X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki posiewu. Ufff... nie ma juz bakterii. Odetchnełam. Jeszcze tylko jutro odbiorę cytologie, pappe i czekam grzecznie 2 tyg na wizytę u gina

sisi, Spirit, Kropka89 lubią tę wiadomość

• Domcias Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj podsluchalam malucha :D również staram się nie przesadzac i detektora używam maksymalnie 2x w tygodniu. Poza tym mój dzidzius chyba tego nie lubi, bo za kazdym razem ucieka i wali po detektorze.

Wizyte u lekarza mam w piątek. Za kazdym razem strasznie sie stresuje, chociaz wiem, ze nie powinnam. No, ale to jest silniejsze ode mnie. Ostatnio na wizycie lekarz badal mi cisnienie i wyszlo 140/90... A na co dzien mam książkowe ;) Mam jakąś traumę po ostatniej ciazy i tak moj organizm reaguje na ginekologa.

U mnie dzisiaj bole brzucha przeszly, czasem cos tam mnie zacmi, ale do wytrzymania. Za to strasznie mnie wkurza to klucie w pochwie... Albo bardziej w sumie w wargach sromowych, raz z lewej, a raz z prawej. Macie cos takiego? W ogóle jak odróżnić taki bol skurczowy brzucha od nieskurczowego :P Potrafi mi ktoś wytlumaczyc?

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te zapisane juz na polowkowe. Ktory bedziecie miały tydzien i dzien w dniu badania?
    Pytam dla spokoju, bo ja nastepna wizyte mam za 4 tyg w 20t5d, a to jeszcze wg lekarza za wcześnie na to usg

201910251756.png
  • ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wizyty... Ja dzis pobilam sama siebie tym stresowaniem się 😂 rozbieram się u lekarza do badania i patrzę, ze majtki zalozylam nie dosc ze na lewą stronę to i tylem na przod. Cała drogę zastanawiałam się czemu tak mi dziwnie niewygodnie. Dobrze ze rozbieralam sie w lazience i nikt tego nie widział, spalilabym sie ze wstydu 😂

Domcias, sisi, Mali84 lubią tę wiadomość

201910251756.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 20:55

uIHap1.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias wrote:
    Ja też dzisiaj podsluchalam malucha :D również staram się nie przesadzac i detektora używam maksymalnie 2x w tygodniu. Poza tym mój dzidzius chyba tego nie lubi, bo za kazdym razem ucieka i wali po detektorze.

Wizyte u lekarza mam w piątek. Za kazdym razem strasznie sie stresuje, chociaz wiem, ze nie powinnam. No, ale to jest silniejsze ode mnie. Ostatnio na wizycie lekarz badal mi cisnienie i wyszlo 140/90... A na co dzien mam książkowe ;) Mam jakąś traumę po ostatniej ciazy i tak moj organizm reaguje na ginekologa.

U mnie dzisiaj bole brzucha przeszly, czasem cos tam mnie zacmi, ale do wytrzymania. Za to strasznie mnie wkurza to klucie w pochwie... Albo bardziej w sumie w wargach sromowych, raz z lewej, a raz z prawej. Macie cos takiego? W ogóle jak odróżnić taki bol skurczowy brzucha od nieskurczowego :P Potrafi mi ktoś wytlumaczyc?

Domcias, ja mam bardzo często te kłucia w wargach sromowych. Wydaje mi się, że to od tego, że one w ciąży są bardziej ukrwione? Ale nie wiem tego na pewno.
    A co do detektora, to podobno dzieci bardzo nie lubią KTG, bo słyszą wtedy własne serce i to je wkurza. Może detektor działa podobnie? Albo odczuwają fale wysyłane przez urządzenie? Bo takie maluchy jak nasze to chyba jeszcze nie słyszą??

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias wrote:
    Mnie tez strasznie pieklo po luteinie. W badaniach wszystko ok, ale lekarz dal mi Clortimazolum na wszelki wypadek. Biorę od kilku dni, juz mnie w sumie nie piecze (zazwyaczaj tylko na wieczor po wsadzeniu luteiny i clortimazolum), ale odczuwam klucia w pochwie i strasznie mnie to wkurza... Juz sobie zaczelam wkrecac, ze moze szyjka sie skraca. Ale wyczytalam :D, ze skaracanie się szyjki nie daje raczej zadnych objawów.

Juz po konsultacji z gin wiem ze jak piecze moze byc grzybek wiec recepta do mnie smiga. Dzis juz w sumie noe jest zle ale wczoraj i dwa sni temu to myslec nie moglam tak szczypalo.

No i jestem dzis tez po kanalowym.... jeszcze jeden zab mnie czeka :(

oar8s65gim9bi84v.png

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Tak ostatnio gadałyśmy o zwolnieniach lekarskich w ciąży i powiem Wam, że dzisiaj zaliczyłam straszliwego doła przez siedzenie w domu. Niby jest ok, czytam książki, oglądam filmy, odświeżam angielski, chodzę na spacery, ale mam takie nieodparte uczucie, że to wszystko jest takie wymuszone. Robię to, bo coś robić trzeba, ale wiem, że to są aktywności zastępcze i robię to, bo nie mogę robić rzeczy, które tak naprawdę sprawiają mi przyjemność. Wiem, że mam konkretne wskazania do tego, żeby siedzieć w domu i że robię to dla kogoś bardzo dla mnie ważnego, ale i tak dzisiaj czułam się do d***. Przepłakałam pół dnia, bo było mi zwyczajnie smutno przez tą sytuację, a drugie pół, bo miałam wyrzuty sumienia z tego powodu, że jestem egoistką i nie potrafię się tak po prostu cieszyć ciążą, a przecież sama się boleśnie jakiś czas temu przekonałam, że to nie tak łatwo zajść i potem utrzymać ciążę i że tak wiele osób chciałoby być w mojej w sumie całkiem dobrej sytuacji.
    Jeszcze mnie przyjaciółka dobiła, bo rano zrobiła test i już marudziła, że udało jej się zapisać do ginekologa dopiero na początek czerwca a w sumie to by już na zwolnienie poszła.
    Na szczęście właśnie mi się przypominało, że od dawna chciałam sobie tak naprawdę ułożyć jakieś duże puzzle. Właśnie zamówiłam :)

Jejku ja to mam tyle zawsze roboty ze mi dnia brakuje na tym zwolnieniu 😂 to pranie obiad ogladam ciagle cos w necie dla malego to ogarne tamto i posrzatam i jest 16 maz wraca jemy obiad spacer cos przy domu i jest noc :D

oar8s65gim9bi84v.png

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ListopadowaMama wrote:
    Ten biegunkowy ból to jak się okazuje byl ze stresu :) a te inne bóle sa rozciagania sie macicy, bo juz czuc ja prawie pod samym pępkiem. Jak to powiedział lekarz, ciąży nie da sie przejść bezboleśnie.
    No i mamy chłopaczka, fikał sobie tak, że nie zostawił wątpliwości co do płci :D Waży 165g,moja szyjka ponad 4 cm, także luteine mam brac do końca opakowania i kończymy,bo podobno sa badania, ze luteina stosowana zbyt długo może być przyczyną spodziectwa u chłopców, i niedroznosci jelit u dziewczynek.
    Jeszcze dzis dentysta i zapowiada się piękny dzień :D

U mnie te chlopiec a lekarz nie kazala mi odstawiac luteiny tylko brac dalej. Przepisala mi kolejne opakowania hmmm...

oar8s65gim9bi84v.png

• Magdalen Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ListopadowaMama wrote:
    Dziewczyny te zapisane juz na polowkowe. Ktory bedziecie miały tydzien i dzien w dniu badania?
    Pytam dla spokoju, bo ja nastepna wizyte mam za 4 tyg w 20t5d, a to jeszcze wg lekarza za wcześnie na to usg

U mnie wg usg ostatniego będzie to 20t1d, a wg OM 19T2d. Mi sam lekarz kazał się tak zapisać po poniedziałkowej wizycie więc myślę, że bobas będzie już wystarczająco duży.

uwo9gzu3af5xagvd.png
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    To na osłodę tych naszych bóli :-)
    aba34997204f57b5med.jpg

Mmmmm 😍😍😍

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

oar8s65gim9bi84v.png

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ListopadowaMama wrote:

Ja na połówkowe mam się zapisać na koniec czerwca lub sam poczatek lipca 🙂

oar8s65gim9bi84v.png

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Domcias, ja mam bardzo często te kłucia w wargach sromowych. Wydaje mi się, że to od tego, że one w ciąży są bardziej ukrwione? Ale nie wiem tego na pewno.
    A co do detektora, to podobno dzieci bardzo nie lubią KTG, bo słyszą wtedy własne serce i to je wkurza. Może detektor działa podobnie? Albo odczuwają fale wysyłane przez urządzenie? Bo takie maluchy jak nasze to chyba jeszcze nie słyszą??

Od 15+ i 16+ bobaski juz dobrze skysza co sie dzieje na zewnatrz gdy sa glosniejsze szumy mizyka itp 😊

Kijanka lubi tę wiadomość

oar8s65gim9bi84v.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam polowkowe 5 lipca u swjego lekarza,To będzie 20t1d. I 8 lipca na nfz . W poprzedniej ciazy mialam w 20t3d i mlody dal sie ladnie pomirzyc. Poogladac. Buziaka bardzo ladnie pokazał.

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcia ja tez mialam kilka razy takie dziwne skurcze warg stomowych i nie mam pojecia od czego.
    Za to od kilku dni mam takie klujace bole w okolicach jajnikow i juz swiruje, ze lozysko sie odkleja :(
    Dobrze, ze jutro USG.

Listopadowa mamusiu ja mam prenatalne w 20t0d. Z tego co pamietam to robi sie je miedzy 18 a 22tc, wiec moim zdaniem 20+5 to idealny czas.

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się na razie nie zapisałam. Moja ginekolog powiedziała, że idealny czas jest między 20 a 21 tygodniem. Wiem, że trzeba się umówić jakoś z dwutygodniowym wyprzedzeniem, więc zadzwonię jak będę w 18 tygodniu.

8p3os65gur64a6vr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She wolf- to wiązadła. Na tym etapie jajniki już nie bolą. A i za chwile będą niewidoczne na usg.

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    Jejku ja to mam tyle zawsze roboty ze mi dnia brakuje na tym zwolnieniu 😂 to pranie obiad ogladam ciagle cos w necie dla malego to ogarne tamto i posrzatam i jest 16 maz wraca jemy obiad spacer cos przy domu i jest noc :D

No ja mam prowadzić oszczędzający tryb życia, więc nie sprzątam :).
    A jak oglądam rzeczy dla maluszka w necie, to mam wrażenie, że już wszystkie widziałam :). Czekam więc na puzzle!

8p3os65gur64a6vr.png
  • male_m Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Jestem taką panikarą, że pewnie przy pierwszych skurczach BH pojadę na IP. Trudno, trzeba czasem dostarczyć personelowi medycznemu rozrywki :P.

No wiesz możesz ich też nie mieć :P. Ja do tej pory nie wiem co to jest bo nie uświadczyłam w ciąży. U mnie pierwsze skurcze to już te porodowe były :P.

Kijanka lubi tę wiadomość

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    male_m wrote:
    No wiesz możesz ich też nie mieć :P. Ja do tej pory nie wiem co to jest bo nie uświadczyłam w ciąży. U mnie pierwsze skurcze to już te porodowe były :P.

Ja tak samo nie miałam w 1 ciąży tych skurczy. Pierwszymi moimi skurczami były porodowe.

Co do połówkowego będę 19+3

b33247a35f.png[/url]
    09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
    15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
    28.06.2019 - 270 g 😊
    01.08.2019 - 700 g :)
    03.10.2019 - 1957 g 😁
‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ