Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
kudłata wrote:Ja jestem chora, mam mega kaszel katar i czuje się do dupy. Młoda mi przyniosła że żłobka niespodziankę, sama jeszcze też chora. Ja nie mam siły a gdzie tu się zająć marudzacą dwulatką. Pogadalam sobie, to życzę wam lepszego dnia niż u mnie.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Szczesliwa_mamusia wrote:To moj szybko koksowal. Po miesiacu nosilismy 56/62. A po 2 juz 62. Na pol roczku nisil 68/7420/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
nick nieaktualnySzczesliwa_mamusia wrote:Tak naprawde zalezy od wagi. Jak bedzie chude,to spokojnie w 56 wejdzie. A jak sie urodzi malutkim pulpecikiem,to moga byc ciasne. Moj syn urodzil sie 2750 i mial 50cm i ciuszki na rozmiar 50 na nim wisialy. Mysle,ze dobrze miec pare ciuszkow na 56. Z reszta pod koniec ciazy bedziesz wiedziala mniej wiecej jakiej wielosci bedzie dziecko. Co prawda dlugosci juz sie nie mierzy,ale moj lekarz zawsze mierzyl kosc udowa. A dlugosc kosci udowej x 7 ,to wychodzi mniej wiecej dlugosc dziecka. Mi sie bardzo zgadzalo
To moja miala 47cm, wazyla 2050g, w sklepach ubranek rozm. 50 nie bylo, maz kilka upolowal a w 56 dziecko mi sie topilo. Nie bylam przygotowana na takie malenstwo. -
Wczoraj czułam się okropnie, bo rano nie podpasowały mi zapachy z kuchni, wymiotowałam i mi tak wykręciło żołądek, że bolał mnie aż do wieczora.
Za to dzisiaj czuję się świetnie, jakbym w ciąży nie była.
Uszczęśliwia mnie każda aktywność w dole brzucha i zastanawianie się, czy to maluch czy jelita. To jest naprawdę urocze. Dzisiaj po przebudzeniu na 100% był ruch maluszka. Wczoraj ciągle mi się coś w podbrzuszu przewracało, ale tyle ruchów maleństwa na raz i przez prawie 2 h to jednak chyba niemożliwe, zwłaszcza że jelita wczoraj się uaktywniły.Cecylia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny które słuchają detektorem malego- czy wam też podczas słuchania krecik potrafi uciec w inne miejsce z prędkością światła? W ogóle mi się wydaje że wali czymś wtedy w ten detektor jak słucham bo jest czasami taki huk. Ale generalnie przed 2 sekundy słuchem go np po lewej stronie a zaraz jak przejadę głowę na prawa żeby porównać inne dźwięki to słyszę go tam jakby szedł za mną
-
nick nieaktualny
-
Ja też ostatnio mam takie dziwne uczucia u brzuchu, niby bulgotanie czasem jakby coś przeskoczyło, jakby się o brzuch od środka obijało, bardzo delikatne. I też się zastanawiam czy to jelita czy Maluszek. Bardzo bym chciała żeby to był Synek. W dodatku bardzo rzadko mam te odczucia ale jednak się zdarzają.
-
nick nieaktualnyIza34 wrote:To moja miala 47cm, wazyla 2050g, w sklepach ubranek rozm. 50 nie bylo, maz kilka upolowal a w 56 dziecko mi sie topilo. Nie bylam przygotowana na takie malenstwo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 13:45
-
nick nieaktualnysisi wrote:Ciekawe z tą kością udową, szkoda, że lekarze nie sprzedają takich ciekawostek pacjentkom 😉
sisi lubi tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia wrote:To maly jest. Moj skonczyl 18mcy,a nosimy unranka na 86/92. Ma juz 83cm.
No do gigantów nie należy , no ale co się dziwić jak ja jestem niska, a mój mąż też do jakiś wysokich osób nie należy. Także przynajmniej nie mam problemu że jak coś kupię to za miesiąc będzie już za małe .
U nas na 2 latka miał właśnie 83 cm. Także na razie ubranka 86 i powoli część 92 ale to te nam pewnie do jesieni będą służyć jak nie dłużej. -
nick nieaktualnyA co do ruchów, to juz od piatku czuje bardzo wyrazne fikolki i kopniaczki. Wczesniej byly bardzo delikatne. A w piatek jak zrobil "chyba" fikolka,to juz porzadnie poczulam. Ma swoje pory aktywności w ciagu dnia. To po tym wiem,ze lozysko dalej mam niziutko. W piatek ide na wizyte,to zobaczymy na usg,gdzie sie znajduje
-
Paula_30 wrote:Dziewczyny które słuchają detektorem malego- czy wam też podczas słuchania krecik potrafi uciec w inne miejsce z prędkością światła? W ogóle mi się wydaje że wali czymś wtedy w ten detektor jak słucham bo jest czasami taki huk. Ale generalnie przed 2 sekundy słuchem go np po lewej stronie a zaraz jak przejadę głowę na prawa żeby porównać inne dźwięki to słyszę go tam jakby szedł za mną
Mój tez ucieka, jak tylko przyloze detektor i tez słyszę huki w tym czasie. Ostatnio przykladałam detektor po lewej, po prawej i po obu stronach slyszalam serduszko, ale np. po jednej stronie troszke slabiej. Wczesniej słyszałam dzidziusia tylko po jednej stronie, a teraz gdzie bym nie przylozyla to uslysze serduszko -
Domcias wrote:Mój tez ucieka, jak tylko przyloze detektor i tez słyszę huki w tym czasie. Ostatnio przykladałam detektor po lewej, po prawej i po obu stronach slyszalam serduszko, ale np. po jednej stronie troszke slabiej. Wczesniej słyszałam dzidziusia tylko po jednej stronie, a teraz gdzie bym nie przylozyla to uslysze serduszko