X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też co chwilę coś boli :( ale wspomagam się magnezem i nospą. Jeszcze 2 tygodnie i przechodzę na zwolnienie. Może wtedy będzie więcej odpoczynku i te bóle się wyciszą.

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • anqa123 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie brzuch bolał, wieczorem twardnieje, bolą mnie plecy, staram się nie chodzić jak kaczucha z tyłkiem wypiętym do tyłu, żeby kręgosłup odciążać, ale mam skurcze w stopach i łydkach, więc magnez też połykam, nie zaszkodzi na pewno ;) ale od poniedziałku pilnowanie diety idzie mi bardzo dobrze, waga na razie nie urosła, nawet pokazuje mniej, co mnie cieszy...nigdy nie miałam spodni w rozmiarze 42 i nie chciałabym takich kupować! chociaż mój wielki niegdyś tyłek teraz wygląda na mały w porównaniu z brzuchem ;)

zi13sek29opsyrz7.png
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija wrote:
    Dziewczyny, trzymajcie mnie, bo nie wiem co ze sobą zrobię! Powoli zastanawiamy się z mężem nad imieniem dla naszego chłopczyka. Nie mamy zbytnio ciśnienia, jeszcze jest czas.

Natomiast moja rodzina mam wrażenie, że zaraz się zes*a za przeproszeniem. Co chwilę nas o to wypytują, a jak rzucam jakieś nasze propozycje wyśmiewają je, mówią, że nie pasuje, że do dupy. Na szczęście to jest moje dziecko i nic im do tego, ale wkurzać mnie to zaczyna okropnie.

Przyszłe mamy chłopców, a jakie Wy macie pomysły na imiona dla swoich pociech? Dla mnie to zaczyna być kosmos. Nic mi się już nie podoba..

Spoko u nas imie wybrane i bedzie Jaś a tesciowej tez sie nie podoba na co ja jej odpowoedzialam,ze swoje dzieci miala imie dala i jak chce nadawac kolejne to niech sobie kolejne dziecko zrobi i jest juz spokoj. Ona zawsze ma jakies ale dlatego ja szybkoe riposty daje :)

oar8s65gim9bi84v.png

• kudłata Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    Spoko u nas imie wybrane i bedzie Jaś a tesciowej tez sie nie podoba na co ja jej odpowoedzialam,ze swoje dzieci miala imie dala i jak chce nadawac kolejne to niech sobie kolejne dziecko zrobi i jest juz spokoj. Ona zawsze ma jakies ale dlatego ja szybkoe riposty daje :)

z teściowymi to tak już jest, moja nadal mi wypomina, że ciasto na naszym weselu jej nie smakowało, a w tym miesiącu mamy 5 rocznicę... ;)

momo, Sabrina, Magdalen, Kijanka, Aishha, sisi lubią tę wiadomość

3b12e8ab79.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:

Ha, dobre. Ja z corka rozmawialam o plci dziecka, ona chce siostre, tesciowie chca wnuka. A moja córka " to jest nasze dziecko i niewazne ze babci sie nie bedzie podobac". A plci nadal nie znamy.

Magdalen, kudłata, momo, sisi lubią tę wiadomość

• Maija Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę, z tymi imionami to jest ciężka sprawa. Moja siostra wczoraj do mnie "tylko nie wybieraj czasem Leona, bo ja już dawno je zaklepałam dla mojego synka" (lat 22, dzieci oczywiście jeszcze nie ma). Cholera! Wybiorę sobie to, co nam będzie się podobać!

A co do różnych bóli itd. Mnie też gdzieś zaboli, pociągnie co jakiś czas, to chyba się tak nie da inaczej. Przecież zachodzą w nas niesamowite zmiany. Miałam ostatnio tępy ból zlokalizowany po bokach, jakby pachwiny, ale ciężko mi było go określić. Dwa dni i przeszło. I tak w kółko... tydzień spokoju, znów coś zaboli i jest ok.

Powiem Wam Dziewczyny... Myślałam, że kiedy wejdę w ten lepszy, bezpieczniejszy czas ciąży, gdy ryzyko jest już znacznie mniejsze, jakoś wyluzuję. A zaczynają mnie dopadać jakieś paniki. Czy wszystko dobrze...? Czy nic złego się nie dzieje..? Itd. Byłam w poniedziałek na podglądzie, nic nie budziło jakichkolwiek wątpliwości, jest pięknie. A moja głowa jakoś nie chce w to wierzyć... Szukam już jakiś afirmacji, medytacji, nauki pozytywnego myślenia... muszę się czymś zająć, bo chyba siedzenie w domu mi nie służy. Za dużo myślę.. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 09:57

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Domcias Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pojawiają sie różne bóle brzucha i pachwin (miesiaczkowe, ciagnace, klujace i jeszcze pewnie jakies :P). Lekarz mówił, ze normalne.

Od 3 dni czuje ruchy dzidziusia! Wczoraj było slabiej, chyba tylko raz poczulam. Dziś od rana już mi pukal w brzuch :)

A co do imienia, u nas bedzie prawdopodbnie Dawid. Jeszcze myśleliśmy nad Bartkiem lub Wojtkiem, ale raczej Dawidek. Do tej pory nie bylo zadnych komentarzy (a nawet jakby byly to mam to w nosie), a moja mama wniebowzieta, bo ja mialam byc Dawidem :D

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Magdalen Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Powiem Wam Dziewczyny... Myślałam, że kiedy wejdę w ten lepszy, bezpieczniejszy czas ciąży, gdy ryzyko jest już znacznie mniejsze, jakoś wyluzuję. A zaczynają mnie dopadać jakieś paniki. Czy wszystko dobrze...? Czy nic złego się nie dzieje..? Itd. Byłam w poniedziałek na podglądzie, nic nie budziło jakichkolwiek wątpliwości, jest pięknie. A moja głowa jakoś nie chce w to wierzyć... Szukam już jakiś afirmacji, medytacji, nauki pozytywnego myślenia... muszę się czymś zająć, bo chyba siedzenie w domu mi nie służy. Za dużo myślę.. :/[/QUOTE]

Mi się od wczorajszego wieczoru jakąś lekka panika włączyła.. W niedzielę wieczór poczułam tego kopniaka i od tamtej pory nic, już się zaczęłam denerwowac. Wizytę mam w przyszły poniedziałek, może jakoś wytrwam. Niby objawy są, wymiotuję dalej, piersi też tkliwe, ale jakoś nerwowka trochę mnie trzyma.

uwo9gzu3af5xagvd.png
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trochę wyluzowałam w tym drugim trymestrze ale i tak zdarzają mi się czarne mysli. Ale muszę je od siebie odsuwać. Wierzyć w to dziecko bo strasy tylko szkodzą. Ja od kilku dni też mam takie lekkie bóle w pachwinach więc po pracy staram się odpoczywać. Za niedługo nie będę miała tyle czasu na leniuchowanie więc teraz korzystam :)
    Co do imion to ja miałam kilka typów ale tak na prawdę już dawno wymyśliłam Franka i mężowi się spodobało, już też usłyszałam, od siostry że tyle Franków w okolicy, akurat w mojej nie ma i to akurat bardzo by mi nie przeszkadzało. Koleżanka znów stwierdziła że takie staromodne imiona są beznadziejne, no mi np nie podobają się wymyślne takie jakie ma ona ale z kultury osobistej jej tego nie powiem.
    Moje dziecko moja decyzja. A już najlepsze jest to że moim rodzicom się strasznie podoba i już wszystkim opowiadają, a teściowa co bym nie wymyśliła była by zgodna :)

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Mikołaj. Teściowa już się przyzwyczaiła, że nie ma nic do gadania i musi zaakceptować, przestała sama szukać i wybierać. Mieliśmy też sprzeczkę co do imion z siostrą mojego narzeczonego. Ona nie ma jeszcze dzieci, jest po niedawnej ciąży pozamacicznej ale ma swoją listę imion zaklepanych i koniec, nie ma podkradania. Ostatnio trochę w złosci, majac już wybrane imię powiedziałam, że będzie Staś (imię z jej listy) i zobaczymy kto bedzie pierwszy. Jej mina bezcenna :D

Moni**, sisi lubią tę wiadomość

201910251756.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie ogarnal taki spokoj w tej ciazy,ze az sie zastanawiam, czy to normalne. Zero stresu. Moj maz bardziej panikuje. Szkoda,ze takiego spokoju nie mialam od poczatku ciąży. Tez mam bole brzucha, wiazadla daja o sobie znac. Ale wtedy odpoczywam,biore magnez,jak coa bardziej boli to nospe. Ale wszystko z takim spokojem,ze az mi dziwnie ;-)

Moni**, Cecylia, Meggs lubią tę wiadomość

• male_m Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tą ciążę jestem jakaś super spokojna, w pierwszej stes się zaczął dopiero jak się okazało że mały jest źle ułożony, a tak to w sumie też spokojnie było. Mnie też coś tam co jakiś czas boli no ale olewam bo tak to już jest w ciąży.
    Wczoraj wieczorem tylko trochę więcej stresu było bo się mały potchnął jak przechodził po sofie i spadł całym ciężarem na mój brzuch, no i bolał mnie kilka godzin ale w końcu przeszło :D. Małej w brzuchu się to chyba też nie spodobało bo się sporo wierciła.

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • JustBelieve Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ListopadowaMama wrote:
    U nas będzie Mikołaj. Teściowa już się przyzwyczaiła, że nie ma nic do gadania i musi zaakceptować, przestała sama szukać i wybierać. Mieliśmy też sprzeczkę co do imion z siostrą mojego narzeczonego. Ona nie ma jeszcze dzieci, jest po niedawnej ciąży pozamacicznej ale ma swoją listę imion zaklepanych i koniec, nie ma podkradania. Ostatnio trochę w złosci, majac już wybrane imię powiedziałam, że będzie Staś (imię z jej listy) i zobaczymy kto bedzie pierwszy. Jej mina bezcenna :D

Super mieć taka szwagierkę, która po straconej ciazy pozamacicznej powie ci ze weźmie imię które ci się podoba i na koniec doda „zobaczymy kto będzie pierwszy”. Miło. 👌🏼 Przecież jej może zająć lata staranie się o dziecko, już nie mówiąc o bólu który pewnie czuła dowiadując się ze to ciąża pozamaciczna. Ja nie wiem dziewczyny ale dziwi mnie to jak kobieta kobiecie potrafi czasem przykrość sprawić. My staraliśmy się prawie 7lat, jakieś dwa lata temu moja szwagierka spytała przy wszystkch kiedy my się w końcu zabierzemy do roboty i zrobimy sobie dziecko. Nie jest to miłe! Myśle ze jak ktoś jest 5-6 lat po ślubie a dalej nie ma dzieci to można przynajmniej przypuszczać ze coś jest nie tak i ze tych dzieci ta para mieć nie może a nie walić takimi tekstami. Na przyszłość życzyłabym każdej trochę empatii i pomyśleć zanim się coś powie.

Moni**, Paula_30, Audreyyy, natki89, Janka78 lubią tę wiadomość

Synek 1.11.2019 ❤️
    53 cm i 3210g
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustBelieve wrote:
    Super mieć taka szwagierkę, która po straconej ciazy pozamacicznej powie ci ze weźmie imię które ci się podoba i na koniec doda „zobaczymy kto będzie pierwszy”. Miło. 👌🏼 Przecież jej może zająć lata staranie się o dziecko, już nie mówiąc o bólu który pewnie czuła dowiadując się ze to ciąża pozamaciczna. Ja nie wiem dziewczyny ale dziwi mnie to jak kobieta kobiecie potrafi czasem przykrość sprawić. My staraliśmy się prawie 7lat, jakieś dwa lata temu moja szwagierka spytała przy wszystkch kiedy my się w końcu zabierzemy do roboty i zrobimy sobie dziecko. Nie jest to miłe! Myśle ze jak ktoś jest 5-6 lat po ślubie a dalej nie ma dzieci to można przynajmniej przypuszczać ze coś jest nie tak i ze tych dzieci ta para mieć nie może a nie walić takimi tekstami. Na przyszłość życzyłabym każdej trochę empatii i pomyśleć zanim się coś powie.

Mnie tak samo bolały takie teksty a przez te 2 lata nasłuchałam się ich na prawdę dużo. Co innego jak ktoś nie jest wtajemniczony w te wszystkie problemy to można puścić mimo uszu ale jak mówi to osoba bliska, która zna Twoją sytuacje to boli podwójnie.
    Ja sobie już dawno obiecałam sobie że nigdy się nikogo nie będę dopytywać o dziecko bo nie znam sytuacji. Ogólnie uważam że nikt nie powinien pytać kobietę "kiedy dzieci" Bo to moim zdaniem zbyt intymne sprawy żeby publicznie rozprawiać. A już tym bardziej robić takie przytyki nie na miejscu.

JustBelieve lubi tę wiadomość

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nigdy nie byłam za takimi przepychankami, nigdy nie dopytywałam nawet najbliższych o intymne sprawy, dzieci itp. Ale czasem miarka się przebiera i cierpliwość się kończy, lepiej powiedzieć raz co się myśli i zakończyć takie dyskusje, tak jak to było w tym wypadku.
    Ze szwagierką mamy dobre relacje, czasem się coś tam posprzeczamy, ale poza tym lubimy się i wyjaśniamy sobie takie niedomówienia i sprzeczki na bieżąco.

A co do bóli, wczoraj miałam takie ciągniecia w pachwinach, ze nie mogłam znaleźć wygodnej pozycji ani do spania ani do siedzenia. Dziś rano wstałam z takim brzuchem, że nawet pan w sklepie ustąpił mi w kolejce. To chyba znaczy, że wyglądam juz jak typowa ciężarna :D

Paula_30, Kijanka lubią tę wiadomość

201910251756.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba będzie Michał. Na pozostałe pomysły mąż był na nie. Jeszcze trochę czasu zostało więc wszystko może się zmienić.

Audrey ja tak miałam codziennie że wykonywała 60% planu który był przydzielony 3 osobom. W końcu się wkurzyłam bo do domu wracałam padnieta A trzeba było zająć się córka jeszcze. A tu nogi bolą, słabo i człowiek najchętniej by spać poszedł. Najważniejsze to nie zapominać o sobie. Mimo że uwielbiam swoją pracę, to zdecydowałam się odpoczywać już.

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę, że nie tylko ja się niepokoje, po tych wczorajszych mega bólach przestałam czuć maluszka, dziś ból tylko tli ale nie daje podstaw do nospy wiec normalnie funkconuje z tym, że nic nie czuje tak jak przez cqały tydzień. Zastanawiam się, czy jest możliwe, że ten ból mógł byc zwiążany z "podniesieniem sie" macicy i zmianą ułożenia dziecka, możę dlatego go nie czuję...masakra z tymi myślami!

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    widzę, że nie tylko ja się niepokoje, po tych wczorajszych mega bólach przestałam czuć maluszka, dziś ból tylko tli ale nie daje podstaw do nospy wiec normalnie funkconuje z tym, że nic nie czuje tak jak przez cqały tydzień. Zastanawiam się, czy jest możliwe, że ten ból mógł byc zwiążany z "podniesieniem sie" macicy i zmianą ułożenia dziecka, możę dlatego go nie czuję...masakra z tymi myślami!

Wydaje mi się, że to jeszcze jest za wcześnie, żeby ruchy czuć regularnie i codziennie. Na pewno wszystko jest dobrze! Też ostatnio odczuwam jakieś dziwne dolegliwości ze strony okolic brzucha :(

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no wiadomo one nie były regularne i pojawiały sie tylko wieczorem jak juz odpoczywałam. Trzeba chyba przywyknąc do róznych etapów i nie panikowac aż tak.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zmieniając temat na weselszy od dolegliwości ciążowych, to wczoraj znalazłam śliszne spodnie ciążowe:
    https://www.happymum.pl/sklep3/t370,outlet,0-paradise_trousers_sale!.html
    Są tylko w outlecie w rozmiarze L, ale na OLX da się upolować też w innych rozmiarach.
    Wczoraj widziałam na żywo u koleżanki i są tak ładne jak na obrazku. Udało mi się kupić używane na OLX. I na tym na razie koniec zakupów ciążowych :)

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ