X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wizytę i znowu stres aż się trzęsę.
    Mi niby lekarz potwierdził na 100% że chłopak, ale i tak poczekam z kupowaniem czegokolwiek do połówkowych, już dużo historii słyszałam że z chłopców właśnie robią się dziewczynki często;)

• Dzyzia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, wszystko w porządku, ale leki kazał mi dalej brać :( Przynajmniej wiem, że będę je brać do 22 tygodnia, bo już się zaczynałam bać, że całą ciążę.

Szczesliwa_mamusia, sisi, Moni**, Cecylia, Kropka89 lubią tę wiadomość

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od dwóch dni kłuje mnie w prawej piersi. Nie cały czas tylko takie pulsujące kłucie. Jakby prąd przechodził. Miała tak któraś? Bo nie wiem czy to pierdoła czy specjalnie iść z tym do ginekologa?

860i3e5edambhnvb.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie znam płci, a już kompletuję wyprawkę. Jeśli chodzi o kolory, to ciuszki mam na razie zakupione w kolorach uniwersalnych. Kupiłam też dwa rożki: jeden szaro-miętowy, a drugi szaro-różowy. Przy czym ten róż jest taki bardziej malinowy. Jest po prostu ładny i malutki chłopczyk też będzie w nim fajnie wyglądał :)

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni** wrote:
    MagdRy gdzie zamawiałaś te rzeczy? Właśnie też chciałabym kupić jakiś kocyk albo właśnie ręczniczek, żeby już coś w domu było dla Maleństwa.

Kokon, rożek i pościel kupiłam w zestawie startowym dla noworodka ze strony kadaro.pl o nazwie "Miśki". A kocyk w sumie taki bardziej otulacz do domu i ręczniczek ze strony zumizou.pl. Akurat były fajne promki na dzień mamy.

oar8s65gim9bi84v.png

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Dziewczyny od dwóch dni kłuje mnie w prawej piersi. Nie cały czas tylko takie pulsujące kłucie. Jakby prąd przechodził. Miała tak któraś? Bo nie wiem czy to pierdoła czy specjalnie iść z tym do ginekologa?

Ja tak miałam wcześniej bardzo często, teraz się trochę uspokoiło, ale raz na kilka dni też się pojawia. Dokładnie tak jak opisałaś, takie pulsujące kłucie.
    Kiedyś tu o to pytałam i podobno objaw jak najbardziej ok :)

Paula_30 lubi tę wiadomość

8p3os65gur64a6vr.png
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Ja dzisiaj byłam na usg. Wszystko wyszło dobrze oprócz nerek :( Mały ma pielektazje do 3mm. Lekarz powiedział, że na późniejszym etapie trzeba to zbadać, a teraz nic się z tym nie robi. Wyczytałam, że może to zniknąć,ale trzeba obserwować. Ale i tak się mega martwię...
    Dodatkowo pomiar FL jest o tydzień mniejszy niż wymiar główki, ale lekarz powiedział, że reszta jest naprawdę dobrze.
    Teraz żałuję, że poszłam na to usg. :/ i tak nic nie zrobię, a będę się martwić do usg polowkowego :(

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina92 wrote:
    Cześć dziewczyny,

Ja dzisiaj byłam na usg. Wszystko wyszło dobrze oprócz nerek :( Mały ma pielektazje do 3mm. Lekarz powiedział, że na późniejszym etapie trzeba to zbadać, a teraz nic się z tym nie robi. Wyczytałam, że może to zniknąć,ale trzeba obserwować. Ale i tak się mega martwię...
    Dodatkowo pomiar FL jest o tydzień mniejszy niż wymiar główki, ale lekarz powiedział, że reszta jest naprawdę dobrze.
    Teraz żałuję, że poszłam na to usg. :/ i tak nic nie zrobię, a będę się martwić do usg polowkowego :(

O pielektektazji nerek to pierwszę słyszę.
    Natomiast różnicami w pomiarze chyba nie trzeba się bardzo martwić.
    Przynajmniej tak twierdzi mama ginekolog (artykuł wprawdzie o USG III trymestru, ale myślę, że przemyślenia tam zawarte uniwersalne): https://mamaginekolog.pl/usg-iii-trymestru-28-32-tyg/

8p3os65gur64a6vr.png
  • Sabrina Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina92 wrote:
    Cześć dziewczyny,

Spokojnie nerwami i tak nic nie pomozesz a spokój jest potrzebny maluszkowi, dobrze, że bylaś na usg, przynajmniej wiesz na co należy w połówkowych zwrócić uwagę. Nie czytaj już nic w necie, bo to często nie pomaga. Kiedy masz połówkowe?

Ewelina92 lubi tę wiadomość

3jgx6vgc8fs23gs6.png
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabrina wrote:
    Spokojnie nerwami i tak nic nie pomozesz a spokój jest potrzebny maluszkowi, dobrze, że bylaś na usg, przynajmniej wiesz na co należy w połówkowych zwrócić uwagę. Nie czytaj już nic w necie, bo to często nie pomaga. Kiedy masz połówkowe?
    Postanowiłam się nie zamartwiać. Polowkowe mam na początku lipca. Wg usg maluch ma wymiary odpowiadające 16t0d więc za miesiąc będzie dobry czas na polowkowe :)

Cecylia lubi tę wiadomość

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    Kokon, rożek i pościel kupiłam w zestawie startowym dla noworodka ze strony kadaro.pl o nazwie "Miśki". A kocyk w sumie taki bardziej otulacz do domu i ręczniczek ze strony zumizou.pl. Akurat były fajne promki na dzień mamy.

Dzięki! Już właśnie sobie śliczny zestaw upatrzyłam. No dobra kilka upatrzyłam hehe.
    Będę coś kupować bo są przesłodkie.

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mam pytanie do dziewczyn które robią zastrzyki. Wydawało mi się że już doszłam do wprawy z nimi, ale wczoraj chyba trafiłam na złe miejsce bo jak wyciągałam igłę to trochę krwi poszło. Nie wiem czy nie trafiłam w jakiś zrost, bo od tej pory taki właśnie duży guzek mi się zrobił i cały czas boli. Oczywiście wcześniej widziałam pod skórą zrosty ale ten musi być jakiś duży bo go aż widać. No i boli :/ Miałyście tak może?

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina nie martw się :) będzie okej zobaczysz :)
    Byłam dzisiaj na zwiedzaniu porodowki Na Borowskiej we Wrocławiu. Jak jesteś dziewczyny byłyby zainteresowane z Wrocławia jak to wygląda to chętnie opiszę :)
    A tak ogólnie dodam że dobrze że mamy terminy na listopad,bo to co teraz się dzieje w szpitalach we Wrocławiu i przez lato to jakaś masakra. 3 porodówki będą zamknięte w okresie wakacyjnym

Ewelina92 lubi tę wiadomość

860i3e5edambhnvb.png
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni nie przejmuj sie, nic Ci nie bedzie ;) Tylko pewnie siniak wyskoczy, jak krew poszla.

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
  • agndra Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni** wrote:
    Jeszcze mam pytanie do dziewczyn które robią zastrzyki. Wydawało mi się że już doszłam do wprawy z nimi, ale wczoraj chyba trafiłam na złe miejsce bo jak wyciągałam igłę to trochę krwi poszło. Nie wiem czy nie trafiłam w jakiś zrost, bo od tej pory taki właśnie duży guzek mi się zrobił i cały czas boli. Oczywiście wcześniej widziałam pod skórą zrosty ale ten musi być jakiś duży bo go aż widać. No i boli :/ Miałyście tak może?
    Zastrzyki? Ja podaje insulinę z pena. Zdarzyło mi się kilka razy, poleciała krew, często mam siniaki po wkłuciach (ogólnie ja często mam siniaki wystarczy, że się puknę). Zrosty podobno robią się, gdy się dłuższy czas podaje w to samo miejsce.

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jestesmy po dzisiejszej wizycie, tyle na nią czekałam a tu doktor oznajmia ze USG nie bedzie bo w tym tyg sie nie robi :) troszke pomarudziłam ale szedł w zaparte, że USG to nie TV :D także zbadał serduszko, bije ładnie, szyjka git, wyniki morfologii i moczu bardzo dobre i czekamy na USG polowkowe pod koniec czerwca bo i wtedy też wezme pierwsze zwolnienie. ogolnie jest wszystko ok i jestem zadowolona tylko mielismy nadzieję zobaczyc maluszka ale byłam swiadoma, że moze byc wizyta bez usg - czytałam juz gdzies ze w 16-17 tyg lekarze bez wskazan nie robiĄ

Cecylia lubi tę wiadomość

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, ja mam ciągle takie 'guzki' po wkłuciu (wielkości fasoli jaś) i nic się nie dzieje. Krew też mi się zdarza zassać do strzykawki przy tym jak ją źle wyciągnę. Będziesz żyć ;)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni** wrote:
    Trafiłaś najprawdopodobniej na naczynko, które pękło, stąd krew i bolacy guzek. Guzek zejdzie, tylko siniak może się w tym miejscu zrobić. Omijaj teraz to miejsce, niedługo ladnie się zagoi :P

201910251756.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez po wizycie wszystko w porządku. Tez bez usg, ale słuchałyśmy serduszka i podobno ładnie bije. Wiec teraz pozostaje czekać grzecznie miesiąc do połówkowych.

Kijanka, Aishha, Szczesliwa_mamusia, sisi, kudłata, Kropka89 lubią tę wiadomość

• Maija Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do doświadczonych mam w temacie.
    W poniedziałek pobrano mi materiał na posiew, dziś odebrałam wyniki - wyszło GBS.
    Pocieszcie proszę, że będzie dobrze... :(

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ