X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    male_m wrote:
    Ja przy pierwszym próbowałam rodzić w domu, ale nie ogarnęłam całego porodu i koniec, końców mały urodził się w szpitalu. Także tym razem jak będzie też wszystko dobrze z ciążą to nie zamierzam się pojawić w szpitalu. Jednak u siebie w domu najlepiej :D.
    Zawsze możesz poszukać położnej od domowych porodów i zapytać czy masz szansę na taki poród, wiem że w Polsce są trochę bardziej "wyświrowane" wymagania ale może akurat. Trzymam kciuki z kosmówką! I trzymam kciuki żeby pobyt w szpitalu był znośny (też nie jestem fanem) :).

U mnie porod w domu odpada mam GBS +. Wiec jednak wole miec wszystko pod reka ale fajnie w domu rodzic 🙂

oar8s65gim9bi84v.png

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cos nie mam szczescia do ciąży i ciągle mi się coś dzieje, więc porodu domowego nie będę ryzykować.Nawet jakby w Łodzi była prywatna klinika przyjmująca porody, to szkoda byłoby mi pieniędzy. Wiadomo, poród to bardz ważne wydarzenie, ale chyba za te 7 tys. wolę pojechać na wakacje ;)

agndra lubi tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten szpital, w którym teraz jestem, jest bardzo chwalony jeśli chodzi o porody
    Jestem na sali z dziewczyną która tu rodziła 2 razy i bardzo sobie chwali. No i mają 2 stopień referencyjności, czym nie wszystkie prywatne placówki mogą się pochwalić.

male_m lubi tę wiadomość

8p3os65gur64a6vr.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten szpital, w którym teraz jestem, jest bardzo chwalony jeśli chodzi o porody
    Jestem na sali z dziewczyną która tu rodziła 2 razy i bardzo sobie chwali. No i mają 2 stopień referencyjności, czym nie wszystkie prywatne placówki mogą się pochwalić

8p3os65gur64a6vr.png
  • male_m Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    U mnie porod w domu odpada mam GBS +. Wiec jednak wole miec wszystko pod reka ale fajnie w domu rodzic 🙂

A to nie jest problem z tego co wiem jeśli GBS jest dodatni :). Też myślę że dość fajnie :). Mnie o tyle też na tym zależy że nie mam wtedy problemu co zrobić z synkiem, a tak w przypadku szpitala mamy problem.

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    male_m wrote:
    A to nie jest problem z tego co wiem jeśli GBS jest dodatni :). Też myślę że dość fajnie :). Mnie o tyle też na tym zależy że nie mam wtedy problemu co zrobić z synkiem, a tak w przypadku szpitala mamy problem.

Przy GBS+ trzeba podać antybiotyk gdzie alcja porodowa sie zavzyna no i dziecku chyba tez dlatego nie wiem czy polozna przy porodzie w domu podaje antybiotyki dozylnie.

oar8s65gim9bi84v.png

• male_m Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    Przy GBS+ trzeba podać antybiotyk gdzie alcja porodowa sie zavzyna no i dziecku chyba tez dlatego nie wiem czy polozna przy porodzie w domu podaje antybiotyki dozylnie.

Nie powiem ci dokładnie bo mnie to nie dotyczyło (zresztą tutaj nikt GBS nie sprawdza... :/). Ale z tego co wiem to musisz mieć swój antybiotyk i jest to do ogarnięcia, chociaż to trzeba pewnie z daną położną przegadać.

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja bym chciala rodzić we własnym domu :D ale jestem panikara i mimo, ze szpital wywołuje u mnie bardzo negatywne emocje to w razie jakichś komplikacji wolałabym być jednak tam.

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias wrote:
    Jak ja bym chciala rodzić we własnym domu :D ale jestem panikara i mimo, ze szpital wywołuje u mnie bardzo negatywne emocje to w razie jakichś komplikacji wolałabym być jednak tam.
    Mam tak samo :). A do tego pecha w ciąży.

8p3os65gur64a6vr.png
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka, jak długo będą cie trzymać? Współczuję ci... Ja to sie w domu nudze, a co dopiero jakbym miała w szpitalu leżeć. No, ale zdrowie maluszka najwazniejsze, wiec niech trzymają póki bedzie pewność, ze wszystko jest ok.

Ja to w ogóle od wczoraj jestem jakaś poddenrwowana. Martwie sie, ze nie czuję tej ciąży, jakbym w niej nie była. Nie wiem czy to ze mna jest cos nie tak czy co :P Do tego to zamartwianie powoduje u mnie stres, ze przez to szkodze dziecku i ono tez sie denerwuje... i kolo sie zamyka. Mialam isc dzis na spacer, zeby troszke sie zrelaksowac, ale deszcz zaczął padac :(

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • kudłata Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    W Gdansku jest i porod albo 7 albo 9 tys zalezy jaki pakiet. Ja ogolnie tez noe kubie szpitali bo w dziecinstwie lezalam i rozmyslalam nad prywatna klinika ale sama nie wiem.

Mówisz o Swissmedzie?

3b12e8ab79.png
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kudłata wrote:
    Mówisz o Swissmedzie?

Dokładnie tak 🙂

oar8s65gim9bi84v.png

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kKudłata dodałam Cie do friends aby wyslac dane do fb 🙂 mam tylko maila wyslac?

oar8s65gim9bi84v.png

• kudłata Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    kKudłata dodałam Cie do friends aby wyslac dane do fb 🙂 mam tylko maila wyslac?
    Tak, tylko email wystarczy

3b12e8ab79.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias wrote:
    Kijanka, jak długo będą cie trzymać? Współczuję ci... Ja to sie w domu nudze, a co dopiero jakbym miała w szpitalu leżeć. No, ale zdrowie maluszka najwazniejsze, wiec niech trzymają póki bedzie pewność, ze wszystko jest ok.
    Też w ostatnich dniach nie czułam ciąży. Ty to już zaraz poczujesz ruchy :)

Ja to w ogóle od wczoraj jestem jakaś poddenrwowana. Martwie sie, ze nie czuję tej ciąży, jakbym w niej nie była. Nie wiem czy to ze mna jest cos nie tak czy co :P Do tego to zamartwianie powoduje u mnie stres, ze przez to szkodze dziecku i ono tez sie denerwuje... i kolo sie zamyka. Mialam isc dzis na spacer, zeby troszke sie zrelaksowac, ale deszcz zaczął padac :(
    Wczoraj na IP powiedzieli, że kilka dni. Ale to nigdy nie wiadomo. Na razie nie mam plamień i nic mi nie jest, więc liczę na kontrolne USG i wypis w poniedziałek, max. wtorek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 20:02

8p3os65gur64a6vr.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli jeszcze ktoś chce sie dopisac do grupy na FB to zapraszamy, jak na razie nikt sie nie wyzywa, nie obraza ani nie stalkuje :-)
    takze wystraczy napisać wiadomosc do Kudłatej-ale najpierw dodac ja do przyjaciólek :-)

ja dzisiaj pochodziłam po Ikei, to był bład, teraz zdycham. ale za to kupilimsy komode dodatkowa na rózne pierdoły i ciuszki dla naszego krecika :-)
    Ceny wózków mnie przerażaja wiec to takie zakupy zostawiam na dalsze miesiace, a komoda zawsze sie nam przyda :-)
    Kijanka ja byłam raz w szpitalu i mam traume. Nie mam zaufania do lekarzy i jakos wizja porodu naturalnego mnie przeraza, chyba coraz bardziej bede rozwazac cesarke.

860i3e5edambhnvb.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadal traumę poszpitalną po straconej ciąży, ale rodzić to bym bardzo chciała SN. Zobaczymy, co a to moja dziwna macica. Wiesz Paula, po SN chyba krócej trzymają w szpitalu.

8p3os65gur64a6vr.png
  • male_m Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    jesli jeszcze ktoś chce sie dopisac do grupy na FB to zapraszamy, jak na razie nikt sie nie wyzywa, nie obraza ani nie stalkuje :-)
    takze wystraczy napisać wiadomosc do Kudłatej-ale najpierw dodac ja do przyjaciólek :-)

ja dzisiaj pochodziłam po Ikei, to był bład, teraz zdycham. ale za to kupilimsy komode dodatkowa na rózne pierdoły i ciuszki dla naszego krecika :-)
    Ceny wózków mnie przerażaja wiec to takie zakupy zostawiam na dalsze miesiace, a komoda zawsze sie nam przyda :-)
    Kijanka ja byłam raz w szpitalu i mam traume. Nie mam zaufania do lekarzy i jakos wizja porodu naturalnego mnie przeraza, chyba coraz bardziej bede rozwazac cesarke.

Ja pewnie później się dopiszę.

Na wózki czasem są jakieś promocje. Nie wiem czego szukasz ale czasem jak są zmiany kolekcji albo jakiś skelp się wycofuje z danej firmy to można w dość sensownej cenie kupić. My tak nasz kupiliśmy, ale ja też nie miałam jakiś szczególnych wymagań i oczekiwań.

Jak nie masz zaufania do lekarzy to nie boisz się cesarki?

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias- niedługo poczujesz ruchy, to i bardziej poczujesz sie w ciąży. Ja mimo,iz rzygam,mam mdlosci i słyszę serducho,to dziw mnie bierze,ze nowe zycie sie we mnie rozwija. Patrzę na to zdjecie z usg i gęba mi sie cieszy z niedowierzania.
    Cieszę się, że w poniedziałek będę mogła znów popatrzec na to moje małe cudo. Idę z mężem i synkiem.

Kijanka- jak nie masz plsmiem,to powinni Cie wypuścić. Ogolnie,to standardowo trzymaja 3doby,bo wtedy nfz zwraca kase szpitalowi.

Ja w domu moze i bym chciała rodzic,ale zawsze sobie mysle,co wtedy jak beda komplikacje. U mnie w 1 porodzie urwalo sie łożysko i musieli mmie lyzeczkowac. Wiec w takich chwilach wolę byc w szpitalu. Z resztą w tym co rodzilam,bylam zadowolona.
    Ale ten,w ktorym leżałam z krwotokiem mnie przerazal. Pamietam, ze płakałam mezowi,ze za nic w swiecie,nie chce tam rodzic. Takze,dużo zalezy od szpitala.

A co do porodu,to ja chce sn. Mam nadzieję, ze będzie mi dane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 21:53

• Domcias Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chciałabym urodzić sn, ale na samą myśl o porodzie ogarnia mnie lęk. Więc narazie oddalam od siebie te myśli :D Dziewczyny, które rodziły - czy można porównać z czymś ból porodowy? Może głupie pytanie, ale chcialabym wiedzieć. Im więcej bede wiedziec na temat porodu i czego sie spodziewac, tym mniej powinnam panikowac przed :P

Ogólnie mam straszną hustawke nastrojów. Jeszcze po poludniu czułam jakis taki dziwny lęk, smutek. A teraz mam swietny humor, az bym poszla na jakies tance :D

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ