Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Maija wrote:Dziewczyny, trzymajcie mnie, bo nie wiem co ze sobą zrobię! Powoli zastanawiamy się z mężem nad imieniem dla naszego chłopczyka. Nie mamy zbytnio ciśnienia, jeszcze jest czas.
Natomiast moja rodzina mam wrażenie, że zaraz się zes*a za przeproszeniem. Co chwilę nas o to wypytują, a jak rzucam jakieś nasze propozycje wyśmiewają je, mówią, że nie pasuje, że do dupy. Na szczęście to jest moje dziecko i nic im do tego, ale wkurzać mnie to zaczyna okropnie.
Przyszłe mamy chłopców, a jakie Wy macie pomysły na imiona dla swoich pociech? Dla mnie to zaczyna być kosmos. Nic mi się już nie podoba..2017 #1
2019 #2
-
My z pierwszym dzieckiem powiedzieliśmy dopiero jak się urodził. A tak mówiliśmy wszystkim, że nie chcemy mówić, bo się jeszcze nie zdecydowaliśmy. I tak mnie teściowa wkurzała, gdy niby od niechcenia opowiadała jakie imiona jej się baaardzo, ale to bardzo podobają. Ja to chyba jestem zła synowa, bo nie wybrałam żadnego z tych imion 😅 Pierwszy syn jest: Witold Jan, drugiego maluszka jeszcze płci nie znamy 😉 dla dziewczynki mamy kilka opcji: Zosia, Anielka, Łucja, Marysia... No wiele imion nam się podoba. Z drugim chłopcem będzie kłopot. Może Julek? Mi się podoba Cezary (Czarek), ale mężowi nie bardzo.1) Wituś- 23.03.2015 😍
2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
-
Spirit wrote:Siedzę teraz na takim mega niewygodnym krześle ma kursie ale w takiej "krzywej"pozycji przynajmniej wiem że to co czuje to kopniaki od bobasa
Zamówiłam wczoraj kombinezon z 5 10 15,cena taka że żal nie brać. Wzięłam chłopiecy chociaż nie znam płci ale zawsze lepiej dziewczyna w granatowym niż chłopiec w neonow różu w jednorożCe
Też wczoraj kupiłam, ktoś na forum napisał i faktycznie ceny ekstra. Miałam się jeszcze wstrzymać, ale potem na olx nawet bym nie kupiła tak tanio. Wzięłam dwa szare, wiec unisexy wg mnie. -
nick nieaktualny
-
Mi na dzień dzisiejszy podoba się dla chłopca Janek albo Nikodem.u mnie nie na dyskusji na temat imienia .U pierwszego syna tez sama wybrałam i teraz tez tak bedzie😀No chyba ze ktoś podpowie coś fajnego .ald to dopiero 4 miesiąc wiec duzooo czasu na imię .teraz najważniejsze żeby zdrowo rosło😀
Moni** lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Byłam dziś na wczesnym połówkowym, takim z Medicoveru. Póki co wszystko ok, mamy 280g, fhr 135, większy o 3-4 dni. Termin z usg na 22.10. Także cóż, jestem 100% pazdziernikowką, ale wolę udzielać sie tutaj, jeśli to nikomu nie przeszkadza . Wybieram się jeszcze za 11 dni prywatnie, na dokładniejsze usg do jednego z najlepszych specjalistów w krk, z dokładną oceną serca..w medicoverze prawie nie patrzył na serce. Gdyby nie zle NT w pierwszym trymestrze to moze bym już olała, ale jednak chcemy dokładnie wszystko sprawdzić.
Nam się podoba Lesław, Lech, Roch, Olaf. Z Waszych propozycji podoba mi się też Nikodem, dopisuję do short-listy Pierwszy synek nazywa się Mieszko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 19:47
Magdalen, sisi lubią tę wiadomość
-
kudłata wrote:Też wczoraj kupiłam, ktoś na forum napisał i faktycznie ceny ekstra. Miałam się jeszcze wstrzymać, ale potem na olx nawet bym nie kupiła tak tanio. Wzięłam dwa szare, wiec unisexy wg mnie.
kudłata lubi tę wiadomość
Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
silent wrote:Byłam dziś na wczesnym połówkowym, takim z Medicoveru. Póki co wszystko ok, mamy 280g, fhr 135, większy o 3-4 dni. Termin z usg na 22.10. Także cóż, jestem 100% pazdziernikowką, ale wolę udzielać sie tutaj, jeśli to nikomu nie przeszkadza . Wybieram się jeszcze za 11 dni prywatnie, na dokładniejsze usg do jednego z najlepszych specjalistów w krk, z dokładną oceną serca..w medicoverze prawie nie patrzył na serce. Gdyby nie zle NT w pierwszym trymestrze to moze bym już olała, ale jednak chcemy dokładnie wszystko sprawdzić.
Nam się podoba Lesław, Lech, Roch, Olaf. Z Waszych propozycji podoba mi się też Nikodem, dopisuję do short-listy Pierwszy synek nazywa się Mieszko.
Silent, jakie świetne imiona. Lesław, Lech, Roch i Mieszko bardzo mi się podobają. Niestety Mieszko nie przypadł do gustu mężowi. A mój Tata nazywa się Lech i jakoś nie mam zamiaru głaskać jego i tak wybujałego ego . Rocha podkradam i wpisuję na swoją listę
No i gratuluję badania!silent lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam parę typów: Gabriel, Daniel, Adam, Wincenty.. Dla dziewczynki miałam Alicję, Łucję, Luizę.
Ogólnie i się bardziej imiona dla dziewczynek podobają, jakby więcej ich jest?
Brzuch tez mam twardy. Jeszcze ze dwa tygodnie temu miejscami byl bardziej mięciutki, teraz twardy na całości.
Wydaje mi się ze to normalne. Mam czasami tez takie uczucie jak ktoś napisał parę dni temu jakby kamienia wielkiego w brzuchu, pytałam o to lekarkę i mówi, ze to zupełnie normalne, bo się rozciąga macica. -
nick nieaktualnyJanka78 wrote:A mi stopy spuchły 😬 kostek prAwie nie widać .tonpewnue z siedzenia przed komputerem 8 godzin i to ze mało pije🤭a pic nie mogę bo mi niedobrze i zamknięte koło.musze kupić podkolanówki antyzylakowe takie uciskowe.
A może sprobuj pic co innego. Ja np.nie moglam pic wody niegazowanej, a przypadkiem odkrylam ze muszynianka jest ok a jeszcze lepiej mi po niej bylo jak mi się odbilo. A jak piwo pachnie ale to zakazane. -
nick nieaktualnyCecylia ja mam czasami taki kamien i pytalam lekarzy. Jeden twierdzi ze to ze zmęczenia i trzeba ograniczyc aktywnosc (ja ograniczylam juz do minimum), drugi ze to normalne i mam tak robic zeby brzuch nie bolal tzn.odpoczywac, wziac nospe. Co do tej nospy to i jeden i drugi maja odmienne zdanie. Ale chiciaz zgadzaja sie vo do luteiny-nadal mam brac.
Cecylia lubi tę wiadomość
-
Cecylia wrote:Brzuch tez mam twardy. Jeszcze ze dwa tygodnie temu miejscami byl bardziej mięciutki, teraz twardy na całości.
Wydaje mi się ze to normalne. Mam czasami tez takie uczucie jak ktoś napisał parę dni temu jakby kamienia wielkiego w brzuchu, pytałam o to lekarkę i mówi, ze to zupełnie normalne, bo się rozciąga macica.
Super, uspokoiłyście mnie. Brzuch przestał mnie martwićCecylia lubi tę wiadomość
-
Chanela dogadałam się z kierowniczką i nie bedę stała za pierwszym stołem, ograniczę sie do prac na zapleczu. A jak brzuch będzie dalej dokuczał to spadam. Wczoraj trochę się złaziłam bo miałam opierdzielające sie koleżanki i może stąd ten ból.
Chanela lubi tę wiadomość
-
niestety trzeba na siebie uważać i słuchać swojego ciała, powiedziałam mojej gin o bólach po prawej stronie które pojawiają się po dłuższych spacerach albo intensywnych dniach to kazała się uspokoić bo ten tydzień to już nie przelewki... nie dość ze pierwsza ciąża to do tego duża, ale to chyba nie ma znaczenia czy mnoga czy pojedyncza, jak coś boli tzn że organizm daje znać, żeby zwolnić, ja nie należę do osób, które ze wszystkim dzwonią do lekarza albo jadą na wizytę czy IP ale teraz rozumiem dziewczyny, które tak robią bo jak mnie taki ból w nocy złapał to myśli były najgorszego typu, teraz wiem, że wystarczy na serio dużo odpoczywać
-
Mnie tez ciagle pobolewa brzuch, a raczej podbrzusze. Czasem jest to ból jakby strasznie chciało się siku, czasami taki jak przy owulacji a czasami takie bóle jak przy okresie. We wtorek idę na wizytę wiec spytam jeszcze raz, ale widzę ze chyba z 80% z nas tutaj ma jakieś bóle wiec pewnie to „normalne” 😉
Z imionami u nas nie ma problemu. Staraliśmy się tyle lat ze już dawno zdążyłam powybierać imiona a i mąż miał swoje typu. Jeśli się potwierdzi ze u nas chłopak to będzie Patryk. Mąż wybierał a mi tez się podoba 🙂Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g -
Ja też nie jestem panikarą i z byle czym nie zawracam nikomu glowy. Ale wczoraj spanikowałam-lezalam wieczorem na plecach i miałam rękę na podbrzuszu a nagle poczułam jak mi coś jezdzilo,w sensie miałam wrażenie jakby mi jakiś kamień zjechał z podbrzusza w okolice kości łonowej. Przez jakiś czas czułam tam jakby coś twardego i bolało mnie podbrzusze.cala noc że stresu nie spałam. Ale dzisiaj jest ok. Zbadam tętno później i pewni się uspokoje. Ale myślę że powoli zaczynam wariować :p