X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory marzłam, wiec nie odczułam jeszcze upałow. Poza tym 25 stopni to dla mnie nie gorąco :) w pracy siedze w sukience i w rajstopach :D ja mysle, że nie da sie uniknąć upałów, najważniejsze żeby pić dużo wody i starac się chłodzic w kazdym możliwym miejscu, przystawać, odpoczywać. Innego wyjścia nie mamy.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze bardzo dobrze sie czuje. Ale jeszcze lato przed nami. Stram sie siedziec w cieniu lub pod parasolem. Duzo czasu spedzam z synem w ogrodzie,wiec jak sie da,to pod parasol. Stopy swietnie chlodzi piasek z piaskownicy ;-)
    Tak jak napisla aishha,trzeba duzo pic :-)
    I tak mysle,ze gorzej maja kobiety,ktore beda rodzic czerwiec,lipiec,sierpien

• coma Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 21:01

Aishha lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

uIHap1.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj pojechaliśmy do parku na spacer. Oprócz tego,że tłumy ludzi też wpadły na ten pomysł to było całkiem przyjemnie. W parku jest dużo cienia więc było całkiem przyjemnie. Ale jak choć na chwilę wyszlam na słońce to myślałam że umre. Też sobie nie wyobrażam tych upałów latem jak teraz już ciezko

860i3e5edambhnvb.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kijanka lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Ja wczoraj 15 km zrobiłam nad Wisła w słońcu i pięknie się opaliłam :)

Ogólnie mi teraz nic nie przeszkadza, nic mnie nie boli, ten drugi trymestr mi rekompensuje to co działo się w pierwszym :)
    Coma w końcu:-) czyżbyś już nie wymiotowała? Ja się czuję teraz jak przed ciążą :-)

860i3e5edambhnvb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Szczesliwa_mamusia, a Ty syna rodziłaś na Karowej? Co myślisz ogólnie o tym szpitalu? Zapisałabyś się tam do szkoły rodzenia gdybyś była tak zielona jak ja?
    Tak. Rodzilam ba karowej. Mam dobre wspomnienia. Owszem,trafilo sie kilka troche malo przyjemnych osob,ale mialam ich głęboko w powazaniu.Tak to bylam bardzo zadowolona i na pewno drugie będę chciala tam rodzic. Co do szkoly rodzenia,to chodzily tam moje 2 kolezanki. Jedna miala mieszane uczucia,a druga byla bardzo zadowolona. Na pewno,jesli bierzesz ten szpital pod uwage,jesli chodzi o porod,to mysle, ze warto. Sama tam bym chodzila,gdybym nie mieszkala 50km od warszawy. I niestety musialabym zaplacic 330zl za ta szkołę rodzenia plus jeszcze dojazdy. Nie chcialo mi sie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wymiotow,to ja niestety jeszcze chodze na spotkania z porcelana. Czasem tylko raz dziennie,a czasem chodze po wszystkim. I juz nie ma reguly,czy zjem malo,czy duzo. Jedynie nie wymiotuje po coli i landrynkach. Waga stoi w miejscu

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest z rozmiarami? Jeśli np dziecko urodzi się 54 cm to czy ciuszki w rozmiarze 56 wystarcza? Czy z tą pielucha będą za małe?z tego co słyszałam większość dzieci które się rodzą mają od razu 54 cm :-)

860i3e5edambhnvb.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Paula_30 lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Dziewczyny a jak to jest z rozmiarami? Jeśli np dziecko urodzi się 54 cm to czy ciuszki w rozmiarze 56 wystarcza? Czy z tą pielucha będą za małe?z tego co słyszałam większość dzieci które się rodzą mają od razu 54 cm :-)
    Tak naprawde zalezy od wagi. Jak bedzie chude,to spokojnie w 56 wejdzie. A jak sie urodzi malutkim pulpecikiem,to moga byc ciasne. Moj syn urodzil sie 2750 i mial 50cm i ciuszki na rozmiar 50 na nim wisialy. Mysle,ze dobrze miec pare ciuszkow na 56. Z reszta pod koniec ciazy bedziesz wiedziala mniej wiecej jakiej wielosci bedzie dziecko. Co prawda dlugosci juz sie nie mierzy,ale moj lekarz zawsze mierzyl kosc udowa. A dlugosc kosci udowej x 7 ,to wychodzi mniej wiecej dlugosc dziecka. Mi sie bardzo zgadzalo :-)

Paula_30, sisi lubią tę wiadomość

• Spirit Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Mój miał 55 po urodzeniu i 3200 wagi i chodził w 56 z 2miesiące :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • coma Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 21:02

uIHap1.png
  • kudłata Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem chora, mam mega kaszel katar i czuje się do dupy. Młoda mi przyniosła że żłobka niespodziankę, sama jeszcze też chora. Ja nie mam siły a gdzie tu się zająć marudzacą dwulatką. Pogadalam sobie, to życzę wam lepszego dnia niż u mnie.

3b12e8ab79.png
  • male_m Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój miał 48 cm jak się urodził i rozmiar 56 nosił chyba z pół roku.

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Ale chyba jak jestem zameldowana w Warszawie i tu płacę podatki to mam za darmo, nie?
    Ja chcę rodzić na Karowej, bo kocham moją Panią Doktor - w innym wypadku wybrałabym Żelazną chyba... Chociaż szpital ogólnie mi się podoba, teraz jest chyba po remnocie bo wszystko jest ładne i czyste.
    Tak. Masz za damro,jak jestes zameldowana

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    male_m wrote:
    Mój miał 48 cm jak się urodził i rozmiar 56 nosił chyba z pół roku.
    To moj szybko koksowal. Po miesiacu nosilismy 56/62. A po 2 juz 62. Na pol roczku nisil 68/74

Paula_30 lubi tę wiadomość

• sisi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Moja córka urodziła się około 58cm i 3 tygodnie wchodziła jeszcze w 56. Takie maluszki na początku leżą zwinięte w kuleczke więc wydają się mniejsze.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • sisi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Tak naprawde zalezy od wagi. Jak bedzie chude,to spokojnie w 56 wejdzie. A jak sie urodzi malutkim pulpecikiem,to moga byc ciasne. Moj syn urodzil sie 2750 i mial 50cm i ciuszki na rozmiar 50 na nim wisialy. Mysle,ze dobrze miec pare ciuszkow na 56. Z reszta pod koniec ciazy bedziesz wiedziala mniej wiecej jakiej wielosci bedzie dziecko. Co prawda dlugosci juz sie nie mierzy,ale moj lekarz zawsze mierzyl kosc udowa. A dlugosc kosci udowej x 7 ,to wychodzi mniej wiecej dlugosc dziecka. Mi sie bardzo zgadzalo :-)
    Ciekawe z tą kością udową, szkoda, że lekarze nie sprzedają takich ciekawostek pacjentkom 😉

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ