X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka widzisz, nie ma się czym martwić! :)
    Myślicie że w 5t 6d pęcherzyk 7.6 mm jest ok?

• Lajni85 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka beta przyrasta <3 będzie dobrze!!!

01.11.2019 Filip ❤
    27.01.2021 Mikołaj ❤
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HoliBka rośnie! Super :) trzymam kciuki żeby już było ok :)

Izabelka z tą wielkością to już tylko lekarz chyba wie bo aż tak chyba żadna z nas się nie zna co do wielkości w danym dniu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 16:01

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Lajni85 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie coraz większe nudności i dzisiaj boli mnie brzuch. Odliczam do Usg serduszkowego <3

01.11.2019 Filip ❤
    27.01.2021 Mikołaj ❤
  • key_b Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yvonneSW wrote:
    Key_b witaj w klubie mam prawie 11msc synka , mieszkam za granica i chodź chcieliśmy to nie sądziłam że się od razu uda to był drugi cykl po porodzie
    O widzisz to identyczna sytuacja..gdzie mieszkasz? U was też tak podchodzą do ciąży że do 12 tc to co ma być to bedzie?

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 12:30

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • Kimsik Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka gratulacje! 😊
    Ja dalej panikuję i piję melisę 😉
    Ze zmian od rana - pojawił mi się mleczno-brazowy uplaw i tyle.
    Mam możliwość wizyty dopiero 15.03 (6tc) albo 21.03(6+6).
    Boję się iść znów za wcześnie - jak w czwartek że strachu, nic nie było widać, co mnie bardziej zestresowało i koło się zamyka 😂

• key_b Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yvonneSW wrote:
    W Szwecji a Ty? Tak pierwszy trymestr to natura decyduje , zdrowej mocnej ciąży nic nie ruszy. Do 12tc żadnego USG nawet
    W Holandii u nas zazwyczaj też ale mam fajne położne i mam pierwsze usg za 3tygodnie :) nie zakładam nic złego szybko udało sie zajść organizm wie co robi. Pierwsza ciąża też zdrowa bez problemów.

Tylko wiadomo moja psychika się nakręca i wariuje. Wcześniej pracowałam to tak szybko to lecialo a tersz siedze w domu i mi odbija hahah

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 12:30

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • anqa123 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kudłata wrote:
    Byłam na USG, są dwa serduszka :) termin na 02.11, ale pewnie urodzę szybciej. Chciala mnie wysłać na L4, ale ja się dobrze czuje i nie mam takiej potrzeby na razie. To była moja ostatnia wizyta w klinice niepłodności. 18 marca mam wizytę u mojego lekarza prowadzącego i wtedy zdecydujemy co z L4.
    no to super !! gratuluje, cieszę się że jest ktoś na tym samym etapie co ja..u mnie termin 1.11 ;) super, że jest też ktoś z bliźniakami... będziemy rodzić zapewne w październiku ale ja zostaje tu z wami na grupie listopadowej ;)

kudłata lubi tę wiadomość

zi13sek29opsyrz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś ewidentnie doła... To chyba hormony tak sobie pogrywają ze mną...

• Spirit Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabel_ka wrote:
    A ja mam dziś ewidentnie doła... To chyba hormony tak sobie pogrywają ze mną...
    Znaczy się denerwujesz się że coś nie tak? Czy tak ogólnie smutny dzień?

2017 #1
    2019 #2
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz wychowawczy ale w pierwszej ciąży też zwolnienie bo ja pracuje w szkole bo tu widzę same nauczycielki przedszkola:D. Uważam że nie warto przez okres ciąży przekładać cudzych dzieci nad zdrowie własnego mimo tego że uwielbiam swoją pracę i ciężko mi było niemal z dnia na dzień tam nie iść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 19:42

natki89, Domcias lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
  • Kurczaczek89 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki witam się nieśmiało 🙂 termin według ovu 08.11.2019. Wizyta u ginekologa 15 marca, siedzę jak na szpilkach i czekam i sobie wkręcam czy aby na pewno jest wszystko ok. Brzuch dość często mnie pobolewa, czasem aż się skręcam i to mnie martwi, mam wzdęcia i odbijanie. Z tego wszystkiego chyba już czwarty raz byłam na becie 😜 Juz nie wspomnę o piersiach, bolą i są ciężkie, chyba staniki szybko zmienię.

Życzę szczęśliwego rozwiązania kochane bez żadnych komplikacji ❤️

natki89 lubi tę wiadomość

d29db7a339.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Znaczy się denerwujesz się że coś nie tak? Czy tak ogólnie smutny dzień?
    Ogólnie mam takie złe przeczucie i bardzo mnie to dobija. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Ja teraz wychowawczy ale w pierwszej ciąży też zwolnienie bo ja pracuje w szkole bo tu widzę same nauczycielki przedszkola:D. Uważam że nie warto przez okres ciąży przekładać cudzych dzieci nad zdrowie własnego mimo tego że uwielbiam swoją pracę i ciężko mi było niemal z dnia na dzień tam nie iść.
    Pracowałam w przedszkolu 5 lat :) w czerwcu zeszłego roku złożyłam wypowiedzenie i zmieniłam całkowicie branżę. Jestem zdrowsza o jakieś 5 lat :)

• Spirit Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabel_ka wrote:
    Pracowałam w przedszkolu 5 lat :) w czerwcu zeszłego roku złożyłam wypowiedzenie i zmieniłam całkowicie branżę. Jestem zdrowsza o jakieś 5 lat :)
    Haha w pełni rozumiem;)

A co do samopoczucia,wiesz wydaje mi się to całkowicie normalne że psychicznie czujesz się źle. Po opisie widzę że starasz się bardzo długo i w takim momencie gdzie nic nie można już zrobić tylko czekać na rozwój wydarzeń tm przychodzą do głowy czarne scenariusze :( trzymam za Ciebie mocno kciuki! I myśl o tym że jest ok bo przecież jest -jesteś w ciąży a chyba o to chodziło ;) więc bez martwnią się o to co dalej bo teraz jest dobrze!

2017 #1
    2019 #2
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaczek89 wrote:
    Hej dziewczynki witam się nieśmiało 🙂 termin według ovu 08.11.2019. Wizyta u ginekologa 15 marca, siedzę jak na szpilkach i czekam i sobie wkręcam czy aby na pewno jest wszystko ok. Brzuch dość często mnie pobolewa, czasem aż się skręcam i to mnie martwi, mam wzdęcia i odbijanie. Z tego wszystkiego chyba już czwarty raz byłam na becie 😜 Juz nie wspomnę o piersiach, bolą i są ciężkie, chyba staniki szybko zmienię.

Życzę szczęśliwego rozwiązania kochane bez żadnych komplikacji ❤️
    Cześć:) gratulacje!

Kurczaczek89 lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Haha w pełni rozumiem;)

A co do samopoczucia,wiesz wydaje mi się to całkowicie normalne że psychicznie czujesz się źle. Po opisie widzę że starasz się bardzo długo i w takim momencie gdzie nic nie można już zrobić tylko czekać na rozwój wydarzeń tm przychodzą do głowy czarne scenariusze :( trzymam za Ciebie mocno kciuki! I myśl o tym że jest ok bo przecież jest -jesteś w ciąży a chyba o to chodziło ;) więc bez martwnią się o to co dalej bo teraz jest dobrze!
    Bardzo Ci dziękuję. Tak, cały czas mam takie przykre myśli, że skoro przez tyle czasu się nie udawało, to czemu miałoby się udać właśnie teraz i cały czas czekam na jakiś cios który do tej pory ciągle mi towarzyszył. Dziś się znowuz naczytałam, że pęcherzyk za mały i od razu łzy w oczach od rana... Mam nadzieję, że to po prostu hormony dają mi dziś popalić i jutro obudzę się z lepszym nastawieniem do życia... Tak bardzo pragnęłam tego stanu, a teraz nie potrafię się odnaleźć i po prostu cieszyć z tak upragnionej ciąży. Może odetchnę jak usłyszę serduszko,mam nadzieję że je usłyszę w czwartek.

• VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Ja co prawda mam termin na wrzesień, ale podczytuję trochę też inne tematy. Jeśli chcecie, mogę napisać, jak to wyglądało u nas jeszcze kilka tygodni temu.
    Spokojnych i nudnych ciąż! Obyście wszystkie wytrwały do końca!

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ