Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja do tej pory marzłam, wiec nie odczułam jeszcze upałow. Poza tym 25 stopni to dla mnie nie gorąco w pracy siedze w sukience i w rajstopach ja mysle, że nie da sie uniknąć upałów, najważniejsze żeby pić dużo wody i starac się chłodzic w kazdym możliwym miejscu, przystawać, odpoczywać. Innego wyjścia nie mamy.
-
nick nieaktualnyJa jeszcze bardzo dobrze sie czuje. Ale jeszcze lato przed nami. Stram sie siedziec w cieniu lub pod parasolem. Duzo czasu spedzam z synem w ogrodzie,wiec jak sie da,to pod parasol. Stopy swietnie chlodzi piasek z piaskownicy
Tak jak napisla aishha,trzeba duzo pic
I tak mysle,ze gorzej maja kobiety,ktore beda rodzic czerwiec,lipiec,sierpien -
My wczoraj pojechaliśmy do parku na spacer. Oprócz tego,że tłumy ludzi też wpadły na ten pomysł to było całkiem przyjemnie. W parku jest dużo cienia więc było całkiem przyjemnie. Ale jak choć na chwilę wyszlam na słońce to myślałam że umre. Też sobie nie wyobrażam tych upałów latem jak teraz już ciezko
-
coma wrote:Ja wczoraj 15 km zrobiłam nad Wisła w słońcu i pięknie się opaliłam
Ogólnie mi teraz nic nie przeszkadza, nic mnie nie boli, ten drugi trymestr mi rekompensuje to co działo się w pierwszym
-
nick nieaktualnycoma wrote:Szczesliwa_mamusia, a Ty syna rodziłaś na Karowej? Co myślisz ogólnie o tym szpitalu? Zapisałabyś się tam do szkoły rodzenia gdybyś była tak zielona jak ja?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaula_30 wrote:Dziewczyny a jak to jest z rozmiarami? Jeśli np dziecko urodzi się 54 cm to czy ciuszki w rozmiarze 56 wystarcza? Czy z tą pielucha będą za małe?z tego co słyszałam większość dzieci które się rodzą mają od razu 54 cm
Paula_30, sisi lubią tę wiadomość
-
Paula_30 wrote:Dziewczyny a jak to jest z rozmiarami? Jeśli np dziecko urodzi się 54 cm to czy ciuszki w rozmiarze 56 wystarcza? Czy z tą pielucha będą za małe?z tego co słyszałam większość dzieci które się rodzą mają od razu 54 cm2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualnycoma wrote:Ale chyba jak jestem zameldowana w Warszawie i tu płacę podatki to mam za darmo, nie?
Ja chcę rodzić na Karowej, bo kocham moją Panią Doktor - w innym wypadku wybrałabym Żelazną chyba... Chociaż szpital ogólnie mi się podoba, teraz jest chyba po remnocie bo wszystko jest ładne i czyste. -
nick nieaktualny
-
Paula_30 wrote:Dziewczyny a jak to jest z rozmiarami? Jeśli np dziecko urodzi się 54 cm to czy ciuszki w rozmiarze 56 wystarcza? Czy z tą pielucha będą za małe?z tego co słyszałam większość dzieci które się rodzą mają od razu 54 cm20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Szczesliwa_mamusia wrote:Tak naprawde zalezy od wagi. Jak bedzie chude,to spokojnie w 56 wejdzie. A jak sie urodzi malutkim pulpecikiem,to moga byc ciasne. Moj syn urodzil sie 2750 i mial 50cm i ciuszki na rozmiar 50 na nim wisialy. Mysle,ze dobrze miec pare ciuszkow na 56. Z reszta pod koniec ciazy bedziesz wiedziala mniej wiecej jakiej wielosci bedzie dziecko. Co prawda dlugosci juz sie nie mierzy,ale moj lekarz zawsze mierzyl kosc udowa. A dlugosc kosci udowej x 7 ,to wychodzi mniej wiecej dlugosc dziecka. Mi sie bardzo zgadzalo20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860