X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Janka78 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie piłam wody z kranu.nie odważyłabym się .nie tu gdzie mieszkam.co do butelkowych to kupujemy zazwyczaj cisowianke.tak na prawdę to trzeba tylko zwracać uwagę żeby pisali woda mineralna a nie źródlana.zawsze zrodlana bedie gorsza.zrodlana wydobywana jest z niższych partii i jest bardziej zanieczyszczona.ja id wczoraj wymiotuje po wststkim😢nie wiem dlaczego.tez nie mogę przytyć.

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

• Sabrina Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto zauważyć, że woda Żywiec to woda źródlana czyli taka czystsza kranówa i potencjalnie bezpieczniejsza jeśli chodzi o bakterie. Dla dzieci lepsza źródlana niż mineralna dlatego ja taką mam w domu. Dla mnie każda woda ma smak :)

3jgx6vgc8fs23gs6.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo wrote:
    Dziewczyny jak znajdziecie dzisiaj jakieś ciekawe promocje to dajcie znać ;-)
    A wracajac do tych kombinezonów to jaki rozmiar brałyście? I jaki jest lepszy, wyglądający jak pajac czy z dołem jak śpiworek?
    Lepszy z dołem jak śpiwór ek bo zrobisz z niego właśnie śpiwór :D ja brałam dwa 56 na początek zimy i 62 na koniec :p niestety kiepska pora roku pod tym względem :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zdałam sobie sprawę, ze zaczynam PIĄTY miesiąc!! A ja dalej znajomym mówię ze to trzeci i pół! Teraz tak porządnie przeliczyła, w kalendarzu no i faktycznie wychodzi!
    Kiedy to się stało?
    I ja nadal bez brzuszka, teraz to chyba szybko pójdzie?

Spirit, sisi lubią tę wiadomość

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia wrote:
    Właśnie zdałam sobie sprawę, ze zaczynam PIĄTY miesiąc!! A ja dalej znajomym mówię ze to trzeci i pół! Teraz tak porządnie przeliczyła, w kalendarzu no i faktycznie wychodzi!
    Kiedy to się stało?
    Ja też nie mam brzucha a moja koleżanka jest dokładnie miesiąc dalej niż ja bo w 19 TC i tak jej wywaliło brzuch że szok

860i3e5edambhnvb.png
  • kudłata Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też brałam 56, z rozpinanym dołem (wygląda jak śpiworek) żeby w razie czego można było do fotelika włożyć.

Ja już od bardzo dawna nie pije butelkowanej, mamy dzbanek z filtrem i przelewam do bidonu który mam zawsze ze sobą. Ale ja dużo piję.

3b12e8ab79.png
  • ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie jakieś linki jak cos ciekawego i w dobrej cenie znajdziecie :) Tyle tego wszystkiego jest, że nie wiem już co kupować, w jakiej ilości i jakich rozmiarach i na co warto zwrócić uwagę zeby nie zalegalo na półkach.
    My pijemy kranowkę, mamy bardzo dobrą. Nawet koleżanka, na praktykach w sanepidzie badała różne wody pitne i naszą kranową i wyszła jako jedna z najczystszych, prawie na równi z bodajże muszynianką. Chłop mój lubi czasem wodę gazowaną, ale mnie boli ten plastik, wiec staram się przestawić go całkowicie na tę kranówkę.

201910251756.png
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia wrote:
    Kiedy to się stało?

U mnie jest delikatny brzuszek, ale wygląda raczej jakbym sie po prostu przejadla :) Nawet ostatnio ciocia męża byla zdziwiona, ze to juz 5 miesiac. Myślała, ze trzeci zaczynam. Moja mama mowila, ze tez długo brzucha nie miala. Dopiero pod koniec 6 zaczął byc widoczny, wiec może u mnie bedzie podobnie.

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • JustBelieve Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo wrote:
    Dziewczyny jak znajdziecie dzisiaj jakieś ciekawe promocje to dajcie znać ;-)
    A wracajac do tych kombinezonów to jaki rozmiar brałyście? I jaki jest lepszy, wyglądający jak pajac czy z dołem jak śpiworek?

U mameginekolog jest dziś -10%, niby to nie dużo ale zawsze można zaoszczędzić jeśli ktoś i tak tam planuje coś kupić 😉

Synek 1.11.2019 ❤️
    53 cm i 3210g
  • male_m Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natki dzięki za info :)
    Mnie akurat nie chodzi o ten instytut matki i dziecka tylko właśnie o małą ilość składników mineralnych i ona pod tym kątem dość sensownie wypadała, ale jak mówisz że bywa zanieczyszczona to muszę popatrzeć co tam jeszcze jest sensownego. Normalnie kupuję źródlaną Hippa ale w Polsce chyba jej nie ma a nie chce mi się latać z walizką pełną wody (choć na wakacje tak raz lecieliśmy :D)

Ja nie mam większego problemu z butelkowanymi wodami bo te co piję są w butelkach zwrotnych wielorazowych więc ten plastik(o ile akurat mam w plastiku a nie szkle)nie idzie na śmietnik tylko do ponownego użycia. Szkoda że w Polsce to nie funkcjonuje :(.

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • kudłata Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na połówkowych, wszystko ok. Będą dwie dziewczynki :)

Spirit, male_m, Kijanka, Szczesliwa_mamusia, Magdalen, momo, Domcias, silent, Ewelina92, MagdRy, Paula_30, Audreyyy, Iza34, Kropka89, JustBelieve, Cecylia, sisi, Kurczaczek89, Zlaania1 lubią tę wiadomość

3b12e8ab79.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super!, bliźniaczki takie z własnymi tajemnicami itp,zazdroszczę :D

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie wczoraj dotarła pierwsza porcja zamówionych ubrań ciążowych. Brzuszek mam malutki, ale niewątpliwie ciążowy, więc legginsy ciążowe z C&A mogę sobie póki co naciągnąć prawie po uszy :)

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie siedze dzis na sor-ze. Moj synek w czwartek włożył mi palec do oka. I o ile bylo ok,tak dzis obudzilam sie z wylewem i zaropialym okiem. Taki mamy dzien dziecka :-)

gosia7122 lubi tę wiadomość

• Maija Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    A ja sobie siedze dzis na sor-ze. Moj synek w czwartek włożył mi palec do oka. I o ile bylo ok,tak dzis obudzilam sie z wylewem i zaropialym okiem. Taki mamy dzien dziecka :-)

Współczuję :( biedna <3

czasnabobasa.pl likwidacja sklepu, -20% na cały asortyment! Pzdr! <3

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia wrote:
    Kiedy to się stało?

Piaty od 18tc :)

oar8s65gim9bi84v.png

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    Piaty od 18tc :)

Wykres na Bbf mowi ze od 17tc skonczonego zaczyna sie 5 miesiac.
    I kalendarzowo tez tak wypada. Ja mialam ostatni @ 31.01, wiec sila rzeczy zaczelam juz 5 miesiac :)

sisi, Kurczaczek89 lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Wykres na Bbf mowi ze od 17tc skonczonego zaczyna sie 5 miesiac.
    I kalendarzowo tez tak wypada. Ja mialam ostatni @ 31.01, wiec sila rzeczy zaczelam juz 5 miesiac :)

Hmm lekarze licza ze 18tc to początek 5 miesiąca i 5 miesiąc trwa do 22tc wlacznie :) 23 tc zaczyna 6 miesiac :) jak sie idzie do gin to tak by wlasnie liczyl :) bo widze ze masz na suwaczku 17tc wiec jeszcze chwilka do 5mieskaca :)

oar8s65gim9bi84v.png

• momo Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam na medbestshop.eu cudowną żyrafę sensoryczną. Zakochałam się 😍 akurat dzisiaj jest -40% na wszystko (z kodem: dziecko), więc wychodzi tylko 39zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 18:23

p19uvfxmg5bshduy.png
    12.08- 1192g szczęścia ❤ 👧
    7.11 - planowana data
  • coma Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 21:01

momo, silent, Kijanka, Paula_30, Domcias, MagdRy, juudi, sisi, Magdalen, Zlaania1 lubią tę wiadomość

uIHap1.png
‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ