X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • Missi Autorytet

Wysłany: 31 marca, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Zapinajcie pasy i mówię Wam to jako ratownik medyczny 🙄 pasy ratują życie, a przy nawet małym uderzeniu siła odśrodkowa działa i lecisz do przodu prosto na brzuch. Jak się boicie o brzuchy w pasach to naprawdę ten co ja mam to nawet nie adapter tylko „obniżacz” tego dolnego pasa. Widzę że na Vinted można go kupić nawet i za 3 dychy, co to jest przy cenie jaką można zapłacić za brak pasów przy wypadku, serio.

I pamiętajcie że choćbyśmy my i nasi mężowie byli najlepszymi kierowcami świata, to na drogach są pojeby (czyt. nieodpowiedzialni kierowcy, pijani lub brawurowi). Ufam sobie, ale innym nie.

Sprawa pasów (szczepień z resztą też ale nie wchodzę w dyskusję z antyszczepami bo robię się niemiła) jest dla mnie w ogóle bezdyskusyjna, i kolejny raz polecam obniżacz pasa 😁 jedyne w czym może Wam zaszkodzić podczas zdarzenia drogowego, to zamiast ucisnąć brzuch i bobasa w środku to przetrze Wam nieco psioszkę 😅 wolę to niż wszystkie inne scenariusze.

O to to. Mój to właśnie taki obniżacz pasa

♀️ 32l. ♂️ 43l.
    🍀 27.10.2025- II kreseczki
    🍀 14.11.2025- piękne serduszko
    🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
    🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
    🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
    🍀12.02- 360g syneczka 🩵
    🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
    🍀12.03- 700g malucha

preg.png
  • Eliora Autorytet

Wysłany: 31 marca, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MayMasza wrote:
    Juz jestes 😆

IMG-2075.png
    Wg Preglife zaczyna się 28+0.
    Ale faktycznie PTGiP zaczyna się 27+0.

preg.png

👩 31 (PCOS, IO) 👨 37 🌼 Córka – 4
    💊 Leczenie: Lametta + Ovitrelle

🧪 Beta-hCG:
    • 12 dpo (16.10) – 63.65
    • 14 dpo (18.10) – 208.56

18.11: 8+2 – zarodek 1,59 cm
    01.12: 10+1 – CRL 3,5 cm, FHR 175
    17.12 prenatalne: 12+3 6,5 cm, 67 g
    05.01: 15+1- 10 cm i 130g
    26.01: 18+1 250g chłopaka
    11.02 prenatalne: 20+6 - 420g
    23.02: 22+1 490g dzieciaczka
    23.03: 26+1 980g
    20.04: ⌛️
    🤍 III prenatalne USG: 08.04.2026
  • Anuska94 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,martwię się bo nie wiem co jest mojej prawie dwuletniej córce.Na widok jedzenia tyle że nie za każdym razem ma mdłości albo wymiotuje tym co jadła ostatnio.Je często jeszcze mleko modyfikowane.Jak chcemy ją posadzić na kolana przy talerzu z czymś innym to odrazu odrzut.

• Domi93 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:
    Hejka,martwię się bo nie wiem co jest mojej prawie dwuletniej córce.Na widok jedzenia tyle że nie za każdym razem ma mdłości albo wymiotuje tym co jadła ostatnio.Je często jeszcze mleko modyfikowane.Jak chcemy ją posadzić na kolana przy talerzu z czymś innym to odrazu odrzut.

A długo to trwa ?
    Teraz krąży jelitówka
    Może to to ?

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: 31 marca, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:

Jelitówka? Mój syn mi powiedział, że dzisiaj jakiś jego kolega w przedszkolu wymiotował. Tutaj Domi chyba ostatnio też miała. Teraz panuje chyba.

preg.png
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 31 marca, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliora wrote:
    IMG-2075.png
    Wg Preglife zaczyna się 28+0.
    Ale faktycznie PTGiP zaczyna się 27+0.
    Nawet masz na suwaczku,ze zostalo 89dni wiec 3 miesiące,niech Cie nie oszukują:D

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i laski my po wizycie u immunologa… dostałam zastrzyki :( mówi, że te ddimery na pograniczu, woli dmuchać na zimne. Ehhh trudno.
    Dodatkowo sytuacja w kolejce na poczekalni mnie wkurzyła. Godzina drogi do niego, godzina siedzenia tam i już chodziłam bo mnie wszystko bolało, robiłam kroki, a były dwie pary jak przyszliśmy. Potem po nas przyszedł gość i pyta kto ostatni, więc ja mówię do tych par, że my mamy na 17:40, a do mnie babka z pretensjami, że tu nie ma na godzinę… wystarczyło powiedzieć, że są opóźnienia… a druga się wcale nie odezwała, a widziałam, że wchodziła coś zapytać, więc podjerzewalam, że poza kolejką i miałam rację, weszli przed nami, bo potem lekarz się wygadał, że przed nami były osoby spoza kolejki. I ogólnie może nie miałabym takich pretensji, ale po prostu było mi ciężko tam wysiedzieć, widziała, że jestem w ciąży, a mimo to weszła poza kolejką. Ja też kiedyś byłam niezapisana, ale czekałam aż wszystkich przyjmie, a nie udawałam, że też mam dzisiaj wizytę. Chciałam się pożalić…

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • Leki: Encorton, accofil

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    Jelitówka? Mój syn mi powiedział, że dzisiaj jakiś jego kolega w przedszkolu wymiotował. Tutaj Domi chyba ostatnio też miała. Teraz panuje chyba.

Taak ja wczoraj
    Dziś właśnie starszy syn ma typowe objawy … okaże się rano .

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    No i laski my po wizycie u immunologa… dostałam zastrzyki :( mówi, że te ddimery na pograniczu, woli dmuchać na zimne. Ehhh trudno.
    Dodatkowo sytuacja w kolejce na poczekalni mnie wkurzyła. Godzina drogi do niego, godzina siedzenia tam i już chodziłam bo mnie wszystko bolało, robiłam kroki, a były dwie pary jak przyszliśmy. Potem po nas przyszedł gość i pyta kto ostatni, więc ja mówię do tych par, że my mamy na 17:40, a do mnie babka z pretensjami, że tu nie ma na godzinę… wystarczyło powiedzieć, że są opóźnienia… a druga się wcale nie odezwała, a widziałam, że wchodziła coś zapytać, więc podjerzewalam, że poza kolejką i miałam rację, weszli przed nami, bo potem lekarz się wygadał, że przed nami były osoby spoza kolejki. I ogólnie może nie miałabym takich pretensji, ale po prostu było mi ciężko tam wysiedzieć, widziała, że jestem w ciąży, a mimo to weszła poza kolejką. Ja też kiedyś byłam niezapisana, ale czekałam aż wszystkich przyjmie, a nie udawałam, że też mam dzisiaj wizytę. Chciałam się pożalić…

Niestety ludzie są okropni … ja jeśli jadę gdzieś na już to też czekam i informuję … współczuje Ci nerw

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Missi Autorytet

Wysłany: 31 marca, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jaki u was z kąpielamy?
    Ja do tej pory brałam tylko prysznice. Cieplutkie qle prysznice.
    Ale teraz w nowym domku oprócz prysznica mamy dwuosobową wannę z jacuzzi i mąż dziś wyszedł z inicjatywą wspólnej kąpieli. Świece itp. 🥰 I tak bym chciała ...
    Ale boję się troszkę.
    Co myślicie ?

♀️ 32l. ♂️ 43l.
    🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
    🍀12.02- 360g syneczka 🩵
    🍀12.03- 700g malucha

preg.png
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 31 marca, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:
    Ale teraz w nowym domku oprócz prysznica mamy dwuosobową wannę z jacuzzi i mąż dziś wyszedł z inicjatywą wspólnej kąpieli. Świece itp. 🥰 I tak bym chciała ...
    Ale boję się troszkę.
    Co myślicie ?
    Z tego co wiem, to normalnie można, tylko żeby woda nie była zbyt gorąca 😄

Missi lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
    preg.png
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:
    Ale boję się troszkę.
    Co myślicie ?

Moim zdaniem jeśli już to wodą letnia i tak raczej za długo tam nie siedzieć :( ale ja też tylko prysznic, więc nie wiem jak to z wanną

Missi lubi tę wiadomość

• aannddzzia Autorytet

Wysłany: 31 marca, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:
    Ale boję się troszkę.
    Co myślicie ?
    Ja właśnie na poprzedniej wizycie rozmawiałam z lekarzem typowo o jacuzzi bo mam takie ogrodowe i powiedział że mogę ale maks w 32 stopniach 😊

Missi lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️27 👱🏼‍♂️34

🧍🏼‍♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
    🧍🏼‍♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne

29.04 1 IUI ❌
    24.05 2 IUI ❌
    18.06 3 IUI ❌
    In vitro :
    30.08 start stymulacji
    12.09 punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ - 3x 4AA , 3x 4AB
    25.10 transfer
    • beta 6 dpt - 18,3 , 10 dpt - 229 , 12 dpt - 505 , 14 dpt - 1258 , 16 dpt - 2459 , 18 dpt - 4483
    21.11 - CRL 8,1mm + serduszko ❤️
    23.12 - prenatalne niskie ryzyka , chłopczyk 🩵

preg.png
  • fantaghiro Autorytet

Wysłany: 31 marca, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:
    Ale boję się troszkę.
    Co myślicie ?

Ja biorę kąpiele prawie codziennie, i to takie godzinne w cieplutkiej wodzie. Bardzo mnie rozluźniają, odciążają plecy. Tylko w pierwszym trymestrze uważałam z tym żeby woda była chłodniejsza.

Missi lubi tę wiadomość

07.2022 👶 synek

03.2025 -rozpoczęcie starań

25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)

05.11 ⏸️
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: 31 marca, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi - Wskakuj, ale nie do zbyt gorącej wody. Miałam długą rozmowę z moją gin ostatnio na ten temat bo wybieramy się na romantico wyjazd we dwoje pod koniec kwietnia i tam jest jacuzzi 😁

Mówiła że mam korzystać ale pilnować żeby woda miała max 39 stopni :) jak zapytałam ile mogę siedzieć to powiedziała „no dopóki ci woda nie wystygnie” 🤣 od tamtej pory robię sobie w domu kąpiele regularnie w wannie, właśnie zamierzam dziś też to uczynić i jestem zachwycona, pomaga mi też to bardzo na bóle pleców.

Także ja bym na Twoim miejscu wskakiwała w bąble z chłopem i się nie zastanawiała, zaraz takie hocki klocki będą utrudnione przez nowego człowieka na świecie 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 21:18

Missi, Natalie2026 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Missi Autorytet

Wysłany: 31 marca, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Missi - Wskakuj, ale nie do zbyt gorącej wody. Miałam długą rozmowę z moją gin ostatnio na ten temat bo wybieramy się na romantico wyjazd we dwoje pod koniec kwietnia i tam jest jacuzzi 😁

Mówiła że mam korzystać ale pilnować żeby woda miała max 39 stopni :) jak zapytałam ile mogę siedzieć to powiedziała „no dopóki ci woda nie wystygnie” 🤣 od tamtej pory robię sobie w domu kąpiele regularnie w wannie, właśnie zamierzam dziś też to uczynić i jestem zachwycona, pomaga mi też to bardzo na bóle pleców.

Także ja bym na Twoim miejscu wskakiwała w bąble z chłopem i się nie zastanawiała, zaraz takie hocki klocki będą utrudnione przez nowego człowieka na świecie 😉

Hahaha to samo powiedział mój mąż😀 także chyba trzeba korzystać

Pani Bocianowa lubi tę wiadomość

♀️ 32l. ♂️ 43l.
    🍀12.02- 360g syneczka 🩵
    🍀12.03- 700g malucha

preg.png
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: 31 marca, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.vinted.pl/items/8535564003-adapter-do-pasow-dla-kobiet-w-ciazy

Wrzucam kolejny link jakby co, 28zł 😁 polecam - P. Bocianowa 🐦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 21:36

preg.png
  • Ceci Autorytet

Wysłany: 31 marca, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dzisiaj strasznie bolały te zatoki, czytalam ze przy covidzie mozliwe jest takie bakteryjne nadkazenie, w koncu poszlam na izbe przyjec, zrobili mi CRP wyszlo bardzo wysokie i skonczylam z antybiotykiem :( oczywiscie teraz sie mocno martwie, czy te kilka dni infekcji nie wplynelo negatywnie na bobaska :( ja juz naprawde chce zeby był lipiec i zeby mała była po tej drugiej stronie brzucha

2023 - córka
    10.2025 - FET 5.2.1 PGTa
    5.01.2026 - 12 tc, prenatalne <3, druga córka <3

preg.png
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mówiłam dzisiaj, że nie chce lipca, że fajnie w tej ciąży, a teraz przez te zastrzyki to już też wolę, żeby jednak był lipiec :(

• adukow Autorytet

Wysłany: 31 marca, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży powinnam mieć bana na oglądanie meczu ⚽️ za mocno przeżywam

age.png
‹‹ 297 298 299 300 301
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ