X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    :) ja mam teraz u niej wizytę 8 lipca
    Ja 17 czerwca , a następnie połowkowe 10 lipca 😊

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 20:53

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona jest mila prywatnie. Kolezanka do niej chodzila. A w szpitalu zlala ja totalnie. Specjalista jest na pewno bardzo dobrym. Ale bardzo nastawiona na kase. Ostatnio mojej kolezance wyszla zle cytologia,to ja usilnie namawiala na kolposkopie prywatnie. Na szczescie moja kolezanka chodzi do innej ginekolog z karowej,a do H. tylko na usg. I tamta jej dala skierowanie do szpitala. I zrobili jej kolposkopie na oddziale. Braku Wiedzy na pewno nie mozna jej zarzucic.

• coma Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no nie porównujmy mimo wszystko stresu wojny z pracą ;)
    Już prędzej z sama ciąża,człowiek się wszystkim w niej martwi :p

Jutro idę na wizytę ale nie liczę na płeć,za to za tydzień już bym chciała wiedzieć i nadać jakieś imię żeby mówić do brzucha :p tzn w sumie są wybrane ale jeszcze może mi się zmieni :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Moja mama rodziła całą trójkę 2 tygodnie przed terminem i chciałabym to "odziedziczyć" po niej :)
    O a ja wręcz odwrotnie,strasznie się boję że mi się akcja zacznie wcześniej, już nawet samo cięcię chwilę przed terminem mnie stresuje czy dziecko będzie gotowe. Mój był kilka dni po terminie i zdecydowanie widzę że to był dla niego idealny czas chociaż same ostatnie dni dla mnie to był koszmar z nadmiaru stresu i akcji organizmu :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    No o mojej prowadzącej z Karowej zdecydowanie nie mogę powiedzieć że mnie naciąga na kasę :) Także ja jestem bardzo zadowolona :P
    Ja ze swojego tez. To najważniejsze

• coma Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

uIHap1.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Tam na Ateńskiej?

Na mnie zrobiła dobre wrażenie, ale ja byłam już w 8/9 tygodniu gdy szukałam lekarza i u niej było krucho z terminami tak żebym mogła skorzystać. No i odpuściłam :P
    Tak, w SonoFem.
    Ja o niej nie moge złego słowa powiedzieć. Wszystko zawsze profesjonalnie, ogromna wiedza. Ja chodze tylko prywatnie i tam zawsze jest bardzo miła, bardzo dokladnie robi usg, tłumaczy i opowiada wszystko co widzi. Odpowiada na każde pytanie. Poświęca tyle czasu ile potrzeba, nie patrząc na zegarek. Nie bała się prowadzić moją ciążę z zakrzepicą. Zawsze odpowiada na sms. Ja mam do niej zaufanie a to najważniejsze 😊

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

uIHap1.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Nooo z tym niepatrzeniem na zegarek to mnie akurat wkurza bo ostatnio czekałam na wizytę 75 minut :P
    Zgadzam się, obsuwa jest tam zawsze 😋

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam jutro wizytę! I tak samo nie liczę na poznanie płci, bo moja lekarka ma raczej taki sobie aparat do USG w gabinecie. W każdym razie na pewno nie taki wysokorozdzielczy jak był na USG genetycznym. No ale kto wie.
    Podświadomość mi mówi, że to raczej chłopak.
    A Sisi to chyba jutro ma USG genetyczne? Ktoś jeszcze ma USG/ wizytę w poniedziałek?

coma, sisi lubią tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, a z powodu trombofilii bierzesz tylko heparynę czy coś jeszcze?

uIHap1.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

uIHap1.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na genetycznym byłam w 12+4 wg OM i 12+5 wg USG. Z Najpierw lekarz z dużą pewnością siebie powiedział, że będzie chłopczyk. Po badaniu poproszono mnie jednak do innego gabinetu, bo personel kliniki miał wątpliwości, czy głowica od aparatu USG działa poprawnie, i chcieli to na mnie sprawdzić. I na tym drugim sprzęcie lekarz ze zdziwieniem powiedział, że tak się dziecko ułożyło, że wygląda raczej na dziewczynkę. Potem popatrzył jeszcze chwilę i stwierdził, że w sumie to on już nie wie, ale zaprasza do siebie na połówkowe :)

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Meggs, a z powodu trombofilii bierzesz tylko heparynę czy coś jeszcze?
    Biorę neoparin 0,4 i acard 75.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Ty u Wrony prowadzisz, dobrze pamiętam?
    Tak. U niego. Tez nigdy nie patrzy na zegarek. Zawsze czekam. Ale lubie go. No i zawsze jest mily. Niezaleznie,czy jestem u niego prywatnie,czy na nfz.

Meggs- ja nie zarzucam jej braku profesjonalizmu. Absolutnie. Tylko mowie,co kolezanka zaaobserwowala. Bo specjalista,to na pewno jest swietnym. Tylko czasem sa niestety lekarze,ze jak do nich chodzisz,to prywatnie sa mili. A normalnie udaja,ze cie nie znaja. I z tym spotkala sie moja kolezanka wlasnie

• coma Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 20:54

uIHap1.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Tak. U niego. Tez nigdy nie patrzy na zegarek. Zawsze czekam. Ale lubie go. No i zawsze jest mily. Niezaleznie,czy jestem u niego prywatnie,czy na nfz.

Meggs- ja nie zarzucam jej braku profesjonalizmu. Absolutnie. Tylko mowie,co kolezanka zaaobserwowala. Bo specjalista,to na pewno jest swietnym. Tylko czasem sa niestety lekarze,ze jak do nich chodzisz,to prywatnie sa mili. A normalnie udaja,ze cie nie znaja. I z tym spotkala sie moja kolezanka wlasnie
    Nie no jasne. Mogło się tak zdarzyć, mogła też trafić na ciężki dzień, bywa i tak. Ja chodze tylko prywatnie więc nie mam odniesienia. Na mnie robi bardzo dobre wrażenie i wiem że jest świetnym specjalista któremu ufam.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie ma szans nadrobić ostatnich dni. Mieliśmy pakowanie, wyjazd i wiecie co dziś zrobiłam na parkingu na postoju? Wywróciłam się na krawężniku, z własnym 11 miesięcznym synkiem na rękach no i z małym Jankiem w brzuchu :( Mega stres, na szczęście dziecku się nic nie stało, ja mam tylko prawdopodobnie zwichnięta kostkę, trochę jestem obdrapana bo ratowałam malucha tego na moich rękach....Jutro jedziemy do szpitala do najbliższe większego miasta bo oczywiście jesteśmy na mega zad....gdzieś w północno-zachodniej Polsce...Śpimy teraz żeby odreagować stres a jutro zobaczymy. Trzymajcie kciuki plis żeby było dobrze, brzuch nie boli, nie twardnieje ani nic, ale nie wiem czy pozwolę żeby mi prześwietlili nogę (wiem że można, że zasłonią itp. ale nie chce tego i tak)

Napisze jutro co i jak a chwilowo proszę ślicznie o dobre Wasze myśli (lub modlitwy jeśli ktoś uznaje) Dziękuję!!!

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ