X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    No ale jest wciąż ryzyko ze będę przechodzić druga ciąże tak samo źle... Wiesz, ja nie chce się tak żalić bo bardzo się cieszę ze jestem w ciąży, ale są takie dni ze leżę w toalecie na dywaniku i płacze, bo już nie mam siły rzucać się nad toaleta a migrena nie mija.

My po ślubie tez zakładaliśmy ze będziemy mieli trójkę dzieci, ale właśnie potem te nieudane starania nas trochę dobiły i finansowo i psychicznie wiec nastawiliśmy się, ze jak będzie jedno to już będzie super. No ale zobaczymy.
    My pomimo 6lat staran o 1 dzidziusia,nie bralismy pod uwage,ze z drugim moze sie nie udac. Co prawda doszlismy do wbisoku,ze jak sie nie uda do konca 2019r,to odpuszczamy walke. Ale traf chcial,ze sie udalo. U mnie problem z jajnikami. Niedomoga cialka zotlego. I ciagle na hormonach. Mialam dość. To przy staraniach o 2. I 1 ,to nawet nie chce mi sie opowiadac,bo to za dluga historia. Wy jestescie jeszxze młodzi. To macie czas na decyzje. Ja w tym roku skoncze 37lat,a moj mąż 40.

• Aishha Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba każdy kto przeszedł lata starań i wydał na leczenie mnóstwo kasy ma świadomośc, że z kolejnym dzieckiem może byc podobnie.
    Zazdroszczę Wam dziewczyny, że jesteście już w kolejnych ciążach, że będzie już prawdziwa, większa rodzina. Oczywiście to pozytywna zazdrość :)
    Ja w czasie starań powiedziałam sobie, że w ciąży mogę rzygać, leżeć i co tylko trzeba ale niech się tylko uda. Moim marzeniem jest odczekac po porodzie tyle ile lekarz zaleci i szybko postarac się o drugie póki endometrioza się nie odnowi. Ale planować sobie można.

dziewczyny powiedzcie czy u Was też pojawia się na sutkach biała wydzielina typu zaschnięte mleko? Podczas staran też tak miałam ale chyba w mniejszych ilościach i pomimo unormowanej prolaktyny brałam Castagnus. teraz też mam ale jest tego dosyć sporo, dziś rano pierwszy raz wydzielina miała kolor żółty a nie biały...

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Ig004 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślę, że jak się pojawią dzieciaczki, to i nam się perspektywa zmieni. Znam osoby, które w ciąży zarzekały się, że jedno dziecko i koniec. I co? Nie minęło wiele od porodu a już myślą o następnym...
    Ale fakt, zanim się dowiedziałam ile będę musiała przejść zanim zobaczę upragnione dwie kreski to też zarzekałam się, że chcę mieć dużą rodzinę. Teraz myślę maksymalnie o dwójce dzieci.

2a82ae0ca8.png
    Nieudane: 3 IUI, 4 transfery ICSI
    Ciąża po operacji żpn
    Mamy synka ❤️
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😉 Ja z grudnia więc tylko tak gościnnie chciałam zapytać w którym tc i przy jakim CRL widziałyście serduszko dziecka? Życzę powodzenia i nudnej dalszej ciąży 😘

relg6iyem5hi69f7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma- co do wymiotow,to u mnie na szczescie juz tak nie ma. Ale mialam tak,ze cokolwiek zjadłam,bieglam wymiotowac. Więc doskonale rozumiem. Ale miemy nadziej,ze zaraz 3 trymestr i poczujemy sie lepiej.

coma lubi tę wiadomość

• Aishha Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Cześć dziewczyny 😉 Ja z grudnia więc tylko tak gościnnie chciałam zapytać w którym tc i przy jakim CRL widziałyście serduszko dziecka? Życzę powodzenia i nudnej dalszej ciąży 😘
    hej, w moim przypadku to był 7tc i CRL 1.11 cm
    Serduszka nie sluchaliśmy bo to za wczesnie ale było je widać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 09:27

mmalibu lubi tę wiadomość

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj też nie chciał dac się zmierzyć i robiłam 3 podejścia do gabinetu. Pani dr była wyrozumiala. Ale w pierwszej ciąży moja córka też nie chciała dac się powierzyć i lekarz był po prostu hamski. Podniesionym głosem spytał czemu tak późno się zarejestrowalam że teraz to on nawet mnie nie przesunie na inny dzień bo już jestem na granicy i z takimi jak ja to tylko problemy. Naprawdę było to nieporfesjonalne takie buczenie i miał niemiłe odzywki. Także to że lekarz nic nie mówi to uważam za nic złego. Skupia się na swojej pracy i robi pomiary. Przy odbiorze wyników będzie wszystko napisane na kartce. A to że dziecko wychodzi większe to normalne. Tak jak teraz przybiera różnie tak samo po porodzie będzie różnie z przybieraniem i jedzeniem. U mnie też wyszło "starsze" czyli większe niż w tym okresie przypada. Nie ma co szukać drugiego dna.

Paula_30 lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 20:36

mmalibu lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Ja w 6t5d. Zarodek mial 2,5mm i odpowiadal 5t6d. Serducho bilo 120uderzen na min

• Domcias Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, ile stron do przeczytania :D

U mnie serduszko było widac jakos w 7tc.

Też bym chciała trochę się poruszać, nawet nie ze względu na sylwetkę, bo to mogę zrobic po ciąży. Chciałabym żeby poród przebiegł troche lżej :( Ale po pierwsze lekarz pewnie nie wyrazi zgody, a po drugie ja chyba tez bym miała obawy przed cwiczeniami w ciazy. Może takie ćwiczenia na piłce byłyby odpowiednie i bezpieczne? Aby miednice, biodra troche rozruszac.

Jesli chodzi o wymiary dzidziusia, mysle, ze na tym etapie to jest bardzo indywidualna sprawa. Mój na ostatnim USG był młodszy o 3 dni. Po wyjściu od lekarza troche sie zmartwilam, bo zawsze byl wymiar zgodny z OM. Ale stwierdziłam, ze lekarz przeciez powiedziałby gdyby bylo cos nie tak, a mowil, ze wszystko jest idealnie.

Czy u was dzidzius sie przemieszcza? Chodzi mi o to, że za kazdym razem kiedy przykladam detektor to serduszko slysze zawsze w tym samym miejscu (tzn. 2-3razy pod rzad bylo w tym samym miejscu). Dzisiaj podczas nasluchiwania serduszka dzidzius chyba uderzyl w detektor, bo tak mi po uszach walnęło aż pisnelam :D

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Ja byłam w 6+0 zarodek miał 5.2 mm (odpowiadał 6+1) i serduszko biło 127 /min.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias wrote:
    Jeju, ile stron do przeczytania :D

U mnie serduszko było widac jakos w 7tc.

Też bym chciała trochę się poruszać, nawet nie ze względu na sylwetkę, bo to mogę zrobic po ciąży. Chciałabym żeby poród przebiegł troche lżej :( Ale po pierwsze lekarz pewnie nie wyrazi zgody, a po drugie ja chyba tez bym miała obawy przed cwiczeniami w ciazy. Może takie ćwiczenia na piłce byłyby odpowiednie i bezpieczne? Aby miednice, biodra troche rozruszac.

Jesli chodzi o wymiary dzidziusia, mysle, ze na tym etapie to jest bardzo indywidualna sprawa. Mój na ostatnim USG był młodszy o 3 dni. Po wyjściu od lekarza troche sie zmartwilam, bo zawsze byl wymiar zgodny z OM. Ale stwierdziłam, ze lekarz przeciez powiedziałby gdyby bylo cos nie tak, a mowil, ze wszystko jest idealnie.

Czy u was dzidzius sie przemieszcza? Chodzi mi o to, że za kazdym razem kiedy przykladam detektor to serduszko slysze zawsze w tym samym miejscu (tzn. 2-3razy pod rzad bylo w tym samym miejscu). Dzisiaj podczas nasluchiwania serduszka dzidzius chyba uderzyl w detektor, bo tak mi po uszach walnęło aż pisnelam :D
    Moj sie przemieszcza. Slysze jak pływa. Cwiczenia na pilce sa fajne pod koniec ciazy. Skakalam na niej od 37yg. Codziennie po 35min. Czułam jak młody ustawia sie w kanał.

• male_m Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    dziewczyny powiedzcie czy u Was też pojawia się na sutkach biała wydzielina typu zaschnięte mleko? Podczas staran też tak miałam ale chyba w mniejszych ilościach i pomimo unormowanej prolaktyny brałam Castagnus. teraz też mam ale jest tego dosyć sporo, dziś rano pierwszy raz wydzielina miała kolor żółty a nie biały...

Może twój organizm już się przygotowuje do karmienia :) To pierwsze mleczko - siara ma właśnie taki żółty kolor. W pierwszej ciąży też dość szybko mi "kapało" z piersi, teraz inaczej bo jeszcze karmię więc coś tam mleka cały czas mam.

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o wielkosci dziecka. Mnie lekarz tydz.temu niechcacy wystraszyl bo na wyniku usg napisal wg. Om 11+4 a wg crl 10+4. Ja po wyjsciu z gabinetu to zobaczylam i juz panika bo nie rosnie, bo vos nie tak, juz czarne scenariusze. A lekarz się poprostu pomylil z wiekiem wg.om

• Yui Debiutantka

Wysłany: 9 maja 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim przypadku byłam u jednego lekarza w 8+0, który serduszka nie widział... Trzy dni później poszłam prywatnie na lepszy sprzęt i serducho było, wg usg 7t3d, więc ciąża była młodsza. Teraz już bobas nadrobił :)

Domcias u mnie jest teraz identycznie. Przez ostatni tydzień zawsze na pewniaka w jedno miejsce i zawsze mniej więcej tam był. W tym tygodniu przykładam sondę i jakie było moje zdziwienie, gdy nie mogłam znaleźć tętna, musiałam się nagimnastykować, okruszek się przemieścił bardziej ku środkowi. Przykładam sondę słyszę 3 sec., bum i koniec, popłynął...xD

Domcias lubi tę wiadomość

3jgxflw1vq62b826.png
  • Marta.MP Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:

U mnie było widać w 6t6d, CRL 0.95 cm

p19u9jcgm0p4yy88.png
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yui wrote:
    W moim przypadku byłam u jednego lekarza w 8+0, który serduszka nie widział... Trzy dni później poszłam prywatnie na lepszy sprzęt i serducho było, wg usg 7t3d, więc ciąża była młodsza. Teraz już bobas nadrobił :)

Domcias u mnie jest teraz identycznie. Przez ostatni tydzień zawsze na pewniaka w jedno miejsce i zawsze mniej więcej tam był. W tym tygodniu przykładam sondę i jakie było moje zdziwienie, gdy nie mogłam znaleźć tętna, musiałam się nagimnastykować, okruszek się przemieścił bardziej ku środkowi. Przykładam sondę słyszę 3 sec., bum i koniec, popłynął...xD

Hahah :D ja tez dzis przylozylam tam gdzie zawsze i wlasnie na chwile uslyszalam serduszko, ale chyba uciekl skubany i wtedy walnął mi w detektor. Przez chwile nie moglam znaleźć serduszka, ale wrócił zaraz na miejsce. Moze tam mu najwygodniej :P

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2020, 13:35

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę powiedzieć że czuję że to drugi trymestr chociaż moja pierwsza ciąża ale po prostu czuje się zdecydowanie lepiej, jem sobie normalnie i mnie brzuch nie boli, skończyły się mdłości i wzdęcia. Teraz pomyślę nad jakimś ruchem bo wcześniej się bałam po prostu. Tym bardziej jak masz wzdęty i bolący brzuch to raczej nie chce się ćwiczyć.
    Myślę nad basenem, wcześniej chodziłam ale później odpuściłam. I może jeszcze jakieś ćwiczenia dla kobiet w ciąży z yt, macie jakieś sprawdzone?

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias wrote:
    Hahah :D ja tez dzis przylozylam tam gdzie zawsze i wlasnie na chwile uslyszalam serduszko, ale chyba uciekl skubany i wtedy walnął mi w detektor. Przez chwile nie moglam znaleźć serduszka, ale wrócił zaraz na miejsce. Moze tam mu najwygodniej :P

Też tak czasem mam :D słysze ze pieknie bije tetno ponad 160 i nagle gdzies soboe dzidzia ucieka i nie ma sluchania :)

oar8s65gim9bi84v.png

‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ