Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kijanka wrote:Zaintrygowałaś mnie. Chodzi o pracowitą gospodynię/ dzielną obrończynię domowego ogniska? Czy jest jeszcze jakieś znaczenie, którego się nie doszukałam?
Cóż... może nie wszyscy widzą w swoich córkach przyszłe rekiny biznesu?Kijanka lubi tę wiadomość
-
Ja juz po USG. Szyjka zamknieta i jak na mnie dluga.
Dzidz pokazal co ma miedzy nogami i bedzie to chlopak
Liczylam na kolejna core, ale nie zmartwilam sie tym bardzoKijanka, Domcias, agndra, Zlaania1, Szczesliwa_mamusia, sisi, kudłata, Kropka89 lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Kijanka wrote:Nie ma to jak parka
A myslalam ze omina mnie zakupy ubrankowe haha 😂25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nick nieaktualnyJanka78 wrote:Ja córkę nazwalabym Melania albo Milena.jednak ma być syn i imienia nie mam.moze jeszcze cis wymyślę 😁 ja tez nigdy nie nazwałabym syna po tacie ani córki po sobie.ja tez nadal mam mdłości.czasem wymiotuje.mogli by to już minąć.
Mnie tez jeszcze muli. Wlasnie zjadlam cos co przez pewien czas nie powodowało mdlosci a tu zonk. Muli od rana do wieczora. A wieczorem na wymioty bierze. Mam juz dosc. A bylo juz dużo lepiej. Jutro ide do szkoły na dzien matki i nid wiem jsk dam rade. Obstawiam ze to wina lekow, kataru i kaszlu bo wlasnie kaszel skłania do wymiotow. -
Tutaj jest najpełniejsza lista imion, jaką znalazłam: https://pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Alfabetyczna_lista_imion
Tylko na literę A jest ich tyle co wszystkich imion łącznie na portalach parentingowychCecylia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKijanka wrote:Tutaj jest najpełniejsza lista imion, jaką znalazłam: https://pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Alfabetyczna_lista_imion
Tylko na literę A jest ich tyle co wszystkich imion łącznie na portalach parentingowych
Ale są opcje na tej liście:) ja wiem że to nie ładnie śmiać się z imion, ale.... Sulidziad i Mszczuja:) to by była parka:)
Edit. Znalazłam lepszą parkę Sulidziad i Dziadumiła ))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 19:25
Kurczaczek89, Domcias, sisi, Magdalen, Mali84 lubią tę wiadomość
-
Nadrabiam Was
No to u nas bd chlopiec i imie w sumie juz bylo nawet przed ciaza wiec bd Jasiu
Czuje tez juz od kilku dobrych dni ruchy a dokladnie jak leze na plecach lub siedze cos w stylu „puk...puk puk” albo takie hmm nie wiem jak to nazwac 😂
Jezeli chodzi o wage to startowalam z waga 57 przy 175 w trakcie zlego samopoczucia schudlam do 54.5 a obecnie waze 57 🙂
-
Kijanka wrote:Żeby życie miało smaczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek
Wszystkiego chyba nie masz różowego?
😂😂😂
Wlasnie wiekszosc ubranek mam w szarosciach i granatach, ale to i tak typowo dziewczece ubrania :p
Cos tam sie wybierze i dla chlopaka, ale tak mi sie szkoda tych slodkich sukieneczek pozbywac 😬😬😬25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
nick nieaktualnyMy tylko patrzylismy na znaczenia imion,ktore nam sie podobaly. A byly tylko 3. I tak z ciekawosci sobie poczytalismy o znaczeniu. I tak nam ten Iwo zostal.
Odebralam wyniki pappy. No i ryzyko jakos specjalnie sie nie zmniejszylo. Genetyk,u ktorego byłam dał mi skierowanie na amniopunkcje. Umowilam sie jutro na wizyte do swojego ginekologa. Muszę sie z nim e tej sprawie skonsultowac. Zryczalam sie tylko jak glupia. Teraz juz sie uspokoilam,powietrze ze mnie zeszło, ale nasluchalam sie o chorobach,problemach,o terminacji ciazy. Myslalam,ze sie rozplacze juz w gabinecie. -
Szczesliwa_mamusia wrote:My tylko patrzylismy na znaczenia imion,ktore nam sie podobaly. A byly tylko 3. I tak z ciekawosci sobie poczytalismy o znaczeniu. I tak nam ten Iwo zostal.
Odebralam wyniki pappy. No i ryzyko jakos specjalnie sie nie zmniejszylo. Genetyk,u ktorego byłam dał mi skierowanie na amniopunkcje. Umowilam sie jutro na wizyte do swojego ginekologa. Muszę sie z nim e tej sprawie skonsultowac. Zryczalam sie tylko jak glupia. Teraz juz sie uspokoilam,powietrze ze mnie zeszło, ale nasluchalam sie o chorobach,problemach,o terminacji ciazy. Myslalam,ze sie rozplacze juz w gabinecie.
Mi ginka zaleciła sanco, ale z mężem olewamy te chore statystyki z pappy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 19:46
Kijanka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Szczesliwa_mamusia wrote:My tylko patrzylismy na znaczenia imion,ktore nam sie podobaly. A byly tylko 3. I tak z ciekawosci sobie poczytalismy o znaczeniu. I tak nam ten Iwo zostal.
Odebralam wyniki pappy. No i ryzyko jakos specjalnie sie nie zmniejszylo. Genetyk,u ktorego byłam dał mi skierowanie na amniopunkcje. Umowilam sie jutro na wizyte do swojego ginekologa. Muszę sie z nim e tej sprawie skonsultowac. Zryczalam sie tylko jak glupia. Teraz juz sie uspokoilam,powietrze ze mnie zeszło, ale nasluchalam sie o chorobach,problemach,o terminacji ciazy. Myslalam,ze sie rozplacze juz w gabinecie.
A usg wyszlo ok?
Nie martw sie te testy czesto wprowadzaja w blad!
-
nick nieaktualnySzczesliwa_mamusia wrote:My tylko patrzylismy na znaczenia imion,ktore nam sie podobaly. A byly tylko 3. I tak z ciekawosci sobie poczytalismy o znaczeniu. I tak nam ten Iwo zostal.
Odebralam wyniki pappy. No i ryzyko jakos specjalnie sie nie zmniejszylo. Genetyk,u ktorego byłam dał mi skierowanie na amniopunkcje. Umowilam sie jutro na wizyte do swojego ginekologa. Muszę sie z nim e tej sprawie skonsultowac. Zryczalam sie tylko jak glupia. Teraz juz sie uspokoilam,powietrze ze mnie zeszło, ale nasluchalam sie o chorobach,problemach,o terminacji ciazy. Myslalam,ze sie rozplacze juz w gabinecie. -
Tak chodziło mi o ten medyczny aspekt imienia Amelia. Sorka że z opóźnieniem ale małego musiałam ogarnąć do spania.
Ja (podkreślam ja) bym się conajmniej dziwnie czuła mówiąc np. do brzucha Amelia, czyli właśnie korpusik bez kończyny/kończyn i mając nadzieję że dziecko będzie całe i zdrowe.
Ja od kiedy o tym od lekarza usłyszałam to to imię dobrze mi się nie kojarzy.
Zapewne takich niespodzianek jest jeszcze więcej.
Pod kątem znaczenia imion typu horoskop to też za bardzo mnie to nie rusza.