X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Uff... Maluch w porzadku. Znowu mi sie lekko kosmowka odwarstwia. Ale lekko i mam sie nie martwic. Z uwagi na to ze poprzednia ciaze poronilam w podobnym okresie, zostawili mnie na obserwacji.

Czyli wszystko ok cieszy mnie to 🙂

oar8s65gim9bi84v.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, ze wszystko w porządku. Obserwacja nie zaszkodzi. Odpoczywaj Kijanka

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, ze dzisiaj na USG na IP maluch byl 13w3d czyli wyprzedzal termin OM o 3 dni. Na prenatalnym o 1 dzien. Wiec to potwierdza moja teorie, ze te drobne roznice to blad pomiaru albo oprogramiwanie w aparacie.

Paula_30 lubi tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka dobrze że wszystko w porządku. Na szczęście kończy się już ten dzień i mam nadzieję,że więcej złych wiadomości nie będzie. Zżyłam się z Waszymi historiami na tym forum i każda komplikacje czy stratę przeżywam mocno i się zastanawiam jakbym to była ja. Dzisiaj jak Aga napisała,że nie ma tętna to miałam tak przerażona minę że mój zapytał czy coś z dzieckiem naszym się dzieje. Więc życzę wszystkim samych dobrych nadchodzących dni <3

Kijanka, Kurczaczek89 lubią tę wiadomość

860i3e5edambhnvb.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    My się żegnamy... brak tętna... tak mi smutno...

Dopiero teraz doczytałam... Wyrazy wspolczucia, będziesz w moich modlitwach. Trzymajcie się!

Dopegyt —> Metocard (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Stasia
    28.11 termin usg
    21.11 planowana indukcja

age.png
  • kudłata Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 bardzo mi przykro, dużo siły.

3b12e8ab79.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpital to paskudne miejsce. Po raz pierwszy w ciazy nie przespalam nocy. Jest duszno, goraca i przez to wrocily mi mdlosci. No ale czego sie nie robi dla maluszka. Oby chociaz jemu to pomoglo. Dbajcie o siebie i unikajcie szpitali jak ognia!

8p3os65gur64a6vr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wiem cos na ten temat.

• male_m Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym szarym mydłem to ja bym jednak trochę uważała biorąc pod uwagę fakt, że mydło ma pH mocno zasadowe a skóra jednak ma kwaśne. Więc raczej będzie wpływać na zmianę pH i to w złą stronę niż pomagać utrzymać pH takie jak powinno być i chronić przed infekcjami itp.

Chanela, natki89 lubią tę wiadomość

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Szpital to paskudne miejsce. Po raz pierwszy w ciazy nie przespalam nocy. Jest duszno, goraca i przez to wrocily mi mdlosci. No ale czego sie nie robi dla maluszka. Oby chociaz jemu to pomoglo. Dbajcie o siebie i unikajcie szpitali jak ognia!

Dobrze,ze my jednak bd rodzic jak na dworzu bd chlodniej zawsze to jakis plus. Dawaj znac co tam u Ciebie :)

oar8s65gim9bi84v.png

• male_m Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    Dobrze,ze my jednak bd rodzic jak na dworzu bd chlodniej zawsze to jakis plus. Dawaj znac co tam u Ciebie :)

Nie koniecznie to musi pomóc :D
    Ja rodziłam w marcu na zewnątrz było może 5-6 stopni i co z tego jak okna otworzyć nie mogłam bo dookoła zabudowa mieszkaniowa, poród wieczorno-nocny więc cisza nocna ma być :).

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    Po porodzie to i teraz moglabym lezec w szpitalu. Gorzej jak bym musiała przed porodem dłużej leżeć. A teraz to bym na spacerek poszła. Sorry, trochę mogę Wam tu marudzić w następnych dniach, ale kiepsko znosze pobyty w szpitalu. Postaram się jie być zbyt upierdliwa ;)

8p3os65gur64a6vr.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi bardzo mi przykro.

Monural jest często wypisywany kobietom w ciąży. Sama dziś na wizycie dostałam receptę bo pomimo że leukocytów nie mam (które świadczą o infekcji) to mam d.liczne bakterie znowu więc mam jednak się przeleczyc. W ciąży trzeba bardzo uważać na takie rzeczy.

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    male_m wrote:
    Nie koniecznie to musi pomóc :D
    Ja rodziłam w marcu na zewnątrz było może 5-6 stopni i co z tego jak okna otworzyć nie mogłam bo dookoła zabudowa mieszkaniowa, poród wieczorno-nocny więc cisza nocna ma być :).

No powiem tak luksusów nie ma co się spodziewać 😃 za cieplo za zimno zawsze bd cos nie tak haha :D ewentualnie porod w prywatnej klinice moze byc dobrym rozwiazaniem 🙂

oar8s65gim9bi84v.png

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    No powiem tak luksusów nie ma co się spodziewać 😃 za cieplo za zimno zawsze bd cos nie tak haha :D ewentualnie porod w prywatnej klinice moze byc dobrym rozwiazaniem 🙂
    W Lodzi jedna prywatna padła, a dwie pozostałe mają umowy z NFZ i odkąd nie są całkowicie prywatne, standard podobno się obniżył.

8p3os65gur64a6vr.png
  • male_m Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:

Ja na standard w szpitalu nie mogę narzekać bo nie ma na co. Jedzonko pyszne, łazienka w pokoju (przy sali porodowej toaleta)... Tylko się śmieję że to, że na zewnąrz będzie zimno nie koniecznie coś zmieni jeśli chodzi o temperaturę na sali :).

Ewentualnie poród w domu jest dobrym rozwiązaniem :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 14:43

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj w maju w łazienkach grzeją kaloryfery. Rozumiem saunę tam, gdzie są noworodki, ale na ginekologii to jednak lekka przesada. Cierpię, bo uwielbiam świeże powietrze. :)

8p3os65gur64a6vr.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Male_m, pobyt w szpitalu w poprzedniej ciąży tak mnie zepsuł, że stwierdziłam, że będę rodzić w domu. Ale jakoś w tej ciąży odwaga mi przeszła. Zresztą kilka dni temu dowiedziałam się, że mam przegrodę w macicy, a może nawet i macicę dwurożną, co chyba ostatecznie przekreśliło moje szanse na poród domowy.Trudno. Oby się tylko dalej ta kosmòwka nie odklejała.

8p3os65gur64a6vr.png
  • male_m Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Male_m, pobyt w szpitalu w poprzedniej ciąży tak mnie zepsuł, że stwierdziłam, że będę rodzić w domu. Ale jakoś w tej ciąży odwaga mi przeszła. Zresztą kilka dni temu dowiedziałam się, że mam przegrodę w macicy, a może nawet i macicę dwurożną, co chyba ostatecznie przekreśliło moje szanse na poród domowy.Trudno. Oby się tylko dalej ta kosmòwka nie odklejała.

Ja przy pierwszym próbowałam rodzić w domu, ale nie ogarnęłam całego porodu i koniec, końców mały urodził się w szpitalu. Także tym razem jak będzie też wszystko dobrze z ciążą to nie zamierzam się pojawić w szpitalu. Jednak u siebie w domu najlepiej :D.
    Zawsze możesz poszukać położnej od domowych porodów i zapytać czy masz szansę na taki poród, wiem że w Polsce są trochę bardziej "wyświrowane" wymagania ale może akurat. Trzymam kciuki z kosmówką! I trzymam kciuki żeby pobyt w szpitalu był znośny (też nie jestem fanem) :).

Kijanka lubi tę wiadomość

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    W Lodzi jedna prywatna padła, a dwie pozostałe mają umowy z NFZ i odkąd nie są całkowicie prywatne, standard podobno się obniżył.

W Gdansku jest i porod albo 7 albo 9 tys zalezy jaki pakiet. Ja ogolnie tez noe kubie szpitali bo w dziecinstwie lezalam i rozmyslalam nad prywatna klinika ale sama nie wiem.

oar8s65gim9bi84v.png

‹‹ 253 254 255 256 257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ