X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wizytę i znowu stres aż się trzęsę.
    Mi niby lekarz potwierdził na 100% że chłopak, ale i tak poczekam z kupowaniem czegokolwiek do połówkowych, już dużo historii słyszałam że z chłopców właśnie robią się dziewczynki często;)

• Dzyzia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, wszystko w porządku, ale leki kazał mi dalej brać :( Przynajmniej wiem, że będę je brać do 22 tygodnia, bo już się zaczynałam bać, że całą ciążę.

Szczesliwa_mamusia, sisi, Moni**, Cecylia, Kropka89 lubią tę wiadomość

AMH=0,83
    IVF - 2 blastki
    7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
    17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
    Córeczka urodzona 10/2019

Ciąża pozamaciczna 02/2021

09/2021 ciąża naturals
    Synek urodzony 6/2022

05/2025 ciąża naturals

preg.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od dwóch dni kłuje mnie w prawej piersi. Nie cały czas tylko takie pulsujące kłucie. Jakby prąd przechodził. Miała tak któraś? Bo nie wiem czy to pierdoła czy specjalnie iść z tym do ginekologa?

860i3e5edambhnvb.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie znam płci, a już kompletuję wyprawkę. Jeśli chodzi o kolory, to ciuszki mam na razie zakupione w kolorach uniwersalnych. Kupiłam też dwa rożki: jeden szaro-miętowy, a drugi szaro-różowy. Przy czym ten róż jest taki bardziej malinowy. Jest po prostu ładny i malutki chłopczyk też będzie w nim fajnie wyglądał :)

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni** wrote:
    MagdRy gdzie zamawiałaś te rzeczy? Właśnie też chciałabym kupić jakiś kocyk albo właśnie ręczniczek, żeby już coś w domu było dla Maleństwa.

Kokon, rożek i pościel kupiłam w zestawie startowym dla noworodka ze strony kadaro.pl o nazwie "Miśki". A kocyk w sumie taki bardziej otulacz do domu i ręczniczek ze strony zumizou.pl. Akurat były fajne promki na dzień mamy.

oar8s65gim9bi84v.png

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Dziewczyny od dwóch dni kłuje mnie w prawej piersi. Nie cały czas tylko takie pulsujące kłucie. Jakby prąd przechodził. Miała tak któraś? Bo nie wiem czy to pierdoła czy specjalnie iść z tym do ginekologa?

Ja tak miałam wcześniej bardzo często, teraz się trochę uspokoiło, ale raz na kilka dni też się pojawia. Dokładnie tak jak opisałaś, takie pulsujące kłucie.
    Kiedyś tu o to pytałam i podobno objaw jak najbardziej ok :)

Paula_30 lubi tę wiadomość

8p3os65gur64a6vr.png
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Ja dzisiaj byłam na usg. Wszystko wyszło dobrze oprócz nerek :( Mały ma pielektazje do 3mm. Lekarz powiedział, że na późniejszym etapie trzeba to zbadać, a teraz nic się z tym nie robi. Wyczytałam, że może to zniknąć,ale trzeba obserwować. Ale i tak się mega martwię...
    Dodatkowo pomiar FL jest o tydzień mniejszy niż wymiar główki, ale lekarz powiedział, że reszta jest naprawdę dobrze.
    Teraz żałuję, że poszłam na to usg. :/ i tak nic nie zrobię, a będę się martwić do usg polowkowego :(

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina92 wrote:
    Cześć dziewczyny,

Ja dzisiaj byłam na usg. Wszystko wyszło dobrze oprócz nerek :( Mały ma pielektazje do 3mm. Lekarz powiedział, że na późniejszym etapie trzeba to zbadać, a teraz nic się z tym nie robi. Wyczytałam, że może to zniknąć,ale trzeba obserwować. Ale i tak się mega martwię...
    Dodatkowo pomiar FL jest o tydzień mniejszy niż wymiar główki, ale lekarz powiedział, że reszta jest naprawdę dobrze.
    Teraz żałuję, że poszłam na to usg. :/ i tak nic nie zrobię, a będę się martwić do usg polowkowego :(

O pielektektazji nerek to pierwszę słyszę.
    Natomiast różnicami w pomiarze chyba nie trzeba się bardzo martwić.
    Przynajmniej tak twierdzi mama ginekolog (artykuł wprawdzie o USG III trymestru, ale myślę, że przemyślenia tam zawarte uniwersalne): https://mamaginekolog.pl/usg-iii-trymestru-28-32-tyg/

8p3os65gur64a6vr.png
  • Sabrina Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina92 wrote:
    Cześć dziewczyny,

Spokojnie nerwami i tak nic nie pomozesz a spokój jest potrzebny maluszkowi, dobrze, że bylaś na usg, przynajmniej wiesz na co należy w połówkowych zwrócić uwagę. Nie czytaj już nic w necie, bo to często nie pomaga. Kiedy masz połówkowe?

Ewelina92 lubi tę wiadomość

3jgx6vgc8fs23gs6.png
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabrina wrote:
    Spokojnie nerwami i tak nic nie pomozesz a spokój jest potrzebny maluszkowi, dobrze, że bylaś na usg, przynajmniej wiesz na co należy w połówkowych zwrócić uwagę. Nie czytaj już nic w necie, bo to często nie pomaga. Kiedy masz połówkowe?
    Postanowiłam się nie zamartwiać. Polowkowe mam na początku lipca. Wg usg maluch ma wymiary odpowiadające 16t0d więc za miesiąc będzie dobry czas na polowkowe :)

Cecylia lubi tę wiadomość

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    Kokon, rożek i pościel kupiłam w zestawie startowym dla noworodka ze strony kadaro.pl o nazwie "Miśki". A kocyk w sumie taki bardziej otulacz do domu i ręczniczek ze strony zumizou.pl. Akurat były fajne promki na dzień mamy.

Dzięki! Już właśnie sobie śliczny zestaw upatrzyłam. No dobra kilka upatrzyłam hehe.
    Będę coś kupować bo są przesłodkie.

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mam pytanie do dziewczyn które robią zastrzyki. Wydawało mi się że już doszłam do wprawy z nimi, ale wczoraj chyba trafiłam na złe miejsce bo jak wyciągałam igłę to trochę krwi poszło. Nie wiem czy nie trafiłam w jakiś zrost, bo od tej pory taki właśnie duży guzek mi się zrobił i cały czas boli. Oczywiście wcześniej widziałam pod skórą zrosty ale ten musi być jakiś duży bo go aż widać. No i boli :/ Miałyście tak może?

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina nie martw się :) będzie okej zobaczysz :)
    Byłam dzisiaj na zwiedzaniu porodowki Na Borowskiej we Wrocławiu. Jak jesteś dziewczyny byłyby zainteresowane z Wrocławia jak to wygląda to chętnie opiszę :)
    A tak ogólnie dodam że dobrze że mamy terminy na listopad,bo to co teraz się dzieje w szpitalach we Wrocławiu i przez lato to jakaś masakra. 3 porodówki będą zamknięte w okresie wakacyjnym

Ewelina92 lubi tę wiadomość

860i3e5edambhnvb.png
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni nie przejmuj sie, nic Ci nie bedzie ;) Tylko pewnie siniak wyskoczy, jak krew poszla.

AMH=0,83
    IVF - 2 blastki
    7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
    17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
    Córeczka urodzona 10/2019

Ciąża pozamaciczna 02/2021

09/2021 ciąża naturals
    Synek urodzony 6/2022

05/2025 ciąża naturals

preg.png
  • agndra Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni** wrote:
    Jeszcze mam pytanie do dziewczyn które robią zastrzyki. Wydawało mi się że już doszłam do wprawy z nimi, ale wczoraj chyba trafiłam na złe miejsce bo jak wyciągałam igłę to trochę krwi poszło. Nie wiem czy nie trafiłam w jakiś zrost, bo od tej pory taki właśnie duży guzek mi się zrobił i cały czas boli. Oczywiście wcześniej widziałam pod skórą zrosty ale ten musi być jakiś duży bo go aż widać. No i boli :/ Miałyście tak może?
    Zastrzyki? Ja podaje insulinę z pena. Zdarzyło mi się kilka razy, poleciała krew, często mam siniaki po wkłuciach (ogólnie ja często mam siniaki wystarczy, że się puknę). Zrosty podobno robią się, gdy się dłuższy czas podaje w to samo miejsce.

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jestesmy po dzisiejszej wizycie, tyle na nią czekałam a tu doktor oznajmia ze USG nie bedzie bo w tym tyg sie nie robi :) troszke pomarudziłam ale szedł w zaparte, że USG to nie TV :D także zbadał serduszko, bije ładnie, szyjka git, wyniki morfologii i moczu bardzo dobre i czekamy na USG polowkowe pod koniec czerwca bo i wtedy też wezme pierwsze zwolnienie. ogolnie jest wszystko ok i jestem zadowolona tylko mielismy nadzieję zobaczyc maluszka ale byłam swiadoma, że moze byc wizyta bez usg - czytałam juz gdzies ze w 16-17 tyg lekarze bez wskazan nie robiĄ

Cecylia lubi tę wiadomość

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, ja mam ciągle takie 'guzki' po wkłuciu (wielkości fasoli jaś) i nic się nie dzieje. Krew też mi się zdarza zassać do strzykawki przy tym jak ją źle wyciągnę. Będziesz żyć ;)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni** wrote:
    Trafiłaś najprawdopodobniej na naczynko, które pękło, stąd krew i bolacy guzek. Guzek zejdzie, tylko siniak może się w tym miejscu zrobić. Omijaj teraz to miejsce, niedługo ladnie się zagoi :P

201910251756.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez po wizycie wszystko w porządku. Tez bez usg, ale słuchałyśmy serduszka i podobno ładnie bije. Wiec teraz pozostaje czekać grzecznie miesiąc do połówkowych.

Kijanka, Aishha, Szczesliwa_mamusia, sisi, kudłata, Kropka89 lubią tę wiadomość

• Maija Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do doświadczonych mam w temacie.
    W poniedziałek pobrano mi materiał na posiew, dziś odebrałam wyniki - wyszło GBS.
    Pocieszcie proszę, że będzie dobrze... :(

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ