Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny. Jestem po usg. Lekarz mi wyliczyl swoje ryzyko na podstawie swojego pappy i z usg z 12tyg.,ktore robil. I ryzyko sie zmniejszylo do 1:330. Ktore nie sa podstawa do amniopunkcji. Jedynie powiedział, ze jesli mialoby mnie to uspokoic,to moglabym zrobic podwojny test z krwi. Myślimy nad tym,ale raczej sie nie zdecydujemy. Zapytal sie mnie,co bym zrobila z wiedza,ze dziecko ma zd. Czy bym usunela ciaze. Bo jesli nie,to nie ma sensu narazac sie na ryzyko utaty ciazy przy tej amnio. Zrobil mi usg i powiedział, ze dla niego obraz jest prawidlowy. Dzidzius wyglada bardzo dobrze. Wszytsko jest jak najbardziej prawidłowe. Jedynie po 20 tyg zleci mi echo serca,gdyz ta podzyszpna przyziernosc,wcale nie muso oznaczac trisomii 21,ale jakos wade serca. Ale na razie mam o tym nie myslec. W sumie w 1 ciąży, wyszly mi zle przeplywy u synka, a potem echo wykluczylo wadr serca. Mam nadzieje,ze i tym razem tak bedzie.
A.. i bede miec drugiego synka. Obecnie maluch ma 8,6cm od główki do pupy. I przyspieszyl obecnie o 3dni. Więc rosnie jak na drozdzach.
Pewny ciężar ze mnie spadł. Za 2 tyg kolejna wizyta.Domcias, male_m, momo, Cecylia, Meggs, Zlaania1, Spirit, kudłata, JustBelieve, ListopadowaMama, sisi, Kijanka, Chanela, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
Szczęśliwa_mamusia, bardzo sie cieszę, że lekarz Was uspokoił i potwierdził, ze w usg nie widzi żadnych nieprawidłowości
Szczesliwa_mamusia, Cecylia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Szczęśliwa bardzo się cieszę 😊 ja w te statystyki kompletnie nie wierzę. U mnie białko pappa jest obniżone co moze oznaczać wszystko i nic a wyszło wysokie ryzyko ZP , a na usg wszystko idealne. A maluch fikał i skakał i tętno miał podwyższone, jakby miał o 4 nizsze to ryzyko byłoby już niskie. Taki absurd tych statystyk. Byłas u dr W?
Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak,u W. Zalezalo mi na jego opinii. Powiedzial mi,ze jesli zalezy mi na jego zdaniu,to on nie widzi podstaw do amnio. Plod wyglada zdrowo. Nie bedzuemy robic tych dodatkowych badan z krwi. Chwilowo jestesmy bez kasy, a jesli usg wychodzi prawidlowo, to nie bedziemy sie zapozyczac. Poza tym i tak nie usunelabym ciazy ze wzhledu na zd
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 22:40
agndra, Kijanka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja od dziecka śpię na prawym, ten lewy bok faktycznie jest wskazany kiedy brzuch jest już wielki no i kiedy na prawym czujemy duszności, na placach jest gorzej spać też w ciąży zaawansowanej, chociaż ja czuję jak leże na plecach jak mi ciągnie ten brzuch, więc muszę nogi w kolanach zginać
-
Moj maz ostatnio kupil mi poduche ciazowa typu C i jestem zachwycona. Wreszcie przesypiam cala noc bez problemu i nie krece sie godzinami, szukajc wygodnej pozycji. A tez cale zycie spalam albo na brzuchu albo na prawym boku, wiec spanie na lewym bylo dla mnie niewygodne. Z poducha od razu lepiej. Na brzuchu juz jakos od tygodnia spac nie moge, bo jak tylko sie na brzuch przewracalam przez sen od razu sie budzilam. Na prawym boku tez mnie cos uwiera w srodku
-
Dzyzia wrote:Moj maz ostatnio kupil mi poduche ciazowa typu C i jestem zachwycona. Wreszcie przesypiam cala noc bez problemu i nie krece sie godzinami, szukajc wygodnej pozycji. A tez cale zycie spalam albo na brzuchu albo na prawym boku, wiec spanie na lewym bylo dla mnie niewygodne. Z poducha od razu lepiej. Na brzuchu juz jakos od tygodnia spac nie moge, bo jak tylko sie na brzuch przewracalam przez sen od razu sie budzilam. Na prawym boku tez mnie cos uwiera w srodku
Ja też jestem bardzo zadowolona z tej poduchy. Nawet jak nie bede w ciazy to bede z niej korzystać Przez pol roku miałam bóle w lopatce i glowie, a odkad spie z ta poducha, jak ręką odjal. Pewnie to zasługa tego, ze śpię na jednym poziomie i w miarę "prosto". Wczesniej spalam z głową wysoko na poduszce, a do tego przybierałam jakieś dziwne pozy (co czasem było uwieczniane na zdjeciach ), wiec czesto wstawalam połamana i z bólami w różnych miejscach. -
Domcias wrote:Ja też jestem bardzo zadowolona z tej poduchy. Nawet jak nie bede w ciazy to bede z niej korzystać Przez pol roku miałam bóle w lopatce i glowie, a odkad spie z ta poducha, jak ręką odjal. Pewnie to zasługa tego, ze śpię na jednym poziomie i w miarę "prosto". Wczesniej spalam z głową wysoko na poduszce, a do tego przybierałam jakieś dziwne pozy (co czasem było uwieczniane na zdjeciach ), wiec czesto wstawalam połamana i z bólami w różnych miejscach.
-
Na plecy obracam sie bez problemu, na drugi bok juz mi ciezej, ale o ile wczesniej tez w nocy co chwile zmienialam pozycje, to z poducha w takiej pozycji w jakiej zasne, w takiej sie budze 0_o
-
Ja tez sie zazwyczaj budze w takiej pozycji, co zasne. A jak w nocy potrzebuje zmienic strone to po prostu przewracam sie na drugi bok i zmieniam nogi pod poducha. Wtedy tez mam pusta stronę, ale nie przeszkadza mi to w ogóle. Dalej mam zarzucona noge na dolny zawijas, a na gornym mam głowę. Pewnie nie wyraziłam sie dosyc jasno, ale nie potrafię tego inaczej wytlumaczyc W każdym razie nie trzeba przenosić poduchy, kiedy chcesz sie obrócić na drugi bok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2019, 11:11
-
Ja nie przekładam poduchy, jak się przekręcam na drugi bok to sobie podciągam bardziej do góry tą dolną część C i wtedy mam ją między udami i kolanami i jestem w stanie całe nogi też na niej trzymać. Tylko na tym drugim boku to jestem dość mało bo wyjątkowo mi nie wygodnie więc to raczej tylko do karmienia małego i jak przypadkiem zasnę po karmieniu zanim się przekręcę .
Kudłata a jak twoja córeczka sobie poradziła? Chyba nie pisałaś, a jestem ciekawa czy bez problemów dała radę z dziadkami. -
Dziewczyny, która z Was czuje już ruchy? jakie to uczucie? Bo ja czasami mam wrażenie, że coś tam się dzieje, ale nie jestem pewna, czy to "to". Zresztą praktycznie wszędzie jest napisane, że ok 20 tyg można odczuwać ruchy.Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
nick nieaktualnyEwelina- ja w 1 ciazy poczulam w 17tyg (w skonczonym). Polozylam sie na chwile na brzuchu i poczulam leciutkie kopniecie. Potem przez jakus czas nic i w skończonym 18 juz czulam czesciej takie kopniecia/musniecia. W 20 poczułam jak moje dziecko czka.dziwne uczucie czegos podskakujacego w brzuchu. Na 15ty w 1 ciazy,to jeszcze troche za wczescnie na ruchy dziecka. A gdzie w ogole masz łozysko?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2019, 15:30
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Ewelina- ja w 1 ciazy poczulam w 17tyg (w skonczonym). Polozylam sie na chwile na brzuchu i poczulam leciutkie kopniecie. Potem przez jakus czas nic i w skończonym 18 juz czulam czesciej takie kopniecia/musniecia. W 20 poczułam jak moje dziecko czka.dziwne uczucie czegos podskakujacego w brzuchu. Na 15ty w 1 ciazy,to jeszcze troche za wczescnie na ruchy dziecka. A gdzie w ogole masz łozysko?Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
nick nieaktualnyEwelina92 wrote:Tak myślałam, że za wcześnie ale fajnie było się łudzić. Łożysko mam na przedniej ścianie ^^
Ewelina92 lubi tę wiadomość