Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja ide do szkoly rodzenia ze wzgledu na to ze to dla mnie bd fajne doswiadczenie zawsze sie kogos pozna,do tego sa cwiczenia i wiele innych rzeczy zwiedzansie tez szpital z parnetem itp wiec naprawde mi sie to moze przydac tez co wazne bd kurs z ratownikiem odnosnoe poerwszej pomocy dla noworodka oraz zajecia z laktacji
-
Iza34 wrote:Dziewczyny zdecydowalam sie na antybiotyk na zatoki. Jak myslicie, sam probiotyk doustnie wystarczy zeby uchronic sie przed infekcja intymna czy dolozyc jakies globulki?
Probiotyk starczy ale bierz go tez dlugo po zakonczonym antybiotyku. Przynajmniej dwa tyg
-
izabel_ka wrote:U nas będzie Amelia i szczerze? Wogole się nie interesujemy znaczeniem imion. Nigdy też nie analizowałam swojego bo to dla mnie jak czytanie horoskopu ważne, że miło mi się kojarzy i po prostu się podoba
Jak mozna porównywać imię z wadą, chorobą? to tak jakby nie nazwać dziecka Jagoda bo się nie lubi jagód
-
Agnieszkaaa88 wrote:o Jak miło Ja też jestem w ciazy bliźniaczej dzisiaj 16+1 A co się koleżance stalo jeśli można wiedzieć? W którym tygodniu jesteś? Jak Ci zazdroszs że już wiesz jaka płeć Ja może jak dobrze pójdzie dowiem się w przyszłym tygodniu.
ja znam płeć na 90 %, w poniedziałek jadę do gin to może już będzie 100 procent, a jestem w 18 tygodniu -
Aishha wrote:u mnie też będzie na 100% Amelia jesli kiedyś doczekam się dziewczynki, moja babcia tak miała na imię i zawsze będzie mi się ono kojarzyć z ciepłem, dobrem, spokojem, rodziną czyli tym co dawała nam babcia
Jak mozna porównywać imię z wadą, chorobą? to tak jakby nie nazwać dziecka Jagoda bo się nie lubi jagód
Oj bo to trzeba z rezerwą podchodzić do wszystkiego.
Dla jednych znaczenia imion są ważne, dla innych brzmienie. Ktoś się będzie przejmował świętymi i np. nie nada dziecku imienia Wit, bo to patron m.in. epileptyków i histeryków. Ktoś kiedyś się źle czuł po jagodach i imię mu się źle kojarzy, a ktoś inny z kolei miał wredną i głupią koleżankę Paulinę w klasie (dobór imion przypadkowy).
A tak dla rozrywki, to był taki kabaret o nadawaniu imienia dziecku: https://www.youtube.com/watch?v=9C2FiWnVFok
Polecam!Aishha lubi tę wiadomość
-
natki89 wrote:Szczęśliwa mamusia, mam nadzieję że dzisiejsza wizyta ułatwi podjęcie decyzji. Myślę, że nawet jeżeli jest to minimalne ryzyko utraty ciąży, to warto zasięgnąć porady lekarza, ale takiego do którego masz zaufanie. Pappa to statystyka,, ale myślę że lepiej zrobić, i nie ma co żałować. 1:300 (prawie) to też nie tak duże ryzyko. Będzie dobrze
Mój brzuch rano jest w miarę mały (bo płaski już nie jest) a wieczorem widoczny i napięty na plusie 2 kg, więc pomału do przodu
Jeżeli się potwierdzi, że będzie dziewczynka to wybieramy chyba pomiedzy Hanią a Helenką prawdopodobnie Helcia20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Agnieszkaaa88 wrote:o Jak miło Ja też jestem w ciazy bliźniaczej dzisiaj 16+1 A co się koleżance stalo jeśli można wiedzieć? W którym tygodniu jesteś? Jak Ci zazdroszs że już wiesz jaka płeć Ja może jak dobrze pójdzie dowiem się w przyszłym tygodniu.
-
anqa123 wrote:ja dzisiaj w lidlu kupiłam sukienkę, leginsy i krótkie spodenki wszystko trafiłam z rozmiarem...brzuch już wystaje, nie mam co ukrywać, i nie mam zamiaru20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
anqa123 wrote:ja i tak nadal nie mogę uwierzyć, że jestem w ciąży! wyprawkowe zakupy powoli robię, ale boję się kupowania np wózka bo to już poważny zakup... mam upatrzony ale jakoś mam opory
Ja mam tak samo! Ciuszków dla maluszka już nakupiłam, mam jeszcze dwa rożki i ręczniczek z krokodylem . Wózki i łóżeczka na razie tylko oglądam.
Właśnie zamówiłam w C&A pierwszą odzież ciążową - legginsy i takie letnie spodnie. Co do sukienek, to się wstrzymuję. Liczę bardzo na to, że do sierpnia przetrzymam w swoich. Mam sporo luźnych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 14:00
-
Hej dziewczyny dawno nie pisałam ale jestem z Wami na bieżąco 🙂 Co do ciuchów ciążowych to właśnie wczoraj kupiłam legginsy i dżinsy w lidlu, całkiem spoko i cenowo dość przyzwoicie. Już powoli kompletuje jakies ciuchy dla siebie bo już nie wciskam moich starych dżinsów bo się nie zapnę 😉
Jak u Was jest wynikami krwi? Bo ja dziś odebrałam swoje i się jakoś załamałam. Byłam przekonana ze hemoglobina mi skoczy a tu 10,9, do tego mam podwyższone krwinki białe i podwyższone neutrocyty. Same strzałki góra-dół 😔Plus znowu bakterie w moczu, oszaleć idzie. -
anqa123 wrote:krwawienie i chyba odklejenie łożyska
ja znam płeć na 90 %, w poniedziałek jadę do gin to może już będzie 100 procent, a jestem w 18 tygodniu
Jeden tydzień różnicy to mam nadzieje ze cos sie dowiem. Myślisz już coś o wózku jak tak to o jakim? -
anqa123 wrote:ja i tak nadal nie mogę uwierzyć, że jestem w ciąży! wyprawkowe zakupy powoli robię, ale boję się kupowania np wózka bo to już poważny zakup... mam upatrzony ale jakoś mam opory
-
Agnieszkaaa88 wrote:Trzymam kciuki za Kudłata oby wszytsko było dobrze.
Jeden tydzień różnicy to mam nadzieje ze cos sie dowiem. Myślisz już coś o wózku jak tak to o jakim? -
Kurczaczek89 wrote:Hej dziewczyny dawno nie pisałam ale jestem z Wami na bieżąco 🙂 Co do ciuchów ciążowych to właśnie wczoraj kupiłam legginsy i dżinsy w lidlu, całkiem spoko i cenowo dość przyzwoicie. Już powoli kompletuje jakies ciuchy dla siebie bo już nie wciskam moich starych dżinsów bo się nie zapnę 😉
Jak u Was jest wynikami krwi? Bo ja dziś odebrałam swoje i się jakoś załamałam. Byłam przekonana ze hemoglobina mi skoczy a tu 10,9, do tego mam podwyższone krwinki białe i podwyższone neutrocyty. Same strzałki góra-dół 😔Plus znowu bakterie w moczu, oszaleć idzie.
-
Aishha wrote:ja pewnie jutro zrobie badania przed wizyta ale chyba w ciaży tak jest, że morfologia nie jest idealna dlatego wiekszosc lekarzy zleca badanie morfo i mocz na każdą wizytę...maluszki wysysają z nas wszystkie witaminy
Ja właśnie we wtorek mam wizytę, mam nadzieje, że z maluszkiem wszystko ok. Oj tak, wysysają, byleby zdrowe były 😊
-
Ej, dziewczyny, jeszcze mam tyle zdrowia żeby do Was napisać
witamy nową bliźniakową Mamę
co do wózka to ja myślę nad bumbleride indie twin, jest cieżki, ale to wózek terenowy, a ja mieszkam w szczerej wsi i na moje drogi jest idealny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 14:33