X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie ta ciąża tez zupelnie inna. Gorsza. Mimo,ze w 1 mialam krwiaka i do 16tyg musialam sie oszczedzac, to jakos bardziwj lajtowo to znosiłam. Teraz nie to,ze mecza mnie mdlisci. Mam dosc rzygania. Myślałam, ze jak będę jesc mikro pprcje,to będzie lepiej. Ale juz nie ma reguły. Jak cos mi siadzie, to koniec. A jutro juz 2trymestr zaczynam.
    Twarz mam mega wysypana w krostach,ktorych przed ciazą nie miałam. Jestem zmeczona,a nie moge spac. I ciezko mi znalezc odpowiednia pozycje do spania. Zanim uda mi sie zasnąć, to kręcę sie po wyrze,az sama sie na siebie wkurzam. No i to bieganie ciagle do wc. Jakbym juz byla na koncowce ciazy.
    No,to sobie ponarzekałam.
    Ale z pozytywow- mam wrazenie,ze powoli zaczynam czuć malucha. Takie bardzo delikatne musniecia. Jak leżę na plecam z podkulonymi nogami. A moze mi sie wydaje...cholera wie. Na pewno,to nie jelita

• anqa123 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chciałbym już poczuć moje maluchy...chociaż kto wie, może już czuję, ale mylę z jelitami, bo ja zawsze miałam szybką pracę jelit więc żaden odgłos i odczucie z jelit nie jest mi obce i już nie zwracam na nie uwagi ;) mnie to dopiero jak porządnie kopną to poczuję

zi13sek29opsyrz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga-wbrew pozorom,moga nie miec,az tak duzo miejsca we dwojke. A jak jest jedno,to lata po tym brzuchu. Ja to czulam, jak moj nogi porstuje. Odpucha sie od moich żeber i wypycha mi brzuch. Tak,ze z jednej strony brzucha mialam ogromne wypchniecie. Bardzo,to bolalo. Ale yo ok 35tyg bylo.
    Ale fakt,jak masz dwojke,to kopniaczek razy 2 ;-)

• Magdalen Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja minimum raz wieczorami ciągle wymiotuję, sporadycznie jakiś dzień przerwy się trafi. Mi niestety powróciła ogromną chęć na słodycze, wcześniej w ogóle mnie nie ciągnęło do słodkiego.
    A wczoraj co mi odwalilo.. Popłakałam się z powodu zepsutego auta, no masakra, aż mi przed mężem było głupio 😂

uwo9gzu3af5xagvd.png
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdyby nie ten ból brzucha to nie pamiętałabym, że jestem w ciąży. Mdłości przeszły książkowo w II trymestrze, w sumie to piersi są trochę powiększone i bolesne ale minimalnie. Nie mam tez chyba zmian nastroju, zachcianek. To też stresujące, wy przynajmniej wiecie, że jesteście w ciąży.

FNh9p2.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 20:56

uIHap1.png
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    No mnie z kolei nic nie boli - w ogóle nie czuje boli brzucha, nie mam tez zachcianek, nie jestem płaczliwa, piersi są już normalne od jakiegoś czasu. Tylko te wymioty.

Ale to nic dobrego bo nadal nic nie przytyłam - startowałam z takiej trochę kuleczki bo ważyłam 76 kilogramów przy 174, a obecnie 68-69kg i nie mogę się przełamać żeby zacząć jeść....
    Ja też nie przytyłam przez dietę cukrzycową. A no właśnie, wyskoki cukru przypominają mi, że jestem w ciąży. Jak długo mam dobre wyniki to panikuję, ale czasem zjem coś nie do końca dozwolonego i jeb 160 na glukometrze, od razu sprowadza mnie to na ziemię ;)

FNh9p2.png
  • Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj płaska a dziś brzuch,że z daleka widać ciąże... Ale to zaparcia i wzdęcia chyba.

b33247a35f.png[/url]
    09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
    15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
    28.06.2019 - 270 g 😊
    01.08.2019 - 700 g :)
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey tak mocno Ci skacze? Mi tak w całej poprzedniej ciąży raz skoczyłm. Masz insulinę?

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • coma Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 20:56

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlugo się czeka na wyniki Hiv? Mialam dzis jechac na pobranie ale tak mnie głowa boli ze nie jestem w stanie dłużej samochodu prowadzic, zawiozlam tylko corke do szkoly. Apap nic nie dziala na moje zatoki.

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba musze przestac sobie wmawiac,że mój wiekszy brzuch wynika ze wzdęć :-) bo codziennie mam wzdęcia? :P chyba musze sie pogodzić,ze to połaczenie sadła z widoczna już ciązą :-/ mnie juz nie mdli-na szczescie, piersi tez lekko bolą. Jedynie co to musze uważać co jem, bo jak zjem np chipsy albo cos smazonego to potem strasznie mnie kłuje w zołądku i mam wrażenie,że umieram. Ale biore probiotyki na to,żeby troche ten mój zoładek zregenerować, bo chyba nie lubi ciązy.

Zlaania1 lubi tę wiadomość

860i3e5edambhnvb.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Dlugo się czeka na wyniki Hiv? Mialam dzis jechac na pobranie ale tak mnie głowa boli ze nie jestem w stanie dłużej samochodu prowadzic, zawiozlam tylko corke do szkoly. Apap nic nie dziala na moje zatoki.
    Ja miałam na drugi dzień, także szybko 😊

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • anqa123 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaczynałam z waga ok 70, przy 173 cm...teraz już prawie 77-78.... jem normalnie, ale całkowicie odrzucam słodycze i białe pieczywo... wyglądam jakbym się bardzo zaniedbała ;) moja największa waga w życiu to 73 więc ciężko mi patrzeć na 78 na wadze!! muszę mojej gin zapytać czy nie za szybko przybieram

zi13sek29opsyrz7.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Audrey tak mocno Ci skacze? Mi tak w całej poprzedniej ciąży raz skoczyłm. Masz insulinę?
    Spirit wysłałam ci wiadomość :-)

860i3e5edambhnvb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Ja miałam na drugi dzień, także szybko 😊

U mnie chyba 5-6 dni licząc razem z weekendem.

• Dzyzia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anqa123 wrote:
    ja zaczynałam z waga ok 70, przy 173 cm...teraz już prawie 77-78.... jem normalnie, ale całkowicie odrzucam słodycze i białe pieczywo... wyglądam jakbym się bardzo zaniedbała ;) moja największa waga w życiu to 73 więc ciężko mi patrzeć na 78 na wadze!! muszę mojej gin zapytać czy nie za szybko przybieram
    Ja mam 178 cm i ważyłam 66-67 kg. W trakcie in vitro przytyłam do 72-73 kg w dwa miesiące. Płakać mi się chciało, jak stawałam na wadze. A teraz mam już 76-77 kg. Bardzo bym chciała nie przekroczyć 85 kg w ciąży, ale podejrzewam, że nawet 90 może pęknąć, jak tak dalej pójdzie :(

I jeszcze do tego mam wyrzuty sumienia, że tak się martwię wagą, bo przecież to teraz nie jest najważniejsze :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 09:53

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Czasami skacze, jak wprowadzę coś nowego do diety. Ważne, że na czczo mam w porządku, pojedynczymi skokami lekarz kazał się nie przejmoać. Uważam, że lepsza zróżnicowana dieta i pojedyncze wyskoki niż monotonna i cukier w normie. Insuliny nie mam.
    Pewnie to zależy jaka cukrzyca, ja na teście każdy wynik miałam przekroczony i to sporo :/

FNh9p2.png
  • ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam z wagą 73-74, spadło do 69-70 przy 168cm. Wg mojej domowej wagi w ostatnim czasie wyszło, że mam +2kg, a na wczorajszej wizycie waga pokazała znowu te 69kg. Zgłupiałam, bo czuję się większa, a tu waga nic z tego nie pokazuje. Gin mówił, zeby się nie martwić, bo grubsza mogę się czuć przez gromadzenie wody, a samej masy nadrobię w późniejszym czasie.
    Dzisiejszej nocy wydawało mi się, że poczułam jak mały się rusza. Takie to było silne, że się ocknełam. A to był tylko sen ;) Tak mi się marzy aby już poczuć jego ruchy, ale pewnie jeszcze poczekam, bo łożysko jest na przedniej ścianie macicy.
    I wybraliśmy wstępnie imię dla synka, ma być Mikołaj chyba że w międzyczasie spodoba nam się jakieś inne chociaż obstawiam, że już zostanie tym Mikołajem :)

sisi, Paula_30 lubią tę wiadomość

201910251756.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia wrote:
    U mnie chyba 5-6 dni licząc razem z weekendem.
    A nie przepraszam, miałam wieczorem tego samego dnia 😊 tylko ja w alabie robiłam w pakiecie.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ