X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Janka78 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie piłam wody z kranu.nie odważyłabym się .nie tu gdzie mieszkam.co do butelkowych to kupujemy zazwyczaj cisowianke.tak na prawdę to trzeba tylko zwracać uwagę żeby pisali woda mineralna a nie źródlana.zawsze zrodlana bedie gorsza.zrodlana wydobywana jest z niższych partii i jest bardziej zanieczyszczona.ja id wczoraj wymiotuje po wststkim😢nie wiem dlaczego.tez nie mogę przytyć.

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

• Sabrina Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto zauważyć, że woda Żywiec to woda źródlana czyli taka czystsza kranówa i potencjalnie bezpieczniejsza jeśli chodzi o bakterie. Dla dzieci lepsza źródlana niż mineralna dlatego ja taką mam w domu. Dla mnie każda woda ma smak :)

3jgx6vgc8fs23gs6.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo wrote:
    Dziewczyny jak znajdziecie dzisiaj jakieś ciekawe promocje to dajcie znać ;-)
    A wracajac do tych kombinezonów to jaki rozmiar brałyście? I jaki jest lepszy, wyglądający jak pajac czy z dołem jak śpiworek?
    Lepszy z dołem jak śpiwór ek bo zrobisz z niego właśnie śpiwór :D ja brałam dwa 56 na początek zimy i 62 na koniec :p niestety kiepska pora roku pod tym względem :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zdałam sobie sprawę, ze zaczynam PIĄTY miesiąc!! A ja dalej znajomym mówię ze to trzeci i pół! Teraz tak porządnie przeliczyła, w kalendarzu no i faktycznie wychodzi!
    Kiedy to się stało?
    I ja nadal bez brzuszka, teraz to chyba szybko pójdzie?

Spirit, sisi lubią tę wiadomość

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia wrote:
    Właśnie zdałam sobie sprawę, ze zaczynam PIĄTY miesiąc!! A ja dalej znajomym mówię ze to trzeci i pół! Teraz tak porządnie przeliczyła, w kalendarzu no i faktycznie wychodzi!
    Kiedy to się stało?
    Ja też nie mam brzucha a moja koleżanka jest dokładnie miesiąc dalej niż ja bo w 19 TC i tak jej wywaliło brzuch że szok

860i3e5edambhnvb.png
  • kudłata Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też brałam 56, z rozpinanym dołem (wygląda jak śpiworek) żeby w razie czego można było do fotelika włożyć.

Ja już od bardzo dawna nie pije butelkowanej, mamy dzbanek z filtrem i przelewam do bidonu który mam zawsze ze sobą. Ale ja dużo piję.

3b12e8ab79.png
  • ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie jakieś linki jak cos ciekawego i w dobrej cenie znajdziecie :) Tyle tego wszystkiego jest, że nie wiem już co kupować, w jakiej ilości i jakich rozmiarach i na co warto zwrócić uwagę zeby nie zalegalo na półkach.
    My pijemy kranowkę, mamy bardzo dobrą. Nawet koleżanka, na praktykach w sanepidzie badała różne wody pitne i naszą kranową i wyszła jako jedna z najczystszych, prawie na równi z bodajże muszynianką. Chłop mój lubi czasem wodę gazowaną, ale mnie boli ten plastik, wiec staram się przestawić go całkowicie na tę kranówkę.

201910251756.png
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia wrote:
    Kiedy to się stało?

U mnie jest delikatny brzuszek, ale wygląda raczej jakbym sie po prostu przejadla :) Nawet ostatnio ciocia męża byla zdziwiona, ze to juz 5 miesiac. Myślała, ze trzeci zaczynam. Moja mama mowila, ze tez długo brzucha nie miala. Dopiero pod koniec 6 zaczął byc widoczny, wiec może u mnie bedzie podobnie.

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • JustBelieve Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo wrote:
    Dziewczyny jak znajdziecie dzisiaj jakieś ciekawe promocje to dajcie znać ;-)
    A wracajac do tych kombinezonów to jaki rozmiar brałyście? I jaki jest lepszy, wyglądający jak pajac czy z dołem jak śpiworek?

U mameginekolog jest dziś -10%, niby to nie dużo ale zawsze można zaoszczędzić jeśli ktoś i tak tam planuje coś kupić 😉

Synek 1.11.2019 ❤️
    53 cm i 3210g
  • male_m Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natki dzięki za info :)
    Mnie akurat nie chodzi o ten instytut matki i dziecka tylko właśnie o małą ilość składników mineralnych i ona pod tym kątem dość sensownie wypadała, ale jak mówisz że bywa zanieczyszczona to muszę popatrzeć co tam jeszcze jest sensownego. Normalnie kupuję źródlaną Hippa ale w Polsce chyba jej nie ma a nie chce mi się latać z walizką pełną wody (choć na wakacje tak raz lecieliśmy :D)

Ja nie mam większego problemu z butelkowanymi wodami bo te co piję są w butelkach zwrotnych wielorazowych więc ten plastik(o ile akurat mam w plastiku a nie szkle)nie idzie na śmietnik tylko do ponownego użycia. Szkoda że w Polsce to nie funkcjonuje :(.

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • kudłata Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na połówkowych, wszystko ok. Będą dwie dziewczynki :)

Spirit, male_m, Kijanka, Szczesliwa_mamusia, Magdalen, momo, Domcias, silent, Ewelina92, MagdRy, Paula_30, Audreyyy, Iza34, Kropka89, JustBelieve, Cecylia, sisi, Kurczaczek89, Zlaania1 lubią tę wiadomość

3b12e8ab79.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super!, bliźniaczki takie z własnymi tajemnicami itp,zazdroszczę :D

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie wczoraj dotarła pierwsza porcja zamówionych ubrań ciążowych. Brzuszek mam malutki, ale niewątpliwie ciążowy, więc legginsy ciążowe z C&A mogę sobie póki co naciągnąć prawie po uszy :)

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie siedze dzis na sor-ze. Moj synek w czwartek włożył mi palec do oka. I o ile bylo ok,tak dzis obudzilam sie z wylewem i zaropialym okiem. Taki mamy dzien dziecka :-)

gosia7122 lubi tę wiadomość

• Maija Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    A ja sobie siedze dzis na sor-ze. Moj synek w czwartek włożył mi palec do oka. I o ile bylo ok,tak dzis obudzilam sie z wylewem i zaropialym okiem. Taki mamy dzien dziecka :-)

Współczuję :( biedna <3

czasnabobasa.pl likwidacja sklepu, -20% na cały asortyment! Pzdr! <3

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia wrote:
    Kiedy to się stało?

Piaty od 18tc :)

oar8s65gim9bi84v.png

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    Piaty od 18tc :)

Wykres na Bbf mowi ze od 17tc skonczonego zaczyna sie 5 miesiac.
    I kalendarzowo tez tak wypada. Ja mialam ostatni @ 31.01, wiec sila rzeczy zaczelam juz 5 miesiac :)

sisi, Kurczaczek89 lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Wykres na Bbf mowi ze od 17tc skonczonego zaczyna sie 5 miesiac.
    I kalendarzowo tez tak wypada. Ja mialam ostatni @ 31.01, wiec sila rzeczy zaczelam juz 5 miesiac :)

Hmm lekarze licza ze 18tc to początek 5 miesiąca i 5 miesiąc trwa do 22tc wlacznie :) 23 tc zaczyna 6 miesiac :) jak sie idzie do gin to tak by wlasnie liczyl :) bo widze ze masz na suwaczku 17tc wiec jeszcze chwilka do 5mieskaca :)

oar8s65gim9bi84v.png

• momo Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam na medbestshop.eu cudowną żyrafę sensoryczną. Zakochałam się 😍 akurat dzisiaj jest -40% na wszystko (z kodem: dziecko), więc wychodzi tylko 39zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 18:23

p19uvfxmg5bshduy.png
    12.08- 1192g szczęścia ❤ 👧
    7.11 - planowana data
  • coma Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 21:01

momo, silent, Kijanka, Paula_30, Domcias, MagdRy, juudi, sisi, Magdalen, Zlaania1 lubią tę wiadomość

uIHap1.png
‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ