Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jestem bezobjawowa i już maluszek jest taki duży
już mogę teraz zrobić usg genetyczne ale umówiłam się na następny tydzień aby podejrzeć tez płeć dziecka 🥰🥰🥰
sisi, Inesitka lubią tę wiadomość
-
coma wrote:Też mam dziś kontrolne USG i strasznie się boje, ale dopiero o 18.30.
Dziewczyny, Wy macie tyle tych objawów i zachcianek, że szok - mi to nic nie jest, czasem mnie zemdli ale to raz dziennie może, jem normalnie, wczoraj jak zjadłam sushi o 16 to już później nic nie jadłam, nie mam dziwnych snów, bolesnych piersi, wzdęć. No nic po prostu.
-
coma wrote:Mi po moich przeżyciach lekarz zabronił na razie powrotu do pracy, a ja jestem osobą bardzo aktywną zawodowo i nie mam pojęcia co ze sobą zrobić. Nigdy nawet trochę nie zajmowałam się domem, nie mam żadnego hobby oprócz siłowni... Nie mam ani jednej koleżanki w Warszawie, która też jest w ciąży... I tylko siedzę i się zamartwiam.
-
Gumcia, Coma powodzenia na USG. Będą kolejne zdjęcia do rodzinnego albumu.😊.
Coma ja też objawów ciążowych mam mało. Wieczorem zemdli. Funkcjonuje normalnie. Zachcianki... Brak. Cycki trochę bolą. Ale to też od wielkiego dzwonu. No i czkam non stop. Do szału mnie to doprowadza.
Co do snów to moja noc minęła pod hasłem "głupoty mi się śnią" .Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 09:44
Gumcia1989 lubi tę wiadomość
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Paula_30 wrote:A czy któraś ma problemy ze spaniem? Mnie bolą piersi i spać na brzuchu nie mogę ale oprócz tego bardzo źle sypiam:/ zawsze po nocy bolą mnie wszystkie mięśnie i brzuch i ogólnie się źle czuje. Jestem mega niewyspana20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
u mnie mam nadzieję, że już też dwa dzidziusie wzrastają, a objawów prawie żadnych. Tylko piersi bolą cały czas od owulacji właściwie. Czasem zakłuje w jajanikach. Wszystko mi smakuje przeokrutnie. Szczególnie kwaśne rzeczy. Nie wiem czy objawy jeszcze przejdą czy to już to...
sisi lubi tę wiadomość
32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019))
Emilka 03.11.2019))
-
coma wrote:Ja źle sypiam, ale to chyba z nerwów a nie z niewygody. Może kup sobie poduszkę banan? Ta mamaginekolog pisała, że kupuje ją wszystkim ciężarnym.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
Paula_30 wrote:Jesteśmy w tym samym TC a Ty już słyszałaś serduszko a ja nawet zarodka
stresuje się bo jutro albo we wtorek idę znowu na USG
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
Gumcia1989 wrote:Za 3 godziny mam usg, już nie mogę sobie znaleźć miejsca. Ostatnio był sam pecherzyk (6+4) , dzis już musi być cały zestaw, zarodek z serduszkiem. Strasznie się martwię, i nie śpię już od 5 rano
Gumcia1989 lubi tę wiadomość
U mnie tez objawów już praktycznie brak. Nowością jest tylko ból głowy wieczorami, ale wczoraj było w sumie ok. Jedyny objaw, który został to delikatny ból piersi. Najbardziej w sumie bolą po spaniu, jak długo śpię na brzuchu. Nawet juz tego ciągłego głodu nie odczuwam. Trochę mnie to martwi, a przeciez dopiero co bylam u lekarza 🙈 nie wiem, ale chyba dopóki nie zaczne czuc ruchow dziecka to bede sie tak zamartwiac... 18.04 mam usg genetyczne u innego lekarza i tak starsznie sie boje. Nawet nie tego, ze cos genetycznie bedzie nie tak, ale ze dzidziusiowi nie bedzie.bic serdszuko. W poprzedniej ciazy dowiedzialam sie wlasnie o tym na usg genetycznym i chyba dlatego tak zle wspominam te bedanie. Najlepiej to w ogole bym go nie robila...
-
Dziewczyny a wiecie może, kiedy robi się pierwsze USG przez brzuch a nie przez pochwę?
-
Domcias wrote:U mnie tez objawów już praktycznie brak. Nowością jest tylko ból głowy wieczorami, ale wczoraj było w sumie ok. Jedyny objaw, który został to delikatny ból piersi. Najbardziej w sumie bolą po spaniu, jak długo śpię na brzuchu. Nawet juz tego ciągłego głodu nie odczuwam. Trochę mnie to martwi, a przeciez dopiero co bylam u lekarza 🙈 nie wiem, ale chyba dopóki nie zaczne czuc ruchow dziecka to bede sie tak zamartwiac... 18.04 mam usg genetyczne u innego lekarza i tak starsznie sie boje. Nawet nie tego, ze cos genetycznie bedzie nie tak, ale ze dzidziusiowi nie bedzie.bic serdszuko. W poprzedniej ciazy dowiedzialam sie wlasnie o tym na usg genetycznym i chyba dlatego tak zle wspominam te bedanie. Najlepiej to w ogole bym go nie robila...
Mam to samo kochana i czekam na USG w czwartek bo zwariuje z tego braku wiedzy co tam sie dzieje. Lapie takie schizy ze szok. Dzis wlasnie nie spalam przez to zamartwianie sie...
-
Domcias wrote:U mnie tez objawów już praktycznie brak. Nowością jest tylko ból głowy wieczorami, ale wczoraj było w sumie ok. Jedyny objaw, który został to delikatny ból piersi. Najbardziej w sumie bolą po spaniu, jak długo śpię na brzuchu. Nawet juz tego ciągłego głodu nie odczuwam. Trochę mnie to martwi, a przeciez dopiero co bylam u lekarza 🙈 nie wiem, ale chyba dopóki nie zaczne czuc ruchow dziecka to bede sie tak zamartwiac... 18.04 mam usg genetyczne u innego lekarza i tak starsznie sie boje. Nawet nie tego, ze cos genetycznie bedzie nie tak, ale ze dzidziusiowi nie bedzie.bic serdszuko. W poprzedniej ciazy dowiedzialam sie wlasnie o tym na usg genetycznym i chyba dlatego tak zle wspominam te bedanie. Najlepiej to w ogole bym go nie robila...
Domcias lubi tę wiadomość
Dzyzia wrote:Dziewczyny a wiecie może, kiedy robi się pierwsze USG przez brzuch a nie przez pochwę?20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
Ja ostatnio wlasnie pytałam swojego lekarza kiedy będziemy robić przez brzuch, bo chcialabym w koncu meza zabrać. A jakos glupio bym sie czula rozkraczona na fotelu z usg w pochwie, nawet przy mezu hahah
Tak więc, 25.04 moge zabrac męża to będzie juz 13tc i będziemy robić przez brzuch usg. W sumie maz już 18.04 zobaczy dzidziusia na usg genetycznym, bo ono juz przez brzuch jest robione.
-
coma wrote:A taki doppler domowego użytku to od którego tygodnia ciązy?
Właśnie, i gdzie mozna kupic? Jak takie urzadzenie w obsludze? Obawialabym sie troche, ze moze zle gdzieś przyloze i nie uslysze serduszka... dopiero bylaby panika, nawet nie chce sobie tego wyobrazac