X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Ig004 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też od jakiegoś tygodnia czuję a to ciągnięcie w pachwinach, a to jakiś (nie bardzo mocny, ale odczuwalny) ból w różnych okolicach podbrzusza, czasem jednorazowo, a czasem kilka razy powraca. Plamień żadnych nie mam, a ostatnio jak zgłosiłam się z bólem do ginekologa to usłyszałam, że wszystko jest w jak najlepszym porządku. Tłumaczę sobie, że przecież tam się wszystko teraz rozciąga i dziwne by było, gdybym nie czuła niczego. Ale stres jest, żeby nic złego się nie stało...

2a82ae0ca8.png
    Nieudane: 3 IUI, 4 transfery ICSI
    Ciąża po operacji żpn
    Mamy synka ❤️
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem, że ten temat już był, ale jakoś mnie znowu coś niepokoi. Czy Wasze podbrzusza są twardawe w dotyku? U mnie tak właśnie jest. Tłumaczę sobie, że macica to mięsień i nie nie może być mięciutka jak pluszowy miś. Z drugiej strony naczytałam się, że twarda macica to źle.
    A tak w ogóle to mógłby mi ktoś tak prosto wyjaśnić, co to właściwie jest to stawianie macicy?

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to właśnie jak robi się twarda że ja czujesz. To nie jest ból to po prostu czucie że ja masz i że jest napięta bo przypomnij sobie że tak normalnie nie czujesz że masz maciCe ;)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie czuję, póki nie dotknę brzucha. To jest ok czy nie?
    I nie chodzi mi o rozmiar samego brzucha. Po prostu jak dotykam brzuch, to czuję tam coś twardszego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 13:19

8p3os65gur64a6vr.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to póki nie dotknie s to to chyba po prostu ciąża ^^

Kijanka lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam tak,ze czuje czsami jak mi twardnieje albo spina sie nie wiem jak to okreslic jak wstaje z pozycji siedzacej albo lezacej. Czuje jakby mi sie podbrzusze naprezalo czy jakos tak.Mam tak co drugi dzien mniej wiecej. Zalezy tez od mojej aktywnosci w ciagu dnia. I podbrzusze tez mam lekko twarde. Ale nie jakos przesadnie. po prostu czujesz,ze to nie jest taki rozlazły brzuch tylko bardziej wzdety :-P
    Mam nadzieje,ze szczegółowo opisałam :-) Ale to moja pierwsza ciaza wiec doświadczenia nie mam, lepiej sluchac tutaj mam :-)

Kijanka lubi tę wiadomość

860i3e5edambhnvb.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny!
    Czyli tak jak myślałam. Po prostu ciąża :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mysle,ze ta ciaza nas wykonczy nerwowo :-P

860i3e5edambhnvb.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    ja mysle,ze ta ciaza nas wykonczy nerwowo :-P

Ja wracam tak padnięta z pracy, że nie analizuję brzucha, tylko idę spać. Przez Was chyba zacznę się po nim macać, bo może i u mnie się coś dzieje, a ja nie wiem ;)

Paula_30 lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Bardziej bym stawiała że skoro to nowe spodnie to cię cisną gdzieś gdzie się dziecku albo jelitom nie podoba
    niee nic nie cisnęło, ból zaczął się jeszcze przed wyjściem z domu, coś okropnego bo aż chciałam jechac na izbe przyjęć ale uspokajała mnie przyuczająca się koleżanka w pracy i poczekałam az Nospa zacznie działać. na jakie s 3 godz przeszło a pozniej od nowa,teraz sie uspokoiło...kurde szkoda że to wczoraj sie nie działo to bym miała jednak zrobione te USG dla spokoju.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymajcie mnie, bo nie wiem co ze sobą zrobię! Powoli zastanawiamy się z mężem nad imieniem dla naszego chłopczyka. Nie mamy zbytnio ciśnienia, jeszcze jest czas.

Natomiast moja rodzina mam wrażenie, że zaraz się zes*a za przeproszeniem. Co chwilę nas o to wypytują, a jak rzucam jakieś nasze propozycje wyśmiewają je, mówią, że nie pasuje, że do dupy. Na szczęście to jest moje dziecko i nic im do tego, ale wkurzać mnie to zaczyna okropnie.

Przyszłe mamy chłopców, a jakie Wy macie pomysły na imiona dla swoich pociech? Dla mnie to zaczyna być kosmos. Nic mi się już nie podoba..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 15:23

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Magdalen Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija, my mieliśmy podobnie gdy rozmawialiśmy z rodziną o imionach, o ile moja mama po prostu mówiła, że jej się nie podoba to teściowa głupio konentowala i swoje propozycje zaczynała. Dlatego w pewnym momencie zaczęliśmy z mężem jej mówić, że będzie albo Dżesika albo Brajan, bez urazy dla nikogo 🙂

sisi lubi tę wiadomość

uwo9gzu3af5xagvd.png
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija wrote:
    Dziewczyny, trzymajcie mnie, bo nie wiem co ze sobą zrobię! Powoli zastanawiamy się z mężem nad imieniem dla naszego chłopczyka. Nie mamy zbytnio ciśnienia, jeszcze jest czas.

Natomiast moja rodzina mam wrażenie, że zaraz się zes*a za przeproszeniem. Co chwilę nas o to wypytują, a jak rzucam jakieś nasze propozycje wyśmiewają je, mówią, że nie pasuje, że do dupy. Na szczęście to jest moje dziecko i nic im do tego, ale wkurzać mnie to zaczyna okropnie.

Przyszłe mamy chłopców, a jakie Wy macie pomysły na imiona dla swoich pociech? Dla mnie to zaczyna być kosmos. Nic mi się już nie podoba..
    My na początku myśleliśmy o Stefanie. Aktualnie temat stanął na imieniu Artur :) ale może się jeszcze zmienić. A Wy jaki macie pomysły?

She Wolf lubi tę wiadomość

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie mam zielonego pojecia jak nazwiemy naszego kreta :-/ Dla dziewczynek mam wrazenie ze jest duzo wieccej fajniejszych imion, ktore mozna ładnie zdrobnic. A jak mi sie jakies chłopiece podoba to nie moge znalezc dla niego zdrobnenia zeby sie ładnie kojarzyło :-/ do dupy.Ja pracuje w koreańskiej firmie,wiec jak ktos ciekawski sie pyta czy mam juz imie zawsze odpowiadam,że Kim :-P i temat sie urywa :-P

Magdalen, sisi lubią tę wiadomość

860i3e5edambhnvb.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Wiktor Aleksander. Ładnie się zgrywa z nazwiskiem i podoba się mnie i mężowi. Rodzinie się spodobało, zreszta u nas jest bardzo luźne podejscie. Nikt się w nazywanie dzieci nie wtrąca 😊
    No i ładnie się zdrabnia - Wiki, Wikuś, Wiktorek 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 15:53

Paula_30, kudłata lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Magdalen Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    ja tez nie mam zielonego pojecia jak nazwiemy naszego kreta :-/ Dla dziewczynek mam wrazenie ze jest duzo wieccej fajniejszych imion, ktore mozna ładnie zdrobnic. A jak mi sie jakies chłopiece podoba to nie moge znalezc dla niego zdrobnenia zeby sie ładnie kojarzyło :-/ do dupy.Ja pracuje w koreańskiej firmie,wiec jak ktos ciekawski sie pyta czy mam juz imie zawsze odpowiadam,że Kim :-P i temat sie urywa :-P

Ja z kolei mam odwrotnie, jest duuuuuzooo chłopiecych imion, które mi się podobają a z kolei imie dla dzirwczynki to dla mnie nie lada wyzwanie. Od zawsze byłam zakochana w Anielce ❤️ mąż przez jakiś czas był przychylny, teraz ma swój typ - Kinga, o żadnym innym nie chce słyszeć. Co do Filipa mamy zgodność 🙂

Paula_30 lubi tę wiadomość

uwo9gzu3af5xagvd.png
  • male_m Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalen wrote:
    Maija, my mieliśmy podobnie gdy rozmawialiśmy z rodziną o imionach, o ile moja mama po prostu mówiła, że jej się nie podoba to teściowa głupio konentowala i swoje propozycje zaczynała. Dlatego w pewnym momencie zaczęliśmy z mężem jej mówić, że będzie albo Dżesika albo Brajan, bez urazy dla nikogo 🙂

Ja stosuję tą samą technikę jak ktoś mi nudzi o imiona :D. Mam "imię robocze" właśnie dla tych zbyt dociekliwych, a nad tym jakie będzie to się będę bliżej końca ciąży zastanawiać.

Magdalen lubi tę wiadomość

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Tymon,jak sie potwierdzi chłop. Rodzina nie marudzi. Ale przy 1,jak mowilismy,ze Wojtus,to matka mi dogadywala Wojtek bez portek. Moja siostra ma Kajtka i jej nic nie mowila. Wiec wtedy jej odpowiadalam,ze skoro ma kajtek bez majtek,to Wojtek bez portek tez przezyje. Teraz sie przyswyczaila. Ale wymyslala mi imiona rozne. W twj ciazy tez mi gadala,ze ma byc Aleksander albo Antoni. Z poczatku mial byc Iwo u nas. Jsk to uslyszsla,to malo sie smiechen nie udlawila. Pytalam sie jej,czy babcua tez sie tak smuala z jej wyborow naszych imion i czemu nie wybrała takiego imienia,jak jej babcia ptoponowala. Alw w końcu Tymon nam sie bardziej spodobał i nikt juz nic nie mowi. Na dziewczynke mamy problem, bo nic nie mamy wybranego. Nie bardzo nam sie podoba na tule,zeby byc zgodnym. Takze, mamy nadzieję, ze juz nam ten chlopiec zostanie :-)

sisi, Moni** lubią tę wiadomość

• Aishha Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wstępnie Mateusz lub Jakub. Mało imion nam się podoba bo przeważnie z kimś się kojarzą. Rodzice i tesciowie się nie wtracaja.

kudłata, Moni** lubią tę wiadomość

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę teraz na takim mega niewygodnym krześle ma kursie ale w takiej "krzywej"pozycji przynajmniej wiem że to co czuje to kopniaki od bobasa :D

Zamówiłam wczoraj kombinezon z 5 10 15,cena taka że żal nie brać. Wzięłam chłopiecy chociaż nie znam płci ale zawsze lepiej dziewczyna w granatowym niż chłopiec w neonow różu w jednorożCe :D

Magdalen, kudłata lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ