Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
momo wrote:Paula do stabłowic masz daleko? Ja się tu zapisałam do szkoły rodzenia. Słyszałam dużo pozytywnych opinii, nawet znajomych. Dzwoniłam i nic nie mówiła o jakiś deklaracjach, na ich stronie też jest napisane że jest bezpłatna i tyle. Zajęcia zaczynają się w sierpniu, 2x w tyg po 2h przez 10tyg. Jeśli chcesz to mogę dać Ci nr
-
Dziewczyny lekarz odstawił mi duphaston, nie biore od wczoraj i nie wiem czy ja sobie wkręcam czy co, ale tak mnie coś kuje podbrzusze, dziwne uczucie. Mam nadzieje, ze wszystko ok i to chwilowe. Do tego dostałam asparagin na skurcze bo zaczynaja mnie łapać (w łydkach w szczególności). Dziś to jakiś kiepski dzień mam, plecy bolą, nie wiem jak już w pracy wysiedzieć.
-
Sisi, ja robilam GBS prywatnie. Zamawiasz sobie online zestaw do pobrania i wysylasz to do labu. Koszt okolo £30.
Co do ubran ciazowych, to mnie sie malo co podoba w sklepach. Wszystko jakies takie szarobure i bezksztaltne.
Zamowilam jeansy, szorty, dwie sukienki i bielizne i w sumie potrzebuje tylko kilku topow, niekoniecznie ciazowych. Wystarcza oversize
Kolezanka mi tez kilka rzeczy dala, wiec to powinno wystarczyc.sisi lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Ja postanowiłam, że jeżeli bóle brzucha nie przejdą do przyszłego tygodnia to idę na zwolnienie, walić tę robotę. Dziś w nocy znowu nie dawały mi spać a w weekend było całkiem ok, może to jednak kwestia przemęczenia. Jak nie ta praca to inna, w tej sie zasiedziałam a to podobno niezdrowe więc jak będą ze mnie niezadowoleni to będzie motywacja na zmianę po macierzyńskim
-
Paula_30 wrote:Ja właśnie mam daleko bo rejony ootaszyna i pod Żórawine czyli na to wychodzę że jak podpsize ta deklaracje to potem po porodzie mogę ją zmienić? Ale w sumie ja nawet nie znam położnej s mojej przychodni właściwie żadnej nie znam więc mi wszystko jenda która przyjdzie. Wie tylko że nie wszystkie pod Wrocław jeżdżą bo ja w samym Wrocławiu nie mieszkam. I stąd pytanie skąd w mojej przychodni będą wiedzieć że ja już wybrałam położna? Muszę im powiedziec?
Paula_30 lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
Kurczaczek89 wrote:Dziewczyny lekarz odstawił mi duphaston, nie biore od wczoraj i nie wiem czy ja sobie wkręcam czy co, ale tak mnie coś kuje podbrzusze, dziwne uczucie. Mam nadzieje, ze wszystko ok i to chwilowe. Do tego dostałam asparagin na skurcze bo zaczynaja mnie łapać (w łydkach w szczególności). Dziś to jakiś kiepski dzień mam, plecy bolą, nie wiem jak już w pracy wysiedzieć.2017 #1
2019 #2
-
Kurczaczek89 wrote:Dziewczyny lekarz odstawił mi duphaston, nie biore od wczoraj i nie wiem czy ja sobie wkręcam czy co, ale tak mnie coś kuje podbrzusze, dziwne uczucie. Mam nadzieje, ze wszystko ok i to chwilowe. Do tego dostałam asparagin na skurcze bo zaczynaja mnie łapać (w łydkach w szczególności). Dziś to jakiś kiepski dzień mam, plecy bolą, nie wiem jak już w pracy wysiedzieć.
-
Nic się nie bójcie, luteina i tak nie ma żadnego udowodnionego działania podtrzymującego ciążę. To placebo przepisywane bo nie zaszkodzi a uspokoi kobietę, co też jest ważne. Chociaż to wiem to i tak ją brałam, na wszelki wypadek
Chanela, Chanela lubią tę wiadomość
-
dziewczyny nie wiem co robic, od rana pobolewały mnie jajniki, tak mi sie przynajmniej wydaje. Pozniej doszedł ból w podbrzuszu tak jakby w jednym miejscu na srodku, przechodził na lewą strone promieniując w strone pępka. Wziełam nospe i dól przeszedł a boli góra brzucha, nad pepkiem po bokach. czy to mozliwe, że tak sie zaczeło wszystko rozciągać? to dosc silny ból, nie dam rady chodzić. Do tego mdli mnie i juz sama nie wiem czy to ma związek, czy to przez te nowe Lidlowskie spodnie w ktrórych pomimo uprania smrodek chinczyka nie przeszedł...
-
ListopadowaMama wrote:Mi lekarz odstawił luteine, nie biorę od przedwczoraj, a miałam do ostatniego dnia 2x100 mg dowcipnie. Też mam jakieś dziwne uczucie kłucia w podbrzuszu, biorę za to większą dawkę magnezu. Mam za to więcej mlecznego śluzu, przez co ciągle latam sprawdzać czy wszystko jest ok. Może to tylko siedzi w naszych głowach, że po odstawieniu coś się zaczyna dziać.
Mam nadzieje, ze to minie, takie kłucie. A myśleć o wszystkich objawach będziemy do samego porodu. -
sisi wrote:No właśnie ani nie badają, ani nie podają antybiotyków chyba, że po porodzie byłoby coś nie tak. Mam w rodzinie przypadek gdzie przez zaniedbanie tego GBS zmarło dziecko i wspominałam o tym kilka razy i nic to nie dało 😞
Słaby temat to trochę. Mnie jakiś antybiotyk podawali w czasie porodu, ale nie wiem czy na GBS czy dlatego że wyszły kosmosy z badania krwi którą mi pobierali podczas porodu. -
Aishaa, może to bardziej żołądkowo jelitowe rewolucje? Może zaszkodziło Ci jakieś jedzenie? Na ostatniej wizycie byłam w 16t5d, czyli tak jak Ty teraz, bolał mnie brzuch i lekarz stwierdził, że to żołądek i jelita i te dolegliwości mozemy odczuwać inaczej i w innym miejscu niż wcześniej, bo macica rośnie i przesuwa wszystkie narządy, a w tym czasie czuć ją było już przy pępku. Mi na to pomógł też magnez, mięta i dużo wody z cytryną. Dyskomfort od samego patrzenia na to zdjecie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/03a651caff03.jpgAishha, Paula_30 lubią tę wiadomość
-
Paula_30 wrote:Oj tak nagle to nie wiem. Ja schodziłam z 2 na 1. Potem jakiś zapominałam i brałam raz na 2 dni. Lekarz się pytał mnie czy schodziłam stopniowo i wtedy kazał odstawić
Co lekarz to coś innego zaleca.. oby mi to przeszło i było wszystko w porządku. Jak nie przejdzie, to pójdę na wizytę. -
Audrey teraz jest deficyt wszędzie więc bez problemu później znajdziesz nowa pracę. Nie mogą Ciebie przecież brać na szantaż że masz pracować do jakiegoś określonego czasu. Ja i tak rozgladalam się za nowa apteka więc po macierzyńskim będę szukać innej apteki bo tu się nie rozwijam i jest niezdrowa atmosfera. W mojej poprzedniej pracy było świetnie. Żałuję że musiałam zmienić. Dwa lata temu zaszło 5 dziewczyn i szef nie robił żadnych problemów. Wiadomo że musiał pozatrudniac bo to za duże braki Ale potem nikogo nie zwolnił bo teraz te dziewczyny wracają powoli.
-
Kurczaczek89 wrote:Tak, z dnia na dzień. Wzielam ostatnie dwie i odstawiłam.2017 #1
2019 #2
-
Aishha wrote:dziewczyny nie wiem co robic, od rana pobolewały mnie jajniki, tak mi sie przynajmniej wydaje. Pozniej doszedł ból w podbrzuszu tak jakby w jednym miejscu na srodku, przechodził na lewą strone promieniując w strone pępka. Wziełam nospe i dól przeszedł a boli góra brzucha, nad pepkiem po bokach. czy to mozliwe, że tak sie zaczeło wszystko rozciągać? to dosc silny ból, nie dam rady chodzić. Do tego mdli mnie i juz sama nie wiem czy to ma związek, czy to przez te nowe Lidlowskie spodnie w ktrórych pomimo uprania smrodek chinczyka nie przeszedł...2017 #1
2019 #2