Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRoznie może być. Mi jak chciał dobrze zmierzyc,to i dopochwowo robił. Nie wiem,jak będę mieć dzis.
Iza a w gabinecie,nie bedzie tak,ze lekarz bedzie Cie trochę zaslanial? Bo u nas jest tak,że lekarz siedzi po mojej prawej stronie. A krzesło dla osoby towarzyszacej jest dalej. I tak naprawde nie widac,co lekarz robi -
nick nieaktualnyJa miałam przez brzuch, kazali mi się załatwić przed wejściem pare razy w ciągu 15 min... wiec.. lepiej nie pij za dużo, mnie nie uprzedzili.
Dziewczyny wiecie czy jest jakaś strona co wyjaśnia te wszystkie napisy na usg? Bo ja nie widzę nigdzie tego TN zmierzonego i nie daje mi to spokoju. Mam cała masę innych skrótów może jakoś to inaczej nazwali u mnie, ale nie wiem co one znaczą..?
Mam jakieś DBP i DV, PIV, PVIV, a/s, i duuuuzo więcej..
ale wszędzie gdzie czytam to TN jest najważniejsze a u mnie tego nie ma, lekarz o niczym takim nie wspominał a ja dopiero zaczęłam podczytywać po badaniu... -
Szczesliwa_mamusia wrote:Iza- przygotuj sie,ze może byc i tak i tak. Ja w piatek miałam i przez brzuch,i tanswaginalnie. Takze uprzedz meza,żeby sie nie zdziwil.
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Cecylia wrote:Ja miałam przez brzuch, kazali mi się załatwić przed wejściem pare razy w ciągu 15 min... wiec.. lepiej nie pij za dużo, mnie nie uprzedzili.
Dziewczyny wiecie czy jest jakaś strona co wyjaśnia te wszystkie napisy na usg? Bo ja nie widzę nigdzie tego TN zmierzonego i nie daje mi to spokoju. Mam cała masę innych skrótów może jakoś to inaczej nazwali u mnie, ale nie wiem co one znaczą..?
ale wszędzie gdzie czytam to TN jest najważniejsze a u mnie tego nie ma, lekarz o niczym takim nie wspominał a ja dopiero zaczęłam podczytywać po badaniu...
-
sisi wrote:Dziewczyny powodzenia na wizytach.
Ja mam w liście napisane, że mam wypić litr wody pół godziny przed badaniem.
Litr???? Chyba ich troche ponioslo haha. Ja normalnie pilam caly dzien przed badaniem. Po prostu nie poszlam przed USG do toalety i bylo ok
Dziewczyny powodzenia na prenatalnych
Ja czekam na raport z PAPP-A. W tym tygodniu powinien przyjsc poczta.Kropka89, sisi lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Iza34 wrote:W czwartek maz byl ze mna, bylam i na fotelu przy nim, i usg ale tez tylko przez brzuch. Chodzi o corke bo jak bedzie dolem to nie chce jej obecnosci, to jest dziecko ktore jeszcze nie o wszystkim ma pojecie.2017 #1
2019 #2
-
Cecylia wrote:Ja miałam przez brzuch, kazali mi się załatwić przed wejściem pare razy w ciągu 15 min... wiec.. lepiej nie pij za dużo, mnie nie uprzedzili.
ale wszędzie gdzie czytam to TN jest najważniejsze a u mnie tego nie ma, lekarz o niczym takim nie wspominał a ja dopiero zaczęłam podczytywać po badaniu...
Stronki z wyjaśnieniem skrótów z USG:
https://www.zapytajpolozna.pl/ciaza/artykuly/badania-w-ciazy/skroty-z-usg-ciazyhttps://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/usg-w-ciazy-interpretacja-wyniku-rozszyfruj-skroty-w-opisie-usg-aa-QXMv-uHEx-xyNU.html
Co do tego TN, to uważam tak jak Aisha, ktoś popełnił literówkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 10:31
Cecylia lubi tę wiadomość
-
sisi wrote:Dziewczyny powodzenia na wizytach.
Ja mam w liście napisane, że mam wypić litr wody pół godziny przed badaniem.sisi lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
No! Wypuścili mnie ze szpitala!
Powiem Wam, że z trzech pobytów w szpitalu ten był najfajniejszy (o ile można tak powiedzieć o szpitalu). I nie chodzi tylko o to, że wszystko dobrze się skończyło. Towarzystwo na sali super. W odróżnieniu od poprzednich pobytów w szpitalu nikt nie uszczęśliwiał pozostałych telewizorem i programami w stylu "Trudne sprawy".
Wczoraj nawet załapałam się na pizzę .
Ale jednak domek to domek!!!
momo, Aishha, Szczesliwa_mamusia, Kropka89, Spirit, natki89, kudłata, Limonka, Chanela, Zlaania1, sisi, male_m lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak chodziło mi o NT, ale nie mam ani TN ani NT nigdzie. Tzn o ta przeziernosc karkową.
Edit. Dzięki, przejrzałam te strony. Nie zmierzyli mi tego jednak:( jedyne co widzę, to kość nosowa ok, przepływy ok, dlugosc, wielkosc główki. Ale tej przeziernosci nie ma, z reszta nawet na zdjęciach widać, że nie ma tego przekroju. Kurczę, mogłam się dokształcać przed a nie po.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 10:51
-
Mi też nikt nie kazał nic pić,sama wiedziałam z wizyt u gienkologs,że pęcherz powonieniem być w miarę pusty:) więc nie wiem czy to dobry pomysł z tym piciem wody. Ja miałam USG przez brzuch ale lekarz zanim zaczął powiedział,że najpierw spróbujemy przez brzuch więc to pewnie zależy czy dobrze widać wszystko. Ja nie robiłam papy bo mi lekarz powiedział że jakby wyszło coś nie tak na USG to można doprecyzować ta pappa. Ale tak nie ma ciśnienia. Więc nie robilam,nie wiem czy dobrze ale przynajmniej sobie stresu oszczędziliśmy
-
Sisi chyba kiedyś pisała, że z tym piciem wody to wszystko zależy, jak się robi USG. Jak przez brzuch, to pęcherz powinien być wypełniony. Jak przez pochwę, to przeciwnie - pusty.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 10:49
sisi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula_30 wrote:Cecylio a nie masz NT dlatego że lekarz kazał Ci przyjść jeszcze raz bo po pierwszym razem napisał że nie dało się zmierzyć? Czy coś pokrecilam i to nie było u Ciebie?
On tylko marudził ze dziecko jest za duże, bo za późno przyszłam w sumie to mi nic kompletnie nie powiedział. Dostałam skierowanie na pappa na czwartek. No i tam pisze coś o usg ale to chyba jest to usg co właśnie miałam. Może jak dziecko jest za duże to już się nie da zmierzyć. Byłam tego dnia co mi kazali niby 12+6 a wg badania to już było 14+4 (co jest nie możliwe, bo robiłam testy ciążowe co miesiąc no i czułam owulacje, nie może to być z poprzedniego cyklu, miałam cykle po 24 dni...).
Mam nadzieje ze przy tej papie będzie jakiś lekarz żeby pogadać a ni tylko pobieranie z pielęgniarką.