X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • male_m Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias wrote:
    Ale super! Dzis właśnie zastanawiałam sie nad wyprawka i w najbliższych dniach chcialam zacząć sporządzać listę. Twoja bardzo mi to ułatwi, bo jestem kompletnie zielona w tym temacie ;)

Bardzo proszę, w razie pytań służę pomocą.
    Wyprawka nie obejmuje tylko rzeczy do szpitala bo u mnie nic nie trzeba ze sobą mieć (no poza ubraniami i kosmetykami dla siebie). Także nie mam tutaj żadnych wskazówek.

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • sisi Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Dziewczyny co myślicie o tych piwkach free 0,0% alkoholu? Myślicie że są faktycznie bez? :P maz kupił mi w Lidlu Lecha free z granatem i nie ukrywam że bym chętnie wypiła :D
    Spokojnie bym się napiła, nawet dwóch 😉

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • sisi Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Zjem sniadanie-jest ok, zjem obiad-ok, zjem podwieczorek i niewazne co zjem i muli i tak do rana.
    Mnie najbardziej męczy po śniadaniu, po południu jest już w miarę ok.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyprawki do szpitala, to przewaznie na stronie szpitala jest napisane,co wymagają do porodu. A jak nie ma,to można zadzwonić i sie dopytać.
    Przy 1 porodzie miałam 2 torby. Jedna dla siebie, 2 dla syna. Jak szłam rodzic,to mąż przyniósł tylko moja torbę. No i jak sie mały urodzil,to wyladował e szpitalnych pieluchach i reczniku. Dostal taka porwana czapeczke. Zastanawiam sie,czy tym razem nie zostawic w szpitalu pare czapeczek. Bo mamy tego od groma, a tam takie juz porwane i brzydkie. Bo ja na bank,jak będzie wszystko dobrze,będę rodzic w tym samym szpitalu, co pierwsze

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli mnie brzuch jak na @. Cala noc mnie meczyl, nie dal spac, bol przychodzil falami, po 2-3 godz.ustepowal i po chwili znow. No-spa nie pomaga. I tak mysle czy dlatego boli bo poszlam wczoraj w truskawki i wyrwalam troche mlecza czy jakiś inny powód np.ze 2 dni nie bylam w wc się wyproznic. Martwi mnie ten bol bo juz dawno tak bardzo nie bolalo.

• ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Boli mnie brzuch jak na @. Cala noc mnie meczyl, nie dal spac, bol przychodzil falami, po 2-3 godz.ustepowal i po chwili znow. No-spa nie pomaga. I tak mysle czy dlatego boli bo poszlam wczoraj w truskawki i wyrwalam troche mlecza czy jakiś inny powód np.ze 2 dni nie bylam w wc się wyproznic. Martwi mnie ten bol bo juz dawno tak bardzo nie bolalo.
    Az takich boli nie miałam, ale tez pobolewalo mocniej. I z wyproznieniem tez mialam problem, dopiero picie laktulozy syropku pomogło, ból brzucha też mija. Spróbuj, syropek grosze kosztuje a moze przynieść ulgę

201910251756.png
  • Jagódka_88 Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    Dziewczyny meczy mnie teraz ten temat. Napiszcie proszę jakie macie wyniki glukozy na czczo plis...

Agi ja mam 92 i musze powtorzyc z obciazeniem, poniewaz to jest podobno juz powyzej normy. Pewnie bedziesz musiala powtorzyc z obciazeniem jak ja ;)

4 cykl starań o pierwsze dziecko szczęśliwy 💗
    oar8xzkrr18fyp93.png
    Beta HCG
    07.03.2019 - 29,9
    09.03.2019 - 101,0
    19.03 - p. ciążowy 6,6mm + 2,4 mm p. żółtkowy
    02.04 - CRL 9.3, jest <3
    13.04 - CRL 19,9, <3 171
    16.04 - CRL 25,3, <3 175
  • Jagódka_88 Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my aktualnie w górach w Karpaczu i na prawde teraz tak czytam to ciezko nadrobić...

...ale meczy mbie cos innego, wczoraj poczułam sie jak przed ciaza, zupelnie nic, caly dzien chodziliśmy i zero mdlosci niczego... a dzisiaj obudziłam sie i nawet zero bolu piersi. Mam po prostu stresa na maxa, nie wiem czy to ten tydzien zeby objawy zanikaly, powinnam sie cieszyc ale niestety panika mi sie juz włączyła 😔

4 cykl starań o pierwsze dziecko szczęśliwy 💗
    oar8xzkrr18fyp93.png
    Beta HCG
    07.03.2019 - 29,9
    09.03.2019 - 101,0
    19.03 - p. ciążowy 6,6mm + 2,4 mm p. żółtkowy
    02.04 - CRL 9.3, jest <3
    13.04 - CRL 19,9, <3 171
    16.04 - CRL 25,3, <3 175
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego cos sie zawsze dzieje jak jest dzien wolny od pracy? Nie wiem na ile mam sie martwic tymi bolami. Przychodnie zamkniete, do mojego szpitala 100km, mąż w pracy, corka w domu, ja ledwo zywa ze zmeczenia.

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Dlaczego cos sie zawsze dzieje jak jest dzien wolny od pracy? Nie wiem na ile mam sie martwic tymi bolami. Przychodnie zamkniete, do mojego szpitala 100km, mąż w pracy, corka w domu, ja ledwo zywa ze zmeczenia.
    Mi lekarz mowil,ze dopoki nie ma krwawienia to sie nie przejmowac bolen brzucha za bardzo. Co prawda nie powinien mnie bolec tak powiedzial ale nie ma plamien to jest ok a usg w piatek pokazala ze wssystko ok z krecikiem. Wiec niczym sie nie martw i postaraj polezec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 08:38

860i3e5edambhnvb.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Bierz magnez, najlepiej lek jeśli masz, wypij rumianek i weź do 3 tabletek nospy w ciągu dnia i przede wszystkim lez i odpoczywaj. Żadnych truskawek i pielenia Ci nie wolno bo kucajac lub nachylajac się uciskasz na brzuch.
    Myślę że to tylko rozciagajaca się macica, ja dziś cała noc od wczorajszego wieczoru miałam to samo, ból jak na okres.
    Nie zamartwiaj się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 08:39

Iza34 lubi tę wiadomość

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lezenie nic nie daje. Plamienia ani krwawienia mie mam. Jak nie przejdzie to jutro pojde do gina.

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagódka_88 wrote:
    Dziewczyny my aktualnie w górach w Karpaczu i na prawde teraz tak czytam to ciezko nadrobić...

...ale meczy mbie cos innego, wczoraj poczułam sie jak przed ciaza, zupelnie nic, caly dzien chodziliśmy i zero mdlosci niczego... a dzisiaj obudziłam sie i nawet zero bolu piersi. Mam po prostu stresa na maxa, nie wiem czy to ten tydzien zeby objawy zanikaly, powinnam sie cieszyc ale niestety panika mi sie juz włączyła 😔
    Jagodka moj krecik wg usg jest tydzien starszy wiec jestem ok 12 tc. I tez w zeszlym tygodniu mialam zanik wszystkiego,czulam sie jak nowo narodzonona. W piatek mialam usg widzialan ze z malym wszystko ok szybko sie rozwija i znowu sie zaczely mdlosci i co gorsza biegunki :( wiec juz wole ten poprzedni stan. Nawet spac w nocy nie moge. Wiec na pewno wszystko u Ciebie ok

860i3e5edambhnvb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    Bierz magnez, najlepiej lek jeśli masz, wypij rumianek i weź do 3 tabletek nospy w ciągu dnia i przede wszystkim lez i odpoczywaj. Żadnych truskawek i pielenia Ci nie wolno bo kucajac lub nachylajac się uciskasz na brzuch.
    Myślę że to tylko rozciagajaca się macica, ja dziś cała noc od wczorajszego wieczoru miałam to samo, ból jak na okres.
    Nie zamartwiaj się.

Tylko z pol godz.bylam w truskawkach i juz takie atrakcje. Najpierw bol byl w pachwinach, pozniej caly brzuch. Nie no, musze zachowywac sie jsk caryca-lezec i pachniec.

• Aishha Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Tylko z pol godz.bylam w truskawkach i juz takie atrakcje. Najpierw bol byl w pachwinach, pozniej caly brzuch. Nie no, musze zachowywac sie jsk caryca-lezec i pachniec.
    Taki ból to raczej rozciąganie macicy. Jesteś w ciąży, masz prawo wypoczywać ;) no i lez na lewym boku, na plecach najlepiej wcale.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie straszę ale mnie tak bolało w pierwszej ciąży, szłam z samochodu do domu zgieta w pół, pojechaliśmy do szpitala bo to niedziela była. Okazało się że miałam skurcze porodowe i rozwarcie a to był tylko 24tc! A krwawień nie miałam. Więc ja bym poszła na IP nawet te 100 km, zostawiła dziecko pod opiekę babci czy koleżanki i jechała. Nie ma żartów. Lepiej się uspokoić w szpitalu niz gdybać.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:

Ja tak miałam w niedziele, zreszta pisałam tez tutaj o tym, bo bylam troche przerazona tymi bolami. Strasznie bolaly mnie pachwiny i do tego podbrzusze. To nie byly skurcze, tylko takie uczucie jakby ktos mi piesci wciskal w pachwiny. Na drugi dzien bylo juz ok. Mnie ogolnie kilka razy dziennie boli brzuch, ale tak chwilowo i delikatnie. W niedziele i wczoraj sprawdzalam detektorem i dzidzius ma sie dobrze ;) Zauwazylam tez, ze bardziej boli mnie podbrzusze jak mam zagazowane jelita i pełny pęcherz (chociaz wcale nie odczuwam,ze musze koniecznie do toalety, a jednak sikam i sikam :P) Myślę tez, ze kazda z nas inaczej reaguje na bol. Ja np. moge zniesc silny bol, natomiast jestem bardzo wyczulona na kazde jakies delikatne uklucie w ciele i za bardzo je analizuje :D

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    Taki ból to raczej rozciąganie macicy. Jesteś w ciąży, masz prawo wypoczywać ;) no i lez na lewym boku, na plecach najlepiej wcale.

Aktywnej osobie ciezko jest zwolnic i nic nie robic. A wlasnie jak lezalam na plecach to bol ustepowal tylko plecy bola. Nie ma rady, trzeba diametralnie zmienic styl zycia.

• Magdalen Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei wczoraj miałam dość mocne bóle nóg, kolan i ud. Dzień wcześniej sporo spacerowalam ale nie wiem czy to ma związek.. Co to będzie za kilka miesięcy, jak już kilogramów przybędzie.

uwo9gzu3af5xagvd.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Aktywnej osobie ciezko jest zwolnic i nic nie robic. A wlasnie jak lezalam na plecach to bol ustepowal tylko plecy bola. Nie ma rady, trzeba diametralnie zmienic styl zycia.
    Ja mam 30 arów działki na której jest dom, spore podwórko do koszenia, mnóstwo kwiatów, drzewek i krzewów. Na drugiej części maliny na handel i trochę truskawek. W tym roku nie idę do pielenia bo co mi z malin jeśli stracę dziecko? Aktywność aktywnością a rozsądek rozsądkiem.
    Leżąc na lewym boku masz lepszy przepływ krwi.

Spirit, Paula_30 lubią tę wiadomość

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ