X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Zaintrygowałaś mnie. Chodzi o pracowitą gospodynię/ dzielną obrończynię domowego ogniska? Czy jest jeszcze jakieś znaczenie, którego się nie doszukałam?
    Cóż... może nie wszyscy widzą w swoich córkach przyszłe rekiny biznesu? :)
    Amelia z łaciny oznacza wrodzony brak kończyn ,chyba o to tu chodziło jak sie domyślam 😋

Kijanka lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po USG. Szyjka zamknieta i jak na mnie dluga.
    Dzidz pokazal co ma miedzy nogami i bedzie to chlopak :)
    Liczylam na kolejna core, ale nie zmartwilam sie tym bardzo ;)

Kijanka, Domcias, agndra, Zlaania1, Szczesliwa_mamusia, sisi, kudłata, Kropka89 lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Ja juz po USG. Szyjka zamknieta i jak na mnie dluga.
    Dzidz pokazal co ma miedzy nogami i bedzie to chlopak :)
    Liczylam na kolejna core, ale nie zmartwilam sie tym bardzo ;)
    Nie ma to jak parka ;)

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Janka78 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja córkę nazwalabym Melania albo Milena.jednak ma być syn i imienia nie mam.moze jeszcze cis wymyślę 😁 ja tez nigdy nie nazwałabym syna po tacie ani córki po sobie.ja tez nadal mam mdłości.czasem wymiotuje.mogli by to już minąć.

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Nie ma to jak parka ;)

A myslalam ze omina mnie zakupy ubrankowe haha 😂

17 cs <3 2.11.2019

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka78 wrote:
    Ja córkę nazwalabym Melania albo Milena.jednak ma być syn i imienia nie mam.moze jeszcze cis wymyślę 😁 ja tez nigdy nie nazwałabym syna po tacie ani córki po sobie.ja tez nadal mam mdłości.czasem wymiotuje.mogli by to już minąć.

Mnie tez jeszcze muli. Wlasnie zjadlam cos co przez pewien czas nie powodowało mdlosci a tu zonk. Muli od rana do wieczora. A wieczorem na wymioty bierze. Mam juz dosc. A bylo juz dużo lepiej. Jutro ide do szkoły na dzien matki i nid wiem jsk dam rade. Obstawiam ze to wina lekow, kataru i kaszlu bo wlasnie kaszel skłania do wymiotow.

• Janka78 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez najgozej wieczorem.jak wracam z pracy Ok 17 zjadam obiad i się zaczyna.musze zmienić dietę ale mdlosci mogły by już się skończyć.podobno niektórzy maja do konca😬🤯😱zgagi nie mam tylko tak blee mi ciagle.

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    A myslalam ze omina mnie zakupy ubrankowe haha 😂

Żeby życie miało smaczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek :)
    Wszystkiego chyba nie masz różowego? :P

8p3os65gur64a6vr.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj jest najpełniejsza lista imion, jaką znalazłam: https://pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Alfabetyczna_lista_imion

Tylko na literę A jest ich tyle co wszystkich imion łącznie na portalach parentingowych ;)

Cecylia lubi tę wiadomość

8p3os65gur64a6vr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Amelia i szczerze? Wogole się nie interesujemy znaczeniem imion. Nigdy też nie analizowałam swojego bo to dla mnie jak czytanie horoskopu :) ważne, że miło mi się kojarzy i po prostu się podoba

Cecylia, Kijanka, sisi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Tutaj jest najpełniejsza lista imion, jaką znalazłam: https://pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Alfabetyczna_lista_imion

Tylko na literę A jest ich tyle co wszystkich imion łącznie na portalach parentingowych ;)

Ale są opcje na tej liście:) ja wiem że to nie ładnie śmiać się z imion, ale.... Sulidziad i Mszczuja:) to by była parka:)

Edit. Znalazłam lepszą parkę Sulidziad i Dziadumiła :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 19:25

Kurczaczek89, Domcias, sisi, Magdalen, Mali84 lubią tę wiadomość

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam Was :D

No to u nas bd chlopiec i imie w sumie juz bylo nawet przed ciaza wiec bd Jasiu :)
    Czuje tez juz od kilku dobrych dni ruchy a dokladnie jak leze na plecach lub siedze cos w stylu „puk...puk puk” albo takie hmm nie wiem jak to nazwac 😂

Jezeli chodzi o wage to startowalam z waga 57 przy 175 w trakcie zlego samopoczucia schudlam do 54.5 a obecnie waze 57 🙂

oar8s65gim9bi84v.png

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b523fd33480a.jpg

A to moj brzuszek z dzis 🙂

Cecylia, Janka78, agndra, Alu_87, Zlaania1, Kurczaczek89, Domcias, sisi, kudłata, Ig004, Magdalen lubią tę wiadomość

oar8s65gim9bi84v.png

• She Wolf Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Żeby życie miało smaczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek :)
    Wszystkiego chyba nie masz różowego? :P

😂😂😂

Wlasnie wiekszosc ubranek mam w szarosciach i granatach, ale to i tak typowo dziewczece ubrania :p
    Cos tam sie wybierze i dla chlopaka, ale tak mi sie szkoda tych slodkich sukieneczek pozbywac 😬😬😬

17 cs <3 2.11.2019

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tylko patrzylismy na znaczenia imion,ktore nam sie podobaly. A byly tylko 3. I tak z ciekawosci sobie poczytalismy o znaczeniu. I tak nam ten Iwo zostal.

Odebralam wyniki pappy. No i ryzyko jakos specjalnie sie nie zmniejszylo. Genetyk,u ktorego byłam dał mi skierowanie na amniopunkcje. Umowilam sie jutro na wizyte do swojego ginekologa. Muszę sie z nim e tej sprawie skonsultowac. Zryczalam sie tylko jak glupia. Teraz juz sie uspokoilam,powietrze ze mnie zeszło, ale nasluchalam sie o chorobach,problemach,o terminacji ciazy. Myslalam,ze sie rozplacze juz w gabinecie.

• Meggs Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    My tylko patrzylismy na znaczenia imion,ktore nam sie podobaly. A byly tylko 3. I tak z ciekawosci sobie poczytalismy o znaczeniu. I tak nam ten Iwo zostal.

Odebralam wyniki pappy. No i ryzyko jakos specjalnie sie nie zmniejszylo. Genetyk,u ktorego byłam dał mi skierowanie na amniopunkcje. Umowilam sie jutro na wizyte do swojego ginekologa. Muszę sie z nim e tej sprawie skonsultowac. Zryczalam sie tylko jak glupia. Teraz juz sie uspokoilam,powietrze ze mnie zeszło, ale nasluchalam sie o chorobach,problemach,o terminacji ciazy. Myslalam,ze sie rozplacze juz w gabinecie.
    A jakie wyszło wam najwieksze ryzyko i czego? Bo chyba po usg było u Was wszystko ok?
    Mi ginka zaleciła sanco, ale z mężem olewamy te chore statystyki z pappy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 19:46

Kijanka lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b523fd33480a.jpg

A to moj brzuszek z dzis 🙂
    Piękny brzusio :)

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

A usg wyszlo ok?
    Nie martw sie te testy czesto wprowadzaja w blad!

oar8s65gim9bi84v.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jak duże jest ryzyko? Myślę, że lekarze, którzy na podstawie statystyk straszą terminacją ciąży powinni zmienić zawód... To nie jest dowód na to że dzieciątko jest chore! To tylko i wyłącznie statystyka...

• male_m Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak chodziło mi o ten medyczny aspekt imienia Amelia. Sorka że z opóźnieniem ale małego musiałam ogarnąć do spania.

Ja (podkreślam ja) bym się conajmniej dziwnie czuła mówiąc np. do brzucha Amelia, czyli właśnie korpusik bez kończyny/kończyn i mając nadzieję że dziecko będzie całe i zdrowe.
    Ja od kiedy o tym od lekarza usłyszałam to to imię dobrze mi się nie kojarzy.

Zapewne takich niespodzianek jest jeszcze więcej.

Pod kątem znaczenia imion typu horoskop to też za bardzo mnie to nie rusza.

noPip1.png

Synek, marzec 2017
‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ