🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Pani Bocianowa wrote:My, środkowe lipcówki właśnie wkraczamy w 3 trymestr 😅 za 4 dni go zaczynam, a za 3 dni mam studniówkę 😁
Ale szczerze Wam powiem, że nie lubię być w ciąży, to zdecydowanie nie mój ulubiony stan. Już bym chciała urodzić 😅 wiadomo że nie teraz wcześniaka, nie o to chodzi tylko żeby już był lipiec 😁
Lubicie być w ciąży, czy tylko ja taki odmieniec że nie ?
Matko kochana właśnie sobie sprawdziłam i aplikacja mi mówi, że jestem w 7 miesiącu i 3 trymestrze. A do mojej studniówki zostały 2 dni 🫣
Ja też nie lubię być w ciąży 🫠 moje koleżanki jak im to mówię to się dziwią, one to by mogły być cały czas, a ja chcę już lipiec 😅
Pani Bocianowa lubi tę wiadomość
-
Mi apka pokazuje ze 3 trymestr zaczne dokładnie 12 kwietnia a studniówkę mam 3 kwietnia ☺️ Ja kocham byc w ciąży, uwielbiam ten stan🥰Ale to tez nie jest takie zero jedynkowe.Ta ciąża jest akurat taka bezobjawowa 😅 ale w poprzednich to różnie bywało i tez nie raz przeklinałam ze mam juz dosyc ze te mdłości mnie wykończą 😂
Ja juz bym straaaaaaasznie chciala lipiec tak bardzo nie moge sie już doczekać spotkania na żywo z moja maleńka 🩷Dzis nawet mi sie snilo ze już sie urodziła i ze spaliśmy w 4 w jednym łóżku ja,maz,Sewis i Marcysia.I Sewik z Marcelina byli pozawijani w rożki ale tak sie krecili ze spali na łóżku w poprzek i ja złapałam Sewka zeby go przekręcić a Marcysia w tym czasie jakimś cudem spadla z łóżka ale ze byla tak maleńka,delikatna i lekka to spadla dosłownie tak jak opada piórko 🪶i na szczęście nic sobie nie zrobiła,smacznie spala dalej 😂🫣 -
Ja tez nie lubię być w ciąży. Chyba jedyny plus taki ze nie muszę chodzić do pracy i mam usprawiedliwienie jak mi się w domu nie chce nic robić. Ale w wielu rzeczach jednak ogranicza. Nie lubię tez za bardzo spotykać sie z ludźmi jak jestem w ciąży, wiem że chcą dobrze, ale wkurzają mnie te wszystkie ich pytania
adukow, Pani Bocianowa, Ananabanana, nofajniefajnie lubią tę wiadomość
07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
fantaghiro wrote:Ja tez nie lubię być w ciąży. Chyba jedyny plus taki ze nie muszę chodzić do pracy i mam usprawiedliwienie jak mi się w domu nie chce nic robić. Ale w wielu rzeczach jednak ogranicza. Nie lubię tez za bardzo spotykać sie z ludźmi jak jestem w ciąży, wiem że chcą dobrze, ale wkurzają mnie te wszystkie ich pytania
O to ja myślałam że jestem dziwna jeśli chodzi o kontakty z ludźmi w ciąży a widzę nie tylko ja tak mam. Odkąd jestem w ciąży zaczęły się do nas odzywać nawet osoby z rodziny z którymi nie mieliśmy kontaktu i każdy chce nam coś dać albo udzielić jakichś rad. Fajnie usłyszeć rady od jednej osoby ale kiedy wszyscy naraz ci doradzają co się u nich sprawdziło co nie, albo chcą oddać rzeczy po dzieciach to dostaje zawrotów głowy 😂 wiem, że każdy chce dobrze ale chcemy mieć nowe rzeczy dla pierwszego dziecka i nie gromadzić sterty niepotrzebnych gadżetów, także ciężko mi czasem odmawiać kolejny raz kolejnej osobie i słuchać co będzie lepsze lub gorsze.Starania od 07.2024
💁♂️✅
03.25 Hashimoto 👨⚕️
04.25 ANA9 ➡️ PPJ (ANA23) ⚠️
06.25 biopsja endometrium ⚠️ ➡️ antybiotyk
08.25 ferrytyna ⬇️ suplementacja
09.25 drożność z lipiodolem ✅
24.10.25 ⏸️🥹
25.10.25 β-hCG - 29,8 mlU/ml
27.10.25 β-hCG - 98,0 mlU/ml
30.10.25 β-hCG - 418,7 mlU/ml
07.11.25 β-hCG - 11621,8 mlU/ml
💊 Pueria Uno, Letrox 25, Ultragestan

-
Domi93 wrote:Ja zamówiłam dziś w końcu komodę i łóżeczko
Zapomniałam firmy polecanych materacy 🫣
Ale
To domówię za msc
Zamówiłam ręczniki , kokon , rożek i ubranka .
Wanienkę z stojakiem
No i moja ulubiona szczotkę dla niemowląt lulalove 😍
I mogę wam polecić kosmetyki są mega anthyllis baby
I w hm wzięłam organizer na komodę
Mam nadzieję że go zmieszczę bo będę miała małą tą komodę
Tylko na przewijak i właśnie maly organizer 🫣
Może chodzi o materac rucken?
co tam upolowałaś w h&mie? Interesują mnie błękity, ale nic ciekawego nie widziałam..
-
Ja to mam rozne stany zwiazane z ciaza - z jednej strony uwielbiam czuc kopniaki, bardzo lubie widziec swoje odbicie z brzuszkiem - pokazuje mi to spełnione marzenie. Z drugiej strony ciąża dla mnie to nieustanny czas stresu, czy wszystko bedzie dobrze, czy sie uda donosic, czy czy czy ... Dodatkowo, w tej ciazy jestem juz chyba 7 raz chora, z Covidu plynnie przeszlam do ostrego zapalenia zatok. Bez antybiotyku sie juz raczej nie obedzie
-
adukow wrote:Może chodzi o materac rucken?
co tam upolowałaś w h&mie? Interesują mnie błękity, ale nic ciekawego nie widziałam..
Rucken miałam i był ok ale rzucił mi się też właśnie inny w oko .
Ja jestem team beże białe i brązy 😅 kupiłam spodenki body kopertowe skarpetki ręcznik ( polecam go ! )
Pajacyki tylko niebieskie zostały to brałam i je
I ten komplet rosnący z dzieckiem wzięłam jeszcze większy rozmiar ;p
Złapałam pościel muślinowa
Kołdrę i poduszkę ( wiem że niepotrzebne ale kupiłam bo jest inny wymiar już standard więc niech leży
)
Pokrowiec na materac muslinowy i te organizery 🤣Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Dziewczyny, jak ma wyglądać ten twardy brzuch? To jest taki twardy, że się go nie da nacisnąć, czy jak? Bo ja czuję, że jakby był taki pełny, ale w sumie zjadłam obiad 🫣 i nie wiem czy to ten twardy brzuch, czy obiad 😀• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• Leki: Encorton, accofil
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
Mysle ze jak już to poczujesz to bedzie pewna.On na momencie tak twardnieje jak kamień mi az wtedy tchu brakuje,musze uspokoić oddech i wziasc kilka takich głębokich oddechów 😮💨😮💨😮💨To trwa dosłownie kilka sekund i puszcza, skurcz ale niebolesny.Nie wiem jak dobrze Ci to opisac😅
-
Agaa049 wrote:Dziewczyny, jak ma wyglądać ten twardy brzuch? To jest taki twardy, że się go nie da nacisnąć, czy jak? Bo ja czuję, że jakby był taki pełny, ale w sumie zjadłam obiad 🫣 i nie wiem czy to ten twardy brzuch, czy obiad 😀
Dokładnie to czuć
Twardnieje na dole ale to masz spięty cały brzuch u nie da się pomylić tego z przejedzeniem ;pSynek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Synek 2022 ❤️❤️ -
Agaa049 wrote:Dziewczyny, jak ma wyglądać ten twardy brzuch? To jest taki twardy, że się go nie da nacisnąć, czy jak? Bo ja czuję, że jakby był taki pełny, ale w sumie zjadłam obiad 🫣 i nie wiem czy to ten twardy brzuch, czy obiad 😀
Na pewno poczujesz, że to jest to. Zaczyna przechodzić taka fala skurczu przez brzuch, u mnie od razu brzuch robi się mniejszy, taki ściśnięty do środka, uczucie jakbyś w brzuchu miała twardą piłkę albo kamień. Po chwili odpuszcza, brzuch się rozszerza do normalnej wielkości 🙈 -

, druga córka