X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Uff... Maluch w porzadku. Znowu mi sie lekko kosmowka odwarstwia. Ale lekko i mam sie nie martwic. Z uwagi na to ze poprzednia ciaze poronilam w podobnym okresie, zostawili mnie na obserwacji.

Czyli wszystko ok cieszy mnie to 🙂

oar8s65gim9bi84v.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, ze wszystko w porządku. Obserwacja nie zaszkodzi. Odpoczywaj Kijanka

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, ze dzisiaj na USG na IP maluch byl 13w3d czyli wyprzedzal termin OM o 3 dni. Na prenatalnym o 1 dzien. Wiec to potwierdza moja teorie, ze te drobne roznice to blad pomiaru albo oprogramiwanie w aparacie.

Paula_30 lubi tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka dobrze że wszystko w porządku. Na szczęście kończy się już ten dzień i mam nadzieję,że więcej złych wiadomości nie będzie. Zżyłam się z Waszymi historiami na tym forum i każda komplikacje czy stratę przeżywam mocno i się zastanawiam jakbym to była ja. Dzisiaj jak Aga napisała,że nie ma tętna to miałam tak przerażona minę że mój zapytał czy coś z dzieckiem naszym się dzieje. Więc życzę wszystkim samych dobrych nadchodzących dni <3

Kijanka, Kurczaczek89 lubią tę wiadomość

860i3e5edambhnvb.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    My się żegnamy... brak tętna... tak mi smutno...

Dopiero teraz doczytałam... Wyrazy wspolczucia, będziesz w moich modlitwach. Trzymajcie się!

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • kudłata Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 bardzo mi przykro, dużo siły.

3b12e8ab79.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpital to paskudne miejsce. Po raz pierwszy w ciazy nie przespalam nocy. Jest duszno, goraca i przez to wrocily mi mdlosci. No ale czego sie nie robi dla maluszka. Oby chociaz jemu to pomoglo. Dbajcie o siebie i unikajcie szpitali jak ognia!

8p3os65gur64a6vr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wiem cos na ten temat.

• male_m Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym szarym mydłem to ja bym jednak trochę uważała biorąc pod uwagę fakt, że mydło ma pH mocno zasadowe a skóra jednak ma kwaśne. Więc raczej będzie wpływać na zmianę pH i to w złą stronę niż pomagać utrzymać pH takie jak powinno być i chronić przed infekcjami itp.

Chanela, natki89 lubią tę wiadomość

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Szpital to paskudne miejsce. Po raz pierwszy w ciazy nie przespalam nocy. Jest duszno, goraca i przez to wrocily mi mdlosci. No ale czego sie nie robi dla maluszka. Oby chociaz jemu to pomoglo. Dbajcie o siebie i unikajcie szpitali jak ognia!

Dobrze,ze my jednak bd rodzic jak na dworzu bd chlodniej zawsze to jakis plus. Dawaj znac co tam u Ciebie :)

oar8s65gim9bi84v.png

• male_m Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    Dobrze,ze my jednak bd rodzic jak na dworzu bd chlodniej zawsze to jakis plus. Dawaj znac co tam u Ciebie :)

Nie koniecznie to musi pomóc :D
    Ja rodziłam w marcu na zewnątrz było może 5-6 stopni i co z tego jak okna otworzyć nie mogłam bo dookoła zabudowa mieszkaniowa, poród wieczorno-nocny więc cisza nocna ma być :).

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    Po porodzie to i teraz moglabym lezec w szpitalu. Gorzej jak bym musiała przed porodem dłużej leżeć. A teraz to bym na spacerek poszła. Sorry, trochę mogę Wam tu marudzić w następnych dniach, ale kiepsko znosze pobyty w szpitalu. Postaram się jie być zbyt upierdliwa ;)

8p3os65gur64a6vr.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi bardzo mi przykro.

Monural jest często wypisywany kobietom w ciąży. Sama dziś na wizycie dostałam receptę bo pomimo że leukocytów nie mam (które świadczą o infekcji) to mam d.liczne bakterie znowu więc mam jednak się przeleczyc. W ciąży trzeba bardzo uważać na takie rzeczy.

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    male_m wrote:
    Nie koniecznie to musi pomóc :D
    Ja rodziłam w marcu na zewnątrz było może 5-6 stopni i co z tego jak okna otworzyć nie mogłam bo dookoła zabudowa mieszkaniowa, poród wieczorno-nocny więc cisza nocna ma być :).

No powiem tak luksusów nie ma co się spodziewać 😃 za cieplo za zimno zawsze bd cos nie tak haha :D ewentualnie porod w prywatnej klinice moze byc dobrym rozwiazaniem 🙂

oar8s65gim9bi84v.png

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    No powiem tak luksusów nie ma co się spodziewać 😃 za cieplo za zimno zawsze bd cos nie tak haha :D ewentualnie porod w prywatnej klinice moze byc dobrym rozwiazaniem 🙂
    W Lodzi jedna prywatna padła, a dwie pozostałe mają umowy z NFZ i odkąd nie są całkowicie prywatne, standard podobno się obniżył.

8p3os65gur64a6vr.png
  • male_m Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:

Ja na standard w szpitalu nie mogę narzekać bo nie ma na co. Jedzonko pyszne, łazienka w pokoju (przy sali porodowej toaleta)... Tylko się śmieję że to, że na zewnąrz będzie zimno nie koniecznie coś zmieni jeśli chodzi o temperaturę na sali :).

Ewentualnie poród w domu jest dobrym rozwiązaniem :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 14:43

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj w maju w łazienkach grzeją kaloryfery. Rozumiem saunę tam, gdzie są noworodki, ale na ginekologii to jednak lekka przesada. Cierpię, bo uwielbiam świeże powietrze. :)

8p3os65gur64a6vr.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Male_m, pobyt w szpitalu w poprzedniej ciąży tak mnie zepsuł, że stwierdziłam, że będę rodzić w domu. Ale jakoś w tej ciąży odwaga mi przeszła. Zresztą kilka dni temu dowiedziałam się, że mam przegrodę w macicy, a może nawet i macicę dwurożną, co chyba ostatecznie przekreśliło moje szanse na poród domowy.Trudno. Oby się tylko dalej ta kosmòwka nie odklejała.

8p3os65gur64a6vr.png
  • male_m Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Male_m, pobyt w szpitalu w poprzedniej ciąży tak mnie zepsuł, że stwierdziłam, że będę rodzić w domu. Ale jakoś w tej ciąży odwaga mi przeszła. Zresztą kilka dni temu dowiedziałam się, że mam przegrodę w macicy, a może nawet i macicę dwurożną, co chyba ostatecznie przekreśliło moje szanse na poród domowy.Trudno. Oby się tylko dalej ta kosmòwka nie odklejała.

Ja przy pierwszym próbowałam rodzić w domu, ale nie ogarnęłam całego porodu i koniec, końców mały urodził się w szpitalu. Także tym razem jak będzie też wszystko dobrze z ciążą to nie zamierzam się pojawić w szpitalu. Jednak u siebie w domu najlepiej :D.
    Zawsze możesz poszukać położnej od domowych porodów i zapytać czy masz szansę na taki poród, wiem że w Polsce są trochę bardziej "wyświrowane" wymagania ale może akurat. Trzymam kciuki z kosmówką! I trzymam kciuki żeby pobyt w szpitalu był znośny (też nie jestem fanem) :).

Kijanka lubi tę wiadomość

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    W Lodzi jedna prywatna padła, a dwie pozostałe mają umowy z NFZ i odkąd nie są całkowicie prywatne, standard podobno się obniżył.

W Gdansku jest i porod albo 7 albo 9 tys zalezy jaki pakiet. Ja ogolnie tez noe kubie szpitali bo w dziecinstwie lezalam i rozmyslalam nad prywatna klinika ale sama nie wiem.

oar8s65gim9bi84v.png

‹‹ 253 254 255 256 257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ