Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Z hm są super, elastyczne i miękkie, te z Lidla to niestety sztywny jeans.
Ja ostatnio przerzucilam się z leginsow ja rajstopy ciążowe z Gatty i zakładam sukienki do pracy. Mega wygoda.
Gbs kiedyś też mi wychodziło w paru posiewach a aktualnie czysto.
-
Ja po pracy padłam i dopiero się obudziłam. Dla całkowitej poprawy humoru po dzisiejszym usg zamówiłam pierwsze ubranka dla synka 😍 ne Reserved i w 5 10 15 są fajne wyprzedaże. Zamówiłam m.in. kombinezon za 58 PLN więc naprawdę tanio
Kijanka, kudłata lubią tę wiadomość
Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
Mama ginekolog napisała dwa fajne artykuły o ubieraniu dzieci. Dla osób zielonych w temacie (jak ja) są naprawdę pomocne.
Tutaj link do tego dzisiejszego o ubiorze do snu: https://mamaginekolog.pl/jak-ubierac-dziecko-do-snu/
Na jej stronie jest jeszcze artykuł o ubieraniu dziecka na spacer.Paula_30, Ewelina92 lubią tę wiadomość
-
ja kupiłam w lidlu krótkie spodenki z tym pasem, ale swędziała mnie lekko od niego skóra, więc muszę je ponosić, mój brzuch nie jest przyzwyczajony do przylegających ubrań, zawsze wszystko oversize, ogrodniczki brzmią super, ale z czasem na siku będziemy latać co 10 min i ich odpinanie mnie wyprowadzi z równowagi ja ma spodnie na sznurku, albo gumce.
-
Ja mam 2 pary jeansow, kupiłam używane w super stanie na olx i za grosze. Całkiem wygodne są, chociaż jedne nie wygodnie ukladaja sie na brzuchu właśnie w miejscu laczenia pasa i jeansu, drugie są wygodniejsze, ale za to trochę wieksze. Noszę głównie luzniejsze sukienki z rajstopami z gatty na brzuszek w chłodniejsze dni. Szkoda wydawac miliony na nowe ciążowe ubrania które posłużą albo i nie te kilka miesięcy
-
ListopadowaMama wrote:Ja mam 2 pary jeansow, kupiłam używane w super stanie na olx i za grosze. Całkiem wygodne są, chociaż jedne nie wygodnie ukladaja sie na brzuchu właśnie w miejscu laczenia pasa i jeansu, drugie są wygodniejsze, ale za to trochę wieksze. Noszę głównie luzniejsze sukienki z rajstopami z gatty na brzuszek w chłodniejsze dni. Szkoda wydawac miliony na nowe ciążowe ubrania które posłużą albo i nie te kilka miesięcy
Z tymi milionami monet to racjonalnie rzecz ujmując masz rację.
Niestety ja zawsze lubiłam kupować ubrania i w ciążowe też zainwestowałam, mimo że jeszcze dwa tygodnie temu mówiłam z przekonaniem, że co najwyżej kupię jakieś dwie pary legginsów. Ale planujemy w sumie 3-4 dzieci, a jak się nie uda, to ubrania ciążowe zostaną w rodzinie/ gronie przyjaciół . -
nick nieaktualny
-
Maija wrote:Do doświadczonych mam w temacie.
W poniedziałek pobrano mi materiał na posiew, dziś odebrałam wyniki - wyszło GBS.
Pocieszcie proszę, że będzie dobrze...20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
sisi wrote:Dla pocieszenia powiem, że w Uk w ogóle tego nie badają, a prosiłam kilka razy w pierwszej ciąży.
W Niemczech też nie robią i z tego co pamiętam poprostu podają każdej rodzącej antybiotyk (ale pewna nie jestem). Ja robiłam GBS jakoś tydzień przed porodem, ale tylko dlatego że powiedziałam mojej położnej że ma mi zrobić. -
male_m wrote:W Niemczech też nie robią i z tego co pamiętam poprostu podają każdej rodzącej antybiotyk (ale pewna nie jestem). Ja robiłam GBS jakoś tydzień przed porodem, ale tylko dlatego że powiedziałam mojej położnej że ma mi zrobić.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Paula_30 wrote:Dziewczyny szukam darmowej szkoły rodzenia. I w wielu z nich jest napisane,że jest darmowa pod warunkiem wypełnienia deklaracji na ich położna środowiskowa. Możecie mi wyjaśnić z czym się to się wiąże? Jakie konsekwencje są wyboru takiej położnej?
21.02.2019 - Beta HCG- 102,000
23.02.2019 - Beta HCG- 241,000
25.02.2019 - pęcherzyk
04.03.2019 - Beta HCG- 4715,000
11.03.2019 - jest ❤️
20.03.2019 - CRL 1,65 cm ❤️
01.04.2019 - CRL 2,69 cm ❤️
08.04.2019 - CRL 4,25 cm ❤️
CRL-5,49 ❤️ -
Paula_30 wrote:Dziewczyny szukam darmowej szkoły rodzenia. I w wielu z nich jest napisane,że jest darmowa pod warunkiem wypełnienia deklaracji na ich położna środowiskowa. Możecie mi wyjaśnić z czym się to się wiąże? Jakie konsekwencje są wyboru takiej położnej?2017 #1
2019 #2
-
Paula do stabłowic masz daleko? Ja się tu zapisałam do szkoły rodzenia. Słyszałam dużo pozytywnych opinii, nawet znajomych. Dzwoniłam i nic nie mówiła o jakiś deklaracjach, na ich stronie też jest napisane że jest bezpłatna i tyle. Zajęcia zaczynają się w sierpniu, 2x w tyg po 2h przez 10tyg. Jeśli chcesz to mogę dać Ci nr
-
Paula_30 wrote:Ewelina nie martw się będzie okej zobaczysz
Byłam dzisiaj na zwiedzaniu porodowki Na Borowskiej we Wrocławiu. Jak jesteś dziewczyny byłyby zainteresowane z Wrocławia jak to wygląda to chętnie opiszę
A tak ogólnie dodam że dobrze że mamy terminy na listopad,bo to co teraz się dzieje w szpitalach we Wrocławiu i przez lato to jakaś masakra. 3 porodówki będą zamknięte w okresie wakacyjnym
Paula, z ciekawości, napisz mi na priv jak było. Ja byłam oglądać w 2018 może coś się zmieniło. Taaak, też się cieszę że mamy termin na listopad...
-
Ciuchy kupiłam na olx, z h&m spodnie dresowe z przesyłka 15zł, nie mogę się z nimi rozstać. Za alladynki też z h&m zaplaciłam 20zł. Jeansy kupiłam nowe (bo z tymi spodniami mam zawsze problem) mam z c&a. Miękkie i wygodne, polecam. Na pewno chwilę po porodzie też będę śmigać w tych ubraniach, bo wiadomo brzuch nie znika z dnia na dzień.
-
MagdRy wrote:No to super! I jaki zestaw bierzesz? Ja dlugo szukalam wlasnie czegos dla chlopca bo dziewczynek to jest maaasa hehe
Podoba mi się Dzika Owca albo Miśki. To prawda, że więcej jest dla dziewczynek.
Jeszcze na allegro znalazłam fajne zestawy. Ale jestem jeszcze nie zdecydowana. Za dużo rzeczy mi się podoba, ale nie chcę też nie wiadomo ile kasy wydawać.
A do jeansów ciążowych to ratują mi zycie. Mam 2 pary z H&M i jestem bardzo zadowolona. Nic mnie nie ciśnie. Do pracy idealne.