X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabel_ka wrote:
    Właśnie to mnie martwi że przy takiej ilości leków on cały czas spada...
    Ale może akurat trafiłaś na spadek. Jak bierzesz leki to i tak nic więcej na tym etapie nie można zrobić ale według mnie i tak jest wysoki i jest ok

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • anqa123 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny u nas :)

Wiecie co, może ja przesadzam, ale może która z dziewczyn które już była w ciąży mi podpowie, ja od 3 tygodni, czuje codziennie permanentne ssanie w żołądku, jestem ciągle głodna, od posiłku za godzinę już to czuje. Dzisiaj po 20 minutowej jodze, bardzo spokojnej aż mi słabo z głodu... czy to jest faktyczny głód czy po prostu mam to ignorować, jeszcze jak nie wiedziałam, że jestem w ciąży w nocy w pracy tak mnie ssało, że ludzi pytałam czy mają coś do jedzenia, to uczucie mam cały czas, budzę się o 5 rano i zasnąć nie mogę... chyba z półtora kg przytyłam, bo zajadałam słodyczami... ale już się uspokoiłam i zaopatrzyłam w marchewkę !!

zi13sek29opsyrz7.png
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anqa123 wrote:

Wiecie co, może ja przesadzam, ale może która z dziewczyn które już była w ciąży mi podpowie, ja od 3 tygodni, czuje codziennie permanentne ssanie w żołądku, jestem ciągle głodna, od posiłku za godzinę już to czuje. Dzisiaj po 20 minutowej jodze, bardzo spokojnej aż mi słabo z głodu... czy to jest faktyczny głód czy po prostu mam to ignorować, jeszcze jak nie wiedziałam, że jestem w ciąży w nocy w pracy tak mnie ssało, że ludzi pytałam czy mają coś do jedzenia, to uczucie mam cały czas, budzę się o 5 rano i zasnąć nie mogę... chyba z półtora kg przytyłam, bo zajadałam słodyczami... ale już się uspokoiłam i zaopatrzyłam w marchewkę !!

Ja tak miałam w ciąży, ale chyba później:)

17u96iyefisxlskp.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anqa123 wrote:

Ja tam jadłam jak byłam głodna :p ale ja nie jestem ekspertem :p

2017 #1
    2019 #2
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 12:29

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2023, 03:08

• anqa123 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mdłości w ogóle nie mam, ciągły głód!, po posiłku spokój na godzinę i zaczyna się...może ma to związek, że to bliźniaki, gdzieś czytałam powiązanie ciąży z pracą tarczycy, może być duża nadczynność, która nawet w wynikach badań pokazuje, ze TSH jest nie do oceny, bo jest aż tak niskie, ja w dzieciństwie leczyłam się na wole młodzieńcze z objawami właśnie nadczynności, może zrobię po weekendzie tsh i glukozę na czczo...masakra być pielęgniarką i doszukiwać się nieprawidłowości hahah !!

ListopadowaMama lubi tę wiadomość

zi13sek29opsyrz7.png
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 12:29

natki89, Esti lubią tę wiadomość

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anqa ja muszę jeść co godzinę, inaczej mroczki przed oczami i nasilenie mdłości . W pierwszej ciąży miałam to samo. W pracy staram się kitrać z jedzeniem bo serio to jak często jem nie jest normalne. Tymczasem schudłam 0,5kg ale ja jeszcze karmie syna wiec mam duży deficyt kaloryczny.
    Polecam daktyle, suszone banany, żirawine na przegryzke :)

age.png

age.png
  • ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia TSH skacze dosyć mocno. Dla mnie tarczycowe sprawy to coś nowego. O tym, ze msm Hashimoto wiem od niespełna 3 miesiecy, wyszło przy okazji diagnostyki po poronieniu. Miesiąc temu po tabletkach ładnie spadło na niecałe 3,a juz 2 tygodnie temu jak dowiedziałam się o ciąży wzrosło do prawie 4. No i teraz do konca 1 trymestru na pewno wizyty u endo co 2 tygodnie, bo z tego co wypytalam moją endokrynolog przy tym skaczacym TSH progesteron lubi spadać i trzeba się pilnować częściej niż zwykle.

Dziewczyny, dobrze tu być, widzieć że z ciazowymi dziwactwami nie jest sie samej :D dzis z początkiem 6+0 tak mnie mdli, ze zjadliwe są tylko słodycze, a w ustach czuje jakbym przezuwala starego kapcia. No nie wiem jak to dosadniej opisac :) i krotki spacerek to jak wyjście spod prysznica po przebiegnieciu maratonu. Nie sądziłam, że takie samopoczucie może sprawiać radość :D

201910251756.png
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również do was dołączam :) Aktualnie jestem w drugiej ciąży - pierwsza ciąża zakończyła sie w 9tyg z powodu obumarcia, w październiku przeszłam zabieg lyzeczkowania.
    Tym razem udalo nam się wsztrzelić :) i zaszłam w ciąże w pierwszym cyklu starań. Od początku biore luteine i acard (chociaz ten brałam do wczoraj, musiałam zrezygnować z powodu silnego bólu żołądka). Lekarz mowil, ze moge odstawic acard, ale z tylu glowy caly czas mam obawy czy nic sie nie stanie...
    Ostatnie kilka dni zamartwiam sie tez z powodu boli podbrzusza. Do tej pory czasami coś zakulo, delikatnie zabolalo. Ale od poniedzialku odczuwam intesywniejsze bole, sa rozne - czasami klujace, czasami ciagnace, jakby mi pachwiny rozrywalo, podobne do tych miesiaczkowych. Najgorsze jest to, ze odczuwam je praktycznie przez caly dzien. W srode bylam z tego powodu na konsultacji u ginekologa, zalecil wieksza dawke luteiny i dodatkowo nospe. Poki co nie krwawie, nie mam plamien - chociaz w tym tygodniu kilka razy zadrapalam sie aplikatorem od luteiny i malo zawalu nie dostalam, kiedy zobaczylam sluz zabarawiony na brazowo. Narazie sie uspokoilo, wiec obstawiam, ze przyczyna byl aplikator.
    Troche sie rozpisalam, ale chcialabym sie dowiedziec, bo jestescie na tym samym etapie ciazy, czy wy tez odczuwacie bole podbrzusza? Porownalybyscie je do tych miesiaczkowych? Czasami wydaje mi sie, ze zaraz dostane okres i lece do lazienki w nadziei, ze nie zaczelam krwawic...

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DomCia też tak mam. Jakbym miała okres przez trzy miesiące i też mam wrażenie co chwilę że coś cieknie. Wszystko się rozciąga. Podobno takie mega nocne które utrudniają funkcjonowanie są niebezpieczne ale jak będziesz czuła że są za mocne i no spa nie pomaga to umów się sprawdzić dla spokoju głowy :)

2017 #1
    2019 #2
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie były bóle lekkie okresowe przez ok tydzień na samym początku, teraz bardzo sporadycznie. Różne dziewczyny bardzo różnie to odczuwają, nie ma reguły :) na pewno każdy mocny i długotrwały ból jest wskazaniem do wizyty u lekarza.

A ja czekam na pobranie drugiej bety... trzymajcie kciuki,,M, dziś się wszystko wyjaśni, a przynajmniej bardzo wiele!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 09:07

Aishha lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka, trzymam kciuki!

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • anqa123 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka..czekamy na info ;) u mnie były raczej skurcze macicy, nie były podobne do tych okresowych, jakby mi ktoś macice ścisnął i trzymał, ale już mam ich coraz mniej..czasami łapały w nocy

Kamilka lubi tę wiadomość

zi13sek29opsyrz7.png
  • Kimsik Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ☺️
    Nieśmiało dołączam. Wszystko wskazuje, że dziś 5+1 tc. W czwartek byłam na niespodziewanej wizycie u giną, ponieważ przeraził mnie mój progesteron (17.3). Beta 3200. Gin stwierdził, że wszystko ok. Na usg ja nic nie widziałam, żadnego pęcherzyka nic, stwierdził, że jest jakaś kropeczka i na 4t5d jest tak, jak powinno 😜 dostała duphaston 1 dziennie dla uspokojenia. Dziś, na drugi dzień po wizycie, śluz zabarwiony na bladoróżowo. Brzuch boli jak na @, do tego bolą mnie plecy... Z innych objawów, ciągły głód, tkliwe piersi ale duuuuuuzo mniej niż na początku. Oczywiście bardzo się martwię . To moja pierwsza ciąża. Dziewczyny, proszę o wsparcie 💪 Czy to co u mnie się dzieje to powód do zmartwień?

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcia ja mialam takie bole przed terminem @ i pare dni po. Teraz jest cisza, co oczywiscie tez mnie martwi :p
    Mam za to dosc duzo sluzu i ciagle biegam sprawdzac czy nie plamie. Takie uroki ciazy po przejsciach.

Holibka oczywiscie trzymam kciuki za przyrost. A kiedy masz zaplanowane kolejne USG?

Witaj Klimsik. Mocne masz te bole? Ogolnie bol jest normalny w ciazy, ale kazdy mocny bol powinnas skonsultowaz z lekarzem. No a plamienie moze byc po wczorajszym badaniu.
    Zadzwon do lekarza, albo umow sie szybko do innego, moze przepisze Ci luteine? Bo Duphaston raz dziennie, to zdecydowanie za malo przy tak niskim progesteronie.

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • anqa123 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimsik wrote:
    Cześć ☺️
    Nieśmiało dołączam. Wszystko wskazuje, że dziś 5+1 tc. W czwartek byłam na niespodziewanej wizycie u giną, ponieważ przeraził mnie mój progesteron (17.3). Beta 3200. Gin stwierdził, że wszystko ok. Na usg ja nic nie widziałam, żadnego pęcherzyka nic, stwierdził, że jest jakaś kropeczka i na 4t5d jest tak, jak powinno 😜 dostała duphaston 1 dziennie dla uspokojenia. Dziś, na drugi dzień po wizycie, śluz zabarwiony na bladoróżowo. Brzuch boli jak na @, do tego bolą mnie plecy... Z innych objawów, ciągły głód, tkliwe piersi ale duuuuuuzo mniej niż na początku. Oczywiście bardzo się martwię . To moja pierwsza ciąża. Dziewczyny, proszę o wsparcie 💪 Czy to co u mnie się dzieje to powód do zmartwień?
    Każda ciąża jest inna, i każda ma inne objawy, skoro lekarz jest dobrej myśli to ty też bądź, masz duphaston, a on dobrze działa też na psychikę ;)

zi13sek29opsyrz7.png
  • Kimsik Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bóle nie są jakieś nieznośne. Co nie zmienia faktu, że bardzo się martwię. Poza tym ten progesteron wg mnie malutki, 1 tabl raczej mało, może działa na psychikę, ale u mnie jak widać nie za bardzo 😂 kolejną wizytę mogę mieć 15.03. Powinien to być 6t0d. Myślicie, że iść? To inny Gin. Dodatkowo się nakręcam, że objawy jakby ustępują, jestem mniej wrażliwa niż choćby tydzień wcześniej. Za każdą wizytę u Gin płacę 250 zł stąd trochę się wstrzymuję przed chodzeniem raz w tygodniu 😉
    Dzięki za Wasze odpowiedzi!

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimsik wrote:
    Bóle nie są jakieś nieznośne. Co nie zmienia faktu, że bardzo się martwię. Poza tym ten progesteron wg mnie malutki, 1 tabl raczej mało, może działa na psychikę, ale u mnie jak widać nie za bardzo 😂 kolejną wizytę mogę mieć 15.03. Powinien to być 6t0d. Myślicie, że iść? To inny Gin. Dodatkowo się nakręcam, że objawy jakby ustępują, jestem mniej wrażliwa niż choćby tydzień wcześniej. Za każdą wizytę u Gin płacę 250 zł stąd trochę się wstrzymuję przed chodzeniem raz w tygodniu 😉
    Dzięki za Wasze odpowiedzi!

A mozesz podejsc na IP? Powinni Cie zbadac skoro plamisz i masz bole. No i moze przepisza luteine?
    Powiem Ci z wlasnego doswiadczenia, ze lepiej isc do lekarza o raz za duzo niz o raz za malo.

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ