X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam dziwne smaki. Dzisiaj pierwszy raz od dawna kupiplam wodę Żywiec Zdrój do picia. Zawsze kupuje 5 litrowa z Lidla no ale skończyła się a chciało mi się pić. I ta woda jest okropna! Nie da się jej pić. Nie wiem o co chodzi,bo przecież woda nie może się przeterminowac :D

860i3e5edambhnvb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula bo niektórej wody nie da sie pic. A w ciazy to i wody maja rozne smaki.

• ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, Żywiec Zdrój zdarza się ogólnie dziwna w smaku. Jakiś czas temu pamiętam jak na promocji kupiłam 2 zgrzewki, ale nie dało się tego pić, bo zostawał posmak kamienia. A w ciąży już w ogóle smak jest tak inny, że i po wodzie można czuć jakby się kapcia zjadło :D

Paula_30 lubi tę wiadomość

201910251756.png
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wody, ja nigdy nie piłam wody gazowanej czy lekko gazowanej. Bardzo jej nie lubiłam. W ciąży piję tylko gazowana, najlepiej wchodzi :D

Ja dzisiaj strasznie źle sie czuje... Jakbym byla w 8tc, mdli mnie, nie mam apetytu, chce mi sie spać i wszystko mnie wkurza. Mam nadzieję, ze jutro bedzie lepiej.

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to od dłuższego czasu wszystko wkurza. Już sama ze sobą nie mogę wytrzymać.
    Coś mi się dzisiaj ewidentnie dzieje w brzuchu. Moje jelita z ADHD to jedno, a poza tym jakieś dziwne ciągnięcia, uczucie kamienia w brzuchu podczas leżenia, jakieś rozciąganie, już sama nie wiem jak to nazwać.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • anqa123 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Mnie to od dłuższego czasu wszystko wkurza. Już sama ze sobą nie mogę wytrzymać.
    Coś mi się dzisiaj ewidentnie dzieje w brzuchu. Moje jelita z ADHD to jedno, a poza tym jakieś dziwne ciągnięcia, uczucie kamienia w brzuchu podczas leżenia, jakieś rozciąganie, już sama nie wiem jak to nazwać.
    mam to wszystko ;) jak leżę, to czuję jak cały brzuch ciągnie, jelita....co kilka dni rewolucja, jak pochodzę to brzuch twardnieje, ale uspokaja mnie to, że wszystkie dziewczyny są na podobnym etapie i każda opisuje podobne objawy, po prostu to ciąża ;)

zi13sek29opsyrz7.png
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że jednak trzeba odpoczywać. 2 dni siedziałam w pracy zamiast łazić i jest 100x lepiej, nie czuję jakbym miała wielki balon w brzuchu. Tak sobie myślę, że biologii nie oszukasz i może to kwestia wieku, 32 lata i pierwsza ciąża i organizm wysiada.

FNh9p2.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam kombinezon z 5 10 15 ten z możliwością rozkręcia zamka w nogach i zrobienia z tego śpiwórA. Dziś przyszedł i za to cenę super:D

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chyba taki mamy czas teraz, juz chyba większość sie tu wyzalila, ze cos kluje, boli, ciągnie. Moze tak ma byc, ze czujemy te ciagniecia, bole itp itd. Mnie wczoraj akurat pachwiny ciagnely, dzis ogolnie w brzuchu dziwnie, tak że nie wiem, czy to 1,2 czy po prostu ciąża 😂

201910251756.png
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Polecam kombinezon z 5 10 15 ten z możliwością rozkręcia zamka w nogach i zrobienia z tego śpiwórA. Dziś przyszedł i za to cenę super:D
    Ja go zamówiłam i czekam na przesyłkę :)

Spirit lubi tę wiadomość

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam picie wody z kranu, bez żadnych filtrów. Oczywiście trzeba zorientować się, czy w Waszej okolicy jest do dozwolone, ale chyba w większośći Polski można sobie na to pozwolić. To najłatwiejsza zasada zero waste do wprowadzenia w życie, zachęcam!

FNh9p2.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy wrote:
    Powiem wam, że jednak trzeba odpoczywać. 2 dni siedziałam w pracy zamiast łazić i jest 100x lepiej, nie czuję jakbym miała wielki balon w brzuchu. Tak sobie myślę, że biologii nie oszukasz i może to kwestia wieku, 32 lata i pierwsza ciąża i organizm wysiada.
    Też tak mam. Czasami czuję się jakbym była w zaawansowanej ciąży:/ a też 32 lata i pierwsza ciaza

860i3e5edambhnvb.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Paula kilka lat temu na studiach badaliśmy w laboratorium różne wody, Żywiec miał najgorsze wyniki. Wtedy najlepszą trójka była muszynianka, cisowianka i polaris (biedronkowa). Nie wiem jak jest teraz. Żywca nigdy nie lubiłam za to miłością niezmienna od lat darze Muszyniankę. Od pewnego czasu stosujemy filtr i dzbanek Dafi a co jakoś czas Muszynianke. Z ciekawostek dodam, że średnio co 3-4 tygodnie powinna zmieniać się rodzaj wody/ewentualnie rodzaj filtra w dzbanku, żeby uzupełniać inne kationy i aniony :)
    Serio?? Czyli ciąża potrafi wykluczyć nawet niedobra wodę :D

860i3e5edambhnvb.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy wrote:
    Ja polecam picie wody z kranu, bez żadnych filtrów. Oczywiście trzeba zorientować się, czy w Waszej okolicy jest do dozwolone, ale chyba w większośći Polski można sobie na to pozwolić. To najłatwiejsza zasada zero waste do wprowadzenia w życie, zachęcam!

W Łodzi podobno kranówa ma jakość porównywalną do dobrej mineralnej. Przynajmniej kilka lat temu tak było (mąż badał na studiach). Od czasu do czasu piję kranówkę, ale smakuje mi chlorem. Poza tym lubimy z mężem gazowaną :)

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • male_m Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy wrote:

U nas niby też można pić z kranu wodę, ale ja się nie jestem w stanie tego podjąć. Nie mam przekonania czy instalacja wodna (rury) jest na tyle dobra żeby się nie bać picia z niej wody tym bardziej że to nie najnowszy budynek :D.

Natki a dlaczego Żywiec był najgorszą wodą? W sensie z jakiego powodu?
    Ja jak jesteśmy w Polsce to z zasady małemu kupuję do picia właśnie Żywiec Zdrój bo jest wodą źródlaną a nie mineralną, a jak mówisz że coś z nią nie tak to będę musiała ma jakąś inną źródlaną znaleźć.

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co lepsze Żywiec reklamuje się tym,że jest polecana przez instytut matki i dziecka:/ i w reklamach zawsze pokazuja,że dziecko pije. Więc zawsze myślałam że to ,,lepsza$ woda. Ale i tak kiedyś najbardziej mi Cisowianka smakowała. A do kranówy jakoś nie umiem się przekonać,mimo że mój chlop piję tylko z kranu.

860i3e5edambhnvb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piłam całe życie kranówę i nigdy nie miałam problemów. Teraz w ciąży trochę schizuję i oczywiście od początku się przestawiłam na butelkowaną, ale to prawda produkuje się przy tym tyle śmiecia plastikowego, że aż mnie boli za każdym razem jak się worek zapełnia. Będę musiała poszukać jakiegoś dzbanka do filtrowania, bo teraz ciąża potem niemowlak, słabo mi się robi ile tych butelek będzie.
    Miałam straszne problemy żołądkowe wczoraj, 20 godzin wyjętych z życia w zasadzie. Co dziwne, mój piękny ciążowy minibrzuszek zniknął zupełnie i te 2,5 kg co przytyłam w ostatnie trzy dni też... znowu waga na zero.. teraz się zastanawiam czy od trzech dni zamiast z potencjalnym brykającym bobasem rozmawialiśmy z moimi jelitami.. chyba tak, bo teraz już nic nie czuję.

• momo Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak znajdziecie dzisiaj jakieś ciekawe promocje to dajcie znać ;-)
    A wracajac do tych kombinezonów to jaki rozmiar brałyście? I jaki jest lepszy, wyglądający jak pajac czy z dołem jak śpiworek?

p19uvfxmg5bshduy.png
    12.08- 1192g szczęścia ❤ 👧
    7.11 - planowana data
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije kranowke caly czas, tylko mamy taki dzbanek z filtrem, bo jest w niej sporo kamienia. Ale jest duzo lepsza niz butelkowana.

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oduczyłam się skutecznie pić kranówę, gdy w naszym ujęciu wody pojawiły się bakterie coli. Od tamtej pory tylko woda butelkowana. Zawsze piłam niegazowaną, ale w ciąży mam ochotę na gazowaną ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 08:34

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ