🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny,
Wizytę u swojego lekarza mam w poniedziałek, ale dzisiaj miałam na NFZ. I tak jak któraś pisała masakra 🙈 lekarz nawet nie pozwolil mi zatrzymać na pamiątkę zdjęcia USG, a jak zapytałam czy moge chociaż zdjęcie zrobić to się pół minuty zastanawial. Na USG powiedział że wszystko ok, ciąża żywa itd a jak zapytałam o tętno to najechal na mnie z mordą że nie będzie w 9 tygodniu Dopplera uruchamiał. (Nie wiem widzę co lekarz to inne podejście bo w ostatniej ciąży już w 7 tygodniu babka mi podawała tętno). Także pierwszy i ostatni raz byłam u niego, dobrze że chociaż skierowania na badania dostałam to trochę kasy zaoszczędzę.
Mam jednak pytanie- wg miesiączki jestem 9+4, a według USG 9+0. Ostatnio było dwa dni różnicy, teraz już 4. Czy to normalne? Lekarz mówił że dobrze rośnie jak na ten tydzień ale zastanawia mnie to 🙈👩🦳27 🧔♂️29
starania od 2023
12.24 9tc 💔👼
Endometrioza,PAI-1, MTHFR hetero
Niedoczynność tarczycy —> unormowana, AMH 1,16 🥲
31.10 Beta 85, kropku zostań ❤️
11.12 2,2 cm szczęścia ❣️ -
Ja mam termin porodu na 13.07 😊
Donna Podobno różnica w usg się zdarza ja też miałam ostatnio 3 dni ale do przodu i lekarz mówił że to normalne 😊👱🏼♀️27 👱🏼♂️34
🧍🏼♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
🧍🏼♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne
29.04 1 IUI ❌
24.05 2 IUI ❌
18.06 3 IUI ❌
In vitro :
30.08 start stymulacji
12.09 punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ - 3x 4AA , 3x 4AB
25.10 transfer
• beta 6 dpt - 18,3 , 10 dpt - 229 , 12 dpt - 505 , 14 dpt - 1258 , 16 dpt - 2459 , 18 dpt - 4483
21.11 - CRL 8,1mm + serduszko ❤️
5.12 - CRL 2,3 cm

-
aannddzzia wrote:Ja mam termin porodu na 13.07 😊
Donna Podobno różnica w usg się zdarza ja też miałam ostatnio 3 dni ale do przodu i lekarz mówił że to normalne 😊
No właśnie do przodu mnie nie martwi, bo wydaje mi się, że po prostu bobas szybko rośnie, albo szybsza owulka, ale do tyłu już mnie bardziej niepokoi 🙈👩🦳27 🧔♂️29
starania od 2023
12.24 9tc 💔👼
Endometrioza,PAI-1, MTHFR hetero
Niedoczynność tarczycy —> unormowana, AMH 1,16 🥲
31.10 Beta 85, kropku zostań ❤️
11.12 2,2 cm szczęścia ❣️ -
Donna u mnie np jest +3dni i nie wynika to z wcześniejszej owulacji bo dokładnie wiemy kiedy ona była. Po prostu misio szybko rośnie.
Natomiast w poprzedniej ciąży już na pierwszym USG lekarz powiedział mi, że ciąża według Usg jest 2 TYGODNIE! Młodsza. No i nie skończyło się to dobrze niestety.
Ale to 2 tygodnie, kilka dni jest ok i nie masz czym się martwić -
U mnie termin na 19.07 ale tez pewnie bedzie cesarka na poczatku lipca
Pani Bocianowa lubi tę wiadomość
-
Donna, może ten dziad Ci po prostu źle zmierzył Bejbika i u kogoś innego w USG wiek by się zgadzał z terminem OM. Generalnie tych kilka dni do tyłu też nie powinno nadmiernie niepokoić 😉
Ale swoją drogą na prawdę słaby gość...
Pani Bocianowa, u mnie oryginalnie termin na 14.07 (tak zostawmy) i prenatalne 02.01.2026
-
Ktoś tu dziś pisał o ogórkowej i od tamtej pory nie mogłam przestać o tym myśleć 🤣 właśnie wyszłam do sklepu po słoik zupy 😅Ona 35 - badanie drożności i hormony w normie
On 34 - ruchliwość i liczebność super, morfologia 2% (wzrost z 0% po suplach)
05.2021 👶w 1cs
Ponowne starania od 01.2024
08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureoplasma i mycoplasma - wyleczone
05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina
Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle) -
Hej dziewczyny😊
Jestem po mojej dzisiejszej wizycie u gin prowadzącego i wszystko jest dobrze. Mamy bijące serduszko i 0.69 cm szczęścia 🥹😍
Miałyście racje i wszystko co powiedział ten fatalny lekarz z luxmed 9 dni temu na wizycie można wrzucić do kosza 🫣
Termin porodu: 31.07.2026
GosAga123, Missi, Pani Bocianowa, kikix0o, nofajniefajnie, emciak, GąskaBalbinka, Czarna_owieczka, wandapanda lubią tę wiadomość
-
Mój termin to 27.07
Ja od soboty dalej chora i zamiast czuć się lepiej, to dzisiaj mam wrażenie że jest jeszcze gorzej niż wczoraj
Dobija mnie to, bo zalegam w łóżku i na nic nie mam siły ani ochoty. No ale i tak cieszę się, że jak na razie wszystko wydaje się być okej, objawy się utrzymują więc to mnie jakoś tam trzyma w spokoju do wizyty 💗 -
@Pysio tak żem czuła! 😁 właśnie czekałam na Twoją wizytę i rezultat, gratulacje 😘
@nofajniefajnie - dzięki, teraz muszę sobie zrobić kompotu gruszkowego 🥲🤣 - daj znać kiedy masz termin, bo mój baby brain usunął (no bo przecież nie ja) wszystkie nasze terminy z pierwszej strony 🤦♀️
Brakuje mi jeszcze terminów od:
@aniluaP19
@Donna89
@GąskaBalbinka
@wandapanda
@Pat93
@OlaNowa
@KatarzynkA
@Johana
@Silvia
@fantaghiro
@Pa-u-linka
@Anuska94
@Pat93
@Prosia
Uff…chyba nikogo nie pominęłam. Ale sobie narobiłam roboty, przynajmniej się nie nudzę 🫠
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia, 19:00
Pysio lubi tę wiadomość
-
kikix0o wrote:Mój termin to 27.07
Ja od soboty dalej chora i zamiast czuć się lepiej, to dzisiaj mam wrażenie że jest jeszcze gorzej niż wczoraj
Dobija mnie to, bo zalegam w łóżku i na nic nie mam siły ani ochoty. No ale i tak cieszę się, że jak na razie wszystko wydaje się być okej, objawy się utrzymują więc to mnie jakoś tam trzyma w spokoju do wizyty 💗
Leżę razem z Tobą 😘 może odwiedź jeszcze raz lekarza? Jest takie coś jak Prenalen, moja koleżanka (aktualnie 38 tc.) bardzo sobie chwaliła jak była niedawno przeziębiona i kaszląca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia, 18:44
kikix0o lubi tę wiadomość
-
6lipca 🥰Pani Bocianowa wrote:@Pysio tak żem czuła! 😁 właśnie czekałam na Twoją wizytę i rezultat, gratulacje 😘
@nofajniefajnie - dzięki, teraz muszę sobie zrobić kompotu gruszkowego 🥲🤣 - daj znać kiedy masz termin, bo mój baby brain usunął (no bo przecież nie ja) wszystkie nasze terminy z pierwszej strony 🤦♀️
Brakuje mi jeszcze terminów od:
@aniluaP19
@Donna89
@GąskaBalbinka
@wandapanda
@nofajniefajnie
@Pat93
@OlaNowa
@KatarzynkA
@Johana
@Kirby
@Silvia
@fantaghiro
@Pa-u-linka
@MayMasza
@Anuska94
@Pat93
@Prosia
Uff…chyba nikogo nie pominęłam. Ale sobie narobiłam roboty, przynajmniej się nie nudzę 🫠
Pani Bocianowa, nofajniefajnie lubią tę wiadomość

Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Pani Bocianowa wrote:@nofajniefajnie - dzięki, teraz muszę sobie zrobić kompotu gruszkowego 🥲🤣 - daj znać kiedy masz termin, bo mój baby brain usunął (no bo przecież nie ja) wszystkie nasze terminy z pierwszej strony 🤦♀️
U mnie termin 19.07
Rób, rób, sezon na przeziębienie to taka zachcianka to jak znalazł
-
Właśnie wypróbuję ten Prenalen, mąż zaraz podjedzie do apteki 💗 Nie pamiętam kiedy ostatnio byłam taka przeziębionaPani Bocianowa wrote:Leżę razem z Tobą 😘 może odwiedź jeszcze raz lekarza? Jest takie coś jak Prenalen, moja koleżanka (aktualnie 38 tc.) bardzo sobie chwaliła jak była niedawno przeziębiona i kaszląca.
Przynajmniej tyle, że mamy możliwość tego leżenia 😀
-
Ananabanana wrote:Ja mam na 09.07 😁
Ja też 🙂
Pani Bocianowa, Ananabanana lubią tę wiadomość
Starania od 07.2024
💁♂️✅
03.25 Hashimoto 👨⚕️
04.25 ANA9 ➡️ PPJ (ANA23) ⚠️
06.25 biopsja endometrium ⚠️ ➡️ antybiotyk
08.25 ferrytyna ⬇️ suplementacja