X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    male_m wrote:
    Są kremy na blizny. Nie wiem czy ty planowałaś karmić czy nie ale to warto sprawdzić czym się można smarować jeśli będziesz karmiła.

Planuję! Ale to ma już teraz znaczenie, jaki krem na blizny?
    Dziewczyny, dzięki za odpowiedzi dotyczące blizny. Widać, moja zachowuje się więc dość normalnie. W okolicy blizny częściej swędzi mnie skóra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 15:13

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale goraco. Siedze na werandzie w cieniu i nie daje rady. A moja cora lata po ogrodku. I juz zdazylam zaliczyć coroczną sprzeczke z tesciowa-zapalona miłośniczka opalania na skwarke i az do bolu która mojej córce tez kaze sie opalac. A mojej corce to niepotrzebne bo ma ciemna karnacje i jeszcze opalenizne z zeszłorocznych wakacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 15:32

• Kurczaczek89 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Czy wy tez czujecie sie, no jak to powiedzieć- ciasne w kroczu? Nie wiem czy jasno się wyraze ale mam wrazenie ze msm tam wszystko takie spiete, czasami boli nawet przy aplikacji lutki, i w okolicach odbytu tez jakies dziwne uczucie az z rana to boli szczegolnie jak siadam na wc. Jakbym teraz miala rodzic to by byl ze mnie jeden wielki strzep.

Iza, mam to samo, a dziś to już wgl odczuwam strasznie, ciągnie mnie okropnie. Upał u mnie tez fest, aż mi się dziś pierwszy raz słabo zrobiło.

d29db7a339.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ja mam świetną teściowa bo mieszka 300km od nas ;)
    W zeszłej ciąży mieszkaliśmy klatkę obok i to była tragedia

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że był już tu temat boli brzucha i podobnych. Ale dzisiaj wariuje. Pocieszcie mnie że też tak macie :-( od rana boli mnie podbrzusze i krzyż dość mocno jak na okres. W dodatku w nocy nie mogłam spać i cały dzień jestem jakaś niespokojna. Nie wiem czy się martwić czy z taką pierdoła gdzieś jechać jak ból podbrzusza i krzyża?

860i3e5edambhnvb.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli podbrzusze od wczoraj Ale i więzadła więc pewnie się wszystko rozciąga. Pod koniec przyszłego tygodnia mam już polowkowe więc zobaczymy co tam się wyprawia.

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez zdarzają się dni, kiedy mocno boli mnie brzuch. Najczesciej pomaga leżenie na boku z nogą na poduszce, albo z uniesionymi wysoko nogami, np. na oparciu kanapy. Ja zawsze też obserwuje śluz w tym czasie, jeżeli jest ok, nie ma plamien czy krwawien to czekam az przejdzie. Jesli np. jutro dalej bedzie cie mocno boleć to skonsultuj sie z lekarzem. U mnie zazwyczaj mija po 1 dniu i pozniej jest ok. Ja ostatnio przez dwa dni mialam ostre kłucie na wysokości kości lonowej, ale przeszlo.

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze spokojnie podnosze i nosze mojego syna. Czasem nie mam wyjścia. Poza tym musze go wsadzic do wanny,wyciagnac z wanny,przeniesc do pokoju. Wsadzic do fotelika samochodowego. A czasem tak pk prostu on chce na rączki. Jak mi sie nic nie dzieje,z maluszkiem tez wszystko dobrze,lekarz nie widzi przeciwskazan,to ja tym bardziej, zeby odmawiać dziecku:-)

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Wiem że był już tu temat boli brzucha i podobnych. Ale dzisiaj wariuje. Pocieszcie mnie że też tak macie :-( od rana boli mnie podbrzusze i krzyż dość mocno jak na okres. W dodatku w nocy nie mogłam spać i cały dzień jestem jakaś niespokojna. Nie wiem czy się martwić czy z taką pierdoła gdzieś jechać jak ból podbrzusza i krzyża?
    Nie wiem co Ci poradzić, bo mi też bóle brzucha i krzyża wróciły. Miałam raptem parę dni spokoju. Wydaje mi się, że jak nie krwawisz to jest ok ale gwarancję da Ci tylko badanie. Ja na razie czekam aż przejdzie i ratuję się nospą.
    Mnie najgorzej boli jak leże albo śpię, ale z drugiej strony boję się chodzić b przecież mam się oszczędzać.

FNh9p2.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:

Jakoś tydzień temu miałam lekkie pobolewanie jak na okres przez kilka dni. Ciężko poradzić, jak czujesz że to jest jakoś mocno to ja bym sprawdziła.

3uqruv0.png
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się zastanawiam, czy jeżeli szyjka jest długa i nie ma oznak odklejania to coś jeszcze złego może się dziać? Jak np lekarz może stwierdzić skurcze macicy?

FNh9p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a masz mozliwosc kontaktu ze swoim lekarzem? Moj powiedzial ze mam tak robic zeby brzuch nie bolal ale mnie to ewidentnie boli z "przesilenia" mimo ze prawie nic nie robie. No i powiedzial ze on osobiscie nie wysylal mnie do szpitala z powodu bolu brzucha niczym na okres. Wiem ze kazdy bol martwi. Ja wczoraj gwaltownie odskoczylam jak mi spadal kaktus z parapetu i tak mnie momentalnie brzuch rozbolal ze musialam sie polozyc.

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam kontaktu z lekarzem. On przyjmuje w Luxmedzie i nie podał mi do siebie zadengo numeru:-/ wzięłam nospe i paracetamol i trochę przeszło. Plamien nie mam. Ale nie wiem czy jutro nie pojadę awaryjnie na podgląd,bo wizyta dopiero za 3 tygodnie

860i3e5edambhnvb.png
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Paula a masz mozliwosc kontaktu ze swoim lekarzem? Moj powiedzial ze mam tak robic zeby brzuch nie bolal ale mnie to ewidentnie boli z "przesilenia" mimo ze prawie nic nie robie. No i powiedzial ze on osobiscie nie wysylal mnie do szpitala z powodu bolu brzucha niczym na okres. Wiem ze kazdy bol martwi. Ja wczoraj gwaltownie odskoczylam jak mi spadal kaktus z parapetu i tak mnie momentalnie brzuch rozbolal ze musialam sie polozyc.
    Ja dziś uciekłam z pracy i całe popołudnie nic nie robię, głównie leżę. I nic to nie daje. Wymyśliłam, że to może zrosty mnie bolą bo miałam 2 laparoskopie ginekologiczne, ostatnią we wrześniu, i tym się pocieszam.

FNh9p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam co jakis czas bole jak na okres. I to tak,ze zaraz mam wrazenie,ze mniw zaleje. Staram sie po prostu odpoczac. Przechodza. Nie trwaja zbyt dlugo,tyle ,ze sa bolesne.

• Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam takie bóle brzucha. Zaczęłam regularnie brać magnez (magne b6) i naprawdę jest duża poprawa. Teraz jak mnie złapią bóle to zazwyczaj ze stresu w pracy. I są to bóle klujace w okolicy pępka - wtedy biorę nospe i puszcza.

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • male_m Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Planuję! Ale to ma już teraz znaczenie, jaki krem na blizny?
    Dziewczyny, dzięki za odpowiedzi dotyczące blizny. Widać, moja zachowuje się więc dość normalnie. W okolicy blizny częściej swędzi mnie skóra.

Chodziło mi o to że jeśli planujesz w czasie kp się smarować to warto sprawdzić czy można bo wydaje mi się że są czasem składniki które nie są wskazane :)

Kijanka lubi tę wiadomość

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    male_m wrote:
    Chodziło mi o to że jeśli planujesz w czasie kp się smarować to warto sprawdzić czy można bo wydaje mi się że są czasem składniki które nie są wskazane :)
    Ja oczywiście też patrzyłam na te zakazane składniki i nie stosowałAm ale zawsze mnie to zastanawiało że po cięciu lądują w człowieka morfime i inne prochy i się karmi :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit jestem po cięciu i morfiny nie dostałam. Z resztą ona jest bezpieczna bo nie przechodzi do mleka. A po sn dostaje się relanium jak kobieta jest szyta. Leków nie unikniesz. Tylko oni wiedzą co mogą podać, a jak dojdzie do komplikacji i dostanie się lek który przechodzi do mleka to zostajesz poinformowana przez ile nie możesz karmić.

male_m lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mam dość tych upałów. Marzę o własnym ogrodzie z basenem. Człowiek by się ochlodzil trochę.

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
‹‹ 341 342 343 344 345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ