Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: 31 marca, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie mi też można dopisać kolejną wizytę na 28.04.

W ogóle jak mi lekarz powiedział, że dziecko waży już 750g to tak jakoś się wzruszyłam, bo często słyszy się, że rodzą się wcześniaki po 700-800g i przeżywają. Oczywiście niech te nasze dzieci siedzą w tych brzuchach jak najdłużej, ale dla mnie to dość uspokajające, że w razie jakby coś się zadziało to medycyna jest już w stanie ratować takie dzieci 🤗

WiolaP, Ananabanana lubią tę wiadomość

preg.png
  • Justi36 Znajoma

Wysłany: 31 marca, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    Dziewczyny ja się melduję po wizycie, wszystko ok, 750g 🌷
    Powiedzcie mi jak to u Was z tymi wymiarami dziecka, u mnie na początku wszystko było podobnie, a teraz np głowa tydzień mniejsza, reszta ok. Ja wiem, że wszystko zależy od pomiaru itp ale u kogoś też główka wychodzi o tyle mniejsza? Bo u mnie na każdym USG inaczej.
    U mnie też jest podobna różnica, ale lekarz mnie uspokoił, że jeśli miesci się w centylach to nie ma co martwić, bo to raczej sa różnice wynikające z indywidualnych cech rozwoju. Także jak nie ma innych niepokojących parametrów to bym się nie nakręcała.

👰‍♀️+🤵=❤️
    🙋‍♂️ Filip
    👱‍♂️Grześ
    👼 Wojtuś
    ⏸️ ->lipiec 2026🫄
    preg.png
  • Precelek 🥨 Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeżdżę z adapterem. Daję go tak nisko, że nie ma szans, by pas uciskał brzuch. Mam dwa, żeby ciągle nie przekładać między samochodami. Z kolei, gdy zdarza mi się jechać bez, to czuję duży dyskomfort wiedząc, że mam pas w miejscu gdzie jest dziecko.
    Można też znaleźć dane o tym jak daleko powinien być brzuch od kierownicy, by było bezpiecznie. Wg tych danych jak nie masz bardzo dlugich nóg, to szybko trzeba zrezygnować z jazdy za kółkiem. 🙃 Ja jeździłam zwykle do końca ciąży, ale wtedy tylko krótkie trasy (10-15 min), bo i koncentracja na końcówce ciąży jest slabsza.

Ostatnio nie mialam nawet czasu Was podczytywać. Intensywnie u nas. Mam nadzieję, że wszystkie macie się dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 13:01

preg.png
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: 31 marca, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi36 wrote:
    U mnie też jest podobna różnica, ale lekarz mnie uspokoił, że jeśli miesci się w centylach to nie ma co martwić, bo to raczej sa różnice wynikające z indywidualnych cech rozwoju. Także jak nie ma innych niepokojących parametrów to bym się nie nakręcała.

No właśnie teraz zerknęłam na USG jeszcze raz i obwód HC jest tylko 4 dni do tyłu a BPD 8 dni. A ten obwód jest dużo ważniejszy i na to powinno się patrzeć. Więc już trochę się uspokoiłam. Lekarz powiedział mi, że do dwóch tygodni różnicy jest w normie i ja niby to wiem. I wiem też, że zależy od ułożenia, bo na połówkowych lekarz nawet robił eksperyment przy mnie i robił ten sam pomiar na początku i na końcu badania i różnica była ok 1 cm po zmianie pozycji u dziecka. No ale zawsze jakiś niepokój jest.

preg.png
  • adukow Autorytet

Wysłany: 31 marca, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak coś to w H&M -20% przy zakupie 4 produktów, -25% przy zakupie 7 produktów. A te piżamy są serio świetne. Aż nie wiem, którą zostawić 🙈
    https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1256357005.html
    https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1255910004.html

Jutro mam krzywą. Pożyczyłam książkę od sąsiadki. Zrobiłam foty na Vinted, więc będę wystawiać czekając te 2h 😅 już nie mogę doczekać się kolejnej wizyty. Apka pokazuje 3 trymestr! Aż poczułam dreszczyk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 13:08

Pani Bocianowa, WiolaP, MayMasza lubią tę wiadomość

age.png
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: 31 marca, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:
    Dziewczyny, jak coś to w H&M -20% przy zakupie 4 produktów, -25% przy zakupie 7 produktów. A te piżamy są serio świetne. Aż nie wiem, którą zostawić 🙈

Jutro mam krzywą. Pożyczyłam książkę od sąsiadki. Zrobiłam foty na Vinted, więc będę wystawiać czekając te 2h 😅 już nie mogę doczekać się kolejnej wizyty. Apka pokazuje 3 trymestr! Aż poczułam dreszczyk.

Przybijam piątkę, też idę na krzywą :D już się nawet nie stresuję, co ma być to będzie, najwyżej się obrzygam na słodko 🤣

adukow, MayMasza lubią tę wiadomość

preg.png
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: 31 marca, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:

Piękne te piżamki, ja bym zostawiła tą pierwszą 😁

Pani Bocianowa, będzie dobrze, podobno po drugim rzygu nie trzeba powtarzać 😆 swoją drogą czytałam, że są kraje gdzie zamiast glukozy wystarczy wypić słodki napój gazowany (ale wtedy mają też inne normy). Chyba wolałabym taką opcję 🙈

Pani Bocianowa, adukow lubią tę wiadomość

preg.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:

Właśnie miałam Wam pisać o promce
    Zeobilam zamówienie na ubranka 🤡
    Szkoda że z piżamek chłopięcych już rozmiarów nie mam
    Bo na tym mi najbardziej zależało 😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 13:52

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:

Ja też bym wzięła tą pierwszą ;)

adukow lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam dziś w końcu komodę i łóżeczko
    Zapomniałam firmy polecanych materacy 🫣
    Ale
    To domówię za msc
    Zamówiłam ręczniki , kokon , rożek i ubranka .
    Wanienkę z stojakiem
    No i moja ulubiona szczotkę dla niemowląt lulalove 😍
    I mogę wam polecić kosmetyki są mega anthyllis baby ;)

I w hm wzięłam organizer na komodę
    Mam nadzieję że go zmieszczę bo będę miała małą tą komodę
    Tylko na przewijak i właśnie maly organizer 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 13:57

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adukow wrote:

Ja też teraz wizytę mam w 3 trymestrze
    Ale jakoś nie mam ochoty kończyć drugiego
    Generalnie na chwilę obecną powiedziałam lekarzowi że nie mam zamiaru rodzić ale może za jakiś czas zdanie zmienię 🤣🤣

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee gdzie jeszcze do trzeciego trymestru, dziewczyny z terminem na koniec lipca to wiedza 😂 u mnie dopiero 23 tydzień, także jeszcze jeszcze 😀

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil

11.2025 ⏸️
    Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 31 marca, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Eee gdzie jeszcze do trzeciego trymestru, dziewczyny z terminem na koniec lipca to wiedza 😂 u mnie dopiero 23 tydzień, także jeszcze jeszcze 😀
    No właśnie, proszę mnie tu nie straszyć 3 trymestrem 😂

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
    preg.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:
    No właśnie, proszę mnie tu nie straszyć 3 trymestrem 😂

Jesteśmy razem 🤭
    Ale kolejną wizytę mam w 28 tyg bo w międzyczasie genetyczne to lekarz powiedział że USG będę
    Miała więc nie będzie mnie naciągał na wizytę 🤣

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: 31 marca, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My, środkowe lipcówki właśnie wkraczamy w 3 trymestr 😅 za 4 dni go zaczynam, a za 3 dni mam studniówkę 😁

Ale szczerze Wam powiem, że nie lubię być w ciąży, to zdecydowanie nie mój ulubiony stan. Już bym chciała urodzić 😅 wiadomo że nie teraz wcześniaka, nie o to chodzi tylko żeby już był lipiec 😁

Lubicie być w ciąży, czy tylko ja taki odmieniec że nie ?

emciak lubi tę wiadomość

preg.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    My, środkowe lipcówki właśnie wkraczamy w 3 trymestr 😅 za 4 dni go zaczynam, a za 3 dni mam studniówkę 😁

Ale szczerze Wam powiem, że nie lubię być w ciąży, to zdecydowanie nie mój ulubiony stan. Już bym chciała urodzić 😅 wiadomo że nie teraz wcześniaka, nie o to chodzi tylko żeby już był lipiec 😁

Ja też nie lubię
    Możemy przybić piątkę 🫣

Pani Bocianowa lubi tę wiadomość

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: 31 marca, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:

A 3 trymestr nie zaczyna się przypadkiem w 28 tygodniu? Internet podaje dwie wersje 27+1 albo 27+6. Wg mnie ta druga 😁 ja jeszcze nie czuję się gotowa na 3 trymestr, więc proszę mi tak nie mówić, że to już 🙈

Ja lubiłam być w pierwszej ciąży, w drugiej średnio 😁

preg.png
  • Mysia 24 Ekspertka

Wysłany: 31 marca, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mi też można wpisać wizytę 23.04 , a 10.04 mamy echo serca.
    Będę miała konsultacje z nową ginekolog która ma dalej poprowadzić ciążę. Mam nadzieję że będzie ok, bo mam straszny uraz do ginekolożek.

Niezbyt lubię być w ciąży, od początku nie jest łatwa, pierwszy trymestr mnie tak przetyrał że miałam dość i nie raz płakałam nad kiblem.
    Ale uwielbiam czuć ruchy dzieciolinki, morda mi się cieszy za każdym razem jak je czuje 🥹

preg.png

Mysia_24
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 24 wrote:
    Mi też można wpisać wizytę 23.04 , a 10.04 mamy echo serca.
    Będę miała konsultacje z nową ginekolog która ma dalej poprowadzić ciążę. Mam nadzieję że będzie ok, bo mam straszny uraz do ginekolożek.

Niezbyt lubię być w ciąży, od początku nie jest łatwa, pierwszy trymestr mnie tak przetyrał że miałam dość i nie raz płakałam nad kiblem.
    Ale uwielbiam czuć ruchy dzieciolinki, morda mi się cieszy za każdym razem jak je czuje 🥹

preg.png

Taaak dokładnie
    Te ruchy maluszków nam wszystko wynagradzają ❤️

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔
    Synek 2022 ❤️❤️
  • Agaa049 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię być w ciąży, długo na to czekałam, żeby być w tym momencie i na razie lubię siebie z brzuszkiem ❤️ fajnie wiedzieć, że mały człowiek jest ze mną cały czas 😀 ale nie chce lipca na razie haha Wy i tak będziecie już pisać z małym bobaskiem na rękach w lipcu, a my na końcówce to będziemy jeszcze czekać 😀

• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    • Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    • Ponowne starania 01.2025 r.
    • 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    • 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil

11.2025 ⏸️
    Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine

Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️
‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ