X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija wrote:
    Do doświadczonych mam w temacie.
    W poniedziałek pobrano mi materiał na posiew, dziś odebrałam wyniki - wyszło GBS.
    Pocieszcie proszę, że będzie dobrze... :(
    Dostaniesz antybiotyk przy porodzie więc jak odejdą wody nie możesz być zbyt długo w domu . Tyle. Zero wpływu na dziecko :)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija wrote:
    W poniedziałek pobrano mi materiał na posiew, dziś odebrałam wyniki - wyszło GBS.

Pewnie, że będzie. Dostaniesz przed porodem antybiotyk i tyle. Dużo kobiet ma to ustrojstwo.
    A tu informacje ze źródła bardziej wiarygodnego niż forumowa ja:
    https://mamaginekolog.pl/gbs-co-to-takiego/

Głowa do góry! Będzie dobrze!

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Dostaniesz antybiotyk przy porodzie więc jak odejdą wody nie możesz być zbyt długo w domu . Tyle. Zero wpływu na dziecko :)

Spirit, czy miałaś GBS?

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nigdzie nie mogę znaleźć ciuchów ciążowych, które mi się podobają :(
    Myślałam, że do połowy ciąży będę chodzić w swoich ubraniach, bo mam dużo legginsów, ale brzuszek mnie zaskoczył z dnia na dzień i zostałam z jedną parą :(. A na letnie sukienki jest za zimno.

8p3os65gur64a6vr.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Pewnie, że będzie. Dostaniesz przed porodem antybiotyk i tyle. Dużo kobiet ma to ustrojstwo.
    A tu informacje ze źródła bardziej wiarygodnego niż forumowa ja:
    https://mamaginekolog.pl/gbs-co-to-takiego/

Głowa do góry! Będzie dobrze!
    Dziękuję, Kijanka <3

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Spirit Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija wrote:
    Spirit, czy miałaś GBS?
    Nie. Ale czytałam wszystko na ten temat bo chciałam rodzic w wodzie ;)

2017 #1
    2019 #2
  • Maija Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli następna wizytę mam za miesiąc, w tym wypadku mam ją przyspieszyć? Czy mogę na spokojnie poczekać... Już sama nie wiem co robić, tego i tak się chyba nie leczy w trakcie ciąży. A nie mam kontaktu do mojej gin.

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Spirit Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E nie,z tym z tego co wiem nic się nie robi. To info jest potrzebne do porodu.

Maija lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, a czy w ciążowych jeansach jest Wam wygodnie? One mają z reguły taką imitację zapięcia normalnych jeansów i zastanawiam się, czy to uciska brzuch czy nie, zwłaszcza w pozycji siedzącej.

8p3os65gur64a6vr.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Dziewczęta, a czy w ciążowych jeansach jest Wam wygodnie? One mają z reguły taką imitację zapięcia normalnych jeansów i zastanawiam się, czy to uciska brzuch czy nie, zwłaszcza w pozycji siedzącej.
    Ja kupiłam sobie ciążowe jeansy. Nie wiem, czy to jest kwestia tego, że wzięłam trochę za duży rozmiar, czy nie jestem przyzwyczajona do jeansów. Ale jest mi niewygodnie, właśnie przez to zapięcie. Ogólnie, nie jest to mój ulubiony ciuch. A co do odzieży ciążowej - ja raczej nie mam zamiaru nic specjalnego kupować, stawiam na ciuchy oversize, ja miałam taką fazę jeszcze przed ciążą i teraz świetnie mnie ratują. Póki co chodzę we wszystkich moich rzeczach :)

Edit: a jak już mam ochotę na coś nowego, to kupuje używane za grosze ;) na allegro jest dużo licytacji - ostatnio piękną bluzeczkę wylicytowałam za 1,50 :D i wcale nie jest typowo ciążowa, pewnie posłuży mi jeszcze po porodzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 17:47

Kijanka lubi tę wiadomość

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Domcias Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka, jeśli chodzi o spodnie, ja bardzo lubie te z h&m. Sa bardzo wygodne i nic mnie nie uciska w brzuch. Mam też krótkie spodenki z Lidla. Jeszcze nie miałam przyjemności chodzenia w nich w ciągu dnia, ale wydają się wygodne.

Paula, na te zwiedzanie szpitala to mozna tak z ulicy przyjsc? Czy trzeba sie może specjalnie umawiać. Ja akurat zdecyduje sie na Kliniki, bo tam pracuje mój lekarz prowadzący.

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gbs robia kazdej ciezarnej w Polsce. O ile pamietam,to w 3 trymestrze. Jak wycjodzi ujemny,to jest dobrze. Jak dodatni,to podaja antybiotyk przy porodzie.
    Maija- robili Ci GBS-a, czy posiew na bakteie?

• Maija Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Gbs robia kazdej ciezarnej w Polsce. O ile pamietam,to w 3 trymestrze. Jak wycjodzi ujemny,to jest dobrze. Jak dodatni,to podaja antybiotyk przy porodzie.
    Maija- robili Ci GBS-a, czy posiew na bakteie?
    'Posiew z dróg rodnych' i wyszła obecność GBS :( miałam jeszcze posiew na drożdżaki, ale wyszły ujemnie.

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, ogarnęłam temat odzieży ciążowej.
    Znalazłam fajne rzeczy w sklepie internetowym idladziecka.pl
    Oczywiście zamówiłam też kilka ciuszków dla maleństwa.
    Oczywiście nie dotrzymałam swojego postanowienia niekupowania sukienek ciążowych. Znalazłam fajną i kupiłam.
    Przesyłka ma być za tydzień. Dam znać, jak tam.
    Ostatecznie nie kupiłam dżinsów, bo doszłam do wniosku, że skoro nie przepadałam za nimi poza ciążą, to tym bardziej w ciąży nie będą mi pasować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 18:33

8p3os65gur64a6vr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija wrote:
    'Posiew z dróg rodnych' i wyszła obecność GBS :( miałam jeszcze posiew na drożdżaki, ale wyszły ujemnie.
    To spokojnie czekaj na wizyte. Dodatni gbs to nic strasznego :-)

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias wrote:
    Paula, na te zwiedzanie szpitala to mozna tak z ulicy przyjsc? Czy trzeba sie może specjalnie umawiać. Ja akurat zdecyduje sie na Kliniki, bo tam pracuje mój lekarz prowadzący.
    Domcias przychodzi się z ulicy. Nie trzeba się umawiac,tylko wcześniej znaleźć info na necie w jakich godzinach jest to zwiedzanie. Generalnie ja się niewiele dowiedziałam bo porodówka zapełniona po brzegi. Położna mówiła że przez zamknięcie Brochowa i niedługo chyba też kamieńskiego to każda inna też będzie zapełniona. Więc pewnie lepiej wybrać się na takie zwiedzanie po wakacjach. Ja coraz poważniejsze myślę o Oławie lub Srrzelinie. Mam pół godziny drogi a komfort będzie lepszy,bo mnie ludzi i większą pomoc położnych

Domcias lubi tę wiadomość

860i3e5edambhnvb.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:

Ja tego nie znoszę :D i w pierwszej i drugiej ciąży szybko rzuciłam ciążowe jeansy w kąt, bo wlasnie ta imitacja mnie mega uciskała. Ja noszę ogrodniczki, i to nie ciążowe (ale mają rozpięcia po obu bokach, więc teraz już noszę na maksa rozpięte, żeby brzusio się mieścił). Chcę kupić też krótkie ogrodniczki. Zakochałam się w nich. Zero ucisku na brzuch, polecam :)

3uqruv0.png
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni** wrote:
    Dzięki! Już właśnie sobie śliczny zestaw upatrzyłam. No dobra kilka upatrzyłam hehe.
    Będę coś kupować bo są przesłodkie.

No to super! I jaki zestaw bierzesz? Ja dlugo szukalam wlasnie czegos dla chlopca bo dziewczynek to jest maaasa hehe

oar8s65gim9bi84v.png

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija wrote:

Ja mam GBS + a wymaz robilam w 6tc. Przez GBS mialam uplawy zolte wiec bralam antybiotyl duomox :) a tak to jak sie nie objawoa to przed porodem antybiotyk dostaniesz :) tylko trzeba jechac zaraz po rozpoczeciu skurczy bo potem moze byc za pozno zeby podac Ci lek :)

Maija lubi tę wiadomość

oar8s65gim9bi84v.png

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:

Ja mam Z HM i sa przeee wydogone. One sa wciagane nie maja zamka ani nie zapina sie guzikow :)

oar8s65gim9bi84v.png

‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ