Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Luteina jednak działa tez na glowe, tak mysle ze jednak jestem durna albo przewrazliwiona... Jestem pierwszy dzień bez i ciągle przy kazdym mozliwym zakluciu, zaszczypaniu, czy uczuciu ze jest 'mokro' biegam sprawdzac czy oby na pewno jest w porządku. Tak sobie nawet przez chwilę myslalam, że to wybrzuszenie ktore dzis sie pojawilo to tez skutek odstawienia. Zeświruje do listopada, sprowadzcie mnie prosze na ziemię!
-
Ja juz po wizycie, dziecko szalało i nie bardzo dało podejrzeć płeć Na szczęśćie nie widać przyczyny moich bólów brzucha, być może zwykłe rozrastanie, Iza34 może u Ciebie tez tak jest.
Żeby nie było tak różowo to martwi mnie cytologia bo była nieczytelna z powodu licznych komórek zapalnych, leczenia lekarz nie zalecił bo mówi, że na oko nic się nie dzieje. Zresztą sama za bardzo nie chciałam bo przed ciążą długo leczyłam grzybicę i leki bardziej szkodziły niz pomagały teraz nie czuję żadnych objawów, nie mam upławów więc chyba zostaje tak jak jest. Myślałam, że ta cytologia tez wyjdzie ok. Jak zawsze - jak nie urok to sraczka. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyChanela wrote:Ja dziś na wizycie usłyszałam że mam nisko łożysko. Mam nadzieję że się podniesie jednak. Mam w domu do ogarnięcia jeszcze 4.5 latke.
W 1 ciazy mialam przodujace,podnioslo sie ok 20tyg. Bo jak bhlam na polowkowych,to juz bylo wysoko. Takze jeszxze bym sie tym,az tak nie martwila. Moj lekarz mi mowil,ze bedziemy sie martwic po 20tyg,jak sie nie podniesie -
nick nieaktualny
-
Spirit wrote:Ja chcę wiedzieć bo chce np kombinezon kupić i nie wiem jaki kolor szare odpadają,jak to dziewczyna to dla zasady neonow y róż
Hehe ja powoli kompletuje wyprawke zamowilam juz kocyk cienszy, reczniczek kapielowy z kapturkiem i myjka oraz rozek kokon i posciel bo byla w zestawie i posciel bede miala akurat jak maly bd mial juz z 4 miesiace i domowie keszcze z kolekcji spiworek na poczatek dzis tez siadam do listy wyprawkowej wozek w sumie tez wybrany a ciuszki bede kupowac tak w lipcu i wrzesniu bo bedzie juz kolekcja jesien zima
-
MagdRy wrote:Hehe ja powoli kompletuje wyprawke zamowilam juz kocyk cienszy, reczniczek kapielowy z kapturkiem i myjka oraz rozek kokon i posciel bo byla w zestawie i posciel bede miala akurat jak maly bd mial juz z 4 miesiace i domowie keszcze z kolekcji spiworek na poczatek dzis tez siadam do listy wyprawkowej wozek w sumie tez wybrany a ciuszki bede kupowac tak w lipcu i wrzesniu bo bedzie juz kolekcja jesien zima
MagdRy gdzie zamawiałaś te rzeczy? Właśnie też chciałabym kupić jakiś kocyk albo właśnie ręczniczek, żeby już coś w domu było dla Maleństwa. -
W sumie łożysko przodujace stwierdza się właśnie po 20tc. Teraz po prostu lekarz mówi że jest nisko.
Audrey ja w poprzedniej stał chciałam dłużej popracować. I chwilę po tym jak poszłam na L4 wystąpiły krwawienia i leżałam w szpitalu. Czasem warto posłuchać lekarza -
Dziewczyny. Sama nie wiem,bo aż głupio mi pisać. Jestem dopiero 14.5 tc a wydaje mi się że czuję ruchy. To strasznie wcześnie,a nie wydaje mi się że są to jelita. Pare dni po śniadaniu miedzy 9-10 czuje nad linią włosów łonowych po lewej stronie tak jakby coś lekko mnie pukało, coś tak jak pisałyście o strzelającym popcornie. Gdy nacisnę w tym miejscu ustaje a gdy puszczę od nowa "strzela" . I to zawsze w tym jednym miejscu nigdzie indziej... Jelita to chyba by też w innym miejscu jeździły a nie tylko w tym jednym.
Nie wiem czy już na głowę mi padło czy jak. W pierwszej ciąży ruchy czułam koło 20tc i to bardziej taķą smyrającą rybkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 10:17
[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
nick nieaktualny
-
MagdRy wrote:Hehe ja powoli kompletuje wyprawke zamowilam juz kocyk cienszy, reczniczek kapielowy z kapturkiem i myjka oraz rozek kokon i posciel bo byla w zestawie i posciel bede miala akurat jak maly bd mial juz z 4 miesiace i domowie keszcze z kolekcji spiworek na poczatek dzis tez siadam do listy wyprawkowej wozek w sumie tez wybrany a ciuszki bede kupowac tak w lipcu i wrzesniu bo bedzie juz kolekcja jesien zima2017 #1
2019 #2
-
Wchodzę po kilku dniach nieobecności i czytam o to co chciałam Was zapytać.... nt twardnień i stawiania się brzucha. Też od kilku dni mnie męczą i trochę mnie to schizowało, że za wcześnie. Jurto idę na planową wizytę i też będę o to pytać, bo w poprzedniej ciąży po twardnieniach pękały mi naczyńka. Ale jest mi lżej, że to normalne zachowanie macicy- bo większość z Was ma. Łykam magne b6 od kilku dniu 6tabl., chyba dorzucę jeszcze 2tabl. Do tego od wczoraj znowu regularnie w dietę właczyłam wodę kokosową. Polecam z uwagi na bardzo dobry wpływ na krew oraz inne walory dla zdrowia. Wiadomo w ciąży wyniki krwi lecą na łep na szyję. W 9mcu ciaży po codziennym piciu jednej butelki (490ml) wyniki krwi miałam jakbym w ciąży nie była i czynnie uprawiała sport. Nie piłam wcześniej, bo miałam wstęd do picia- czegokolwiek. Jednak popytam jeszcze lekarza o ten amsmag. Co do no spy faktycznie się od niej odchodzi z uwagi o to napięcie, lepszy efekt rozkurczeń i bezpieczniejsza dla dziecka jest spasmolina. Podobno nowe badania wskazują na bardzo dobry wpływ na macicę małej ilosci relanium, a w II trymestrze nie ma wpływu na płód.
Co do usg to myślę, że szkodliwość mogły mieć jakieś stare aparaty, obecnie myślę że te 5min podglądania nawet raz na 2 tyg to szkodliwe nie jest. Gorsze jest wi-fi w domu, korzystanie z telefonu lub choćby frytki z McD.
Zlaania1 ja też od czasu do czasu czuję ruchy, mimo, że moje jelita wariują to wiem, kiedy to kopniak dzieciaczka. Mam nadzieje, że jutro potwiwrdzi się już płeć i w końcu będę mogła ogarnąć ciuszki po córce. Myślę tu o ewentualnej sprzedaży, bo wstępnie w 13tyg była mowa przez dwóch lekarzy o chłopcu.
Co do małych dzieci w domu to mam 2latka, każdego dnia widzę jak uczy się czegoś mowego, a do tego ciągle gada jak jest w żłobku brak mi sił na cokolwiek, jak tylko pojawia się w domu od razu mam siłę i energięZlaania1, Chanela, Kropka89 lubią tę wiadomość