X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • sisi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kudłata wrote:
    Ja jestem chora, mam mega kaszel katar i czuje się do dupy. Młoda mi przyniosła że żłobka niespodziankę, sama jeszcze też chora. Ja nie mam siły a gdzie tu się zająć marudzacą dwulatką. Pogadalam sobie, to życzę wam lepszego dnia niż u mnie.
    Zdrówka 😘

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • sisi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    To moj szybko koksowal. Po miesiacu nosilismy 56/62. A po 2 juz 62. Na pol roczku nisil 68/74
    U nas tak samo i z tego co pamiętam to jednak większość dzieci przez pół roku dość szybko zmienia rozmiary. Dopiero później zwalniają.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :-) czyli tak na prawde lepiej miec mniej w rozmiarze 56 a więcej 62. Czasami jak porównuje te rozmiary np 56 to mam wrażenie że tak małych dzieci nie ma :-D a jak patrzę na 62 to wydaje mi się za duże ..

860i3e5edambhnvb.png
  • male_m Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moj szybko koksowal. Po miesiacu nosilismy 56/62. A po 2 juz 62. Na pol roczku nisil 68/74

No wiesz mój ma ponad 2 lata i nosi teraz 84 :)

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawde zalezy od wagi. Jak bedzie chude,to spokojnie w 56 wejdzie. A jak sie urodzi malutkim pulpecikiem,to moga byc ciasne. Moj syn urodzil sie 2750 i mial 50cm i ciuszki na rozmiar 50 na nim wisialy. Mysle,ze dobrze miec pare ciuszkow na 56. Z reszta pod koniec ciazy bedziesz wiedziala mniej wiecej jakiej wielosci bedzie dziecko. Co prawda dlugosci juz sie nie mierzy,ale moj lekarz zawsze mierzyl kosc udowa. A dlugosc kosci udowej x 7 ,to wychodzi mniej wiecej dlugosc dziecka. Mi sie bardzo zgadzalo :-)

To moja miala 47cm, wazyla 2050g, w sklepach ubranek rozm. 50 nie bylo, maz kilka upolowal a w 56 dziecko mi sie topilo. Nie bylam przygotowana na takie malenstwo.

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciuszków to ja zaczynam od rozmiaru 56. Jak pod koniec ciąży okaże się, że skrzat jest maleńki, to dokupię kilka sztuk z rozmiaru 50/52.

Paula_30 lubi tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj czułam się okropnie, bo rano nie podpasowały mi zapachy z kuchni, wymiotowałam i mi tak wykręciło żołądek, że bolał mnie aż do wieczora.
    Za to dzisiaj czuję się świetnie, jakbym w ciąży nie była.
    Uszczęśliwia mnie każda aktywność w dole brzucha i zastanawianie się, czy to maluch czy jelita. To jest naprawdę urocze. Dzisiaj po przebudzeniu na 100% był ruch maluszka. Wczoraj ciągle mi się coś w podbrzuszu przewracało, ale tyle ruchów maleństwa na raz i przez prawie 2 h to jednak chyba niemożliwe, zwłaszcza że jelita wczoraj się uaktywniły.

Cecylia lubi tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które słuchają detektorem malego- czy wam też podczas słuchania krecik potrafi uciec w inne miejsce z prędkością światła? W ogóle mi się wydaje że wali czymś wtedy w ten detektor jak słucham bo jest czasami taki huk. Ale generalnie przed 2 sekundy słuchem go np po lewej stronie a zaraz jak przejadę głowę na prawa żeby porównać inne dźwięki to słyszę go tam jakby szedł za mną

860i3e5edambhnvb.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka ja nic nie czuje. Ale może dlatego że mam na przedniej ścianie łożysko więc się nastawiam że o tak późno poczuje. A chciałabym już żeby nie musieć tyle tego detektora używać bo mam jeszcze 3 tyg do wizyty :-/

860i3e5edambhnvb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    male_m wrote:
    No wiesz mój ma ponad 2 lata i nosi teraz 84 :)
    To maly jest. Moj skonczyl 18mcy,a nosimy unranka na 86/92. Ma juz 83cm.

• Moni** Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio mam takie dziwne uczucia u brzuchu, niby bulgotanie czasem jakby coś przeskoczyło, jakby się o brzuch od środka obijało, bardzo delikatne. I też się zastanawiam czy to jelita czy Maluszek. Bardzo bym chciała żeby to był Synek. W dodatku bardzo rzadko mam te odczucia ale jednak się zdarzają.

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    To moja miala 47cm, wazyla 2050g, w sklepach ubranek rozm. 50 nie bylo, maz kilka upolowal a w 56 dziecko mi sie topilo. Nie bylam przygotowana na takie malenstwo.
    Wierze,skoro moj maluch topil sie w 50. Jakos tak sie trafilo,ze mielismy kilka ubranke na rozm 50. Za to w kombinezonie na 56,to juz prawie go nie bylo widac, jak wychodzilismy ze szpitala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 13:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    Ciekawe z tą kością udową, szkoda, że lekarze nie sprzedają takich ciekawostek pacjentkom 😉
    Taka ciekawostke gdzieś wyczytałam i sie zapytalam lekarza,czy to prawda. On potwierdzil, no i tydz przed porodwm,jak bylam u niego, wychodzilo,ze maluch ma 49cm. A urodzil sie 50

sisi lubi tę wiadomość

• male_m Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To maly jest. Moj skonczyl 18mcy,a nosimy unranka na 86/92. Ma juz 83cm.

No do gigantów nie należy :D, no ale co się dziwić jak ja jestem niska, a mój mąż też do jakiś wysokich osób nie należy. Także przynajmniej nie mam problemu że jak coś kupię to za miesiąc będzie już za małe :).
    U nas na 2 latka miał właśnie 83 cm. Także na razie ubranka 86 i powoli część 92 ale to te nam pewnie do jesieni będą służyć jak nie dłużej.

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ruchów, to juz od piatku czuje bardzo wyrazne fikolki i kopniaczki. Wczesniej byly bardzo delikatne. A w piatek jak zrobil "chyba" fikolka,to juz porzadnie poczulam. Ma swoje pory aktywności w ciagu dnia. To po tym wiem,ze lozysko dalej mam niziutko. W piatek ide na wizyte,to zobaczymy na usg,gdzie sie znajduje

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Ci szczęśliwa że już czujesz ruchy :-)

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

860i3e5edambhnvb.png
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Dziewczyny które słuchają detektorem malego- czy wam też podczas słuchania krecik potrafi uciec w inne miejsce z prędkością światła? W ogóle mi się wydaje że wali czymś wtedy w ten detektor jak słucham bo jest czasami taki huk. Ale generalnie przed 2 sekundy słuchem go np po lewej stronie a zaraz jak przejadę głowę na prawa żeby porównać inne dźwięki to słyszę go tam jakby szedł za mną

Mój tez ucieka, jak tylko przyloze detektor i tez słyszę huki w tym czasie. Ostatnio przykladałam detektor po lewej, po prawej i po obu stronach slyszalam serduszko, ale np. po jednej stronie troszke slabiej. Wczesniej słyszałam dzidziusia tylko po jednej stronie, a teraz gdzie bym nie przylozyla to uslysze serduszko :)

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też urodziła się 56 i 3 tygodnie nosiła. Potem 62 i też z 2 miesiące. Dzieci na początku strasznie szybko rosną. Więc teraz nie kupuje bo wtedy moja chyba nawet nie zdążyła założyć drugi raz tych ubranek

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka cały czas chodzi i mówi że będzie mieć koleżankę. O bracie nie chce słyszeć. Ale coś wczoraj lalkom tłumaczyła że dzidziuś będzie się nazywać brat to może do tego listopada zakoduje :)

male_m lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias wrote:
    Mój tez ucieka, jak tylko przyloze detektor i tez słyszę huki w tym czasie. Ostatnio przykladałam detektor po lewej, po prawej i po obu stronach slyszalam serduszko, ale np. po jednej stronie troszke slabiej. Wczesniej słyszałam dzidziusia tylko po jednej stronie, a teraz gdzie bym nie przylozyla to uslysze serduszko :)
    No właśnie ja też słyszę po dwóch stronach i się zastanawialam czy to normalne. Widocznie tak szybko się już przemieszcza albo detektor tak dobrze łapie. Nawet na necie sobie puściłam jakieś nagranie detektorem serduszka dziecka innej kobiety. Żeby porównać czy nie wariuje:-p ale ona nawet miała ten sam detektor co ja i prawie identycznie brzmiało na nagraniu to co ja słyszę więc to na pewno serce :)

860i3e5edambhnvb.png
‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ