🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Widzę zmiany. Czyli już nie będzie tutaj forum?😢
kaarolina93 lubi tę wiadomość
Starania od 07.2024
💁♂️✅
03.25 Hashimoto 👨⚕️
04.25 ANA9 ➡️ PPJ (ANA23) ⚠️
06.25 biopsja endometrium ⚠️ ➡️ antybiotyk
08.25 ferrytyna ⬇️ suplementacja
09.25 drożność z lipiodolem ✅
24.10.25 ⏸️🥹
25.10.25 β-hCG - 29,8 mlU/ml
27.10.25 β-hCG - 98,0 mlU/ml
30.10.25 β-hCG - 418,7 mlU/ml
07.11.25 β-hCG - 11621,8 mlU/ml
💊 Pueria Uno, Letrox 25, Ultragestan

-
Kirby wrote:Widzę zmiany. Czyli już nie będzie tutaj forum?😢
Ja tu jestem codziennie, na wh-app bardzo dużo się dzieje, myślę że tu będziemy pisać najważniejsze tematy.
Ja mam właśnie pytanie - czy któraś z Was miała rozejście spojenia łonowego w ciąży tej lub wcześniejszej?
nofajniefajnie lubi tę wiadomość
-
Myślę że wątek umrze śmiercią naturalną 😕 większość dziewczyn się przeniosła
A te które nie chciałyśmy to zdecydowanie za mało 🤷🏻♀️👱🏼♀️27 👱🏼♂️34
🧍🏼♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
🧍🏼♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne
29.04 1 IUI ❌
24.05 2 IUI ❌
18.06 3 IUI ❌
In vitro :
30.08 start stymulacji
12.09 punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ - 3x 4AA , 3x 4AB
25.10 transfer
• beta 6 dpt - 18,3 , 10 dpt - 229 , 12 dpt - 505 , 14 dpt - 1258 , 16 dpt - 2459 , 18 dpt - 4483
21.11 - CRL 8,1mm + serduszko ❤️
23.12 - prenatalne niskie ryzyka , chłopczyk 🩵

-
Ja też tu będę zaglądać, jestem na etapie decydowania co i gdzie kupić. Jako mama po raz pierwszy, wszystko jest dla mnie nowe i proces decyzyjny zajmuje sporo czasu. Jak zobaczę gdzieś jakieś promki, będę informować 😉 Przy okazji dam znać, ale pewnie wiecie. Warto sie zapisać do klubu rossnę w Rossmanie. Na około miesiąc przed datą porodu przychodzi mail z informacją o możliwości odbioru darmowych pieluszek.
Pani Bocianowa - zaprosiłam do przyjaciółek. Jako, że jestem nowa na forum, moze zdecydujcie razem czy chcecie mnie przyjąć na Waszą prywatną grupę na Whats Appie. Wy już długo sie znacie i rozumiem, że na zaufanie trzeba zapracować.
-
No ja nie chcę w-appa, bo staram się bardzo mocno ograniczać czas na telefonie, przy forum to jest łatwe, a przy w-appie szczególnie jak jest dużo pisane znając mnie nie mogłabym się powstrzymać żeby ciągle nie sprawdzać.
Ja właśnie zaczęłam więcej kupować rzeczy wyprawkowych i mam takie przemyślenie że w drugiej ciąży to już jest mega łatwe i szybko mi idzie- bo po prostu wiem co kupować, nie muszę robić żadnego researchu. Także myślę, że tak naprawdę to wszystko pójdzie sprawnie i szybko
jedyne co to się zastanawiam czy jest coś co powinnam kupić w związku z tym że teraz będę mieć cc a nie poród drogami natury? Może jakaś mama po cc tu zagląda? Czy coś potrzeba do pielęgnacji rany, czy bielizna też taka siatkowa powinna być jak po psn?
07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
fantaghiro wrote:No ja nie chcę w-appa, bo staram się bardzo mocno ograniczać czas na telefonie, przy forum to jest łatwe, a przy w-appie szczególnie jak jest dużo pisane znając mnie nie mogłabym się powstrzymać żeby ciągle nie sprawdzać.
Ja właśnie zaczęłam więcej kupować rzeczy wyprawkowych i mam takie przemyślenie że w drugiej ciąży to już jest mega łatwe i szybko mi idzie- bo po prostu wiem co kupować, nie muszę robić żadnego researchu. Także myślę, że tak naprawdę to wszystko pójdzie sprawnie i szybko
jedyne co to się zastanawiam czy jest coś co powinnam kupić w związku z tym że teraz będę mieć cc a nie poród drogami natury? Może jakaś mama po cc tu zagląda? Czy coś potrzeba do pielęgnacji rany, czy bielizna też taka siatkowa powinna być jak po psn?
No tak, czas na telefonie mi troche wywindowal, dlatego w-app juz tez wlecial w blokade scrolly
Ja mialam CC, co prawda takie tylko troche planowane (nieudana indukcja) ale moge sprobowac cos podpowiedziec.
Majtki siateczkowe u mnie to byl must - wlasnie po to, zebu wietrzyc rane. Kupione mialam 4, potem dokupilam jeszcze 4. I to chyba nosialam z dwa tygodnie (tutaj dobrze, ze rodzimy latem - nic innego nic kiecka u mnie w gre nie wchodzila). No i tak czy inaczej podpaski/podklady poporodowe, bo odchody pologwe sa normalnie, chociaz u mnie bylo troszke mniej. Potem majtki z siatki zastapilam babcinymi majtasami z wysokim stanem (bonprix) bo inaczej krawedz wypadala na bliznie i mnie to podraznialo.
Na blizne na start i tak nic sie nie daje, to musi sie przede wszystkim zasuszyc i zagoic. Z reszta specyfik potem i tak zalezy od tego, czy bedziesz kp czy nie. Sa specjalne kremy takie z kolagenem czy czyms, bezpieczne przy kp ,musialabym poszukac jak to sie nazywalo (edit: z silikonem, ja mialam sutricon). Ale to tak dopiero po miesiacu zaczelam stosowac.
Do samego porodu kazali mi sie i tak rozebrac do naga, wiec tu specjalnie nic nie polecam, chociaz sa tez te takie fartuchy operacyjne, moze w Twoim szpitalu przejdzie.
Recepte na leki przeciwbolowe i heparyne dostaniesz w szpitalu (jak nie to sie warto upomniec), wiec to i tak juz po wyjsciu.
Potem wazna jest pielegnacja i rehabilitacja tej blizny w domu - polecam wczesniej spotkanie z jakas fizjo urogin jesli szital sam nie daje wytycznych na start (choc powinien). Normalnie potm sie kaldziesz na brzuchu po kilku dniach, dociazasz blizne (np poduszka z lapopem) itp. Sprobuje tez poszukac ta moja liste z zaleceniami szpitalnej fizjoterapeutki, jak znajde to wrzuce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja, 14:44
fantaghiro lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a przy pierwszym dziecku warto od razu kupować laktator? Nie wiem kompletnie czego się spodziewać, czy brac ręczny może jakiś do 100 zł czy iść od razu w coś konkretnego elektrycznego, czy kupić dopiero jak będzie potrzebny? Ceny elktrycznrgo sa dosyć spore i obawiam się, że wydam kilkaset złotych i będzie leżał.Starania od 07.2024
💁♂️✅
03.25 Hashimoto 👨⚕️
04.25 ANA9 ➡️ PPJ (ANA23) ⚠️
06.25 biopsja endometrium ⚠️ ➡️ antybiotyk
08.25 ferrytyna ⬇️ suplementacja
09.25 drożność z lipiodolem ✅
24.10.25 ⏸️🥹
25.10.25 β-hCG - 29,8 mlU/ml
27.10.25 β-hCG - 98,0 mlU/ml
30.10.25 β-hCG - 418,7 mlU/ml
07.11.25 β-hCG - 11621,8 mlU/ml
💊 Pueria Uno, Letrox 25, Ultragestan

-
Co tu za zmiany po majówce

Pani Bocianowa wysłałam zaproszenie, myślę że będzie mi dużo łatwiej tam zaglądać
👦 azoospermia ✅ hormony w normie ✅ Kariotyp ok ✅ Mutacja CFTR 😢 mTese ✅
👧 PCOS ✅
6 ❄️
I FET
7dpt: 78
9dpt: 254,3
11dpt: 675
II FET
7dpt < 0,1 😢 próg 11
Histeroskopia
III FET
10dpt 360
12dpt 712
14dpt 2157 -
Moja też pierwsze dziecko i kupiłam laktator ten co był na promce neno uno. Planuje karmić piersią więc liczę, że się przyda
a jeśli nie to jeszcze dużo koleżanek przede mna bez dzidziusia to może którejś się przyda za jakiś czas
• Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
• Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
• Ponowne starania 01.2025 r.
• 06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
• 10-11.2025 podczas starań Encorton, accofil
11.2025 ⏸️
Leki: Encorton, accofil do 12 tygodnia, acard, po 23 tygodniu ciąży heparyna Fraxiparine
Czekamy na lipcowego synka 🤭❤️ -
Kirby wrote:Dziewczyny a przy pierwszym dziecku warto od razu kupować laktator? Nie wiem kompletnie czego się spodziewać, czy brac ręczny może jakiś do 100 zł czy iść od razu w coś konkretnego elektrycznego, czy kupić dopiero jak będzie potrzebny? Ceny elktrycznrgo sa dosyć spore i obawiam się, że wydam kilkaset złotych i będzie leżał.
U mnie akurat okazal sie potrzebny, ale my korzystalismy z opcji philipsa, ze jest chyba 3 czy 4 tygodnie na zwrot.
Avent mi sie sprawdzil, wiec biore go znowu, ale bez zgledu na to, czy promka czy nie, to po prostu chwile przed porodem (albo nawet w szpitalu) zamowie i najwyzej mam 2tyg na zwrot.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja, 16:06
-
Kirby wrote:Dziewczyny a przy pierwszym dziecku warto od razu kupować laktator? Nie wiem kompletnie czego się spodziewać, czy brac ręczny może jakiś do 100 zł czy iść od razu w coś konkretnego elektrycznego, czy kupić dopiero jak będzie potrzebny? Ceny elktrycznrgo sa dosyć spore i obawiam się, że wydam kilkaset złotych i będzie leżał.
Z tego co się zorientowałam to warto mieć żeby sobie chociażby pomoc rozkręcić laktację, tylko na początek muszlowy nie jest zalecany ja kupiłam z Neno najtańszy, no i warto pamiętać żeby sobie dobrze dobrać rozmiar lejka bo to też jest kluczowe 🙂
Ceci lubi tę wiadomość
Mysia_24 -
Może warto porozmawiać z położną na temat piersi?
Ja miałam pierwszą CC i wiedziałam po moich sutkach że ciężko będzie karmić więc zaopatrzyłam się od razu i przez 1,5 roku byłam KPI. Teraz też zamierzam.
Laktator przydaje się do odciągania przy nawale czy wyjściu z domu ale wtedy nie inwestowałabym w te drogie
👦 azoospermia ✅ hormony w normie ✅ Kariotyp ok ✅ Mutacja CFTR 😢 mTese ✅
👧 PCOS ✅
6 ❄️
I FET
II FET
7dpt < 0,1 😢 próg 11
Histeroskopia
III FET
10dpt 360
12dpt 712
14dpt 2157 -
fantaghiro wrote:
Hmm ja nic nie stosowałam. Jedynie po miesiącu na bliznę plastry.👦 azoospermia ✅ hormony w normie ✅ Kariotyp ok ✅ Mutacja CFTR 😢 mTese ✅
👧 PCOS ✅
6 ❄️
I FET
II FET
7dpt < 0,1 😢 próg 11
Histeroskopia
III FET
10dpt 360
12dpt 712