Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_30 wrote:Dziewczyny wzięłam dzisiaj ten syrop na zaparcia. Wiecie po jakim czasie on działa?
A drugie pytanie czy też tak macie,że macie wrażenie,że chce się Wam sikać tak bardzo,że zaraz się posikacie a jak już soadacie na kibelku to leci malutko? A dopiero za parę minut znowu mi się chce i wtedy leci druga część. W badaniu moczu tylko pH lekko większe a w posiewie nieliczne bakterie.
Tez tak mam. Badanie moczu pare dni temu robilam i wyniki byly idealne.Paula_30 lubi tę wiadomość
-
Paula_30 wrote:Dziewczyny wzięłam dzisiaj ten syrop na zaparcia. Wiecie po jakim czasie on działa?
A drugie pytanie czy też tak macie,że macie wrażenie,że chce się Wam sikać tak bardzo,że zaraz się posikacie a jak już soadacie na kibelku to leci malutko? A dopiero za parę minut znowu mi się chce i wtedy leci druga część. W badaniu moczu tylko pH lekko większe a w posiewie nieliczne bakterie.
Też tak mam. Z tego co czytałam to dość typowe w ciąży, bo macica czasem uciska pęcherz. I dlatego w ciąży trudno odróżnić infekcję dróg moczowych od ciąży samej w sobie.Paula_30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa w dzien tak moze nie latam co chwile do ec,ale na noc,zaczynam maraton. I mam tak,ze czuje,ze mi sie chce,pojde,a tam kilka kropel. W 1 ciazy tez tak mialam.
Za to sie martwie,ze moge miec znowu jakiegos grzybka. Bo jak aplikuje luteine (lekarz jednak nie kazal mi odstawiac,tylko duphaston kazal odstawic), to widzę na palcu taki dziwny sluz. -
Ja mam termin wg OM, z usg zawsze mój dzidziuś jest o ok tydzień wiekszy, ale to nie różnica i jeśli to różnica do okolo tygodnia plus minus 2-3 dni to termin pozostaje wg om. To zdanie mojego lekarza, kolezanek położnych i mojej wiedzy
zresztą moj gin mowi, że do 3 trymestru w te magie dat z usg nie ma co wierzyć, bo kazdy bobas rośnie juz w swoim tempie, wazne by ciąża byla donoszona i wszystko inne w porządku.
-
Sikac w dzień chodzę zazwyczaj w miarę często, w nocy też czasem 3 razy, czasem wiecej. A jak chodzę dluzej z pelnym pęcherzem czuję dziwny bol podbrzusza dopóki się nie wysikam. Nigdy wcześniej tak nie mialam, moze w ciazy to normalne. I tez czesto tak mam ze musze biec od razu a leci kilka kropelek. Dzis np nie wstałam w nocy ani razu, ale rano obudzilam się z takim bolem brzucha i rozpieraniem w cewce jakby mialo rozerwac brzuch. Raczej to zadna infekcja, ph w pochwie mialam w normie, ale mam nieliczne bakterie w moczu, ktore wg lekarza musimy sprawdzic w posiewie czym są i to mnie mimo wszystko niepokoi ze wyjda z tego jakies przeboje
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Inhalacje. Płukanie nosa woda morska mialo byc. A na gardlo psikaj tamtum verde
Z tego co wiem to w ciąży nie można psikac Tantum Verde a jedynie dozwolone są tabletki do ssania. zdrówka! -
nick nieaktualny
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Mozna. Lekarz mi polecał.
No to pewnie co lekarz to inna opinia. Ja jak był chora to mi wyraźnie napisała lekarka że maja być pastylki a nie aerozol. Z kolei właśnie teraz znalazłam coś takiego: https://www.medme.pl/leki/tantum-verde,2813.html to już nie wiem. Nawet nie wiedziałam że są dwa typu tego aerozolu! -
Wstawiam Wam fotke z drugiego forum na ktorym jestem a dotyczy zdjecoe wlasnie tego co mozna brac i ile w ciazy w czasie choroby itp. Jedna dziewczyna doatala to od swojego lekarza
mysle ze Wam pomoze 🙂🙂
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/13c9fd732cc5.png
sisi, Mali84, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
U mnie z terminem jest tak że z cyklu tak jak liczą lekarze ciąża powinna być o tydzień starsza, a zgodnie z tym jak ja wiem że jest to jest tydzień młodsza. I tak też mniej więcej wyszło z prenatalnych, no i ja mam wpisany termin z cyklu właśnie ten zły, a pod spodem mam wpisany jeden korygowany i na podstawie tego korygowanego wszystko jest liczone i wpisywane i ja też ten podaję jak się umawiam na wizyty.
Mnie jest w ciąży zawsze gorąco.
-
MagdRy wrote:Wstawiam Wam fotke z drugiego forum na ktorym jestem a dotyczy zdjecoe wlasnie tego co mozna brac i ile w ciazy w czasie choroby itp. Jedna dziewczyna doatala to od swojego lekarza
mysle ze Wam pomoze 🙂🙂
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/13c9fd732cc5.png
-
nick nieaktualnyMagdRy wrote:Wstawiam Wam fotke z drugiego forum na ktorym jestem a dotyczy zdjecoe wlasnie tego co mozna brac i ile w ciazy w czasie choroby itp. Jedna dziewczyna doatala to od swojego lekarza
mysle ze Wam pomoze 🙂🙂
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/13c9fd732cc5.png -
nick nieaktualnyKropka89 wrote:No to pewnie co lekarz to inna opinia. Ja jak był chora to mi wyraźnie napisała lekarka że maja być pastylki a nie aerozol. Z kolei właśnie teraz znalazłam coś takiego: https://www.medme.pl/leki/tantum-verde,2813.html to już nie wiem. Nawet nie wiedziałam że są dwa typu tego aerozolu!
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do zaparc,to ja polecam czopki eva qu. Kiedys juz o nich wspominalam. Nie trzeba czekać dlugo na ich dzialanie. Po 15min idzie sie na spokojnie do wc (co prawda po 5min ma sie wrazenie,ze zaraz tylek rozsadzi,ale nalezy odczekac te 10-15min). Czopki te "rozmiekczaja" kał. Minusem jest cena. Bo ok 23zl za 6szt. Ale to nie sa zwykle czopki glicerynowe. W tamtej ciąży nieraz ratowaly mi tyłek
Paula_30 lubi tę wiadomość
-
Dzięki wszystkim za odpowiedź
A robilyscie badania prenatalne? Ja tydzień temu miałam usg i jest ok a jutro lub we wtorek mam mieć wyniki z krwi, szczerze się stresuje i cały czas o tym myślę... Mojej szwagierce właśnie usg dobrze wyszło a wyniki z krwi nie i czeka teraz na wyniki z sanco testu tyle stresu masakraSynek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Paula_30 wrote:MagRy trochę sie przeraziła.. bo jest napisane na tej kartce która wrzuciłam że laktuloza 3x 5 ml a ja dzisiaj wzięłam dwie nakrętki takie dozowniki i w niej mieściło się 15 ml. Więc łącznie 30 ml ale tak było w instrukcji napisane dla osoby dorosłej... I teraz się zastanawiam na ile mnie dorwie jutro i nie wstanę z wc
Paula_30 lubi tę wiadomość