Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
male_m wrote:Są kremy na blizny. Nie wiem czy ty planowałaś karmić czy nie ale to warto sprawdzić czym się można smarować jeśli będziesz karmiła.
Planuję! Ale to ma już teraz znaczenie, jaki krem na blizny?
Dziewczyny, dzięki za odpowiedzi dotyczące blizny. Widać, moja zachowuje się więc dość normalnie. W okolicy blizny częściej swędzi mnie skóra.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 15:13
-
nick nieaktualnyAle goraco. Siedze na werandzie w cieniu i nie daje rady. A moja cora lata po ogrodku. I juz zdazylam zaliczyć coroczną sprzeczke z tesciowa-zapalona miłośniczka opalania na skwarke i az do bolu która mojej córce tez kaze sie opalac. A mojej corce to niepotrzebne bo ma ciemna karnacje i jeszcze opalenizne z zeszłorocznych wakacji.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 15:32
-
Iza34 wrote:Czy wy tez czujecie sie, no jak to powiedzieć- ciasne w kroczu? Nie wiem czy jasno się wyraze ale mam wrazenie ze msm tam wszystko takie spiete, czasami boli nawet przy aplikacji lutki, i w okolicach odbytu tez jakies dziwne uczucie az z rana to boli szczegolnie jak siadam na wc. Jakbym teraz miala rodzic to by byl ze mnie jeden wielki strzep.
Iza, mam to samo, a dziś to już wgl odczuwam strasznie, ciągnie mnie okropnie. Upał u mnie tez fest, aż mi się dziś pierwszy raz słabo zrobiło.
-
Wiem że był już tu temat boli brzucha i podobnych. Ale dzisiaj wariuje. Pocieszcie mnie że też tak macie od rana boli mnie podbrzusze i krzyż dość mocno jak na okres. W dodatku w nocy nie mogłam spać i cały dzień jestem jakaś niespokojna. Nie wiem czy się martwić czy z taką pierdoła gdzieś jechać jak ból podbrzusza i krzyża?
-
Mnie tez zdarzają się dni, kiedy mocno boli mnie brzuch. Najczesciej pomaga leżenie na boku z nogą na poduszce, albo z uniesionymi wysoko nogami, np. na oparciu kanapy. Ja zawsze też obserwuje śluz w tym czasie, jeżeli jest ok, nie ma plamien czy krwawien to czekam az przejdzie. Jesli np. jutro dalej bedzie cie mocno boleć to skonsultuj sie z lekarzem. U mnie zazwyczaj mija po 1 dniu i pozniej jest ok. Ja ostatnio przez dwa dni mialam ostre kłucie na wysokości kości lonowej, ale przeszlo.
-
nick nieaktualnyJa jeszcze spokojnie podnosze i nosze mojego syna. Czasem nie mam wyjścia. Poza tym musze go wsadzic do wanny,wyciagnac z wanny,przeniesc do pokoju. Wsadzic do fotelika samochodowego. A czasem tak pk prostu on chce na rączki. Jak mi sie nic nie dzieje,z maluszkiem tez wszystko dobrze,lekarz nie widzi przeciwskazan,to ja tym bardziej, zeby odmawiać dziecku:-)
-
Paula_30 wrote:Wiem że był już tu temat boli brzucha i podobnych. Ale dzisiaj wariuje. Pocieszcie mnie że też tak macie od rana boli mnie podbrzusze i krzyż dość mocno jak na okres. W dodatku w nocy nie mogłam spać i cały dzień jestem jakaś niespokojna. Nie wiem czy się martwić czy z taką pierdoła gdzieś jechać jak ból podbrzusza i krzyża?
Mnie najgorzej boli jak leże albo śpię, ale z drugiej strony boję się chodzić b przecież mam się oszczędzać. -
Paula_30 wrote:Wiem że był już tu temat boli brzucha i podobnych. Ale dzisiaj wariuje. Pocieszcie mnie że też tak macie od rana boli mnie podbrzusze i krzyż dość mocno jak na okres. W dodatku w nocy nie mogłam spać i cały dzień jestem jakaś niespokojna. Nie wiem czy się martwić czy z taką pierdoła gdzieś jechać jak ból podbrzusza i krzyża?
Jakoś tydzień temu miałam lekkie pobolewanie jak na okres przez kilka dni. Ciężko poradzić, jak czujesz że to jest jakoś mocno to ja bym sprawdziła. -
nick nieaktualnyPaula a masz mozliwosc kontaktu ze swoim lekarzem? Moj powiedzial ze mam tak robic zeby brzuch nie bolal ale mnie to ewidentnie boli z "przesilenia" mimo ze prawie nic nie robie. No i powiedzial ze on osobiscie nie wysylal mnie do szpitala z powodu bolu brzucha niczym na okres. Wiem ze kazdy bol martwi. Ja wczoraj gwaltownie odskoczylam jak mi spadal kaktus z parapetu i tak mnie momentalnie brzuch rozbolal ze musialam sie polozyc.
-
Nie mam kontaktu z lekarzem. On przyjmuje w Luxmedzie i nie podał mi do siebie zadengo numeru:-/ wzięłam nospe i paracetamol i trochę przeszło. Plamien nie mam. Ale nie wiem czy jutro nie pojadę awaryjnie na podgląd,bo wizyta dopiero za 3 tygodnie
-
Iza34 wrote:Paula a masz mozliwosc kontaktu ze swoim lekarzem? Moj powiedzial ze mam tak robic zeby brzuch nie bolal ale mnie to ewidentnie boli z "przesilenia" mimo ze prawie nic nie robie. No i powiedzial ze on osobiscie nie wysylal mnie do szpitala z powodu bolu brzucha niczym na okres. Wiem ze kazdy bol martwi. Ja wczoraj gwaltownie odskoczylam jak mi spadal kaktus z parapetu i tak mnie momentalnie brzuch rozbolal ze musialam sie polozyc.
-
nick nieaktualny
-
Miałam takie bóle brzucha. Zaczęłam regularnie brać magnez (magne b6) i naprawdę jest duża poprawa. Teraz jak mnie złapią bóle to zazwyczaj ze stresu w pracy. I są to bóle klujace w okolicy pępka - wtedy biorę nospe i puszcza.Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
Kijanka wrote:Planuję! Ale to ma już teraz znaczenie, jaki krem na blizny?
Dziewczyny, dzięki za odpowiedzi dotyczące blizny. Widać, moja zachowuje się więc dość normalnie. W okolicy blizny częściej swędzi mnie skóra.
Chodziło mi o to że jeśli planujesz w czasie kp się smarować to warto sprawdzić czy można bo wydaje mi się że są czasem składniki które nie są wskazaneKijanka lubi tę wiadomość
-
male_m wrote:Chodziło mi o to że jeśli planujesz w czasie kp się smarować to warto sprawdzić czy można bo wydaje mi się że są czasem składniki które nie są wskazane2017 #1
2019 #2
-
Spirit jestem po cięciu i morfiny nie dostałam. Z resztą ona jest bezpieczna bo nie przechodzi do mleka. A po sn dostaje się relanium jak kobieta jest szyta. Leków nie unikniesz. Tylko oni wiedzą co mogą podać, a jak dojdzie do komplikacji i dostanie się lek który przechodzi do mleka to zostajesz poinformowana przez ile nie możesz karmić.
male_m lubi tę wiadomość