X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo wrote:
    Paula do stabłowic masz daleko? Ja się tu zapisałam do szkoły rodzenia. Słyszałam dużo pozytywnych opinii, nawet znajomych. Dzwoniłam i nic nie mówiła o jakiś deklaracjach, na ich stronie też jest napisane że jest bezpłatna i tyle. Zajęcia zaczynają się w sierpniu, 2x w tyg po 2h przez 10tyg. Jeśli chcesz to mogę dać Ci nr
    Ja właśnie mam daleko :( bo rejony ootaszyna i pod Żórawine :/ czyli na to wychodzę że jak podpsize ta deklaracje to potem po porodzie mogę ją zmienić? Ale w sumie ja nawet nie znam położnej s mojej przychodni właściwie żadnej nie znam więc mi wszystko jenda która przyjdzie. Wie tylko że nie wszystkie pod Wrocław jeżdżą bo ja w samym Wrocławiu nie mieszkam. I stąd pytanie skąd w mojej przychodni będą wiedzieć że ja już wybrałam położna? Muszę im powiedziec?

860i3e5edambhnvb.png
  • Kurczaczek89 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny lekarz odstawił mi duphaston, nie biore od wczoraj i nie wiem czy ja sobie wkręcam czy co, ale tak mnie coś kuje podbrzusze, dziwne uczucie. Mam nadzieje, ze wszystko ok i to chwilowe. Do tego dostałam asparagin na skurcze bo zaczynaja mnie łapać (w łydkach w szczególności). Dziś to jakiś kiepski dzień mam, plecy bolą, nie wiem jak już w pracy wysiedzieć.

d29db7a339.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi, ja robilam GBS prywatnie. Zamawiasz sobie online zestaw do pobrania i wysylasz to do labu. Koszt okolo £30.

Co do ubran ciazowych, to mnie sie malo co podoba w sklepach. Wszystko jakies takie szarobure i bezksztaltne.
    Zamowilam jeansy, szorty, dwie sukienki i bielizne i w sumie potrzebuje tylko kilku topow, niekoniecznie ciazowych. Wystarcza oversize :)
    Kolezanka mi tez kilka rzeczy dala, wiec to powinno wystarczyc.

sisi lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja postanowiłam, że jeżeli bóle brzucha nie przejdą do przyszłego tygodnia to idę na zwolnienie, walić tę robotę. Dziś w nocy znowu nie dawały mi spać a w weekend było całkiem ok, może to jednak kwestia przemęczenia. Jak nie ta praca to inna, w tej sie zasiedziałam a to podobno niezdrowe więc jak będą ze mnie niezadowoleni to będzie motywacja na zmianę po macierzyńskim :)

FNh9p2.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Ja właśnie mam daleko :( bo rejony ootaszyna i pod Żórawine :/ czyli na to wychodzę że jak podpsize ta deklaracje to potem po porodzie mogę ją zmienić? Ale w sumie ja nawet nie znam położnej s mojej przychodni właściwie żadnej nie znam więc mi wszystko jenda która przyjdzie. Wie tylko że nie wszystkie pod Wrocław jeżdżą bo ja w samym Wrocławiu nie mieszkam. I stąd pytanie skąd w mojej przychodni będą wiedzieć że ja już wybrałam położna? Muszę im powiedziec?
    Nie, przychodzi ta która ma podpisane. Położna w przychodni nawet nie wie że jesteś w ciąży jak jej nie powiesz :D

Paula_30 lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaczek89 wrote:
    Dziewczyny lekarz odstawił mi duphaston, nie biore od wczoraj i nie wiem czy ja sobie wkręcam czy co, ale tak mnie coś kuje podbrzusze, dziwne uczucie. Mam nadzieje, ze wszystko ok i to chwilowe. Do tego dostałam asparagin na skurcze bo zaczynaja mnie łapać (w łydkach w szczególności). Dziś to jakiś kiepski dzień mam, plecy bolą, nie wiem jak już w pracy wysiedzieć.
    Odstawiła s z dnia na dzień całość czy stopniowo?

2017 #1
    2019 #2
  • Kurczaczek89 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Odstawiła s z dnia na dzień całość czy stopniowo?

Tak, z dnia na dzień. Wzielam ostatnie dwie i odstawiłam.

d29db7a339.png
  • ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaczek89 wrote:
    Mi lekarz odstawił luteine, nie biorę od przedwczoraj, a miałam do ostatniego dnia 2x100 mg dowcipnie. Też mam jakieś dziwne uczucie kłucia w podbrzuszu, biorę za to większą dawkę magnezu. Mam za to więcej mlecznego śluzu, przez co ciągle latam sprawdzać czy wszystko jest ok. Może to tylko siedzi w naszych głowach, że po odstawieniu coś się zaczyna dziać.

201910251756.png

Wysłany: 30 maja 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy takie lekkie jakby pękające bąbelki gdzieś pod pępkiem to mogą być ruchy dziecka?

201910251756.png
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic się nie bójcie, luteina i tak nie ma żadnego udowodnionego działania podtrzymującego ciążę. To placebo przepisywane bo nie zaszkodzi a uspokoi kobietę, co też jest ważne. Chociaż to wiem to i tak ją brałam, na wszelki wypadek :)

Chanela, Chanela lubią tę wiadomość

FNh9p2.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie wiem co robic, od rana pobolewały mnie jajniki, tak mi sie przynajmniej wydaje. Pozniej doszedł ból w podbrzuszu tak jakby w jednym miejscu na srodku, przechodził na lewą strone promieniując w strone pępka. Wziełam nospe i dól przeszedł a boli góra brzucha, nad pepkiem po bokach. czy to mozliwe, że tak sie zaczeło wszystko rozciągać? to dosc silny ból, nie dam rady chodzić. Do tego mdli mnie i juz sama nie wiem czy to ma związek, czy to przez te nowe Lidlowskie spodnie w ktrórych pomimo uprania smrodek chinczyka nie przeszedł...

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Kurczaczek89 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ListopadowaMama wrote:
    Mi lekarz odstawił luteine, nie biorę od przedwczoraj, a miałam do ostatniego dnia 2x100 mg dowcipnie. Też mam jakieś dziwne uczucie kłucia w podbrzuszu, biorę za to większą dawkę magnezu. Mam za to więcej mlecznego śluzu, przez co ciągle latam sprawdzać czy wszystko jest ok. Może to tylko siedzi w naszych głowach, że po odstawieniu coś się zaczyna dziać.

Mam nadzieje, ze to minie, takie kłucie. A myśleć o wszystkich objawach będziemy do samego porodu.

d29db7a339.png
  • male_m Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    No właśnie ani nie badają, ani nie podają antybiotyków chyba, że po porodzie byłoby coś nie tak. Mam w rodzinie przypadek gdzie przez zaniedbanie tego GBS zmarło dziecko i wspominałam o tym kilka razy i nic to nie dało 😞

Słaby temat to trochę. Mnie jakiś antybiotyk podawali w czasie porodu, ale nie wiem czy na GBS czy dlatego że wyszły kosmosy z badania krwi którą mi pobierali podczas porodu.

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Paula, z ciekawości, napisz mi na priv jak było. Ja byłam oglądać w 2018 może coś się zmieniło. Taaak, też się cieszę że mamy termin na listopad... :)
    Kropka wysłalam na priv :)

Kropka89 lubi tę wiadomość

860i3e5edambhnvb.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaczek89 wrote:
    Oj tak nagle to nie wiem. Ja schodziłam z 2 na 1. Potem jakiś zapominałam i brałam raz na 2 dni. Lekarz się pytał mnie czy schodziłam stopniowo i wtedy kazał odstawić

860i3e5edambhnvb.png

Wysłany: 30 maja 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishaa, może to bardziej żołądkowo jelitowe rewolucje? Może zaszkodziło Ci jakieś jedzenie? Na ostatniej wizycie byłam w 16t5d, czyli tak jak Ty teraz, bolał mnie brzuch i lekarz stwierdził, że to żołądek i jelita i te dolegliwości mozemy odczuwać inaczej i w innym miejscu niż wcześniej, bo macica rośnie i przesuwa wszystkie narządy, a w tym czasie czuć ją było już przy pępku. Mi na to pomógł też magnez, mięta i dużo wody z cytryną. Dyskomfort od samego patrzenia na to zdjecie :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/03a651caff03.jpg

Aishha, Paula_30 lubią tę wiadomość

201910251756.png
  • Kurczaczek89 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Oj tak nagle to nie wiem. Ja schodziłam z 2 na 1. Potem jakiś zapominałam i brałam raz na 2 dni. Lekarz się pytał mnie czy schodziłam stopniowo i wtedy kazał odstawić

Co lekarz to coś innego zaleca.. oby mi to przeszło i było wszystko w porządku. Jak nie przejdzie, to pójdę na wizytę.

d29db7a339.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey teraz jest deficyt wszędzie więc bez problemu później znajdziesz nowa pracę. Nie mogą Ciebie przecież brać na szantaż że masz pracować do jakiegoś określonego czasu. Ja i tak rozgladalam się za nowa apteka więc po macierzyńskim będę szukać innej apteki bo tu się nie rozwijam i jest niezdrowa atmosfera. W mojej poprzedniej pracy było świetnie. Żałuję że musiałam zmienić. Dwa lata temu zaszło 5 dziewczyn i szef nie robił żadnych problemów. Wiadomo że musiał pozatrudniac bo to za duże braki Ale potem nikogo nie zwolnił bo teraz te dziewczyny wracają powoli.

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaczek89 wrote:
    Ja zawsze odstawiłam stopniowo że kilka jedna tabletka i dopiero koniec to może twój organizm się zdziwił i teraz ciężko pracuje i dlatego tak czujesz,bo ma tym etapie to na pewno nie spowoduje poronienia czy coś ale takie ciągnięcia mogą być od tego myślę. Mi brzuch zaczął twardo mniej więcej w czasie kiedy odstawiam ale nie wiem czy to dlatego czy po prostu to był już czas na pierwsze skurcze teraz:p

2017 #1
    2019 #2
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    dziewczyny nie wiem co robic, od rana pobolewały mnie jajniki, tak mi sie przynajmniej wydaje. Pozniej doszedł ból w podbrzuszu tak jakby w jednym miejscu na srodku, przechodził na lewą strone promieniując w strone pępka. Wziełam nospe i dól przeszedł a boli góra brzucha, nad pepkiem po bokach. czy to mozliwe, że tak sie zaczeło wszystko rozciągać? to dosc silny ból, nie dam rady chodzić. Do tego mdli mnie i juz sama nie wiem czy to ma związek, czy to przez te nowe Lidlowskie spodnie w ktrórych pomimo uprania smrodek chinczyka nie przeszedł...
    Bardziej bym stawiała że skoro to nowe spodnie to cię cisną gdzieś gdzie się dziecku albo jelitom nie podoba

2017 #1
    2019 #2
‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ