X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Nie no, aż tak źle ze mną nie jest :) wg BMI nie mam otyłości ani nawet nadwagi :P Ale nie wiedziałam, że jak nie ma ruchów w 20 tygodniu to już taki poważny powód do niepokoju...
    Sorry. Ona to łożysko miała na przedniej ścianie. Pokręciłam.
    Nie wiem, czy brak ruchów w 20 tc to poważny powód do zmartwień. Wiem, że wtedy się sprawdza, czy wszystko ok.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 1 ciazy,to nawet i w 23tyg dopiero mozna ruchy poczuc. W poprzedniej ciazy jak bylam,to niektore dziewczyny,ktorw mialy łożysko na przedniej scianie,to czuly 1ruchy w 25tyg. Tak naprawde,to dopiero od 30tyg karza obserwowac ruchy dziexka.
    Ja na bank wiem,ze u mnie to sa ruchy. Nie da rady pomylic tego z jelitami:)

coma lubi tę wiadomość

• sisi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko mi sobie wyobrazić, że w 23 ktoś może jeszcze nic nie czuć. Mi już cały brzuch chodził jak córka szalała 😉
    Jeżeli czujecie coś w dole brzucha to na pewno dzidzia bo jelita są wypchnięte do góry brzucha.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no mozna nie czuc. Jak w 1 ciazy lezalam z krwotokiem,to byla dziewczyna w 23tyg,nie czuła ruchów w ogole. Łożysko na przedniej scianie,wysoko. Także jest mozliwe

• sisi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    A no mozna nie czuc. Jak w 1 ciazy lezalam z krwotokiem,to byla dziewczyna w 23tyg,nie czuła ruchów w ogole. Łożysko na przedniej scianie,wysoko. Także jest mozliwe
    Wierzę, wierzę poprostu ciężko mi to sobie wyobrazić.
    Ja cały czas czuję te drgania, od około 11 tygodnia, są coraz intensywniejsze ale do kopniaczków im dalego. Mam wrażenie, że córkę czułam lepiej na tym etapie. Za półtora tygodnia dowiem się gdzie mam łożysko.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka jest już w 20 TC i mówi że nic nie czuje. Ale nie wiem na jakiej ścianie ma łożysko. Ostatnio się jej położna zdziwiła że nie czuje jeszcze

860i3e5edambhnvb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj od piatku,to porzadnie daje o sobie znac. Dzis bardzo spokojny,ale jestem spokojna. Jeszcze będę chciała, zeby dal mi odpoczac. Moj synek w 1ciazy,to sir tak potrafil wypychac z jednej strony brzucha,az czułam jak mi sie zapiera o żebra

Paula_30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez coś tam czuję raz na dwa trzy dni, i tez się zastanawiam czy to maleństwo czy jelita czy może moja wyobraźnia...
    Mi powiedziała lekarka, że już od 15 tygodnia można coś czuć, ale tak wyraźniej od 18 ego. Brzuszek rano mam płaski a wieczorami z każdym dniem większy.
    Bym już chciała poczuć te ruchy ale tak żeby być pewną, że to to.
    Mdłości już mi przeszły zupełnie nawet nie wiem kiedy się od nich uwolniłam. W zamian mam cała listę kłuć, boli, rozpychania itp w różnych częściach brzucha. Od wczoraj nawet lekkie bóle jak na okres i te szczerze mówiąc mnie trochę zaniepokoiły.

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzę o tym,żeby się w końcu do końca wysikac. Tak żeby wystarczyło chcoiaz na 2 godziny :-/

sisi lubi tę wiadomość

860i3e5edambhnvb.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 02:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, spokojnie, większość kobiet odczuwa "pewniaki" dopiero koło połowy, serio. A Wy się martwcie, że nie czujecie w 16-17 tc :) Ja w pierwszej ciąży nie czułam kompletnie nic, poza jelitami, do 19+5! Mimo, że jestem szczupła. Nie doszukiwałam się jelit itd, chciałam być pewna. A i wtedy potrzebowałam kilku dni, żeby się upewnić, że to to. W skończonym 20 byłam już absolutnie pewna. W tej ciąży pierwsze pewne ruchy poczułam 17+2, ale uwaga: tylko w nocy leżąc na boku. I do teraz czuję je tylko i wyłącznie wieczorem, w nocy na leżaco. Teraz już bardzo wyraźnie. Ale na stojąco, siedząco dalej kompletnie nic. Co już mnie trochę zastanawia. Także spokój Was uratuje :) Ruchy pierworódki zaczynają odczuwać przewaznie bliżej 19-20 tc. I nawiązując do wypowiedzi sisi - na górze jest owszem jelito cienkie, Ale na dole po bokach jest grube zakończone wiadomo czym ;) i pęcherz, więc jak najbardziej można odczuwać tam nie tylko dzidzię. Sama na dole po bokach czuję często zgromadzone gazy, które migrują, robi się nawet widoczne wybrzuszrnie, ale to jednak inne uczucie, niż ruchy. I zawsze kończy się u mnie.. ujściem powietrza, no :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 02:48

Meggs, Magdalen lubią tę wiadomość

3uqruv0.png
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takie muśnięcia czuję od ok. tygodnia, jakby bąbelki się przesuwały po brzuchu, ale to na pewno nie jelita, bo inne uczucie. Z tym że nie wiem, czy np. nie są to jakieś małe skurcze, bo uczucie podobne, tylko bez bólu. Wczoraj za to jak siedziałam w pracy to tak mnie w którymś momencie kopnęło, że aż podskoczyłam. Ale to był raz dosłownie - chyba się dzidzia wkurzyła, że za długo siedzę w miejscu ;)

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
  • coma Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 21:02

Paula_30, natki89 lubią tę wiadomość

uIHap1.png
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Ja wczoraj byłam w obcisłej sukience w Lidlu i Pan mnie przepuścił w kolejce, ale był z dzieckiem więc podziękowałam, a on powiedział żebym się przyzwyczajała bo to fajny okres i wszędzie można wejść bez kolejki:)

Czyli nie miał wątpliwości, że ciąża - a mi się wydaje że po prostu wyglądam jakbym miała śmieszną nadwagę :P
    Mnie wczoraj Pani kasjerka zaprosiła na początek kolejki. Dziwne uczucie :D byłam pewna, że mój brzuch wygląda po prostu jakbym się dobrze najadła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 08:22

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze nie czuje ruchow chociaz w czw.lekarz pytal czy czuje, potem mi powiedzial ze z moja waga i sylwetka poczuje blizej polowy, ani gruba ani chuda nie jestem, bmi w normie ale oponka byla. Tak wiec czekam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina92 wrote:
    Mnie wczoraj Pani kasjerka zaprosiła na początek kolejki. Dziwne uczucie :D byłam pewna, że mój brzuch wygląda po prostu jakbym się dobrze najadła.

No ja w niedziele mialal problem założyć jakas sukienke sprzed ciąży, jak brzuch się miescil to w piersiach za ciasna i odwrotnie, stwierdzilam ze jestem gruba i brzydka i jak slon już wygladam a mojemu mezowi tak bardzo sie podobm z tym brzuchem.

Ewelina92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy tez czujecie sie, no jak to powiedzieć- ciasne w kroczu? Nie wiem czy jasno się wyraze ale mam wrazenie ze msm tam wszystko takie spiete, czasami boli nawet przy aplikacji lutki, i w okolicach odbytu tez jakies dziwne uczucie az z rana to boli szczegolnie jak siadam na wc. Jakbym teraz miala rodzic to by byl ze mnie jeden wielki strzep.

• Magdalen Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza 34 mam trochę podobne odczucia, choć dopiero jak się nad tym zastsnowilam, bo jakiegoś dużego dyskomfortu jednak nie odczuwam.

Jaki piękny dzień dziś. Mieszkam na wsi, od rana za siatka na łące kosza trawę, ptaki śpiewają, pies chce się bawić, aż żyć się chce normalnie. A jak pięknie pranie schnie 🙂 początkowo zmartwilo mnie trochę to, że będziemy mieć dziecko z końca roku, zawsze marzylo mi się między marcem a wrzesniem. A teraz cieszę się, że ciąże w takim fajnym czasie przechodzę-slonce, truskawki, dluuuugie dni.

Moni**, sisi lubią tę wiadomość

uwo9gzu3af5xagvd.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuję już delikatne ruchy, częstotliwość jest znacznie większa od soboty :) czuję łaskotanie, czasami odruchowo chcę się podrapać po brzuchu, ale zdaję sobie sprawę, że pochodzi to od wewnątrz :D na leżąco też wyczuwam kopyrtki mojego chłopczyka :)

Jedyne co mnie martwi to ból bioder w nocy, nie mogę na żadnym boku leżeć, nie wiem skąd to się bierze, ale jest tragicznie... któraś z Was zmaga się z czymś takim?

W ogóle na tego GBSa dostałam duomox, bo moja ginka stwierdziła, że może być to chwilowa infekcja i wcale nie muszę być nosicielką..no ale zobaczymy. Duomox jak czytałam chyba jest całkiem bezpieczny w ciąży, zresztą któraś z Was pisała, że go brała, przepraszam, nie pamiętam która ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 10:27

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj cala noc nie spałam. Wszytko mnie boli. Najbardziej mi przeszkadza już brzuch. Wczoraj robiłam sobie pedicure i przy zginaniu się ciężko mi strasznie. A co będzie pozniej :-/

860i3e5edambhnvb.png
  • Magdalen Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się zdarzają lżejsze i mocniejsze bóle, skurcze ale trwają max po kilka minut i same przechodzą. Za to nie mogę leżeć na plecach po chwili już mam problem żeby się podnieść, tak mnie ledzwia bolą. Jednak to właśnie na lezaco najbardziej odczuwam ruchy malucha, zwłaszcza po śniadaniu, dlatego każdego dnia to już taki rytuał się zrobił, takie leżenie plackiem

uwo9gzu3af5xagvd.png
‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ