Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
ListopadowaMama wrote:Czy brzuch zaczyna sie Wam 'stawiać'? Polozylam sie na plecach i po prawej stronie brzucha zrobiło mi się twarde podluzne wybrzuszenie. Ruchow jeszcze chyba nie czuję. Myslicie ze to maluch czy zaczynają się skurcze bh?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 13:31
-
ListopadowaMama wrote:Czy brzuch zaczyna sie Wam 'stawiać'? Polozylam sie na plecach i po prawej stronie brzucha zrobiło mi się twarde podluzne wybrzuszenie. Ruchow jeszcze chyba nie czuję. Myslicie ze to maluch czy zaczynają się skurcze bh?
Ja się tym niepokoiłam jakieś 1,5 tygodnia temu. Pytałam tu na forum i chyba Natki89 (jak się mylę, to przepraszam, poprawcie!) odpisała, że też tak ma i że to maluch się tak układa.
Ja zwłaszcza po przebudzeniu mam takie twarde podłużne wybrzuszenie po prawej stronie brzucha. Jak pochodzę, to zanika. Nie odczuwam, kiedy ono powstaje. Dzisiaj jak przyłożyliśmy detektor w okolice wybrzuszenia, znaleźliśmy tam serduszko
Mój maluch ewidentnie preferuje siedzenie w kącie po prawej stronie właśnie.
W skurczach BH mam zerowe doświadczenie i nie wiem, co do za doznanie, ale ja tego twardnienia nie czuję w ogóle, w tym bardziej jako skurcz. Mogę je tylko wyczuć pod palcami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 13:30
-
Dziewczyny tak sobie myślę o tym liczeniu miesięcy, a stojąc dziś w łazience miałam przy nodze swojego rocznego synka Dokładnie dziś kończy roczek A za półtorej roku i Wy będziecie tak mieć! Mała istotka ciągle przy Was
Kijanka, ListopadowaMama, Magdalen, Szczesliwa_mamusia, Paula_30, Domcias, sisi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKropka89 wrote:Dziewczyny tak sobie myślę o tym liczeniu miesięcy, a stojąc dziś w łazience miałam przy nodze swojego rocznego synka Dokładnie dziś kończy roczek A za półtorej roku i Wy będziecie tak mieć! Mała istotka ciągle przy Was
Wszystkiego najlepszego dla synka niech rosnie zdrowy.
Ja w 1 urodziny Wojtusia,to plakalam z emocji,ze juz taki duzyKropka89 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ja dzisiaj się wizytowałam 🙂 Bąbel tak się ułożył i wcisnął w stronę kości łonowej, ze nie pokazał co ma między nóżkami 😉 Rośnie prawidłowo, wszystkie parametry w normie, serduszko bije 152/min. Według usg 16+6 i waży 186g 😊
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab4af4426e23.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 18:47
Iza34, Aishha, Kijanka, Szczesliwa_mamusia, natki89, Paula_30, Zlaania1, Domcias, Ewelina92, sisi, Ig004 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:A ja mam wrazenie dzisiaj ze w miejscu podbrzusza mam kamien, podbrzusze twarde, boli i chodze jak w zaawansowanej ciąży tak mi to przeszkadza. To chyba nie jest normalne?Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
nick nieaktualnyZanes wrote:Weź magnez w jakieś większej dawce
Biore Magne B6 2x i no spe 3x, w poludnie wzielam apap bo mialam jechac na zakupy i po tym apapie przeszlo. Teraz lezalam. Zobaczymy wieczorem. Wczoraj mialam to samo po dlugim spacerze a dzis od samego rana.
A co do magnezu-moj lekarz twierdzi ze do 5 mies. magnez nie dziala, dopiero pozniej. A wszyscy magnez i magnez, nawet w szpitalu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 19:12
-
Mnie się stawia, odkąd czuję ruchy, czuję wtedy dyskomfort, może nawet lekki skurcz. U mnie w ogóle zaczyna się od uczucia zaparcia tchu, niemożności wzięcia oddechu (ale to chyba nie jest typowy objaw) i już wiem, że zaraz stwardnieje mi brzuch. Jak dotknę to faktycznie jest twardy jak kamień. Puszcza po kilkunastu sekundach.
Podobno jest to jak najbardziej normalne... U mnie w pierwszej ciąźy dochodziło do kilkunastu dziennie od 20 tc., do samego konca. Na mojej gin nie robiło to większego wrażenia. Po prostu łykałam chyba z 8 tabletek magnezu, do konca ciąży. Nie urodziłam przed terminem. -
Iza34 wrote:Biore Magne B6 2x i no spe 3x, w poludnie wzielam apap bo mialam jechac na zakupy i po tym apapie przeszlo. Teraz lezalam. Zobaczymy wieczorem. Wczoraj mialam to samo po dlugim spacerze a dzis od samego rana.
A co do magnezu-moj lekarz twierdzi ze do 5 mies. magnez nie dziala, dopiero pozniej. A wszyscy magnez i magnez, nawet w szpitalu.
Moi lekarze od niepłodności i ten do którego teraz chodzę mówią że w ciąży nie powinno się brać nospy bez konieczności bo ma jakieś substancje szkodliwe czy coś, kiedyś czytałam jakiś artykuł na ten temat ale już nie pamiętam.
Każdy ufa swojemu lekarzowiSynek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
silent wrote:Mnie się stawia, odkąd czuję ruchy, czuję wtedy dyskomfort, może nawet lekki skurcz. U mnie w ogóle zaczyna się od uczucia zaparcia tchu, niemożności wzięcia oddechu (ale to chyba nie jest typowy objaw) i już wiem, że zaraz stwardnieje mi brzuch. Jak dotknę to faktycznie jest twardy jak kamień. Puszcza po kilkunastu sekundach.
Podobno jest to jak najbardziej normalne... U mnie w pierwszej ciąźy dochodziło do kilkunastu dziennie od 20 tc., do samego konca. Na mojej gin nie robiło to większego wrażenia. Po prostu łykałam chyba z 8 tabletek magnezu, do konca ciąży. Nie urodziłam przed terminem.Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
a u mnie chyba jedna siedzi blisko prawego jajnika i mi gdzieś go uciska, jak leże na plecach to boli, na lewym boku jest lepiej...tak jak jajnik boli na owulację, wczoraj mówiłam o tym gin, w usg wszystko w porządku, więc to dzidzia się tam gdzieś kręci, albo daje mi znać, że jej nie wygodnie i kopie w jajnik
-
nick nieaktualnyZanes wrote:Pierwsze słyszę taka teorie ale każdy lekarz co innego mówi.
Moi lekarze od niepłodności i ten do którego teraz chodzę mówią że w ciąży nie powinno się brać nospy bez konieczności bo ma jakieś substancje szkodliwe czy coś, kiedyś czytałam jakiś artykuł na ten temat ale już nie pamiętam.
Każdy ufa swojemu lekarzowi
Nie mam wyjscia jesli chodzi o nospe. Kiedys postanowilam nie wziac wieczorem. Przeciez juz nic nie robilam, lezalam na kanapie przed tv. Efekt byl taki ze znów brzuch rozbolal ze ciężko bylo wstać z tej kanapy. Wzielam, polezalsm chwilę i przeszlo. Nie mam pojecia dlaczego ten brzuch mnie tak boli. No nic zrobić nie moge, nawet na dluzsze spacery chodzic. Po trochu w domu odkurzam ale o myciu podłóg mowy nie ma, pościeli zmienić nie moge bo tez juz boli, na raty myje gary w kuchni albo laduje wszystko co się da do zmywarki. Nawet mam problem umyc głowę glowa w dol. -
Zanes wrote:Pierwsze słyszę taka teorie ale każdy lekarz co innego mówi.
Każdy ufa swojemu lekarzowi2017 #1
2019 #2
-
Iza34 wrote:Nie mam wyjscia jesli chodzi o nospe. Kiedys postanowilam nie wziac wieczorem. Przeciez juz nic nie robilam, lezalam na kanapie przed tv. Efekt byl taki ze znów brzuch rozbolal ze ciężko bylo wstać z tej kanapy. Wzielam, polezalsm chwilę i przeszlo. Nie mam pojecia dlaczego ten brzuch mnie tak boli. No nic zrobić nie moge, nawet na dluzsze spacery chodzic. Po trochu w domu odkurzam ale o myciu podłóg mowy nie ma, pościeli zmienić nie moge bo tez juz boli, na raty myje gary w kuchni albo laduje wszystko co się da do zmywarki. Nawet mam problem umyc głowę glowa w dol.Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Moj w sobote konczy 18mcy. A dopiero co go polozyli na brzuchu po porodzie
Wszystkiego najlepszego dla synka niech rosnie zdrowy.
Ja w 1 urodziny Wojtusia,to plakalam z emocji,ze juz taki duzySzczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa bralam nospe w 1 ciazy i moje dziecko miało wzmozone napiecie barkowe i brzuszka. Wiazalo sie to bardziej z ulozeniem w macicy niz braniu nospy. A w zasadzie od 25tyg ciazy,jak mialam skurcze BH, to bralam scopolan przepisany przez lekarza,bo nospa nie dawala rady. A jak zlapal mnie skurcz w brzuchu,to nie chciał puścic.