X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • anqa123 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zauważyłam, że buty jak wiążę czy na siedząco czy jak kucnę to czuję taki ucisk w brzuchu, w nocy budzę się po 8 razy, ciągle tylko z prawej na lewą, to za zimno to za gorąco... a co do bólu głowy, to ewidentnie na zmianę pogody, im chłodniej, bardziej szaro i pochmurno tym bardziej boli głowa, mam pozwolenie na pyralginę w razie bólu nie do wytrzymania...no i kawa pomaga u niskociśnieniowców ;)

zi13sek29opsyrz7.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza mnie wczoraj też głowa bolała. A dzisiaj mi strasznie zimno do tego mdli mnie a długo już tego nie było. Ale zwalam to na pogodę bo aplikacje twierdzą,że zaczynam 2. Trymestr więc powinno być lepiej :)

860i3e5edambhnvb.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlivkowaMama wrote:
    Proszę o dopisanie na tą drugą listę, 15 listopad, synek
    Spirit mi też dopisz że chłopak :)

Spirit lubi tę wiadomość

860i3e5edambhnvb.png
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula nooo... u mnie początek drugiego trymestru to jak dotąd najgorszy tydzień, jaki w tej ciąży przeżyłam XD Ale na szczęście męki trwały tylko tydzień.
    Niestety akurat wtedy miałam w pracy audyt. Fajnie to wyglądało: łazimy z audytorem po firmie, tłumaczymy procedury, a nagle ja biegiem do toalety, żeby zwymiotować i po chwili wracam, jakby się nic nie stało :D

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlivkowaMama wrote:
    Proszę o dopisanie na tą drugą listę, 15 listopad, synek
    Wpisałan :)ale najlepiej ma priv bo tu mi czasem ucieka kto co pisze ;)

Paula_30, OlivkowaMama lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzyzia wrote:
    Paula nooo... u mnie początek drugiego trymestru to jak dotąd najgorszy tydzień, jaki w tej ciąży przeżyłam XD Ale na szczęście męki trwały tylko tydzień.
    Niestety akurat wtedy miałam w pracy audyt. Fajnie to wyglądało: łazimy z audytorem po firmie, tłumaczymy procedury, a nagle ja biegiem do toalety, żeby zwymiotować i po chwili wracam, jakby się nic nie stało :D
    To musiało to z boku komicznie wyglądać :Da w pracy wiedzą o ciąży? Ja na szczęście siedzę już na L4 bo mój 1 trymestr był masakryczny,nie raz w toalecie nie miałam siły stać a co dopiero w pracy siedzieć. Podziwiam dziewczyny które pracują :)

860i3e5edambhnvb.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Wpisałan :)ale najlepiej ma priv bo tu mi czasem ucieka kto co pisze ;)
    Dobrze szefowo ;D

860i3e5edambhnvb.png
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    To musiało to z boku komicznie wyglądać :Da w pracy wiedzą o ciąży? Ja na szczęście siedzę już na L4 bo mój 1 trymestr był masakryczny,nie raz w toalecie nie miałam siły stać a co dopiero w pracy siedzieć. Podziwiam dziewczyny które pracują :)
    Szef wie, reszta się pewnie domyśla, zwłaszcza, że mam już dość widoczny brzuch, a zawsze miałam płaski, żadnej oponki :) Audytor też spoko facet, o nic nie pytał XD
    Ja zamierzam do pracy chodzić do samego porodu, chyba że będę absolutnie musiała siedzieć w domu. Ale wtedy będę pracować zdalnie. Oszalałabym inaczej.

Kijanka lubi tę wiadomość

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
  • coma Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 20:38

uIHap1.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzyzia wrote:
    Szef wie, reszta się pewnie domyśla, zwłaszcza, że mam już dość widoczny brzuch, a zawsze miałam płaski, żadnej oponki :) Audytor też spoko facet, o nic nie pytał XD
    Ja zamierzam do pracy chodzić do samego porodu, chyba że będę absolutnie musiała siedzieć w domu. Ale wtedy będę pracować zdalnie. Oszalałabym inaczej.
    szczerze to wątpie,że dasz radę pracowac do konca :)
    ja wczoraj spotkałam się przypadkiem z 2 osobami, które stwierdziły że już powinnam siedziec na zwolnieniu, dbac o siebie i odpoczywac bo to jedyny czas kiedy mamy jeszcze wolne i czas dla siebie. Jedną z tych osób był mój lekarz internista, który na koniec rozmowy powiedział żebym sie tak nie cieszyła bo jak sie worek rozwiązał to on nam wróży siedmioro dzieci :D super gość, podczas tych 3 lat starań wspierał nas niczym ginekolog.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 20:38

uIHap1.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    szczerze to wątpie,że dasz radę pracowac do konca :)
    ja wczoraj spotkałam się przypadkiem z 2 osobami, które stwierdziły że już powinnam siedziec na zwolnieniu, dbac o siebie i odpoczywac bo to jedyny czas kiedy mamy jeszcze wolne i czas dla siebie. Jedną z tych osób był mój lekarz internista, który na koniec rozmowy powiedział żebym sie tak nie cieszyła bo jak sie worek rozwiązał to on nam wróży siedmioro dzieci :D super gość, podczas tych 3 lat starań wspierał nas niczym ginekolog.
    W mojej szkole dziewczyna pracowała w sumie do końca,byłam pewna że pewnego dnia urodzi na korytarzu. Ale akurat według mnie było to bardzo nieodpowiedzialne. Dyżury na korytarzu czy okres chorobowy dzieci to według mnie proszenie się o kłopoty.inaczej w biurze np ale i tak wolałabym chociaż końcówkę czytać spacerować robić coś co odświeży mi umysł przed porodem :D

2017 #1
    2019 #2
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Ja bardzo żałuje, ze poszłam na zwolnienie lekarskie tak wczesnie - straciłam duży projekt w pracy, a teraz powrót jest bez sensu bo i tak nie zdążę nic już dowieźć w te kilka miesięcy a tylko namieszam mojemu zespołowi w głowie. Bardzo nie podoba mi się to, ze w Polsce wszyscy idą na zwolnienie lekarskie bardzo wczesnie i czesto bez żadnego powodu. A potem się dziwimy, ze zarabiamy mniej niż mężczyźni...
    Ale bardzo wcześnie A do porodu to jest 8 miesięczna różnica :D

2017 #1
    2019 #2
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety u nas to standard w ostatnich latach isc w ciazy od początku na zwolnienie. Mało tego lekarze sami pytają co wizyta czy chcesz zwolnienie.
    Nic dziwnego, że mamy problem z zatrudnieniem bo jaki pracodawca chce mieć młodą dziewczyne na chwile...chociazby mój maż, który zatrudnia fakturzystki jest swiadomy, że jedna z nich, ktora 3 tyg temu wyszła za maż zaraz mu może odejść bo zajdzie w ciażę. I wcale nie jest chętny dawac umowę na czas nieokreslony...

coma lubi tę wiadomość

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit widzisz, ale ja mam dość odpowiedzialne stanowisko i co prawda nie ma ludzi niezastąpionych, ale w swojej firmie jestem najbliżej pozycji osoby niezastąpionej, jak można być. A do tego mam objawy pracoholizmu i jak idę na urlop to to nie jest dla mnie odpoczynek, tylko stres. Czy w pracy OK, czy zamówienia wyrobione, czy nic się nie posypało, czy na pewno wszystko ogarnęłam przed urlopem. I może to nie jest zdrowe, ale tak mam. Także chcę ograniczyć do minimum czas, kiedy mnie w pracy nie ma. I nie widzę powodu, dla którego miałabym jakoś wcześniej iść na zwolnienie, JEŚLI nie będzie wskazań medycznych, bo wiadomo zdrowie dziecka najważniejsze :)

Kijanka, Cecylia lubią tę wiadomość

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uwazam że kazda z nas powinna robić tak jak czuje. Chce pracować do porodu , może to robić i nie ma przeciwskazań to niech pracuje , a jak kiepsko się czuje, źle się znosi ciąże, czy ma jakiekolwiek przeciwwskazania to niech nawet od począku będzie na zwolnieniu. Często nie zdajmy sobie sprawy, ale te ciąże są bardzo wystarane, po wcześniejszych stratach. Mogą być komplikacje o których nie mamy pojęcia. Nie mówię oczywiście o sytuacji kiedy ktoś zatrudnia się jedynie po to by zaraz uciec na l4 bo to zwyczajne chamstwo i oszustwo. Ale nie oceniajmy siebie i nie licytujmy która lepsza i która dłużej zostanie na stanowisku. Każda niech postępuje tak jak czuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 09:44

sisi, Magdalen, JustBelieve, Paula_30, Sabrina, MagdRy, Cecylia, Ewelina29 lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któras z Was leczyła zęby będąc w ciąży? dzis mam wizyte kurde i nastawiam sie żeby zrobic borowanie bez znieczulenia chociaż wiem że moge je przyjąć...ciekawa jestem jak nasz ból wpływa na maluszka, macie jakies doświadczenia?
    jak przed ciażą zęby były zdrowe tak teraz coś się narobiło ;/

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs chyba przesadzasz z tym ocenianiem i licytowaniem :) przeciez tylko rozmawiamy...część z nas pracuje, część jest na zwolnieniu bo się źle czuje bądź po prostu ma inną sytuację i nikt tego nie neguje.
    Tak jak rozmawiamy o lepszych lub gorszych pieluchach tak i o innych sprawach :)

Kijanka, Cecylia lubią tę wiadomość

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam u dentysty. Mozes poprosic o specjlne znieczulenie dla kobiet w ciazy

Aishha lubi tę wiadomość

• Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwolnienia to chyba drażliwy temat, każdy ma swoje zdanie :)

I tak jak pisze Meggs, niech każdy robi jak czuje. Ja jestem po dwóch stratach i lekarz od razu zapytał się, czy chce iść na zwolnienie. Stwierdziłam, że dobrze się czuję i będę pracować. Ale trochę czasu minęło, przyszło złe samopoczucie i umówiłam się z pracodawcą, że przechodzę na "home office" :)

Kijanka lubi tę wiadomość

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ