Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
To moja druga ciąża i już regularnie wyczuwam dziecko. Zaczęło się sporadycznie ze 3 tygodnie temu, ale nie byłam pewna. Od kilku dni co wieczór leżę na plecach i się głaszczę po brzuchu, i cieszę jak głupia 😉 w pierwszej ciąży łożysko miałam na przedniej ścianę i nie kojarzę takich początkowych doznań, dopiero później i mocniejsze kopniaczki. 🙃1) Wituś- 23.03.2015 😍
2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
-
Zlaania1 wrote:Ale miałam sen. Że rodzę w 34tygodniu potem nagle poród się zatrzymuje. Pobierają wody żeby sprawdzić czy wszystko ok i przychodzi lekarz i chca moje dziecko sprzedać i zmusić mnie do porodu. Ale jakoś uciekłam z tego szpitala. Masakra
-
nick nieaktualnyKurcze ja to nic nie czuje, ani łaskotania, ani bąbelków. Mam łożysko na przedniej ścianie więc pewnie przez to... Rano oglądałam relacje Mamyginekolog na instagramie i tak jakoś mi się przykro zrobilo jak opowiadała o swoim porodzie dwa lata temu i stracie dzieciątka. Od razu jakieś czarne myśli mnie naszly, że ten 18 tydzień to wcale nie do końca jest taki bezpieczny jak i żaden inny do końca ciąży... Ale staram się te myśli wyprzeć
-
A ja dzisiaj po pracy znowu będę serduszka szukać detektorem, bo wczoraj wyłapałam dosłownie na 2 sekundy i nie jestem nawet całkowicie pewna, czy to było to Ruchów też nie czuję - czasem mi się wydaje, że może coś tam smyra, ale znowu - nie jestem pewna.
-
Hey dziewczynki
pomyliłam sie i wysłałam post do was po was zanalazlam i podczytuje a byłam na innym forum i sie pomyliłam ale do wwas tez pasuje bo ja tez listopadowa
Dyzia jeszcze chwilke i poczujesz spokojnie
ja z detektorem jak narazie nie mam problemu szybko uchwyce przewaznie jest po prawej stronie , mozna pomylic z przepływami tętniczymi z tym ze przeplywy sa wolniejsze serduszko jednak szybko stuka -
Mikuśka wrote:Witam z rana
Ja w laboratorium ależ dzis ludzi
Jutro wizyta i odbiór pappa stres juz coraz większy Ehhh no nic jakos damy radęSynek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Ja mam łożysko na tylnej ścianie i też jeszcze nie czuje ruchów. Czasami coś mi pyknie w brzuchu albo załaskocze, ale nie mam pewności, ze to bobas. Mnie sie dzisiaj wlasnie śniło, ze zaczęłam czuc ruchy, ale tak konkretnie, ze byla widoczna mała główka Straszne głupoty mi sie snia
-
Z tymi snami to mamy przeboje. Ja oczywiście po moim śnie już sprawdzilam tętno ale jest:) tylko że miałam wrażenie że strasznie szybko bije. Sprawdzilam z moim i moje serce dużo wolniej bije. Nie wiem czy krecika serduszka nie ma już się równać z moim? Może się stresuje tym moim detektorem i nie lubi tego. A co do przepływów żył to też z tym myliłam na początku ale mój maz to szybko wyłapywał a i też mam na przedniej ścianie więc nie ludze się że szybko coś poczuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 09:30
-
Serce dziecka nie będzie biło tak wolno jak Twoje. Na tym etapie to ciągle powinno być ok. 120 - 130 uderzeń/minutę (ale o ile dobrze kojarzę to nawet 150 nie jest powodem do zmartwień jeszcze). Ty masz pewnie ok. 90 na minutę (biorąc poprawkę na ciążę, bo bez ciąży to pewnie jakieś 80).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 09:34
-
Paula_30 wrote:Z tymi snami to mamy przeboje. Ja oczywiście po moim śnie już sprawdzilam tętno ale jest:) tylko że miałam wrażenie że strasznie szybko bije. Sprawdzilam z moim i moje serce dużo wolniej bije. Nie wiem czy krecika serduszka nie ma już się równać z moim? Może się stresuje tym moim detektorem i nie lubi tego. A co do przepływów żył to też z tym myliłam na początku ale mój maz to szybko wyłapywał a i też mam na przedniej ścianie więc nie ludze się że szybko coś poczuje
Tetno nie bd sie rownac z Twoim. W czasie badan prenatalnych powinno byc albo mozr tak ksiazkowe to okolo 165uderzen za to na tym etapie co jestem teraz okolo 145 wiec zawsze bd o wiele szybsze niz nasze tetno
-
Ja znowu plamie. Tym razem na brazowo, ale brzuch mnie pobolewa i martwie sie bardzo.
Na 10.20 jade do poloznej, wiec moze zajrzy co tam sie dzieje. Oby nic z szyjka25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Paula_30 wrote:A no to dobrze,bo zdawało mi się ,że gdzieś czytałam że najszybciej bije w 1 trymestrze a potem że zrównuje się z moim. Na ostatnim USG 17.05 biło 162 razy a wtedy był już 14 TC.
No to tetno ksiazkowe od 16tc tetno spada wlasnie do okolo 145
-
She Wolf trzymam kciuki żeby wszystko bylo dobrze. daj znac jak już będziesz coś wiedzieć!
She Wolf lubi tę wiadomość
-
Ja dopiero pierwsza taka wysoka ciąża więc nie wiem czy już czas żeby u mnie czuć ruchy, ale wczoraj jak leżałam na plecach przez chwilę bez ruchu z dłonią na brzuchu to czułam takie jakby przesuwanie. Tylko przez chwilkę dosłownie bardzo słabe, później jeszcze raz takie samo uczucie tylko słabsze a później już nic. Fajne jak by yo był Dzidziuś z życzeniami na Dzień Mamy a nie coś w jelitach
-
She Wolf wrote:Ja znowu plamie. Tym razem na brazowo, ale brzuch mnie pobolewa i martwie sie bardzo.
Na 10.20 jade do poloznej, wiec moze zajrzy co tam sie dzieje. Oby nic z szyjkaShe Wolf lubi tę wiadomość