Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Maija wrote:Do doświadczonych mam w temacie.
W poniedziałek pobrano mi materiał na posiew, dziś odebrałam wyniki - wyszło GBS.
Pocieszcie proszę, że będzie dobrze...2017 #1
2019 #2
-
W poniedziałek pobrano mi materiał na posiew, dziś odebrałam wyniki - wyszło GBS.
Pocieszcie proszę, że będzie dobrze...
Pewnie, że będzie. Dostaniesz przed porodem antybiotyk i tyle. Dużo kobiet ma to ustrojstwo.
A tu informacje ze źródła bardziej wiarygodnego niż forumowa ja:
https://mamaginekolog.pl/gbs-co-to-takiego/
Głowa do góry! Będzie dobrze! -
Dziewczyny, nigdzie nie mogę znaleźć ciuchów ciążowych, które mi się podobają
Myślałam, że do połowy ciąży będę chodzić w swoich ubraniach, bo mam dużo legginsów, ale brzuszek mnie zaskoczył z dnia na dzień i zostałam z jedną parą . A na letnie sukienki jest za zimno. -
Kijanka wrote:Pewnie, że będzie. Dostaniesz przed porodem antybiotyk i tyle. Dużo kobiet ma to ustrojstwo.
A tu informacje ze źródła bardziej wiarygodnego niż forumowa ja:
https://mamaginekolog.pl/gbs-co-to-takiego/
Głowa do góry! Będzie dobrze!Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Kijanka wrote:Dziewczęta, a czy w ciążowych jeansach jest Wam wygodnie? One mają z reguły taką imitację zapięcia normalnych jeansów i zastanawiam się, czy to uciska brzuch czy nie, zwłaszcza w pozycji siedzącej.
Edit: a jak już mam ochotę na coś nowego, to kupuje używane za grosze na allegro jest dużo licytacji - ostatnio piękną bluzeczkę wylicytowałam za 1,50 i wcale nie jest typowo ciążowa, pewnie posłuży mi jeszcze po porodzieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 17:47
Kijanka lubi tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Kijanka, jeśli chodzi o spodnie, ja bardzo lubie te z h&m. Sa bardzo wygodne i nic mnie nie uciska w brzuch. Mam też krótkie spodenki z Lidla. Jeszcze nie miałam przyjemności chodzenia w nich w ciągu dnia, ale wydają się wygodne.
Paula, na te zwiedzanie szpitala to mozna tak z ulicy przyjsc? Czy trzeba sie może specjalnie umawiać. Ja akurat zdecyduje sie na Kliniki, bo tam pracuje mój lekarz prowadzący.Kijanka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Gbs robia kazdej ciezarnej w Polsce. O ile pamietam,to w 3 trymestrze. Jak wycjodzi ujemny,to jest dobrze. Jak dodatni,to podaja antybiotyk przy porodzie.
Maija- robili Ci GBS-a, czy posiew na bakteie?Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Dobra, ogarnęłam temat odzieży ciążowej.
Znalazłam fajne rzeczy w sklepie internetowym idladziecka.pl
Oczywiście zamówiłam też kilka ciuszków dla maleństwa.
Oczywiście nie dotrzymałam swojego postanowienia niekupowania sukienek ciążowych. Znalazłam fajną i kupiłam.
Przesyłka ma być za tydzień. Dam znać, jak tam.
Ostatecznie nie kupiłam dżinsów, bo doszłam do wniosku, że skoro nie przepadałam za nimi poza ciążą, to tym bardziej w ciąży nie będą mi pasować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 18:33
-
nick nieaktualny
-
Domcias wrote:Paula, na te zwiedzanie szpitala to mozna tak z ulicy przyjsc? Czy trzeba sie może specjalnie umawiać. Ja akurat zdecyduje sie na Kliniki, bo tam pracuje mój lekarz prowadzący.
Domcias lubi tę wiadomość
-
Kijanka wrote:Dziewczęta, a czy w ciążowych jeansach jest Wam wygodnie? One mają z reguły taką imitację zapięcia normalnych jeansów i zastanawiam się, czy to uciska brzuch czy nie, zwłaszcza w pozycji siedzącej.
Ja tego nie znoszę i w pierwszej i drugiej ciąży szybko rzuciłam ciążowe jeansy w kąt, bo wlasnie ta imitacja mnie mega uciskała. Ja noszę ogrodniczki, i to nie ciążowe (ale mają rozpięcia po obu bokach, więc teraz już noszę na maksa rozpięte, żeby brzusio się mieścił). Chcę kupić też krótkie ogrodniczki. Zakochałam się w nich. Zero ucisku na brzuch, polecamKijanka lubi tę wiadomość
-
Moni** wrote:Dzięki! Już właśnie sobie śliczny zestaw upatrzyłam. No dobra kilka upatrzyłam hehe.
Będę coś kupować bo są przesłodkie.
No to super! I jaki zestaw bierzesz? Ja dlugo szukalam wlasnie czegos dla chlopca bo dziewczynek to jest maaasa hehe
-
Pocieszcie proszę, że będzie dobrze...
Ja mam GBS + a wymaz robilam w 6tc. Przez GBS mialam uplawy zolte wiec bralam antybiotyl duomox a tak to jak sie nie objawoa to przed porodem antybiotyk dostaniesz tylko trzeba jechac zaraz po rozpoczeciu skurczy bo potem moze byc za pozno zeby podac Ci lekMaija lubi tę wiadomość
-
Ja mam Z HM i sa przeee wydogone. One sa wciagane nie maja zamka ani nie zapina sie guzikow