak, Ceci, Missi, Ananabanana, Pani Bocianowa, Kofii, wandapanda, Mysia 24 lubią tę wiadomość

Mama Aniołka 👼 (01.24) 💔

30.03 ⏸ beta 1096, prog 25,8 (31dc)
    09.04 pęcherzyk ciążowy 14,9 mm, pęcherzyk żółtkowy 3,7 mm, CRL 2,5 mm ❤️ 120/min (5t6d)
    23.04 CRL 1,25 cm, HR 170/min
    07.05 CRL 3,7 cm, HR 165/min
    17.05 Nifty - niskie ryzyka, synuś 🩵
    20.05 USG prenatalne + PAPP-A - 6,2 cm zdrowego chłopaka 🩵 (12t4d)

03.12.2024 K jest już z nami 🥹 3270g, 40+5, witaj na świecie 🥰🩵

age.png

Czas na rodzeństwo! ❤️
    2cs- 01.11 ⏸️
    03.11 beta 72,3
    06.11 beta 347
    08.11 beta 615
    10.11 beta 1426
    18.11 jest zarodek CRL 3 mm HR 110/min (6t4d)
    25.11 CRL 1 cm HR 130/min (7t4d) 🥰
    30.12 prenatalne CRL 6,5 cm, FHR 165/min, zdrowy bobas 🐣

preg.png
  • WiolaP Ekspertka

Wysłany: 27 lutego, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mamy dzis wysyp brzuszków 🥰Jak bylam jeszcze mala to na naszym osiedlu zawsze sie mowilo ze po każdej zimie jakos więcej tych dzieciaków na podwórko wychodzi.Jak dobrze teraz rozumiem glebie tych słów 😂

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷?
  • Pat93 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie kobietki czy brała któraś z Was lek Dopegyt. Dzisiaj przed wizytą ciśnienie 150/100. Lekarz odrazu przepisał ten lek ;( i powiedział że jak się nie poprawi ciśnienie do następnej wizyty to położy mnie do szpitala ;( mówił że przy wysokim ciśnieniu jest możliwość odklejenia łożyska. Czy może któras też miała doczynienia z tym lekiem lub tak wysokim ciśnieniem

4.11.2025 kriotransfer
    8dpt Beta 165
    10dpt Beta 431 prog 10.63
    27dpt ♥️ CRL 7,7 mm
    15.12.2025 CRL 2,2cm

preg.png
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat93 wrote:
    Słuchajcie kobietki czy brała któraś z Was lek Dopegyt. Dzisiaj przed wizytą ciśnienie 150/100. Lekarz odrazu przepisał ten lek ;( i powiedział że jak się nie poprawi ciśnienie do następnej wizyty to położy mnie do szpitala ;( mówił że przy wysokim ciśnieniu jest możliwość odklejenia łożyska. Czy może któras też miała doczynienia z tym lekiem lub tak wysokim ciśnieniem

A kontrolujesz ciśnienie ogólnie? Bo może to ciśnienie wynika ze stresu spowodowanego wizytą. Moje ciśnienie 90/60 w większości, a na wizycie ostatnio 140/75… wróciłam do domu i już 100/60, teraz codziennie mierze i nie przekracza nawet 100.

Nie znam leków na ciśnienie więc w tym nie pomogę, ale jeśli tak się będzie utrzymywać to bym brała, bo to faktycznie może być niebezpieczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 20:41

• Pat93 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    A kontrolujesz ciśnienie ogólnie? Bo może to ciśnienie wynika ze stresu spowodowanego wizytą. Moje ciśnienie 90/60 w większości, a na wizycie ostatnio 140/75… wróciłam do domu i już 100/60, teraz codziennie mierze i nie przekracza nawet 100.

Nie znam leków na ciśnienie więc w tym nie pomogę, ale jeśli tak się będzie utrzymywać to bym brała, bo to faktycznie może być niebezpieczne.
    No właśnie nie kontroluje. Przeważnie miałam podwyższone. Też mi się wydaje że to stresowe ale powiedział mi że nawet jak stresowe to 150/100 to za dużo jak na stres

4.11.2025 kriotransfer
    8dpt Beta 165
    27dpt ♥️ CRL 7,7 mm
    15.12.2025 CRL 2,2cm

preg.png
  • Weronika97S Znajoma

Wysłany: 27 lutego, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie można wpisać kolejne wizyty na 18.03 i 23.03. 🙂

Pani Bocianowa lubi tę wiadomość

• Agaa049 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat93 wrote:
    No właśnie nie kontroluje. Przeważnie miałam podwyższone. Też mi się wydaje że to stresowe ale powiedział mi że nawet jak stresowe to 150/100 to za dużo jak na stres

Hmm ciężko mi powiedzieć, bo ja z tych niskociśnieniowych. Ale mierz sobie codziennie to na pewno - nawet dla siebie, żebyś wiedziała co i jak, a może lekarz zwrócił uwagę też bo to rozkurczowe jest wysokie (100).

• WiolaP Ekspertka

Wysłany: 27 lutego, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat93 wrote:
    Tak ja bralam dopegyt w ciazy i zmagam sie z ciśnieniem od wielu lat.W pierwszej ciąży bralam isoptin na obniżenie ciśnienia, u mnie doszlo do brzeżnego oddzielenia sie lozyska ale to bardziej z winy krwiaka.Masz bardzo wysokie ciśnienie rozkurczowe ogolnie w ciazy nie powinno przekroczyć 90 ale dopegyt powinien ustabilizować sprawe,plus do tego codzienna kontrola RR.Ja mam zeszyt w którym zapisuje codziennie ciśnienie rano i wieczorem i pokazuje go mojej dr na kazdej wizycie bez tego tez juz mowila że wysłała by mnie do szpitala.Takze jak lekarz przepisal to sie nie wahaj☺️
    Wspomniałam o isoptinie bo po nim czulam sie fatalnie ,duzo lepiej działał na mnie właśnie dopegyt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 21:06

Pat93 lubi tę wiadomość

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷?
  • Precelek 🥨 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat93 wrote:

Ja miałam tak w poprzedniej ciąży, że a wizytach ciśnienie wysokie w kosmos. Też dostałam ten lek, ale z zaznaczeniem, żeby mierzyć ciśnienie 3x dziennie w domu i przyjmować tylko jesli to mierzone regularnie będzie powyżej normy. W domu było ok. Moja lekarka zaleciła mi picie soku z aronii i coś jeszcze naturalnego, ale nie pamiętam co na obniżenie ciśnienia.

preg.png
  • Pat93 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaP wrote:
    Tak ja bralam dopegyt w ciazy i zmagam sie z ciśnieniem od wielu lat.W pierwszej ciąży bralam isoptin na obniżenie ciśnienia, u mnie doszlo do brzeżnego oddzielenia sie lozyska ale to bardziej z winy krwiaka.Masz bardzo wysokie ciśnienie rozkurczowe ogolnie w ciazy nie powinno przekroczyć 90 ale dopegyt powinien ustabilizować sprawe,plus do tego codzienna kontrola RR.Ja mam zeszyt w którym zapisuje codziennie ciśnienie rano i wieczorem i pokazuje go mojej dr na kazdej wizycie bez tego tez juz mowila że wysłała by mnie do szpitala.Takze jak lekarz przepisal to sie nie wahaj☺️
    Wspomniałam o isoptinie bo po nim czulam sie fatalnie ,duzo lepiej działał na mnie właśnie dopegyt.
    No mi też kazał zapisywać rano i wieczorem cisnienie i oceni na następnej wizycie. Tylko martwię się przyjmowaniem dodatkowego leku

4.11.2025 kriotransfer
    8dpt Beta 165
    27dpt ♥️ CRL 7,7 mm
    15.12.2025 CRL 2,2cm

preg.png
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat93 wrote:
    No mi też kazał zapisywać rano i wieczorem cisnienie i oceni na następnej wizycie. Tylko martwię się przyjmowaniem dodatkowego leku

Jak widać dziewczyny brały, także bym się nie przejmowała tak lekami, to już drugi trymestr więc na pewno bezpieczniej. Ja od 5 tygodnia na antybiotyku leciałam na bakterie w pochwie. Też się bałam, ale one by więcej wyrządziły szkody niż antybiotyk. Myślę, że u Ciebie ten lek jest też po to, żeby pomogło, a nie zaszkodziło :)

• Pat93 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję Wam dziewczyny za odpowiedzi. Bardzo mnie uspokoilycie ;)

4.11.2025 kriotransfer
    8dpt Beta 165
    27dpt ♥️ CRL 7,7 mm
    15.12.2025 CRL 2,2cm

preg.png
  • Mysia 24 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super macie już brzuszki 🙂

Ja zamierzam zapisać się do szpitala w którym będę rodziła do szkoły rodzenia, kupiłam też online od Zaufaj położnej.

Mi można wpisać wizytę na 4.03 bo nie wiem czy pisałam, a na połówkowe nawet się jeszcze nie zapisałam.

Ja nadal walczę z katarem, ale takim zalegającym że nie da go się wydmuchać, od kilku dni budzę się przez to w nocy i nie mogę spać. Próbowałam już chyba wszystkiego, będę musiała iść w poniedziałek jednak do rodzinnego.

Mysia_24
‹‹ 219 220 221 222 223
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ