Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Chanela wrote:Dziś byłam na wizycie i dr pozwolił wejść mojej córce żeby zobaczyła dzidziusia. Słyszałam jak pytała męża czy może podejść i pogłaskać.
Zaczynają mi smakować znowu warzywa. Kamień z serca bo już nie miałam pomysłów co jeść. -
nick nieaktualny
-
Ewelina29 wrote:Dziewczyny, ratujcie. Jestem w 12 tygodniu ciąży. Od piątku zaczęło mnie boleć gardło, w sobotę było najgorzej. Od poniedziałku mam taki kaszel, że nie mogę spać od trzech nocy. Nie wiem jak sobie poradzić... Piję sok z cebuli, herbaty z imbirem i sokiem malinowym. Nawilżam gardło, inhaluje się, ale to zupełnie nic nie daje. Denerwuje się dodatkowo, że takie ciągłe kaszlenie może jakoś zaszkodzić dziecku, choć nie znalazłam takich informacji. Co jeszcze mogę zrobić? Macie jakieś sprawdzone sposoby na uporczywy kaszel?
Idź do lekarza, niech Cię osłucha. Ja od dłuższego czasu miałam problem z gardłem, żadne domowe sposoby nie pomagały, herbatki, syropy, siemie lniane, nawilżanie powietrza nic nie działało. Tantum verde pomógł na ból gardła, ale zostało drapanie przez które ciągle się dusiłam. Byłam z tym u lekarza na szczęście oskrzela i płuca czyste (dlatego warto to sprawdzić) poleciła mi spray goldisept i syrop dla dzieci petit drill. Po dwóch dniach już było o niebo lepiej. Może i Tobie się sprawdzi? No i najważniejsze dużo pij -
Audreyyy wrote:Zazdro, bo mi ciągle nie smakują a muszę jeść ich dużo przez tę cukrzycę. Ciągle mam mdłości i to prawie zawsze w porze wyjśćia w pracy na zakupach. Ciężko mi wtedy wymyślić cokolwiek na obiad bo jak chodzę po sklepie to myślę tylko o tym, żeby stąd uciec to codzienne gotowanie mnie wykończy.
-
Marta.MP wrote:Idź do lekarza, niech Cię osłucha. Ja od dłuższego czasu miałam problem z gardłem, żadne domowe sposoby nie pomagały, herbatki, syropy, siemie lniane, nawilżanie powietrza nic nie działało. Tantum verde pomógł na ból gardła, ale zostało drapanie przez które ciągle się dusiłam. Byłam z tym u lekarza na szczęście oskrzela i płuca czyste (dlatego warto to sprawdzić) poleciła mi spray goldisept i syrop dla dzieci petit drill. Po dwóch dniach już było o niebo lepiej. Może i Tobie się sprawdzi? No i najważniejsze dużo pij
Dzięki Byłam dziś u lekarza żeby mnie osluchal. Płuca i oskrzela czyste. Gardło lekko czerwone, ale nie ma potrzeby brać antybiotyków itp. Poleciła robić inhalacje nie solą fizjologiczną, ale czymś silniejszym. Woda morska do nosa no i dalej kontynuowanie babcinych sposobów. Jeśli nic się nie poprawi to za tydzień mam się zgłosić na kontrolę :: -
Marta ja kupowałam wszystko osobno bo nie było takich rozbudowanych zestawów 5 lat temu. Najlepiej poszukać opinii w necie na ten temat. Dobre nożyczki są na wagę złota. Termometr też bym wolała kupić osobno najlepiej model obecnie polecany i z gwarancją d2d. No i z termometrem też jest ważne czy się to przykłada do czoła czy jest na dał czy zbiera i średnia temp z całego czoła.
Marta.MP lubi tę wiadomość
-
Marta.MP wrote:Do doświadczonych mam, pytanie wyprawkowe. Czy takie zestawy pielęgnacyjne (szczotka, nożyczki, obcinacz, aspirator do noska, termometr itd.) to dobra opcja czy lepiej wszystko kompletować oddzielnie? Oglądałam zestaw z Tommee Tippee
2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualnyMarta.MP wrote:Do doświadczonych mam, pytanie wyprawkowe. Czy takie zestawy pielęgnacyjne (szczotka, nożyczki, obcinacz, aspirator do noska, termometr itd.) to dobra opcja czy lepiej wszystko kompletować oddzielnie? Oglądałam zestaw z Tommee Tippee
-
nick nieaktualnyPaula_30 wrote:Dziewczyny co w sytuacji jak morfologia wyjdzie nie za dobrze i świadczy o jakiejś infekcji? A pH moczu 8 czyli powyżej normy? Lekarz coś przepisuje?
-
Dzisiaj pierwszy raz słuchalam serduszka krecika na detektorze:D chwilę myślałam szukać bo nie sadzilam,że juz tak wysoko będzie bardziej koło pępka niż wzgórka. Ale bije i w jednym miejscu więc chyba spał
Kijanka, Szczesliwa_mamusia, momo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula_30 wrote:Inne ok w moczu ale czekam jeszcze na posiew. A w morfologii generalnie większość tych rzeczy które dotyczą limfocytów czy płytek krwi. Albo za mało albo za duzo. A czytałam w necie że pH 8 kobiety w ciąży jest ewidentnie powodem do niepokoju
-
nick nieaktualnyPaula_30 wrote:Dzisiaj pierwszy raz słuchalam serduszka krecika na detektorze:D chwilę myślałam szukać bo nie sadzilam,że juz tak wysoko będzie bardziej koło pępka niż wzgórka. Ale bije i w jednym miejscu więc chyba spał
Nie mam detektora ale tez mi sie zdaje ze dzidzia juz jest wyzej, nie czuje takiego dyskomfortu w podbrzuszu jak sie schylam.
Czekam na lepsza pogode bo ta mnie dobija. Nic mi sie nie chce, tylko bym spala, kaszel mnie meczy, muli mnie dzisiaj, jakis niesmak nam w buzi, laze jak struta. Teraz wstalam do córki, dojadam bo pozniej spac nie moge. Gdyby nie kaszel to pewnie byloby ok. Jeszcze do lekarza zapisac sie nie idzie, kazal na 30 maja, babka proponuje 27 czerwca.